Első alkalommal "költözött össze" a Fonogram és a VOLTfolió; a két díj remekül egészíti ki egymást, hiszen egyikben zenei újságírók és további szakemberek díjazzák az elmúlt év kiemelkedő zenei alkotásait, a másikban pedig a zenészek szavaznak a zene, a kultúra terén legjobb teljesítményt nyújtó médiaszereplőkre, médiumokra. Tizenhárom hazai, valamint öt külföldi kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri a Fonogram-díjakat, míg a VOLTfolió-Fair Play díjak nyolc kategóriában leltek gazdára. 

A különböző kategóriák nyertesei megtalálhatók a www.fonogram.hu/nyertesek oldalon.

A Fonogram Életműdíjat Mándok László, vagyis Leslie Mandoki, míg a VOLTfolió Életműdíját a nagy rádiós és DJ, B. Tóth László kapta.

A szokványostól eltérően két Fonogram Életműdíjat átadtak ebben az évben: a szomorú aktualitású posztumusz díjat Bódi László, azaz Cipő özvegye és gyerekei vihették haza. A díj átadását egy egészen különleges, számos nagy nevű hazai énekest felvonultató produkció követte, amelyben Cipő egyik legnépszerűbb dalát, a "67-es utat" adták elő közösen.

Az év hazai felfedezettje ByeAlex lett.

ByeAlex a következőképpen posztolta ezt Facebook oldalán:

"Ezt megnyertük! A Fonogram díjátadón az év hazai felfedezettjévé avanzsáltam, köszönjük. Gratulálok a többi jelöltnek is. A CLS kiadó további két előadója nyert még díjakat: Zoohacker és az Anna and the Barbies!"

Kiderült a Ballantine's - Fonogram Különdíj nyerteseinek, a közönség által megszavazott év énekesnőjének és énekesének neve is, az énekesnő Péter Szabó Szilvia, és év énekese pedig Vastag Csaba lett, annak ellenére, hogy tavaly is ő nyert.

 

Forrás: www.nokorszak.hu

További cikkek a Nőkorszakról:

A saját gyermekre hiába vágyó férfiak szomorúbbak, mint a nők - http://www.nokorszak.hu/csalad/a-sajat-gyermekre-hiaba-vagyo-ferfiak-szomorubbak-mint-a-nok

Az utóbbi évek szexi vámpírjai egy rakásonhttp://www.nokorszak.hu/titkok/az-utobbi-evek-szexi-vampirjai-egy-rakason

Rejtélyes találka az Incognitóbanhttp://www.nokorszak.hu/kultur/rejtelyes-talalka-az-incognitoban

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.06.19. 09:14
most jön a java: komment

süti beállítások módosítása