És milyen befektetői kockázatokat generálhat a férfimodellek látványa...

Férfiak pénzügyi téren fennálló, kockázatvállaló magatartását vizsgálta egy kutatás - annak tekintetében, hogyan hat rájuk egy potenciális vetélytárs megjelenése, s mindez mennyiben korrelál a saját külsejükkel.

A manipulált kísérletben a résztvevőknek nem volt tudomásuk róla, mit figyelnek meg pontosan náluk, a tudatos befolyás így kizárható.

A kutatást vezető Eugene Chan (University of Technology) munkatársaival 180 heteroszexuális résztvevőt - 94 nőt és 86 férfit - tanulmányozott. A férfiak egy részének átlagos/"aputestűnek" minősített férfiak, egy részüknek velük azonos nemű, „átlagnál vonzóbb” divatmodellek fotóit kellett nézegetniük, míg egy részük semmilyen fotót nem látott. (A vonzerőt minden fotónál objektíven, külső csoport által is értékelték.)

A nőknél hasonló módon jártak el, viszont esetükben női képeket használtak - de mindkét nemet megvizsgálták a saját nemük mellett az ellenkező nem fotóival is.

A férfiaknak Abercrombie & Fitch modelleket mutattak, amire azért is érdemes kitérni, mert a nőkkel szemben az ő viselkedésük vált igazán érdekessé.

A vizsgálat további szakaszában az alanyoknak pénzügyi döntésekkel járó feladatokat kellett megoldaniuk, amellyel kapcsolatban a következő eredményeket kapták:

 - Azok a férfiak, akik jó külsejű modellek fotóit nézegették, a többiekhez képest kiugró módon (mintegy 170%-kal) hajlamosabbak lettek a pénzügyi kockázatvállalásra,  de csak abban az esetben, ha ők maguk nem voltak előnyös külsejűek.

- Azok, akik „semleges”/"aputestű" fotókat láttak (vagy semmilyent) nem változtattak a kockázatvállalói  magatartásukon (ami relatíve alacsony maradt); továbbá azok sem, akik előnyös külsővel rendelkeztek.

- A nők kockázatvállaló magatartására nem voltak hatással a vonzóbb nők képei.

A nemek tekintetében érdemes megjegyezni, hogy a pénzügyi kockázatvállalás hajlandósága a kiinduló állapotban, átlagosan a nőknél volt magasabb, később pedig kizárólag a fotókhoz viszonyítva „előnytelenebb külsejű” férfiak esetében lett számottevően nagyobb (az előnyösebb kinézetűeké tehát alatta maradt a női átlagnak).

Ezen az ábrán láthatjuk, hogy a férfiak külsejük függvényében „kiugró” értékeket mutatnak - míg a nőkre ilyen szempontból nincs hatással sem a saját, sem más nők fizikai megjelenése. Mindez részben ellentmond annak az evolúciós elképzelésnek, hogy férfiaknál éppen a kockázatvállaló viselkedés segíti elő a párválasztási sikert, nőknél azonban a rossz külső (szebb „vetélytárs”) ronthatja - ami növelheti az egyéni boldogulás iránti elkötelezettséget.

A fenti kutatás arra enged következtetni, hogy a nők nem a „kockázatvállaló”, határozott férfiakat látják vonzónak - hanem azok a férfiak hajlandóak nagyobb pénzügyi kockázatot vállalni, akiket külsőleg nem látnak vonzónak a nők; ami azért is érdekes, mert az eddigi elméletek többnyire a férfi határozottságát és „eltartóképességét” helyezték a női ízlés középpontjába, míg ebből a szempontból másodlagosnak ítélték a külsőt.

img_20190115_161459.jpg

nőknél nem a megjelenés befolyásolja az erőforrásokhoz való hozzáállást - hanem az intelligencia és az erőforrások birtoklása befolyásolja a férfiakkal kapcsolatos ízlést (forrás)

A kutatók szerint a férfiak veszélyben érzik magukat, ha fizikailag vonzóbb "vetélytárs" jelenlétét tapasztalják - emiatt „más téren” próbálnak előnyös helyzetbe kerülni. Ha maguk is jó külsővel rendelkeznek, mindez látványos módon marad el, ami arra utalhat, hogy az előnyös fizikai adottságokkal bíróknak nincs szükségük az anyagiak halmozására a párkapcsolataik kialakításához, amivel ráadásul a többi férfi is ösztönösen tisztában van. (A vonzó külsejű férfiak kockázatvállalási hajlandósága alacsonyabb maradt mind a férfi, mind a női átlagnál.)

