A szerencsejáték régen egyértelműen férfias időtöltésnek számított, ám azóta kissé megváltozott a helyzet. Az alábbi gyűjtésben nem a füstös pincekaszinók nővendégeiről lesz szó, hanem az online szerencsejáték hódításáról a nők körében. Több adat is tanúságul szolgál arra, hogy a nők aránya az online kaszinók felhasználói között lassan, de biztosan utoléri a férfiakét. 

A Belle Rock tanulmánya szerint az online kaszinókban játszó nők száma mára közel azonos a férfiakéval, legalábbis az Egyesült Királyságban. Ez a szám 2007 óta négyszeresére nőtt. A felmérést 2010-ben készítették. 

Hasonló eredményre jutott 2011-ben a Hitwise. A játékosok 48 százaléka volt nő. A változást többek között azzal magyarázzák, hogy az online lehetőségek kényelmesebb és biztonságosabb játékot nyújtanak. Ezzel együtt a növekedésben üzleti érdekek is szerepet játszhatnak. Évről évre növekszik a kifejezetten nőket megcélzó online kaszinók száma. 

A Woman at NBCU közelménye erősen összefügg a fent már leírtakkal. Szerintük a nők egyre jobban igénybe veszik a technikai lehetőségeket és kezelni is tudják azokat. 

Felmérésük alapján az amerikai nők 54 százalékának van okostelefonja, míg a férfiak esetében ez a szám csupán 46 százalék. A tény önmagában nem jelentene túl sokat, ám a nők nagyobb valószínűséggel használják a készülék különböző alkalmazásait is.

kaszino-kepek_19.jpgA Liveroulette.co.uk a nemek kaszinózási szokásairól készített felmérést. Ebből az tűnik ki, hogy a nők átlagosan több időt fordítanak szerencsejátékra, a férfiak viszont hajlamosabbak nagyobbat bukni. Az egy évig tartó folyamatos tanulmányozás során a legnépszerűbb játékokra koncentráltak. Így arra is fény derült, hogy a rendszeres játékosok többsége még mindig férfi. Negatívan megközelítve mondhatjuk, hogy a nők kevésbé kitartók, ha pozitívan értelmezzük viszont arra mutathat rá, hogy nehezebben válnak játékfüggővé.

A nők stratégiája ezen kívül megfontoltabb, így esetükben alacsonyabb a havi átlagos veszteség. Érdekesség lehet, hogy az online szerencsejátékok felhasználói között a nők átlagéletkora valamivel alacsonyabb a férfiakénál (29 és 33 év). A fő célcsoportot a felmérésből kiindulva azok a felnőtt emberek képezik, akik biztos megélhetéssel rendelkeznek amiből akár erre a célra is tudnak áldozni. 

Érdemes megjegyezni azt is, hogy néhány éve a nők inkább a főleg szerencsén múló, míg a férfiak a gondolkozást igénylő lehetőségeket részesítették előnyben, ami azóta folyamatosan egyenlítődik, a két nem mára a gondolkozást igénylő játékok terén fej-fej mellett halad.

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.11.07. 21:25
most jön a java: komment

süti beállítások módosítása