Azok a férfiak, akik több házimunkát végeznek, többet is szexelnek. Sőt, a nők esetében is hasonló a helyzet. Egy 7000 házaspár részvételével végzett amerikai kutatás adatai szerint azok a párok, akik sok időt töltenek munkahelyi és otthoni feladataikkal, nem hanyagolják el szexuális életüket sem.

A Journal of Family Issues című lapban megjelent kutatási anyag szerint a kemény munka tehát nem feltétlenül válik a szerelmi élet kárára.

"Bár a modern élet meglehetősen leköti az embereket, sokan mégis képesek megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között" - nyilatkozta Constance Gager, a Montclair Állami Egyetem munkatársa.

A kutatási adatok szerint egy átlagos házaspár évi 82,7-szer él szexuális életet, ami heti 1,6 alkalmat jelent. Persze a kor és más tényezők komolyan befolyásolhatják ezt a számot. A kisebb gyermekek szülei például ritkábban, nagyobb gyermekek szülei pedig gyakrabban szeretkeztek.

A nők átlagosan heti 41,8 órát töltenek házimunkával. Ez majdnem kétszer annyi, mint a férfiak ideje (19,7 óra). A nők így házimunkával együtt összesen 61,5 órát dolgoznak átlagosan hetente, míg a férfiak csak 57,1 órát. Minél több azonbaa házimunkaannál több a szex is.

Az eredmények szerint azok a férfiak és nők, akik megosztják a házimunkát, sokkal jobban megértik egymást az ágyban is. "A szexuális életre jó hatással van, ha a nők azt érzik, párjuk mindenben segít nekik, és egyenlően kezeli őket minden tekintetben" - nyilatkozta BarbarPocock, a Dél-Ausztrál Egyetem Munka és Életmód Központjának igazgatója.

Forrás: http://www.egeszsegtukor.hu

Ennek függvényében úgy tűnik, a nők csak akkor fogják kerülni a szexet, ha egyoldalúan leterheltek, ha azt érzik, ki kell szolgálniuk a másikat, egyenlőtlen a munkamegosztás, nekik kötelességük elvégezni a házimunka egészét, míg a férfi pihen.

Saját tapasztalatok is azt támasztják alá: a hasonlóan aktív életmód, ezzel együtt a munkamegosztás nem hogy csökkentené, hanem egyenesen fokozza a libidót, mindkét nemnél. Ennek előnyei azt hiszem vitathatatlanok.

- Minkét fél sikeresnek érzi magát munkájában, elégedett, biztonságban érzi egzisztenciáját.

- Az együtt végzett házimunka növeli az együtt töltött időt egy fárasztó nap után. Ha a modern nő és modern férfi egész napját munkahelyén tölti, a délutáni elszigeteltség csak még inkább elidegeníti őket egymástól. Az főleg, ha a nő egyoldalúan tevékenykedik a konyhában, a gyerekek kallódnak valahol a számítógép előtt, a férfi pedig tévézik, sörözik.

- A munkában aktív nap kellemes feloldása lehet ha pár órát együtt a család, a közös házimunka során megbeszélik a velük történt eseményeket, esetleg ellenkezőleg, figyelemelterelésként másról esik szó, hogy a stresszt képesek legyenek "otthagyni" és a kellemes, szerelemmel, családdal, társukkal kapcsolatos gondolatok felé fordulni. Míg ez igen nehéz, ha egyedül maradva továbbra is a munkájukon rágódnak, sőt, akkor is, ha tovább ötletelnek kreatív, munkával kapcsolatos dolgokon. 

- Ennek megkoronázása, örömteli, pihentető, energiával feltöltő folytatása lesz maga a szex. Egy aktív, nappal sikeres, vagy akár stresszes, este párjával együttműködő nő vagy férfi számára a szex élvezet, a nap csúcspontja, az elalvás előtti legkellemesebb időtöltés.

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.05.09. 03:24
most jön a java: komment

süti beállítások módosítása