Nem is gondolnánk, mivel lehet legkönnyebben „megszerezni” egy nő telefonszámát. Aki eddig minden trükköt olvasott, most megkapaszkodhat.

Egy 2014-es vizsgálat nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy manipulált kutatással tesztelje, milyen hatással van a nőkre egy kisgyerekkel mutatkozó férfi.

A kísérlet során egy bárban előre megrendezett jelenetet játszottak el idegen nők előtt, amelyben a férfi tesztalany a forgatókönyv szerint a „nővérével”, s annak kisgyermekével mutatkozott. Egyik esetben foglalkoznia kellett a babával - figyelnie rá, játszania vele - másik esetben viszont semleges viselkedést kellett tanúsítania.

Kis idővel később, - amikor a férfi már egyedül maradt, - a feladat szerint a közelben tartózkodó nőkhöz kellett odamennie (akik akaratlanul is szemtanúi voltak a viselkedésének), hogy elkérje azok telefonszámát.

Az eredmények a maguk nemében megdöbbentőek: amikor előzőleg játszott a babával, a nők mintegy 40%-a adta meg ismerkedési szándékkal a telefonszámát, míg ellenkező esetben az arány mindössze 12% volt. Természetesen ugyanannál a személynél.

http://cdn29.elitedaily.com/wp-content/uploads/2015/03/Dad-800x400.jpg

Forrás:

Men With Babies: Getting Women’s Phone Numbers is Child’s Play

Yes, Women Like It When Guys Play With Babies

Cues of Men's Parental Investment and Attractiveness for Women: A Field Experiment

A következtetések szerint a „jó apaságra” utaló viszonyulás a nők körében spontán, öntudatukon kívül is „szexinek” számít. A vizsgálat igazi jelentősége abban rejlik, hogy nem megkérdezésen alapult, hanem az ösztönös válaszreakciókat mérte.

Hasonló eredményt kaptak már a kutatók az önzetlen viselkedés tekintetében is: manipulált társkereső profilok közül azok számítottak a nők számára „kívánatosabbnak”, akik adatlapjukon feltüntetett személyiségbeli jellemzői nagylelkűségre utaltak. Ezen felül a férfiak „ösztönösen” igyekszenek önzetlenebbnek mutatkozni a vonzó nők közelében.

Nice guys don't finish last, study finds

Men Become 'More Generous' In The Presence Of Attractive Women

Selflessness is sexy

Szexibb a macsónál a "jófiú"...?

A legérdekesebbnek az a gitárokkal kapcsolatos eredmény bizonyult, melynek értelmében a gyermekkórházakban végzett, „jótékonysági” gitárjáték vonzóbb a szórakozóhelyeken megélt „sztárságnál”.

„Researchers changed the wording so that some women saw an "altruistic" version, while others got a "neutral" one. For example, one group was shown a man who played guitar in a children's hospital, while a second group was shown the same photo but told he simply performed "in a local establishment".”

„Dr Pat Barclay, who led the study, said: "In some of the profiles we gave hints to indicate kind, altruistic interests such as 'I enjoy helping people' and 'I volunteer at the food bank'. We found that women showed a strong preference for relationships with altruistic men, even though the clues to altruistic traits were fairly subtle. This suggests that women are attuned to generosity, and that altruism serves a purpose in mate selection.”

A kutatások többsége arra az eredményre jutott, hogy a nőknek mind rövid, mind hosszú távú kapcsolatnál jelentős szempont az önzetlenség, gyerekszeretet és barátságosság, míg a férfiaknak csupán hosszú távú kapcsolat esetén fontos ugyanez a nőkben. A nők viselkedését nem befolyásolta, vonzó férfi közelében tartózkodnak-e, ennek megfelelően ők nem változtattak ösztönösen a hozzáállásukon, hogy önzetlenebbnek mutassák magukat.

Cikkajánló:

Hogyan hatnak a reklámok a férfiakra?

Férfiak a konyhában: "gáz" vagy "szexi"?

a szöveget megalkotta: Kalechtor  2015.12.20. 22:44
most jön a java: 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr628150756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalahaddin 2015.12.22. 05:15:55

Oké, van egy startup ötletem, támógatókat keresek hozzá:
RAK2GL - Rent a Kid to Get Laid
Szegényebb családok 0-6 év közti gyerekekiket adhatnák kölcsön pár óra erejéig, hogy fiatal lúzerek, felügyelet alatt, a gyereket a fenti scenarióhoz hasonló helyzetekben felhasználva becsajozhassanak.

Kalechtor 2015.12.22. 06:25:32

@Szalahaddin: Működhetne. Nekem pl a cikkben, képeken szereplő férfiak "natúrban" abszolút semlegesek lennének, nem az eseteim, de a gyerekkel meg kiskutyával azonnal vonzóbbnak látszanak.

Főzéssel is működik ugyanez:

nokesferfiak001.blog.hu/2015/12/12/szexi_akarsz_lenni_tanulj_fozni

A külső javíthat a benső megítélésén:

nokesferfiak001.blog.hu/2015/08/29/helyes_arccal_uszhatjak_meg_a_ferfiak_a_normaszegeseket-_a_kulsejuk_a_noi_itelokepesseget_torzithatj

Úgy látszik, valamennyire fordítva is áll. ;)

Oliva76 2016.01.13. 09:02:49

@Kalechtor: Semlegesek? Még ők is túl markánsak, vagy mi baj velük? Az öltönyöst még értem is. De nem maradhat minden férfi egész életében kisfiús.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2016.01.13. 12:46:36

@Oliva76: Nem a kisfiús tetszik neki, hanem a törékeny, ami nekünk kisfiús. :)
Az a kigyúrtság, ami a férfiak számára elérendő cél viszont tényleg csak a nők 1-2 százalékának vonzó. És a férfiakat ez nagyjából annyira (nem) zavarja, mint minket az, hogy nekik nem tetszik az egzisztenciánk. :)