Végeredményként kijelenthetjük, hogy a női kockázatvállalás stabil és a másik nemmel kialakított viszonytól független, míg a férfiak ebbéli hajlandósága erősen függ a párkapcsolati kilátásoktól...

A párkapcsolati tényezők mellett jelentőséggel bírnak a növekvő számban megjelenő, férfimodelleket felvonultató reklámok fogyasztói társadalomra gyakorolt hatásai is, amelyek akaratán kívül tehetik felelőtlen kockázatvállalásra hajlamossá a hímnemet. Ennek felismerése már csak azért is nehézkes, mert míg a nőknél a reklámok befolyását rendszerint a ruha, kozmetikum, fehérnemű vásárlásokon keresztül mérik, addig a férfiak esetében a kimutatott frusztráció akár a nagyobb pénzügyi befektetésekre is hatással lehet.

Egy 2015-ben közzétett elemzés adatai alapján a női befektetők hosszabb távon több profitot generálnak a férfi befektetőknél. A szakértők visszautalnak a lehetséges biológiai faktorokra, például a férfiakra jellemző tesztoszteron- és kortizolszint által előidézett rossz ítélőképességre és következetlenségre.

http://i2.cdn.turner.com/money/dam/assets/150218082331-chart-men-vs-women-savings-780x439.jpg

Ezzel összhangban egy szintén frissen kelt pénzügyi tanulmány szerint azok a cégek, amelyek felsővezetésében a nők jelentős szerepet kapnak, 36 százalékkal magasabb tőkearányos megtérüléssel (ROE) rendelkeznek, mint amelyeknél szinte csak férfiak vannak a menedzsmentben. Sokan ezt természetesen fordítva látják - minél fejlettebb egy terület és sikeresebbek a vállalatok, annál több nőt "tudnak" foglalkoztatni; a magyarázatot azonban az olyan sorból kilógó, fejlettnek tekinthető térségek cáfolják, mint Japán, ahol a cégeket szinte kizárólag férfivezetés jellemzi.

Ehhez kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy csoportok intelligenciáját mérve a nemek szerinti vegyes csoportok teljesítménye szintén felülmúlja a csupán férfiakból álló csoportokét - mindaddig, míg a csoportban több a nő...

"In two studies with 699 people, working in groups of two to five, we find converging evidence of a general collective intelligence factor that explains a group’s performance on a wide variety of tasks. This “c factor” is not strongly correlated with the average or maximum individual intelligence of group members but is correlated with the average social sensitivity of group members, the equality in distribution of conversational turn-taking, and the proportion of females in the group."

Update:

https://www.weforum.org/agenda/2018/10/women-are-more-productive-than-men-at-work-these-days/

According to Hive, women work 10 percent harder than men in today's offices. This conclusion is the product of two other statistics. First, both men and women actually complete about 66 percent of their assigned work. However, women are assigned 10 percent more work than men these days — that they achieve the same completion rate tells us that they're being more industrious.

Why are women being given more to do? Hive cites research that finds it has to do with the kind of work allotted them, noting that, "women are assigned and spend more time on non-promotable tasks than men [our emphasis]. These non-promotable tasks are any activity that is beneficial to the organization, but does not contribute to career advancement."

Cikkajánló: Hódítanak a modern csajozós technikák

80d9555e26ea67608fabc1bef5adfd122e365c302df5b478f830b3e97a9ca065.jpg

a szöveget megalkotta: Kalechtor  2015.12.19. 12:00
most jön a java: 15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr297724890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jefoo 2015.12.20. 11:07:57

Mindenben a nők a jobbak! Építsetek egzisztenciát! Tartsatok el minket is! A mi dolgunk csak az lesz, hogy félmeztelenül illegessük magunkat egy gitárral. :-))
De mindenképpen tetsszen, mert mint a gyengébb nem megsértődünk és a nappaliba fogtok aludni a saját házatokban! :-D

Nico3 2015.12.20. 12:04:02

@jefoo:
"Barbara és társai múlt pénteken 1 óra körül egy belvárosi bárban megismerkedtek a sértettel. A férfi felhívta a nőket a hotelszobájába, ahol elaludt. A három nő ezt kihasználva elvitte a sértett több millió forintnyi készpénzét, márkás karóráját és mobiltelefonját."
444.hu/2015/12/20/felszedett-harom-csajt-egy-belvarosi-barban-felvitte-oket-a-hotelszobajaba-bealudt-kiraboltak

Itt ez a férfi, vonatkoztassunk rá férfiszabályokat. Tehet róla, tehet ellene! Nem tartotta bezárva az értékeit és mivel aludt, nem mondott nemet az eltulajdonításra sem.

A legfontosabb kérdés, hogy előtte odaadta e magát és magával együtt a teste és nála lévő értékei feletti rendelkezést? Ráutaló magatartással sugallta e, hogy pénzt akar adni a nőknek? Kihívó és gazdagságot tükröző volt e a ruházata, ami mi másra utalhat, mint arra hogy nőket akar pénzelni. :))) A férfi még a saját bevallása szerint is csak a nő miatt gyűjt pénzt! Hogy melyik nő miatt és milyen feltételekkel, azon ne akadjunk fenn, ha egyszer MINDENKI előtt eltartónak öltözik! :)

A lányok honnan tudhatták volna? Vegyük sorra a tényeket: eltartónak öltözik, elmegy velük, nem zárja be az értékeit, odaadja magát, elalszik, nem mond nemet a továbbiakra. Ez tényleg rablás?
Ha utalt rá, hogy pénzt is ad (bár maga a gazdagságra utaló megjelenése is értelmezhető így, ha a rövid szoknya "szexet" jelent), ám a lányok KICSIT máshogyan és többet vittek el, az se sokban különbözik a te múltkori példádtól, mikor szex alatt a fickó a lány enyhe tiltakozása ellenére átrakta popsiba és úgy folytatta. :)))
Ez még tiltakozni se tiltakozott, mert aludt! Szóval még enyhébb is a helyzet. Ha az nem volt nemierőszak, ez se rablás. A FÉRFIMÉRCE szerint.
Szerintem mindkettő az. Te hogy gondolod?

A "sértett" esetében miért nem forszírozzáknezeket a körülményeket akkor is, ha férfi? :)))

Kalechtor 2015.12.20. 12:10:33

@Nico3: "Aki eltartónak öltözik, ne lepődjön meg, ha akként is _bánnak_ vele." ;)

Persze én a világért se gondolom így. A "ribancozóknak" kell így vélekedniük, ha elég korrektek.

Remélem kicsit megfoghatóbbá válhat, miért kizárólag az önrendelkezésen keresztül közelíthető meg a téma. :)

Nico3 2015.12.20. 12:28:21

@Kalechtor: Vajon figyelembe veszik e majd enyhítő körülményként ezeket?
Nameg honnan tudják, hogy nem egyezett bele? Hol a bizonyíték? Hol az ártatlanság védelme? Csak így BEMONDÁSRA?!

Ezért ismerkednek nehezen a nők. :'(
Elfogad egy apróságot, talán nem is egyoldalúan és talán csak azért, mert a másik ködös állapotában rátukmálja, aztán hipp-hopp, ott a rendőrség hogy kirabolta szegény férfit. :)))

Afrika steht an der Elbe 2015.12.21. 11:49:29

A femináci nem nő. Ugyanakkor nem is férfi, habár annak szeretne látszani. Ő ezért, ha a mostanra egészen elhülyült Svédországban nyaral leszbikus partnerével, a harmadik vécébe jár pisálni és szarni.

Ez a cikk egy akkora ökörség, hogy a fal adja a másikat.

Void Bunkoid 2015.12.21. 11:49:32

Nincs ebben semmi nagy megfejtés.

A nők "nem kockázatvállaló" férfiakhoz vonzódása baromi egyértelmű.

Akár a gitárral pózoló modellfiú a képen is, ahhoz, hogy valakinek a) ne kelljen kockáztatnia, b) így nézzen ki, ahhoz két dolog kell. Rengeteg IDŐ és PÉNZ - általában ilyen mértékű gyúráshoz-sportoláshoz és igényesen kinézéshez rengeteg idő és pénz kell, amibe nem fér bele a 12 órás beosztottként gürizés, meg a 14 órás árufeltöltés.

Tehát, bármennyire is hülyén hangzik, a szép, igényes férfiak többnyire gazdagok. Nincs szükségük kockázatvállalásra, mert már megvan az anyagi hátterük.

A nőknek meg mi kell ahhoz, hogy eleget tegyenek a kövéri iránymutatásnak, és elkezdjenek gyerekeket potyogtatni (mert hiába a demagóg kijelentés, a nők legnagyobb részének mégiscsak a család meg gyerek(ek) teszik a fejükre a hercegnői koronát...)? Anyagi biztonság, pénz, rengeteg szabadidő.

Persze, hogy az ilyen külsejű férfiakhoz fognak vonzódni, és nem a köpcös, munkásruhában a boltban reggel két kiflit és egy csavaros kiflit reggeliző, rothadó fogú 4 órára bejelentett autófényezőhöz.

InteriorLulu 2015.12.21. 11:49:34

"A fenti kutatás arra enged következtetni, hogy a nők nem a „kockázatvállaló”, határozott férfiakat látják vonzónak - hanem azok a férfiak hajlandóak nagyobb pénzügyi kockázatot vállalni, akiket külsőleg nem látnak vonzónak a nők; ami azért is érdekes, mert az eddigi elméletek többnyire a férfi határozottságát és „eltartóképességét” helyezték a női ízlés középpontjába, míg ebből a szempontból másodlagosnak ítélték a külsőt."

Egyszerűsítve a mondatot: az előnytelenebb külsejű férfiak vállalnak nagyobb pénzügyi kockázatokat, jóllehet eddig úgy tudtuk, hogy a nőket kevésbé érdekli a férfi külseje, sokkal inkább a kockázatvállaló hajlandósága.
Ennek így semmi értelme. Számomra hibásnak tűnik ennek a következtetésnek a levonása, nem látszik, hogy mitől ne lenne ez a két dolog egymástól független.

Kalechtor 2015.12.21. 11:56:42

@Void Bunkoid: @InteriorLulu: Hajlandóságot mértek, emberek. :)

Hajlamot, öntudatlan "ösztönkésztetést" - pont ebben rejlik az egésznek a szépsége.

Mitől lenne gazdag, ha a gazdagság fenntartásához is kellene a hajlam?

Egyébként szvsz sok pénzre szerintem nincs szükség az ilyen külsőhöz. Ismertem (és ismerek is:) hasonló alkatú fiatalembereket, akik egy kanyit se költenek sportra. Inkább adottság, kis odafigyelés, napi néhány (100) fekvőtámasz, felülés, akár _otthon_.

Ez azért nem az extrém kigyúrt test. Ikább az a szint (izomban) ami még épp bejön a csajoknak.

Bicepsz Elek77 2015.12.22. 05:16:06

Ez egyebkent a tarsadalmi folyamatoknak koszonheto. Minel szegenyebb egy orszag baszolut mertekben, annal inkabb azok a ferfiak a nyerok,akik fizikailag illetve a vagyonuk(kaocsolataik stb.)altal kepesek megvedeni a not es a csaladot. Meg az ilyen orszagokban is vannak sikeres nok(mint uzletasszonyok)pl. Oroszorszagban vagy Kinaban, de szukseguk van ferfiakra,akik megvedik oket a "ragadozoktol"(pl. Nagy Katalin tamaszkodott az Orlov fiverekre, mikozben Viktoria kiralynonek nem volt szuksege hasonlo "patronusokra"). Az uzleti elet hasonlo. Viszobt egy "biztonsagos(feminista)jogallamban(Anglia pl.) egy nonek nincsen szuksege fenntarto ferfira(egyreszt a bunouok eros kontroll alatt vannak,masreszt a segelyezesi rendszer segiti a szegeny noket), igy a genetikai "jokepuseg" lesz a fontos(amugy ez a termeszet szepsege: a csunyacska noknek a "szepseg"a fontos, mig a szebbeknek mas ertekek).
Egyebkent itt kivilaglik, hogy a nok a tobbi not nem kepesek ugy nezni mint a ferfiak: egy ferfi szamara a szepseg erosen megkulonbozteto jellegu, ha egy not megnez mig a noknek nincs "szeperzeke" a tobbi novel szemben.
A noknek alapvetoen jobb a monotonitas turese es ovatosabb befektetok, igy hosszu tavon nyerobbek a ferfiakhoz kepest. Nagyobb az intelligenciajuk(kevesbe erzelmi lenyek), viszont kisebb a kockazatvallalo kepesseguk(pl. sok ferdi sokmindenbe belevag mig a legtobb no egy sikeres strategiat folytat es arra all ra).

Void Bunkoid 2015.12.22. 05:16:21

@Kalechtor: azt elfelejtetted, és le is írtad, hogy hasonló alkatú fiatalemberek.

Húszévesen nem is nagy kunszt, de általában nem a húszéveseknek vannak ilyen jellegű társkeresési problémái, meg náluk még nemigen van a szempontok között az anyagi biztonság, meg gyerek meg ilyesmi, lévén, hogy legnagyobb részük már nem aktív kereső, csak "nagy gyerek".

Tíz év múlva, amikor már az ember bőven nem fejlődő-növésben levő szervezet, már sokkal nehezebb ezt a mutatványt megcsinálni, ilyen szálkássághoz is napi több óra edzés kell (TUDOM, csináltam, de elegem is lett belőle, hogy jól néztem ki, csak életem nem volt, mert nem ehettem meg akármit, és nem csinálhattam meg akármit akármikor, mert ha borult az edzésterv, akkor jaj-jaj), egyre brutálisabb lemondások árán.

Pont ez volt az, ami miatt abbahagytam az egészet - amikor 10-11 órát dolgozol, és nem lötyögve, hanem keményen, akkor utána sem energiád, sem kedved nem lesz még 2-2 és fél órát ugrabugrálni.

Ezzel amúgy a nők is így vannak, ha megnézed, a harmincas nők is iszonyú példaképnek kiáltják ki a tökéletes gumilabdas*ggű jutúbblogger kislányokat, miközben ők soha az életben nem úgy néznek ki, még ha járnak is tornázni-edzeni. De azért ők elvárják, hogy a leendő hercegük úgy nézzen ki, mint mondjuk a húszéves gitárosmodell. Persze azért ne legyen már húszéves, ne anyunál lakjon, és legyen mit aprítani a tejbe.

Van amúgy ilyen faszi, de mint már említettem, azok általában nem dolgozó átlagemberek.

A dolgozó átlagemberek többsége amúgy megelégedne egy dolgozó átlagnővel is - ha azok még harmincas éveikben is nem kizárólag a szupergazdag csodahercegeknek adnának esélyt.

Akik természetesen nem őket fogják választani, hanem a hasonlóan sikeres gazdag csinibabát, mert ők megtehetik, hogy válogatnak.

Bicepsz Elek77 2015.12.22. 09:58:51

@Void Bunkoid: Mindig is voltak idealok. A varosiasodas miatt nagyon is sokbol lehet valogatni, emiatt megnottek az igenyek.
Termeszetesen a munka lefaraszt, fokeppen szellemileg(van amelyik fizikailag is, masreszt a konditermek sem olcsoak(20 000 Budapesten/ho kb., ami egy 100 000 fizubol elegge shockkkk). Egyebkeng eleg heti 2-3x intenziven mozogni(1-2 orat), es arra ott van a hetvege is. Persze ha valaki tulorazik vagy hetvegen is dolgozik az hizni fog hosszu tavon.

Kalechtor 2015.12.22. 10:08:18

@Bicepsz Elek77: Te milyen súlyokat használsz egy illetve kétkezes edzéseknél? (fej fölé, bicepszre, koncentrált bicepsz, fekvenyomás, stb)?

Nico3 2015.12.25. 14:39:12

@jefoo: Lett húsz pontunk ennek a mémnek köszönhetően, Jefoo. Végre pozitív fordulatot vesznek nyerési esélyeink. Most a karácsonyi pókerpartik ideje alatt ha igyekszünk teljesen megfordíthatjuk a felállást. :)))