David_the_solitary_one_by_miguelanxo.jpgTim Jacob professzor szerint nem csak látásunk, hanem szaglásunk is óriási szerepet játszik abban, milyen párt választunk magunknak. Illetve a férfiak "illata" az, ami a külsővel összhangban szintén döntő momentumnak mutatkozik. A professzor mellett sokan mások is igazolták ezt a feltételezést.

Többek között egy dél-amerikai egyetem kutatása mutatott rá arra, hogy a nők elsősorban szaglás alapján választják ki leendő partnereiket. De ne gondoljuk azonnal, hogy a külső ezek szerint másodlagos. A már sokat emlegetett teszt során férfiak átizzadt pólóit szagoltatták végig a vizsgálatban részt vevő nőkkel, akiknek kizárólag ez alapján kellett véleményt mondaniuk arról, mely férfiakat gondolják legvonzóbbnak. A tesztet többször is megismételték, a különböző kutatók mindannyiszor ugyanarra az eredményre jutottak.

Az eltérő életkorú és külsejű férfiaknak pamutból készült pólókat adtak, melyeket egy napon át kellett viselniük. A nők feladata az volt, hogy anélkül, hogy tudnák, melyik pólót milyen férfi viselte, válasszák ki a számukra legszimpatikusabbakat. 

A kísérlet vezetői a kapott eredményekből arra a következtetésre jutottak, hogy a szabályos menstruációs ciklussal rendelkező nők, csupán az orrukra hagyatkozva képesek azokat a pólókat kiválasztani, amelyek tulajdonosai a tesztben résztvevő, legvonzóbb külsejű férfiak. Fogékony napjaikon ez még inkább fokozódott. Ilyenkor "szagolták ki" leginkább a legjobbképű férfiak pólóit

A hormonális fogamzásgátlókat szedő nők azonban nem mutattak különbséget ebben, tehát ők képtelenek voltak megállapítani, melyik pólót viselte a legjobb külsejű férfi. 

A vizsgálatok emellett arról is tanúskodtak, hogy a jóképű férfiak egészségesebbek, termékenyebbek, és a szexuális teljesítőképességük is jobb (többször képesek gyönyörhöz juttatni partnereiket). Ez különösen érdekes, annak tudatában, hogy a túl magas tesztoszteronszinttel viszont csökken a spermiumok száma, romlik az immunrendszer s asszimetrikussá válhat az arc is.

A szimmetria és vonzó külső tehát jó génekről, egészségről, termékenységről tanúskodhat a nők számára. Biológusok az állatvilágban is megfigyelték ezt a jelenséget. A madarak közül a tojók rendszeresen a legszimmetrikusabb farktollakkal rendelkező hímeket választják. 

Az embereknél és más fajoknál a szimmetria a szervezet egészségére, ellenálló képességére is utal. Számtalan betegség okozhat ugyanis szintén a külsőn tapasztalható asszimetriát.

sexy_man_boy_underwear_men_by_netartnet-d4onzkj.jpg

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.10.13. 20:51
most jön a java: komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása