Mindkét nem számára értékesebb és vonzóbb a másikban a „háziasság”, mint a klasszikusan "férfias" tulajdonságok - erre az eredményre jutott egy agyi válaszreakciókat mérő, ausztrál kutatás. A meglepetést főleg a nők reakciói okozták.

A 20 pár részvételével végzett kutatásra a megbízást a Sunbeam adta.

"Real Men Cook is the result of a high tech study conducted by Sunbeam that looks at women's physiological and emotional responses to their male partners doing domestic chores and compares this against more stereotypical 'manly' activities such as watching sports, D.I.Y, sawing wood or drilling holes.
 
A first of its kind in Australia and conducted by Neuro-feedback U.K. company MyndPlay, the experimental study revealed that men clued up on culinary capabilities fare better than their macho counterparts when it comes to women's arousal and happiness."

A vizsgálatban közreműködő MyndPlay eredményei alapján nem csak maga a főzés, hanem a mérési adatok szerint majd minden konyhai tevékenység „szexibbnek” bizonyult a maszkulinnak tartott gesztusoknál - ami megfelelő indok lehet, hogy a férfiak ne ódzkodjanak többé egy jó vacsora, ebéd, vagy egy finom kávé készítésétől a kedvesüknek.

szó szerint "boldogabbá teszik a nőket", továbbá az izgalmi szintet is jobban megemelik a macsó viselkedés helyett konyhai feladatokat végző férfiak...

A párok tagjai EEG készüléket viseltek, amely a pozitív illetve negatív reakciókat méri az agyhullámokban - továbbá GSR készüléket, amely a bőrön keresztül méri le a fiziológiai válaszreakciókat. A kapott számadatokat agykutatók számítógépek segítségével elemezték, leszűrve a partnerek érzelmi (vonzalmi) hozzáállását.

Az eredmények alapján a férfipartner hajszálnyival vonzóbb volt ha süteményt sütött (57,5%), mintha fúrógépet használt (55%). Még jobb eredmény született azt illetően, mennyire értékelik a nők, ha párjuk kávét készít nekik: ez 10-ből 7 nőből váltott ki pozitívabb fogadtatást a hagyományos előzékenységi formáknál - mint például az ajándékozás.

"This combination of technology was studied by people in white lab coats operating computers — neuroscientists — who found that making a cake made women more aroused than when a guy used a power drill, with the score 57.5 percent on the cake mixing compared to the drill’s 55 percent.

Even better, apparently seven out of ten women felt that the man making a coffee was like him giving her a gift, with the skin response telling the scientists that.

And if the guy cooks for the girl? Well that rates even higher, with the blender operation scoring 65 percent, slightly higher than the 60 percent which were attracted to sawing wood in half, and much higher than the 32.5 percent who were impressed their guy could follow instructions and build a small table from their local flat-pack furniture seller."

Dr. Nikki Goldstein párkapcsolati szakértő szerint a nők ma már másra vágynak a férfiaktól, mint régen. Nem mindig olyan partnerre van szükségük, aki képes megjavítani a dolgokat vagy ért a szerszámokhoz. Az egyre gyorsuló társadalomban ennél figyelmesebb, "mindennapibb" gesztusokra van szükség - ennél fogva lehet imponálóbb, ha a férfi inkább egy finom ételt, vagy kávét készít.

https://bandt-au.s3.amazonaws.com/information/uploads/2014/11/Sunbeam.png?e8481e"The experiment put 20 real life Australian couples through scenario based scientific testing to determine what duties carried out by the man made the woman the happiest and most sexually stimulated. For example, hand crafting a coffee or mixing a cake both outperformed using a power drill or sawing wood."

Felesleges többé különbséget tenni a "klasszikusan nőies" és "klasszikusan férfias" munkafolyamatok között, mindebből ugyanis az következne, hogy mindkét nem tagjai hagyományosan "nőies" hozzáállást és tevékenységeket várnak a partnerüktől, mivel általában véve többre értékelik (és pozitívabb érzelmekkel, továbbá magasabb fokú szexuális vonzalommal "díjazzák") azokat más, "férfiasnak" tartott gesztusoknál.

A hagyományos férfiértékek válsága más téren is megmutatkozik. A puszta fizikai erő jelentősége a modern társadalmakban erősen lecsökkent, illetve az évszázadokig otthon, "házimunkaként" végzett fizikai munkafolyamatok családból munkaerőpiacra való beáramlása is elidegenítette hagyományos szerepétől a férfit: a házakat kőművesek építik fel, a mezőgazdasági munkákat erre szakosodott vállalkozások ellenérték fejében végzik, a karbantartási folyamatokat cégek alkalmazottai látják el szintén fizetésért - mindezeket szinte soha nem a közvetlen családjuk, nőpartnerük, hanem csupán "idegenek" számára. A modern technika előretörésével az otthoni szerelgetés sem maradhatott a férjek "nélkülözhetetlen" hatásköre: kiváltották az ezzel foglalkozó szakszervizek.

A régen "családon belül" ellátott, tisztán férfiasnak tartott (ám néhány momentumában fokozatosan megszűnő, vagy részben női területté alakuló) feladatokért ma az "ellenérték" a munkavállaló munkaerőpiac által garantált fizetése, s nem a feleség hálás tekintete - miközben a hagyományosan női területek jelentős részét nem váltotta ki teljesen a közétkeztetés, a mosodák, vagy a takarító vállalatok (bár más részüket kiváltották a varrodák, pékségek, ételfeldolgozó üzemek és kistermelők).

Forrás: Using appliances to cook attracts women, says a study from Sunbeam

Women find men most sexy when they're working in the kitchen... NOT when carrying out 'manly' tasks, new research reveals

"The GadgetGuy’s team of reviewers don’t need a reason to get in the kitchen, but if you know a guy afraid of standing in front of the stove, operating a mixer, or working a cup like a barista, here’s a good reason to get him cooking: it gets the girls. According to some new research that was commissioned by appliance maker Sunbeam, cooking is sexy."

Két előbbitől független tanulmány is hasonló eredményre jutott. Egy 2010-ben végzett, 3500 párt évekig elemző kutatás szerint a válási kockázat akkor a legalacsonyabb, ha a pár férfitagja magas szinten vesz részt a házimunkában, függetlenül attól, a felesége dolgozik-e. Illetve egy 2014-es vizsgálat alapján a szexuális elégedettséget is növeli, ha a férfi is részt vállal a klasszikusan "nőies" feladatokból. Utóbbi vizsgálatot egy előbbi korrekciójaként is értelmezhetjük, amelyben ennek ellenkezőjét kapták - ám míg az elsőnél 20 éves adatokból indultak ki (amikor még a párok alacsony hányadára volt jellemző a házimunka megosztás, gyakran épp a feleség betegsége, vagy a házasságon belüli elidegenedés miatt),- addig a mostani eredmények közvetlenül a közelmúltból származnak, ennek folytán nagyobb minta állt rendelkezésre az otthoni tevékenységeket illetően.

Említettek eredetiben az alábbi linkeken olvashatók:

The link between divorce and men who help around the house

Couples who share housework have the most sex and best sex lives

The Gendered Division of Housework and Couples’ Sexual Relationships: A Re-Examination

A korábbi kutatás linkje:

Doing the housework means men get LESS sex: Researchers reveal chores seen as feminine can put women off

Boldog Esther Vilar napot az uraknak - update. :)

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/living-single/201801/women-who-are-comfortably-single-midlife

"More encouragingly, all 12 women also described themselves in positive ways, as comfortably single at midlife. Some of them told “before and after” stories in which their single status was a source of pain when they were younger, but now their life has been transformed, and they are living their single lives more fully and more joyfully.  One woman, for example, said that when she was younger, she never even considered buying a house. Now she wants a home of her own, and she went back to school so she will qualify for a job that pays well.

In what strikes me as a very promising finding, not even one of the 12 single women in the study mentioned any concerns with any of those issues... Sometimes they acknowledge that when they were <b>younger</b>, it bothered them that they were single."

Nem a párkapcsolatok vagy gyerekvállalás ellen beszélünk, de akit esetleg felháborítana a tény, hogy 12 db (fokozatos terheléssel - attól lehet edződni: "12-ből 12 db"...) 40 feletti szingli nő egyedül is boldog - és fiatalabb korában érezte magát érzelmileg függőbbnek és instabilabbnak -, az a saját társ vagy szexfüggésén gondolkozzon, esetleg azon, miért csak nővel az oldalán érzi valakinek magát. ;)

Erről nem én döntök, hanem az olvasó.

Természetesen e sorok szerzője is mélyen magába száll, ha már csupán annyi indulatokat vált ki belőle, hogy léteznek egyedülállóként is boldog, bármilyen életkorú férfiak és projektív kényszert érez arra, hogy ezek valamit elrontanak/rontottak. Nyilván engem ebben legyőzni nem lehet, a döntetlen a maximum. ;)

De álljon itt egy vérbeli, családcentrikus update - az eredeti cikk szellemiségéhez híven:

https://nieuws.kuleuven.be/en/content/2018/young-women-prefer-family-men

"The answers revealed that women of all ages are happier if their partner has more time for his family."

Akiknek még mindig akadnak kétségeik:

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/is-better-sex-about-doing-your-chores-2034043.html

Update - e heti erősítő gyakorlat, közkívánatra. :)

Mivel a férfiak jelentős része képtelen feldolgozni, ha 12 db nőből 12 nélküle is boldog (noha a nők jelentős többségén nem fog ki a fordítottja), nézzük - mennyire tudnak szembenézni a ténnyel, hogy egyre inkább bizonyítást nyer az apa súlyának, korának és ivarsejt minőségének szerepe a sikertelen terhességek során.

https://amp.theguardian.com/lifeandstyle/2019/jan/04/more-male-tests-needed-in-cases-of-repeated-miscarriages-uk-study

"Obesity can also cause fertility problems. Higher fat levels in the body could trigger an increase in reactive oxygen species.  The men whose partners had suffered miscarriage were older than the other group, with an average age of 37 compared to 30, and were slightly more overweight. The team is now investigating whether these factors may have affected the levels of reactive oxygen species.  Dr Kevin McEleny of the British Fertility Society said: “This is an interesting study that illustrates the importance of research into sperm quality. The results agree with some of the previous research into a link between DNA damage in sperm and miscarriage."

Amit eddig kizárólag "anyai hatásnak" hittek, arról fokozatosan kiderül, hogy a férfiak kihordásban játszott, jelentéktelebebb szerepének ellenére a spermium is van akkora legény... vagy leány a gáton, mint a petesejt; sőt mi több.

Jobb hír, hogy a jogok és felelősség egyenlő megosztásának szellemében az "anyai hatás" kizárólagossága viszont ugrott: vagyis szintén megoszlik az apával. Nem csak az idős spermium okozhat sikertelen terhességet - egy másik tanulmány szerint a "női előny" a mitokondriális öröklés terén "férfielőny" is lehet.

Ennek értelmében már az sem egészen igaz, hogy női ágon öröklünk több genetikai információt.

https://phys.org/news/2018-11-mitochondrial-dna-fathers-genetics.amp

Újabb éles váltás: ha ez így van, ismét borul az alfahímelmélet (sokadjára), az anyai leszármazást ugyanis általában erre alapozva mérték, tehát a mérés pontatlan.

https://phys.org/news/2018-11-mitochondrial-dna-fathers-genetics.amp

A dolog további árnyoldala, hogy most már minél több mitokondriális hibát is közösen, vállvetve okozhatunk. ;)

a szöveget megalkotta: Kalechtor  2015.12.12. 17:17
most jön a java: 54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr767724888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2015.12.12. 20:52:33

Persze, hogy szexi. :) A ferjem ket dolgot tud elkesziteni: 1. Rantotta. (Mennyei finom, es nincs annal szebb ajandek mikor vasarnap agyba hozza nekem.
2. Bolognai spagetti. (Megismerkedesunkor.tolem tudta meg hovy kell ala hagyma..) ;)
Igah anelkul is fimom.
Egyebkent tobb a ferfi szakacs mint a no.

tavolirokon2 2015.12.12. 20:52:36

Miert, ki legyen a konyhaban, a kutya? (varosiaknak: aranyhorcsog?)

Köldök_szösz 2015.12.12. 20:52:37

Én szekszi vagyok a konyhában. Ki kérem magamnak!

Zephyrous 2015.12.12. 21:50:25

A világ top séfjei férfiak.

odamondó 2015.12.12. 21:50:27

Valami zavar van az erőben. A legtöbb ismerősöm / munkatársam barátnője nem tud/nem akar főzni és így a férfiak főznek egy csomó helyen.

Közben meg még mindenhol azt olvasom, hogy szegény nők ők még mindig a konyhába vannak kényszeríve. De akkor kérdem én ezek a nők hol vannak vagy kiknek a barátnőik/feleségeik?

háténimmár 2015.12.12. 21:58:17

A férfi főzés közben szexi.

Imádok főzni (nő vagyok), és nem is várom el a páromtól, de ha néha előáll valamivel, azt nagyon tudom értékelni.

Viszont ez a "legtöbb szakács férfi" duma kicsit sántít. Egy séf déltől késő estig dolgozik, heti 5-6 napot. Ezt egy nő nem teheti meg család mellett, mert akkor rossz anya lenne, így ez a hivatás elsősorban a férfiaké lehet, így nem is csoda, hogy a legtöbb (sztár) szakács férfi. De ez nem feltétlen az XY kromoszómával és az 1-gyel kezdődő személyiszám miatt van.

Démétér 2015.12.12. 22:16:58

A gondoskodás szexi. Ma ennek nyilván változnak a megjelenési formái. Úgy szeretem, amikor 2015-ben rácsodálkozunk, hogy változnak a klasszikus nemi szerepek. Jé, tényleg.

roli101 2015.12.12. 22:38:17

Magam is gyakran főzök férfi létemre, többször is, mint a feleségem. Segítek a takarításban, vasalok, mosogatok.
Ennek ellenére a feleségem ugyanolyan fáradt, mint amikor nem segítettem ennyit és a szexhez még annyira sincs kedve, mint régebben.
Valami nem stimmel.

Ha férfiként átveszem a női szerepeket, feladatokat, akkor mi marad a nőknek? Mitől érezhetik magukat nőnek? Attól, hogy állandóan vásárolnak, fodrászhoz, műkörmöshöz járnak.

Ha ezek után nem látom nőnek a feleségemet, akkor mi történik? Keresek valakit, aki engedi és szereti, ha nőnek tartom és nem engedi, hogy elnőiesedjek.

Az emancipáció a házasság gyilkosa. A nők egyszerre akarnak emancipáltak és feleségek lenni. Férfit akarnak, de olyat, aki nőies.

Guadalupei Szűz (törölt) 2015.12.13. 07:45:25

Buzis.

2015.12.13. 07:45:34

A férfi két okból főz: mert a nő nem hajlandó, nem tud
És/vagy
Mert a férfi szeret főzni.

A nők is kb emiatt főznek, csak mostanában sajnos a nőknek elenyésző hányada hajlandó és tud főzni.
Olyan férfit keresnek, aki

A TV-ben főző férfi séfek, celebszakácsok esetén nem a főzés szexi a nő szemében, hanem egyszerűen egy gazdag, sikeres, népszerű embert látnak a képernyőn. Ezek vonzzák a nők tekintetét Gordon Ramsay meg Jamie Oliver esetében, de Nigella Lawsont is a külseje meg a státusza miatt nézik.

2015.12.13. 07:45:39

@háténimmár: "Egy séf déltől késő estig dolgozik, heti 5-6 napot."

Gobdolom te még nem sokat dolgoztál a vendéglátásban. Egy szakács gyakran napi 14 órát dolgozik. Jó, nem nyugaton. Ott tényleg 8 óra egy műszak.
A főzés otthon lehet fárasztó, de a szakszerű, nagykonyhai főzés az bizony egy teljesen más szint, fizikailag, szellemileg teljesen felőröl. Nem annyi, mint otthon összedobni egy rakott krumplit.
Nem becsülöm le a háziasszony munkáját, de ma a nők többsége akkor se főz otthon, ha egész nap otthon van.
30 éve meg még munka után is nekiálltak főzni este valamit.

Dzsontra Volta 2015.12.13. 07:45:44

Főzni nem gáz, de nem is szexi, az egy olyan tevékenység, amit muszáj megcsinálni, főleg, ha férfiként egyedül neveled a gyerekeidet...

Zetor75 2015.12.13. 07:45:50

A férdiaknak meg kell tanulni főzni, ha akarnak enni egy igazán jót :)
Ez ma már nem nehéz, tele a net mindenféle főzős műsorral, recepttel. Neki kell esni, és főzni / sütni. Néha fárasztó, meg dzsuva minden, de az eredmény "csajozós" tud lenni. Persze meg kell tudni, mit szeret a választott, mert vegetáriánusnak ne adjunk rögtön csülkös pacalt.

azallamenvagyok 2015.12.13. 10:11:45

úristen, 2015-öt írunk, nem lehetne ezt az ósdi szexizmust elfelejteni végre?

Zsuzsi25 2015.12.13. 10:11:53

@tiller foch: "30 eve meg meg munka utan is neki alltak fozni" ? Es szerinted ez igy ogazsagos volt? Miert nonek KELL megcsinalni? (Ha mindketten dolgozunk)
Aki egesz nap otthon van, attol alap, hogy mindent megcsinal. (Mikor otthon voltam a picikkel en is mindent megcsinaltam. Szerintem ez alap. De amikor visszamentem.dolgozni, ez ketté osztodott. Ha mi dketten dolgoztok, szerintem nem varhato el, hogy a nő csinaljon minden házimunkát.

háténimmár 2015.12.13. 10:11:58

@tiller foch: Szerintem kb ugyanarról beszélünk, csak nem értem, miut nem értesz a hsz-emen.
Azt próbáltam írni, hogy szakácsnak lenni olyan fizikai fáradtság plusz olyan időbeosztás, amit a legtöbb nő nem csak nem bír, de az anyaszerepel összeegyeztethetetlen.
Semmiféle párhuzamot nem állítottam az otthoni "családrafőzés" és a "szakácsmunka" közé, mert nincs is sok.

Csak annyit próbáltam megértetni, hogy nem (feltétlen) azért férfi a szakácsok 99%-a, mert a férfiak jobban főznek, hanem azért, mert az Ő életükben a legtöbbször a munka a család elé helyezhető, hiszen a családhoz pénzt is kell termelni.
Ettől Ők se többek, se kevesebbek, csak egy tényt állítottam.

Komojtalan 2015.12.13. 10:12:07

Elárulná valaki mi a nagy szám a főzésben? Katonaságra visszanézve a fekete mosogató volt a szívás nem a főzés. Azon kívül hogy harmadába kerül mint a kész étel, netán rendelt kaja, egy minimális időt vesz igénybe, de a bonyolultabb ételeket nyilván nem hétköznap munka után kell csinálni. A minőséget, ízt, stb ... meg nem is érdemes egy napon említeni. Sajnos nekem is az a tapasztalatom hogy főleg a mostani lányok, de már a 30 -as nők is megalázónak érzik a főzést, különben miért ódzkodnának ennyire tőle? Van egy mondás, igaz általában fordítva hangzik el: Ha azt akarod hogy legyek királyfi fehér lovon, akkor te meg nézz és viselkedj úgy mint egy szappanopera hősnő. Amelyik nő nem tud főzni az egyéb gazságokra is képes takarítás, mosás, stb ... terén, tehát nálam teljesen esélytelen és vagyunk még páran így.

2015.12.13. 10:12:14

@tiller foch: hopp, elfelejtettem befejezni egy mondatot:

A nők olyan férfit keresnek, aki megkeresi a megfelelő pénzösszeget a nő minden földi jóval való ellátásához. Régen a vagyonért cserébe a nő házimunkát végzett.
A mai nő elvárja, hogy ne kelljen házimunkát végeznie. Legyen étterembe járás, bejárónő.
A főző férfi a TV-ben mindig valami hipszter séf, menő celebszakács, luxus kajákat dobnak össze a kamera előtt, a nők ezt a legkevésbé se azért nézik, hogy utánozzák, sose fognak maguknak otthon lazacot grillezni, egyszerűen magas társadalmi státuszú, gazdag, sikeres férfiakat néznek. Aztán a pasijuk elviszi őket étterembe. Ennyi.

Ha egy férfi csak főz otthon paprikáskrumplit meg zöldborsófőzeléket, de mellette nem keres eleget, akkor bizony az nem szexi.

A főző férfi több okból szexi:
-tv-ben főz, tehát milliárdos celebszakács
-olyan dolgot tud (főzni), amit a nők jó része már nem gyakorol (nyugaton teljesen természetes, ha egy nő a gyerekeivel étterembe jár, otthon sose főz, nem is tud)
-a média, gasztroblogok hipszter dolognak állították be a főzést, míg a 80-as években a szakács, pék, cukrász egy lenézett szakmunkás volt, ma egy hipszter, tetovált menő arc (legalábbis a blogok szerint)
-régen a számítógépes szakember, programozó stb. is egy kissé lenézett munkatárs volt, de azóta, mióta milliós fizetések röpködnek az IT-iparban, bizony roppant szexi lett a geek, a programozó a nők szemében is, nem mintha a nők többsége jobban értene a programozáshoz, mint 30 éve

Minden a pénzről szól, ha áttételesen is.

Köldök_szösz 2015.12.13. 10:12:18

...a konyhán kívül még az előszobában is szekszi vagyok... de a többi szobában érdekes módon nem.

Zsuzsi25 2015.12.13. 10:26:02

@tiller foch: micsoda szemet aljas dolog hogy egy no megm eri nezni egy pasi tarcajat ...(elsosorban utoldlas szempontjabol) gyalazat..

zila5 2015.12.13. 11:00:36

Szerintem meg a konyha nem lakásba való. Férfi lehet a lakásban, de konyha nem. :)

Kalechtor 2015.12.13. 12:07:17

@roli101: A házimunka rád eső része miért lenne "női szerep"? :)

"a szexhez még annyira sincs kedve, mint régebben.
Valami nem stimmel."

A hozzászólásodból ítélve szerintem a nemi szerepekről való elvi kérdésekben van a hiba. Fáradt meg mástól is lehet. ;)

"Ha ezek után nem látom nőnek a feleségemet, akkor mi történik? Keresek valakit, aki engedi és szereti, ha nőnek tartom és nem engedi, hogy elnőiesedjek."

Miért nőiesednél el attól, amit a vizsgálatok szerint szexi férfitulajdonságnak érzékelnek a nők? A fogalmakkal nem stimmel valami...

"állandóan vásárolnak, fodrászhoz, műkörmöshöz járnak."

Ez általában a női szerepüket megfelelően megélni nem tudó nők pótcselekvése. Hogy vadabbat mondjak: ilyen a wellness hétvégék, gyémántok, nercbundák, görög utak állandó "követelése" is a férjtől. Hogy még vadabbat - a jelenség a végén a női biszexualitásba torkollhat: és a kedves feleség egy másik nőre cserélheti a férjét, mert mellette nem lehetett "egyenrangú".

Vizsgálatok szerint a saját nem felé való fordulás az alacsonyabb végzettségű, jövedelmű, társadalmi státuszú nőkre jellemzőbb. (+1, a "szubmisszív" szexuális szerepbe "kényszerített" nők is hajlamosabbak rá...)

És itt van hová vezethet, ha a nő otthon marad főállású háziasszonyként:

www.gallup.com/poll/154685/Stay-Home-Moms-Report-Depression-Sadness-Anger.aspx

A szexet meg nyilván azért kerüli, mert hiába házimunkázol, a nemekről vallott véleményed attól még nem változott/magában a szexuális aktusban lehet számára nem kedvelt momentum. :)
Ez nem feltétlenül a férfi "hibája" - ilyenkor a megoldás, hogy a két fél megbeszéli a dolgot, mert a nők a szocializációjuk miatt ennek nem mindig adnak maguktól hangot (akkor sem, ha kifejezetten "bevállalósnak" látszanak, sőt...), egyszerűen csak egy idő után "nem akarják" az egészet.

"Az emancipáció a házasság gyilkosa. A nők egyszerre akarnak emancipáltak és feleségek lenni. Férfit akarnak, de olyat, aki nőies."

Az első mondatot szinte minden kutatás cáfolja. Hacsak nem úgy érted, hogy régen nem tudtak elválni a feleségek a férjüktől.

A másodikban a két fogalom hol mond ellent egymásnak?
A harmadikról: nem. A nők a _saját mércéjük szerint férfias_ férfit akarnak; s a (hagyományos) férfiak mércéje szerint férfias férfit nem igazán látják férfinak. (magukat se mindig attól tudják nőnek érezni, amiért a férfi látja őket annak)

Úgy látják, _helyettük_ akar egzisztenciát építeni, "önrendelkezni" (róluk), "mindent tudni", stb. - miközben ezt azzal indokolja, hogy nekik akar megfelelni.

Egyéb téren is igaz: a nők pl 20%-kal kevésbé izmos férfire vágynak, mint amilyennek a férfiak megálmodják magukat.

A modern társadalmakban nagyságrendekkel magasabb a párok(!) szexuális elégedettsége, mint a hagyományosan "maszkulin" férfiak által lakott területeken...

www-news.uchicago.edu/releases/06/060419.sex.shtml

Végül megjegyzem, hogy mintha a nők "tudatos" akaratára fognád a dolgot: holott _nem tehetnek róla_ mit látnak _ösztönösen vonzónak_.
A kísérletben nem _megkérdezték_ őket, hanem agyi válaszreakciókat mértek náluk. ;)

@Guadalupei Szűz: A csajok a melegpornót is szeretik! Nem tudtad? :)

m.cdn.blog.hu/no/nokesferfiak001/image/pornhub-men-women-top-categories3.png

@tiller foch: "A TV-ben főző férfi séfek, celebszakácsok esetén nem a főzés szexi a nő szemében, hanem egyszerűen egy gazdag, sikeres, népszerű embert látnak a képernyőn. Ezek vonzzák a nők tekintetét Gordon Ramsay meg Jamie Oliver esetében, de Nigella Lawsont is a külseje meg a státusza miatt nézik."

A cikk nem tévében főző szexi celebszakácsokról szól. De sejtettem, hogy lesz aki ebbe is bele tudja keverni az "alfahímelméletet". :)

A tanulmány hétköznapi párok esetében vizsgálta, mi viszi fel a nők "izgalmi szintjét" - egyáltalán nem "celebszakács" közegben.

"A nők olyan férfit keresnek, aki megkeresi a megfelelő pénzösszeget a nő minden földi jóval való ellátásához."

Ezt a jó külsejű férfiak vagy nem tudják, vagy nagyon nem akarnak csajozni, ugyanis igen következetesen marad a pénzügyi kockázatvállalói hajlandóságuk a női átlag alatt(!) a vizsgálatok során - míg a kevésbé előnyös külsejű férfiaké megemelkedik. :) (= a helyes fiúk nem akarnak sok pénzt szerezni)

m.cdn.blog.hu/no/nokesferfiak001/image/83cf6510455cadc7aa02955943cb82d2.png

A kockázatvállalóbbak talán tisztában vannak vele, hogy ők csak olyan nőket tudnak majd "megvenni", akik képtelenek eltartani magukat, így beérik a "pénzükkel"? ;)

s16.postimg.org/rcipn6ot1/hg_szt_n_k.jpg

"Régen a vagyonért cserébe a nő házimunkát végzett."

Ha mindenütt a fiúk örökölhettek - holott a lányok is végigdolgozták a gyerekkorukat - mégis ki vitte volna a vagyont a családba? Mellesleg hozományról nem hallottál?

+1 A családi gazdaságokban az asszonyok is ugyanúgy dolgoztak, az akkori munka nem csak "mosogatásból" állt. +2 A "vagyon" nem a nőé lett, hanem a _családé_. A férfi nem a feleségének, hanem az _utódainak_ adta.

Kalechtor 2015.12.13. 12:17:24

@tiller foch: A feleségek többsége vidéken bőven megtermelte, amit elfogyasztott + a gyerekek által fogyasztott erőforrások egy részét is. A nők akkoriban kertet műveltek, jószágot tartottak, kenyeret sütöttek, erőforrásokat állítottak elő sokszor eladásra is: árultak zöldséget, gyümölcsöt, tojást...

"nem mintha a nők többsége jobban értene a programozáshoz, mint 30 éve"

Sajnos általánosságban(!) rosszabbul ért (természetesen a mai szinthez viszonyítva); de nálunk a férfiakra is ez a jellemző.

@Komojtalan: "nők is megalázónak érzik a főzést, különben miért ódzkodnának ennyire tőle?"

Talán mert a férfiak is olyanokat mondanak, hogy ők nem lesznek "cselédek", nem hagyják magukat "kasztrálni" - arra, ha néha főzniük kellene? :)

Vagy talán mert nem mindenkit érdekel?
Ugyanazért, amiért mondjuk te a programozástól (ez csak példa, bocs, ha mégse ódzkodsz tőle)

Ha egy pár esetében egyik se szereti csinálni (mármint a főzést), igazságosan meg kell osztozkodni rajta; ha meg az egyik mégis szívesen elvégzi, nemétől függetlenül csinálja ő.

"Ha azt akarod hogy legyek királyfi fehér lovon, akkor te meg nézz és viselkedj úgy mint egy szappanopera hősnő."

Én nem nézek szappanoperákat, de nem biztos, hogy jól járnál. ;) Utolsó pont téves: a kettőnek semmi köze egymáshoz.

@Zsuzsi25: "micsoda szemet aljas dolog hogy egy no megm eri nezni egy pasi tarcajat ...(elsosorban utoldlas szempontjabol) gyalazat.."

A férfi erőforrásainak preferenciája fordítva korrelál a női IQ-val (és a saját erőforrások birtoklásával - amiről fentebb egy ábrát is láthatsz)

link.springer.com/article/10.1007%2Fs12110-010-9089-x

Ezen felül a nőnek (a szülői ösztönök miatt) egzisztencia kell. Ha lehetősége van rá, megszerzi magának/olyan partnert keres, akivel közösen megszerezheti - mivel jobban jár, ha a partnere emellett jó apa és a házimunkából is kiveszi a részét. Az apai ösztönöket és kötődést az utóddal töltött idő generálja; ami nehezen kivitelezhető, ha a férfi egyszemélyes "családfenntartó" kíván lenni -> ebből következik, hogy a "karrierista" férfiaktól anyagilag függő nők bizonytalanok lesznek és folyamatos (továbbá jobbára felesleges) költekezéssel akarják biztosítani, hogy a partnerük nem fogja magukra hagyni őket. Férfiakra is igaz, hogy minél több erőforrást invesztál az utódairól való gondoskodásba/kapcsolatba, annál nehezebben hagyja őket ott; az anyagi erőforrások azonban nagy részben kiválthatók a "jó apasággal", ami szignifikánsan jobban növeli a nők párkapcsolati elégedettségét:

www.doctorslounge.com/index.php/news/pb/38766

Egyébként azt szoktam mondani, hogy azok a férfiak mélyen hallgassanak a nők "anyagiasságáról", akik folyamatosan szidják az önfenntartó nőket/a feminizmust, amiért "beengedte" a csajokat a munkaerőpiacra. Az utódokat fel kell nevelni valamiből. Egyetlen nőtől sem várható el, hogy se saját egzisztenciát ne építsen, se a férfit ne lássa "erőforrásnak" (férfinek aztán már kevésbé fogja látni - de ez egy hosszabb történet :)

Mellesleg, a férfiak is keresnek "erőforrásokat" a nőkben, de az eddigi elképzeléssel ellentétben ezek az erőforrások inkább "minőségiek".

Pl öntudatlanul is azért tartják vonzóbbnak a nőies alkatot, mert az ilyen nők jobb kognitív képességekkel bírnak, amit az utódaik is örökölhetnek.

Ráadásként a fiúutódok kizárólag az anyjuktól kapják az intelligenciát meghatározó x kromoszómájukat is.

Az intelligens apa + kevésbé intelligens anya tehát ebből a szempontból igencsak rossz párosítás lehet, s legfeljebb a leányutódok profitálhatnak belőle. (az apák a fiaiknak x kromoszómát egyáltalán nem adnak át)

drkeithwitt.com/males-inherit-more-intelligence-from-mothers-63/

Azon is érdemes elgondolkozni, miért nem érdekli a férfiakat az "egzisztencia" (akár a nőé, akár a sajátjuk); illetve a sajátjuk is csak amiatt, hogy "nőt szerezzenek".
(fenti ábra: a helyes férfi (aki bizonyára enélkül is szexhez juthat) közel sem vállal akkora pénzügyi kockázatot, mint átlagban a nők)

Miért nem az utódaik miatt akarnak ők is egzisztenciát építeni? Ha így lenne, mindezt náluk sem befolyásolná pl a külső.

Az "ok" valószínűleg a "magszórás": a férfi anno arra törekedett, hogy "párzás után" mielőbb leléphessen, s minél több nőnek nemzhessen utódokat.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a hátrahagyott utódot helyette is az anya látta el erőforrásokkal, ami pedig mondjuk ki, egyfajta "élősködő" stratégia.

Tehát miről is beszélünk? :)

2015.12.13. 13:30:12

@Zsuzsi25: ha azt próbálod sugallni, hogy én ezt elítélőleg írtam, akkor kikérem magamnak!
A nők számára a pénz, az anyagi háttér elsődleges párválasztásnál.
Ez tök normális, ahogy az is, hogy a férfiak meg fiatal, szép, szexéhes párt keresnek, lehetőleg szűz lányt. És életük során nem egy családot kellene alapítaniuk, hanem többet.

A nő a férfi tárcáját nézi, a férfi meg a nő melleit, fenekét stíröli meg futó pillantást vet a nő húgára, barátnőjére is és gondolatban nagyon megdöngeti.

Az öregecskedő feleség helyett mindenki jobbat érdemel.

Kalechtor 2015.12.13. 13:45:39

@tiller foch:
"A nők számára a pénz, az anyagi háttér elsődleges párválasztásnál."

Ha "buta" nőről van szó valóban, de ezzel ti is megszívjátok, meg ő is. A buta nő, kevésbé vonzó férfi párosításnál a fiúgyerekek buták lesznek (anyai x), a lánygyerekek meg nőietlenek (a kutatások szerint ők is öröklik az apa túl maszkulin vonásait)

"Ez tök normális, ahogy az is, hogy a férfiak meg fiatal, szép, szexéhes párt keresnek, lehetőleg szűz lányt."

Szexéhes szűz lány? :) Férfilogika... ;)

"És életük során nem egy családot kellene alapítaniuk, hanem többet."

És a régi utódaikat meg aztán tartsa el az anyjuk, akiben anno hátrányos tulajdonságnak számított, ha saját egzisztenciát akar? Vagy minden férfi lehessen milliomos háremúr? ;)

"A nő a férfi tárcáját nézi, a férfi meg a nő melleit, fenekét stíröli meg futó pillantást vet a nő húgára, barátnőjére is és gondolatban nagyon megdöngeti."

Tehát rajtukrajtuk csak ösztönösen élősködni akar, vagy azért kész lenne nekik legalább gyerektartást fizetni?

A tárcáját az elönytelen külsejű férfiaknak nézik - kivéve, ha egy olyan csinos fiatalemberről van szó, aki történetesen a felszolgálóiparban dolgozik. :)

"Az öregecskedő feleség helyett mindenki jobbat érdemel."

Érdemelni speciel senki nem érdemel semmit, de tessék: :)

www.scribd.com/mobile/doc/269361560/2015-06-III

www.telegraph.co.uk/news/science/11181138/The-Cougar-phenomenon-why-older-women-should-choose-young-lovers.html

www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2410256/End-monogamy-Women-improve-quality-offspring-multiple-partners.html

2015.12.13. 13:49:55

@Zsuzsi25: ""30 eve meg meg munka utan is neki alltak fozni" ? Es szerinted ez igy ogazsagos volt?"

Igazságosságról szó sincs, természetes volt. Ma meg már nem az. De ez nem gond, hiszen már felnőtt egy pár generáció nyugaton is, meg talán egy generáció Magyarországon is, aki sose látta a konyhában az anyját.
Tehát te itt social justice warriorként igazságosságot emlegetsz, én meg annyit mondok, hogy ez akkor természetes volt, ahogy az is, hogy a nyugati bérszínvonal alatt keresett mindenki, hogy fusizni kellett a megélhetésért, hogy telefonvonal bekötésre meg autóra is éveket kellett várni. Igazságos volt? Nem. Ez értelmetlen kategória.
Természetes volt.
Aki úgy nő fel, hogy az anyját konyhában nem látta, iskolába is au-pair viszi, az anyja napközben Starbucksban trécsel a barátnőivel, kitárgyalják hogy kellene úgy elválni, hogy anyagilag a legjobban járjanak, az az ember nem is fogja elvárni a saját feleségétől a házimunkát.
Lassan már gyerekszülést se. Mert az is milyen igazságtalan. Gondolom szerinted is.
Mert milyen soviniszta dolog az, hogy a férfi nem terhes!

A mindenben eszetlen egyenlőségre törekvő, mindenhol igazságtalanságot kereső és látványosan felháborodó nyugati társadalmak pedig rá vannak szorulva a termékeny harmadik világ bevándorlóira, ahol még szexelnek és szülnek.

Nincs igazságos meg igazságtalan dolog, csak mindennek megvannak a következményei. Persze a nők szeretik magukat áldozatnak láttatni tök természetes dolgok miatt is (szex, terhesség, szülés)... Ez valami zsidó-keresztény butaságból jöhet, majd ráépült ez a gender butaság.

Én profin főzök, mosok, vasalok, talán pont ezért nem nézem el egy nőnek, ha nem teszi. Illetve ha nem teszi, mert valami miatt nincs szüksége, ideje erre, azt megértem, de ha nem is képes rá, az a szememben hatalmas fogyatékosság.
Mert tudom, hogy nem nehéz, nem kell feltétlenül mindenkinek minden nap gyakorolni ezeket, de ha valaki egyáltalán nem tudja ezeket, az számomra olyan, mintha retardált, kerekes székes vagy csípőficamos lenne. Egy nagy negatívum. Igénytelenség.

Komojtalan 2015.12.13. 13:49:58

@Kalechtor: Hát te nem tudom miről beszélsz, én a 2 nem másságáról :-). Minden férfi ismerősöm tud és szeret is főzni egyet kivéve, de ő enni sem szeret csak muszáj :-). Takarítással picit rosszabb a helyzet, mosással még rosszabb, de ha úgy adód(ott)na mind megcsinálná. Egyszerűen a mai lányok egy álomvilágban élnek, azt hiszik annyi elég ha szétteszik a lábukat, ezzel egész életükben elvannak. Megeszik/megveszik inkább a moslékot hogy ne kelljen piacra menni, előkészíteni, megfőzni. Piacra? Hülyéket beszélek, olyant nem is láttak, szóval hiperbe menni. Tisztelet a kivételnek. Én heti 2x megyek, sokszor csak azért hogy az ismerős árusokkal eldumáljak, vegyek 1-2 dolgot amit máshol is kapnék, de fél órát rászánok és nem 1x fordult elő hogy láttam szép karfiolt, zöldséget, húst és az lett a kaja, nem az előre eltervezett. A mai fiúkról majd a lányok megírják a véleményüket, de szerintem ők sem jobbak.

Kalechtor 2015.12.13. 14:05:22

@tiller foch: Másról beszélsz, szalmabábozol. Itt senki nem panaszkodott a terhességre, szülésre, a szexre pláne nem. Én speciel azt se értem, mi okból van együtt egy nő egy olyan férfivel, akivel még a szex sem élvezhető neki?

A bevándorlókra miért vagyunk rászorulva, ha Európa szerte olyan nagy a munkanélküliség, hogy még az "itthoniak" mindegyikének sem tudunk munkát adni?

Csak nem azért, mert olcsóbb munkaerőt jelentenek és jó ideig irányíthatóbbak lesznek? Rájuk se lenne szükség, ha még ma is jogok nélkül robotolna a nép...

A születések száma egyébként minden olyan országban szinte azonnal csökkenni kezd, ahol megemelkedik a jólét és az állam elegendő önrendelkezést biztosít a _férfiaknak_ - függetlenül attól, biztosítja-e ugyanezt a nőknek is.

"Én profin főzök, mosok, vasalok, talán pont ezért nem nézem el egy nőnek, ha nem teszi."

Gondolom fordítva is jogos, nemde? :)

@Komojtalan: A mai fiúkkal a tapasztalat egyértelműen pozitív! ;)

Zsuzsi25 2015.12.13. 14:20:01

@tiller foch: az, hogy egy no tud fozni, szerintem alap. Emlekszem kislanykent oda kllellett alnom anya mele a tuzhelynel es samlin allva tanultam meg ezejet a dolgokat. Alap dolog. Viszont nem gondolom, hogy azert mert no vagyok nekem kellen MINDIG kivetel nelkul minden hazimunkat megcsinalni. Hiszen mindketten dolgozunk. (Nem is keveset)
Tudom, hogy regen termeszetes volt de rohadt igazsagtalan ha a hazimunka 100%at a nonek kell megcsinalni.

Zsuzsi25 2015.12.13. 14:24:34

@tiller foch: dehogy elsodleges. Csak ez IS fontos. Viszont onmagaban keves.

Nico3 2015.12.13. 14:53:32

@tiller foch: Nem értem, miért kell egy ilyen cikk alatt is folyamatosan azt olvasnunk, hogy a nő a férfi tárcáját nézi. Amikor le van írva, hogy jobban felizgatja, ha sütsz neki valamit, vagy kávét csinálsz neki, mintha ajándékot vennél. :)))
Ha nálad mégse, vagy bénán sütsz, vagy az ajándék se izgatja fel, csak kihasznál. :'(

"A mindenben eszetlen egyenlőségre törekvő, mindenhol igazságtalanságot kereső és látványosan felháborodó nyugati társadalmak pedig rá vannak szorulva a termékeny harmadik világ bevándorlóira, ahol még szexelnek és szülnek."
És nyomorban élnek.
Persze hogy szaporodnak egyébként, hisz el vannak nyomva a férfiak is! Se pornó, se prostik, félrelépni is csak egymással tudnak. Igen nagy arányú a homoszexualitás. :)

"Az öregecskedő feleség helyett mindenki jobbat érdemel."
Az a jobb, hogy el kell tartania a fiatal feleséget, meg a feleség fiatal szeretőjétől származó gyerekeit is? Végül is, mindenki jól jár! :)))

@Kalechtor: Azért is jobb, ha a nő keres többet, mert a férfiak úgyis biztosak a nők anyai kötődésében. Ezért munka után a férfi nem akarja, hogy a nő színházba vigye meg vacsorázni, nercbundát vegyen neki meg gyémántokat, hanem szépen megvacsoráznak otthon és lefekszenek (aludni :D).

Egy férfinek nem kell rá garancia, hogy a felesége elég elkötelezett az utódai irányában. :)))

Mi az, hogy senki nem érdemel semmit? Hát milyen keresztény vagy te? :'(

Nézelődj a neten! :)

Nico3 2015.12.13. 15:07:13

@háténimmár: Minden karrierpályán így van, mindegy, milyen készségeket igényel. Azokon is ez a helyzet, amelyek pont hagyományos értelemben igényelnének "női" készségeket. De az is igaz, hogy a nők karrierje a gyerekvállalásig töretlen.

Ennek viszont nem lenne muszáj így lennie, ha a szülők egyenlő részben gondoskodnának a gyerekeikről.

jefoo 2015.12.13. 20:39:32

@Nico3: Az index2 főoldalán gondolsz a 7 koreai színészre akiktől eláll a nők lélegzete? :-D

Ezt szeretni fogja Kalechtor.

farkasnaplo.blog.hu/2015/12/12/big_love_a_nosteny_dont_kivel_parosodik
"A természetben élő falkáknál kifejezetten izgalmas a tél. A megfigyelések szerint ugyanis a domináns nőstény, az alfanőstény az alfahímen kívül több hímmel is párosodik. Hogy melyikkel, azt ő dönti el. Ennek pedig az a jelentősége, hogy a legjobb gének öröklődjenek tovább a falkában, és egészséges utódok jöjjenek a világra. Az alfanőstény igyekszik kiválasztani a dominánsabb, erősebb hímeket."

De azért még mindig vannak alfahímek, csak már több is. :-D

Kalechtor 2015.12.13. 21:33:50

@jefoo: A mi célunk elsősorban a patriarchális mítoszok felszámolása - amelyek sok helyütt nem csak a nőket tették frigiddé, de a férfiaknál is olyan túlszaladt jelenségeket, elhajlásokat okoztak, mint pl a mazochizmus, a homoszexualitás (természetesen csak kifejezetten ebből fakadó formájában értem), vagy a fetisizmus fokozott és szélsőséges formái.

A régi sztereotípiák és definíciók többsége nem csak logikailag áll ellentmondásos és gyönge lábakon - de tapasztalati úton is cáfolható.

A többit meg bízzuk a természetre. :)

"Az alfanőstény igyekszik kiválasztani a dominánsabb, erősebb hímeket."

Attól függ, milyen értelemben. Ha a _magánál dominánsabbakat, erősebbeket preferálná_, rég nem válogathatna közöttük - hiszen egyszerűen eldönthetnék helyette, melyikkel párzik...

@Nico3: Ebből marhára nem tudom kitalálni, merre kellene nézelődnöm.
Azt meg legalább látjátok, hogy tegnap speciel még annyi időm se volt, hogy ezekkel a kommentelőkkel foglalkozzak. :)

Pedig egy halom mémet be lehetett szúrni ide, úgyhogy holnap oszthatsz-szorozhatsz. ;)

Nico3 2015.12.13. 22:34:09

@Kalechtor: "A mi célunk elsősorban a patriarchális mítoszok felszámolása"
Tessék, itt van néhány további adat hozzá. :)))

www.nytimes.com/2014/12/02/upshot/the-divorce-surge-is-over-but-the-myth-lives-on.html
"In the 1950s and 1960s, marriage was about a breadwinner husband and a homemaker wife, who both needed the other’s contributions to the household but didn’t necessarily spend much time together. In the 1970s, all that changed.

Women entered the work force, many of their chores in the home became automated and they gained reproductive rights, as the economist Betsey Stevenson and Mr. Wolfers have argued in their academic work. As a result, marriage has evolved to its modern-day form, based on love and shared passions, and often two incomes and shared housekeeping duties.

The people who married soon before the feminist movement were caught in the upheaval. They had married someone who was a good match for the postwar culture but the wrong partner after times changed. Modern marriage is more stable because people are again marrying people suitable to the world in which we live.

“It’s just love now,” Mr. Wolfers said. “We marry to find our soul mate, rather than a good homemaker or a good earner.”"

Két másik érdekes grafikon.
family-studies.org/wp-content/uploads/2015/07/2006-101.png
family-studies.org/wp-content/uploads/2015/07/age-at-marriage-divorce1.png

www.huffingtonpost.com/2014/12/02/divorce-rate-declining-_n_6256956.html
A feminizmus elhozta az emberek életébe a kölcsönös szeretetet és megbecsülést, a legalizált kölcsönös prostitúció helyett, amiben a nő eladja a szexualitását a férfi erőforrásaiért, a férfi meg eladja az apaságot a szexért, ezért a nő nem élvezi a szexet, a férfi meg nem érzi magát igazi apának.
Örüljünk! :)))

Ebben a régi, érzelemmentes változatban nem is volt a nőknek más választásuk, mint "Esther Vilar: az idomított férfi" című könyvében leírtak szerint cselekedni. :'(

Nico3 2015.12.13. 23:16:08

@Kalechtor: A videóban mondanak ezen kívül még érdekesebb dolgot, például hogy a nőtények játszanak DOMINÁNSABBAN. Mondtam, hogy MINDIG nézd meg a videót. :))) De a nő akkor is hülyeséget beszél a végén, ő se tud az alfahímelmélettől elszakadni. Az alfanőstény vagy tényleg kénytelen lefelé választani, vagy akkor az a megoldás, hogy a hímek gyárilag nem lehetnek dominánsabbak a nőstényeknél és nyugodtan választható a legalfább is közülük. :D

Kalechtor 2015.12.14. 09:08:35

@Nico3: Mik azok a nőtények? Fftények is vannak? :)

Esther Vilart ki memetikázta be már megint...?

"amiben a nő eladja a szexualitását a férfi erőforrásaiért, a férfi meg eladja az apaságot a szexért"

Azért nem kell ennyire élvezkedni rajta, amikor egy rendszer eltúlzott módon "önkritikus", s az ítéletet végső soron önmaga fölött mondja ki. ;)

2015.12.14. 12:44:01

@Nico3: a harmadik világ most költözik épp a jóléti társadalmakba. Nem élnek majd nyomorba, ha az adódból eltartják őket a politikusok.

Azt írtam, hogy öregecskedő feleség helyett mindenki jobbat érdemel.
Jobb az sok dolgot jelent: fiatalabb, !nem feleség!, hanem barátnő, nem kell eltartani, nem szül, ha szül akkor előtte megbeszéljük, nem ám csak bevemhesedik, hogy pasit fogjon, akkor se kakukkfiókát próbál becsempészni, ha "válik", elhagy, akkor nem viheti a vagyonodat. Jobb, mint egy öregecskedő feleség.
Jobbat érdemlünk. A jobb nem csak fiatalabbat jelent ám. Olyat, aki nem béklyóz meg, nem foszt ki, nem hisztizik, tudja, hol a helye.

Ha ilyen nincs a láthatáron, akkor inkább MGTOW vonalon mozgunk.

Nők nem mennek bele rossz kompromisszumokba, akkor a férfiaknak is tudatosabbnak kellene lenniük.

Nico3 2015.12.14. 13:23:36

@tiller foch: Azért van rájuk szükség, hogy eltartsuk őket? Mégsem a születési ráta miatt? Nahát! :)))

A nőket nem kell eltartanod, ha nem csak a pénzed értékes nekik benned. Vagy válassz sikeres, képzett nőt, azt sem kell.
Egy fiatal nőnek meg miért kellenél, ha nem tartod el?
Még a milfek is azzal a fiatal férfivel fekszenek össze, amelyikkel nem szégyellik. :)

Azt érdemled, amire méltó vagy. :D Nincs ilyen, hogy jobbat érdemel valaki. A rossz helyett esetleg választhatod a semmit. Vagy hogy gondoltad, a nőket farok kvótára osztogatja Allah odafentről? :D

Magatok intézitek az érdemeiteket magatoknak, nem a sors büntet. Japánban a feleségek útban lévő bútordarabnak tekintik a munkamániás, elnyomó férjeiket, de ki intézte ezt így, ha nem maga a férj? :)))

Ha még az öregecske is kakukkfiókát próbál becsempészni, hogyan érdemelnél fiatalt, hűségeset? Mi lenne neki vonzó benned?

A nők egyébként tudják hol a helyük. Lassan nektek kellene megtanulni, hol a tietek.
Mert még úgy sem tudjátok eldönteni, mit akartok, ha mi nem szólunk bele.

A nő nem kér részt a te életedből, ha te előtte nem hisztizel azon, hogy neki ne legyen meg a sajátja, az árnyékodban éljen. Utána meg azon, hogy kizsigerel, visszaveszi, amit előtte elvettél tőle.

"Ha ilyen nincs a láthatáron, akkor inkább MGTOW vonalon mozgunk."
Ott mozogtok, ahol akartok. :))) Ez a magánügyetek. :)))

Kalechtor 2015.12.14. 13:41:30

@tiller foch: Ha ekkora probléma az eltartás, örömmel üdvözlöm, hogy végre megbékéltetek a női egzisztenciaépítéssel.

0 Ft-ból megélő, gyerekeket nevelő nő még mindig nincs.
És nem is lesz. ;)

A többivel kapcsolatban - míg mindenki szabadon _nem kérhet_ belőled, maximálisan a te dolgod, mik az igényeid. Ahogyan az is, kielégülnek-e vagy sem. Az MGTOW-ot is preferálhatod, ehhez pont úgy nincs köze senkinek, ahogyan neked sincs jogod nőt kapni elképzelt érdemekre, ha a másik nem vonzódik hozzád. Vagy ahogyan nincs közöd a nők által preferált szingli életformához.

De igazából még az is a te ügyed, hogy vélekedsz arról, mit érdemelnél. Mivel úgysem kényszerítheted rá magad senkire, egyedül magadnak árthatsz vele, ha esetleg mégsem azt kapod a végén. ;)

Ez természetesen mindenkire igaz, csak hogy ne legyek részrehajló.

Mindig csodálkoztam azokon, akik ülnek magukban és szitkozódnak, hogy ők márpedig jobbat érdemeltek volna. :)

Nico3 2015.12.14. 14:12:16

@Kalechtor: Ezek itt a modern, civilizált környezetben teljesen el vannak kényeztetve. :'(

Megtudnák, ha valami farkasfalkába születtek volna! :)))

@tiller foch: Házszámot tévesztettél. Itt a karrierista feministákat kell szidni, akik nem engedik a férfinek, hogy férfinek érezze magát, helyettük fizessen, legyen sikeres, tartsa el őket. :)

Miért vágysz arra, hogy a nők számukra rossz komoromisszumokba menjenek bele?

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2015.12.14. 16:48:46

@Nico3: Ne hagyd, hogy rajtad teszteljék a helyesírás ellenőrzőt. :)

@tiller foch: "Azt írtam, hogy öregecskedő feleség helyett mindenki jobbat érdemel."

Meg az öreg férjek helyett is. Meg a csúnya férjek helyett. Meg a szegény férjek helyett. Meg az ügyetlen férjek, továbbá a nőkön uralkodni akaró férjek helyett. Nem? :)

"Jobb az sok dolgot jelent: fiatalabb, !nem feleség!, hanem barátnő, nem kell eltartani, nem szül, ha szül akkor előtte megbeszéljük, nem ám csak bevemhesedik, hogy pasit fogjon,"

Ha nem problémáznátok az önálló, erős nőkön, kevesebb lenne, aki erőszakkal akar magához láncolni egy erős (?) férfit. És mennyivel kevesebb lenne a házasságpárti nő. Egyszerre akartok ellentmondásos dolgokat. Ne legyen önálló, függjön tőletek, mégse akarjon magához láncolni.

Vagyon: nem viszi a tiedet, ha lehet sajátja. Fogadd el, ha sikeres akar lenni a munkaerőpiacon. Megértheted, hogy válásnál se kifosztani nem akar, se pucér fenékkel utcára kerülni. Erre az az egyetlen megoldás, ha a sajátját viszi.

Bár ha "tudja hol a helye", a tiedet is vinni fogja. Mindig ára van, ha szembemegyünk a természettel. A pornószínésznőknek több milliót fizetnek egy-egy szubmisszív szerepért. :)

A nőktől csak az van ingyen, ami nem idegen a természetüktől. Társként közösen egzisztenciát teremteni, gyereket nevelni, vonzó férfiakkal szexelni, nyomásgyakorlás nélkül gyereket vállalni. Ha ilyen nincs, jobb az egyedülálló anyaság.

Neked egyébként nem gyanús, hogy a válásoknál a feleségek elvesztenek egy férfit és apát, akivel társként kellett volna egymás mellett állniuk? Vajon miért értékesebb nekik ennek a férfinek a hiánya? Hogy hogy nem ragaszkodnak hozzá, mint emberhez, apához, társhoz, szexuális partnerhez?

Mindeütt arról írnak, hogy a nő a társfüggőbb, mégis elég volt a válások számának megemelkedéséhez egyszerűen annyi, hogy már nem áll gyámság alatt, a munkájáért már fizetést is kap, és már el tud válni. A feleségszerep nem státusz többé (mert néhány éve még ebbe tudtak kapaszkodtak a férfiak.)
A férjjel már nem lehet dicsekedni, kiváltotta a diploma, a szakma. A férfit már férfinek akarják látni a nők, már az "ember" kellene, nem a gyám, a munkahely, vagy a vásárló. Ha meg a nő munkája tényleg a férfi, ne lepődjetek meg, ha olyanná akar formálni, ahogyan legkönnyebben felhasználhat majd erőforrásként. De szeretni is csak így fog, erre jobb, ha felkészülsz. Ha már nem tud tovább használni, kidob, lecserél. :)

Egyszerű volt akkor nektek az élet, de most az igazi érték mérettetik meg. És látszik a statisztikákból, mennyit ér az önmagára sem házimunkázó, még a saját gyerekét sem nevelő, hagyományos férj. Ha ő az, aki úgy dönt, hogy csak a pénzét adja a családba és csak a szexet veszi el, tényleg saját magának írja a sorsát.

Kakukkfiókák: Miért, talán nem érdemel minden nő a béta férje helyett alfa spermadonort? :)

Ha ilyen értelmes vagy, erről a két cikkről is mondhatnál véleményt.

www.hrportal.hu/hr/nepessegcsokkenes-lehet-a-megoldas-a-munkanelkulisegre-20130218.htmlhtml

www.telegraph.co.uk/news/uknews/1569444/Single-women-over-60-happier-than-single-men.html

Lehet az MGTOW életformára szavazni, csak előtte váljatok egy kicsit nőiesebbé, hogy később is élvezni tudjátok.

Nico3 2015.12.14. 20:01:58

@No_Name01: htmlhtml
Hiányzott ez neked? :D

Ne akarj logikusan magyarázni. Még megkritizálni se tudják tisztességesen, ellentmondásmentesen a nőket. Ha egy nő minőségi, ellentmondásmentes kritikát akar, kénytelen elmenni egy másik nőhöz. :'(

jefoo 2015.12.14. 21:29:03

@Oliva76: vótmár!
@Kalechtor: "A bevándorlókra miért vagyunk rászorulva, ha Európa szerte olyan nagy a munkanélküliség, hogy még az "itthoniak" mindegyikének sem tudunk munkát adni?"

Erre a kérdésre a blogon eddig adott érdemi válaszok száma ha jól számolom pont nulla. :-)

Nico3 2015.12.15. 10:49:11

@Kalechtor: "Kicsit elbeszélünk egymás mellett, mert én a szocializációs folyamatokról írtam, te pedig az ösztönökről. De így is téves. Eleve hogyan lehetne evolúciós előny, amikor természeti környezetben sem monogámia, sem apai utódgondozás nem volt? Alfahím kereső (elérhetőek közül a legrátermettebb keresése) ösztön az van, de hipergám (golddigger) ösztön az nincs. A hipergámia a patriarchális társadalmi szokások következménye. Egyszerűen bebizonyítható. Ha megfigyeled, a talpraesettebb, egzisztenciával, pénzkereső képességgel rendelkező nők sokkal kevésbé hipergámok, mint érdekérvényesítésre képtelen társaik. Ez egyértelműen mutatja, hogy valójában a pénzkereső képesség, vagy a vagyon leginkább az olyan nőket vonzza, akik nem tudnak, vagy nem akarnak megdolgozni érte. Másrészt, ha a nők nem érdekeltek a hipergám párválasztásban (pl. kínai rendszer, ahol nem lehet keresni a váláson) akkor mindenféle feminizmus nélkül is saját egzisztencia megszerzésére törekednek. Ez náluk független attól, vonzó-e az ellenkező nemnek, vagy sem. Mert magukért teszik, a létfenntartó ösztönükért. Náluk ez erősebb, mint a férfiaknál. A férfiakra viszont tényleg jellemző, hogy csak a nőkért, vagy a nők megszerzésének ígéretéért építenek egzisztenciát, ennek hiányában nem. Ezért van annyi magas pozíciójú bétahím, és ezért van kevés női vezető. Ugyanígy ezért van az, hogy a magas pozíciójú férfiak többnyire nem a matyóhímzés kategóriás férfiak közül kerülnek ki. Mert azoknak nincs szükségük, így motivációjuk sem erre."
Némelyik egészen tanulékony. Bár az alfahímelméletet még mindig szereti. :)))

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2015.12.15. 10:53:35

@Nico3: Csak az ábrák maradtak le. :)

m.cdn.blog.hu/no/nokesferfiak001/image/83cf6510455cadc7aa02955943cb82d2.png

s16.postimg.org/rcipn6ot1/hg_szt_n_k.jpg

Ha a hipergámiában hisznek, először győzzék meg a fizikailag vonzó férfiak és anyagilag nem kiszolgáltatott nők ösztönvilágát. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2015.12.15. 11:04:54

@jefoo: Mert nincs rá nekik kedvező válasz. :)

A másik is kimutatható: ahol magas népszaporulatot akarnak, ott a hatalom nem ad önrendelkezést a férfiaknak. Lehet, hogy a nőknek sem, de a férfit is tudatlanságban, kiszolgáltatottságban kell tartani. A férfiak megnövekedett önrendelkezése, az internetes tartalmakhoz való hozzáférés, a megemelkedő jólét néhány közelkeleti országban a női önrendelkezés nélkül kezdte csökkenteni a születések számát.

Az ottani elitnek is felesleges már a sok ember. Ahol kicsit is beindul a fejlődés, ott a robotoló tömegek értéktelenné válnak. Inkább csak problémát okoznak, mert ahogy csökken az egyszerű, fizikai foglalkozások aránya, nem tudnak munkát biztosítani nekik. Etetni viszont kellene őket.

Kalechtor 2015.12.15. 15:51:44

@Nico3: @No_Name01: Benéztem oda. :) Röpködnek a mítoszok dögivel, holott:

wtop.com/news/2014/06/study-examines-the-effect-women-breadwinners-have-on-financial-decisions-sex-life/

...a _tények_ valahogy azt mutatják, hogy épp a női bugyi szárad ki a nő fölött álló férfitől, és a férfiakat tölti el felettébb nagy boldogság és szexuális elégedettség, ha felnézhetnek a feleségükre.

Valahogy mindig elrontja a patriarchák buliját a ffnem. Meg a ff igen is. ;) Ezeknek a férjeknek se fogott senki pisztolyt a fejükhöz. :)

Más: egy-két MGTOW _valóban_ elindult az igazi, "nőies" függetlenedés útján. Ogyebogye pl már pornót sem néz; minden formájukban lemondott a csajokról. Ez azért is fontos, mert a férfiak nőktől való erős függése kifejezetten rontja a racionális, ellentmondásmentes gondolkozásra, érvelésre való esélyt. Leromlanak a kognitív készségek - a férfias gondolkozás egyenlővé lesz az irracionalitással.

Nála viszont határozottan megfigyelhető, hogy ha oly sok dolog be is van ragadva, azért logikusan építi fel a téziseit. Ő gondolkozik _is_, nem úgy mint azok, akik csak hozzávagdossák a vitapartnerhez a kezükbe kerülő, menet közben egymással is összeakadó fegyvereket.

Ha ilyen jól halad, az elme szervezetre gyakorolt spirituális befolyásának segítségével ogyebogye talán még azt is megérheti, hogy az ő agya is jobb nagyítógráf lesz, mint egy ff-é, vagy egyenesen képessé válhat petesejtek előállítására, így ha valaha műméhhel szaporodik, az utódai IQ-ja, státusza és dominanciaszintje az övével korrelál (jobban)

És akkor nem kell többé a nők "oldalbordájaként" élnie, akinek nincsenek önálló motivációi, mert valamennyi késztetése a szexuális ösztönből fakad. :)

jefoo 2015.12.15. 16:41:19

@Kalechtor: Vélemény? :-)

“Szóval az van, hogy qrvajó volt a szex tegnap a sráccal. Abban a pillanatban szenzációs volt, sőt annyira jó, hogy a következő 2 órában háromszor is együtt voltunk. Ugyanakkor csinált 1-2 dolgot, amit nem igazán tudtam a pillanat hevében kezelni, és most, hogy az eszemet használom, és nem egy másik testrészem, kicsit hülyén érzem magam. Direkt megkértem, hogy semmi nyomot ne hagyjon rajtam nyaktól felfelé, mert az problémás helyzeteket szülne a munkahelyemen, ennek ellenére hazaérve igencsak látványos nyomokat láttam a nyakamon. Mindenki észre fogja venni. Valamint szex közben hirtelen análra váltott anélkül, hogy megkérdezte volna, ami ellen gyorsan tiltakoztam is, bár nem igazán tudtam mit csináljak, így aztán folytattuk a szexet.
Annyira elvesztem az élményben, hogy szemet hunytam mindezek fölött, gondolom azért is, mert régen nem szexeltem már (ő is ezt mondta magáról), de a hazafele úton már nagyon kellemetlenül éreztem a fenekem, és egyre jobban zavart a nyakam is. Úgy értem nyilván szeretem a kicsit vadabb szexet, de nem is tudom… Őszintén szólva nem is nagyon tudom, hogy mit érzek.
Talán egy kis kényelmetlenséget miatta, mert most, amikor már nem a hormonjaim vezérelnek, kezdek ráébredni, hogy mennyire nem figyelt rám oda, nem vett vissza, amikor kértem – még ha élveztem is -, és milyen gáz, hogy anélkül hatolt a fenekembe, hogy megkérdezte volna.
Szóval nemtom, de normálisak ezek a gondolatok így utólag? Számomra is meglepő, hogy milyen kis ribancos voltam tegnap, tényleg nagyon rég szexeltem utoljára, nagyon rámfért már egy kis gőzkieresztés. Persze nem mintha ez nemi erőszak lett volna, ezt egy szóval sem mondom. Élveztem. De még egyszer: így utólag visszatekintve a viselkedésemre… aggasztó.
Lehet, hogy csak egy kis iránymutatásért, támogatásért írok most, nem is tudom, össze vagyok zavarodva. Egyértelműen nem jó érzés. Nem is tudom hogy veszthettem el ennyire a fejem… annyira, hogy még kétszer csináljuk… És most szarul érzem magam. Nem találom a helyem. Mi ez az érzés?
(…)
Tényleg kevesem a pasast, és rég volt már, hogy ennyire kijöttem valakivel, és hogy ennyire volt “szikra” (…) igazából azt gondolom, hogy újra találkozni akarok vele.”

Kalechtor 2015.12.15. 17:00:42

@jefoo: Így tehető legkönnyebben frigiddé egy félreszocializált, szvsz gátlásos, "szexhiányos", minőségi ffhez/szexhez a saját rossz beidegződései miatt nem jutó nő. :)

Mi az, hogy "régen szexelt"? Még ha válogatós is, egy csajjal igen sok szépfiú van együtt nagyon szívesen - illetve akár _csak_ orálszexben is szívesen részesítik, ha arra vágyna. Gondolom maszti se volt. :)

Tehát bevállalta a számára kellemetlen élményt; hogy egy kis jóhoz juthasson. Hagyta magát fiúsítani, átengedte a szexuális feltételszabás lehetőségét a másik félnek. Megfordultak a szerepek: egyértelműen ff stratégia, hogy valaki belemegy akár a "rossz szexbe" is, csak hogy legyen szex. :)

Amivel az a probléma, hogy ha együtt marad a párocska, a frigiditás tényleg boritékolható. Bár lenne egy voksom az erőteljes, hirtelen jelentkező "leszbikus hajlamra" is. :)
A csajnak rendszeres szexben lesz része; feloszlik a szexhiány, kiéleződnek a negatív tényezők: a fájdalom, az undor. Már most is negatív értelemben ambivalens. Csak eltűrte, mert az elején élvezhetően adta oda magát neki a férfi. Ez hosszú távon nem lesz elég.

A fószer meg majd megmagyarázza magánnak, hogy azért nincs szex, mert lebétásodott, és a megoldás a még több PUA. ;)

Nico3 2015.12.15. 18:36:41

@jefoo: @Kalechtor: Fura, hogy a női hűség a nőnek nyújtott orál és nem az análszexszel korrelál. Már megint benéztek valamit! TÉNYLEG ideje lenne betiltani a tudományt. :)))

"igazából azt gondolom, hogy újra találkozni akarok vele" = "ez a férfi MEGÉRDEMLI, hogy pár év múlva tönkretegyem az életét" :)

Soha ne fossz meg egy nőt a méltóságától. Mert vissza fogja szerezni.

Tiszántúli Emanuelle, (B)anális história, 67. oldal.

Gatyában táncoló, 35. oldal.

Így jár, aki csak akkor érzi magát férfinek, ha közben megfoszt a nőiességétől egy nőt. :'(

Az anális szexnek és a nemi erőszaknak ÁRA van!

"Miska bátyám akkor érezhette magát Pircsike mellett utoljára embernek, amikor a pityergő fiatalasszonyt előrehajtotta az ágy támlájára, aztán amúgy keményen megudvarolta. Neki sem lehetett mindennapi élmény, ha Piri néném máig sem bocsátotta meg."
Legyetek mind alfahímek! :)))

"Megfordultak a szerepek"
Jó, de tudod hogy megy ez. :)
s12.postimg.org/45skueu9p/1342_Mystery4_1279673143.jpg

"Így tehető legkönnyebben frigiddé egy félreszocializált, szvsz gátlásos, "szexhiányos", minőségi ffhez/szexhez a saját rossz beidegződései miatt nem jutó nő. :)"
Vajon miért ellensége a férfiaknak a női szexuális önrendelkezés, tudás, irányítás, tájékozottság, tapasztalat? Mert a nők egyfolytában alfákkal análszexelnek? :D Vagy inkább azért, mert ha eldönthetik, hogy akkor, úgy és azokkal szexelnek, akik rendesen kielégítik őket, nem tudnak rájuk nyomást gyakorolni? :)

jefoo 2015.12.15. 18:43:15

Alfák vannak és tényleg velük lépnek félre a nők. :-)

De ez nem alfa volt.
Ezt egy férjezett nő pároslábbal rugta volna ki az ágyából.
Az alfa nem egy erőszakos pöcs aki szűz kis csajokat ver át.
A nők meg nem alfákat fognak vele, hogy eltűrik az análszexet. Ezzel a béta férj fogható meg eleinte, míg kialakul a szerződés és kész eltartani őket.
Aztán akivel félrelépnek, tényleg úgy csinálják, ahogy élvezik. Egy férfinek se megérős az értelmetlen análszex, csak aki kínjában már nem tudja, hogy tegye rosszá a nőnek az élményt. Egy alfát szeretnek a nők, emiatt ő is szereti a nőket, ez pedig gálánssá teszi. Ha egy alfával vagy, arra a sok orgazmusod miatt fogsz emlékezni, nem arról győzködöd magadat, hogy miért ne érezd magad tőle szarul. :-)

Kalechtor 2015.12.19. 14:32:29

@jefoo: "Michael Kasumovic of the University of New South Wales in Sydney, Australia, wondered whether it might be to do with sex (after all, isn’t everything else?)

He asked 1000 men and women, across two studies, to complete an online survey on video games. The volunteers listed the five games they played most often, and rated the amount of violence in each game. They also answered lots of questions about themselves, including how attractive they thought they were.

Kasumovic found that men played more violent video games than women, but the common stereotype of men as players of blockbuster AAA Call of Duty war-fests and women as casual Candy Crush fanatics wasn’t supported. There was huge overlap between men and women at all levels of exposure to violent games. Men like swiping at bananas just as much as women adore strafing at innocent civilians.

The most interesting difference between the genders was in the link between attractiveness and violent gaming. Women who played more violent video games thought they were more attractive than women who played few violent games. Was the same true of men? No! There was no correlation between violent gaming and male attractiveness.

Of course, these are self-ratings of attractiveness. We don’t know for sure that women who play violent games really are more attractive. But they think they are. Either hot women are drawn to the digital battleground, or playing violent games makes women feel more alluring.

What’s my motivation?

In his second study, Kasumovic asked his volunteers whether they were motivated to play games because it made them feel strong and sexy, or more attractive to potential partners.

He found that in men there was no link between a preference for violent video games and a sexual motivation for playing, but there was in women. Men don’t play games to get laid, but it looks like women might.

https://cdn-images-2.medium.com/max/800/1*RhH4C9b7zL4VzsgcerAHbg.png

A graph from Kasumovic’s research paper. It shows how women (red circles) who play more violent video games are more likely to claim that they are motivated to play games because it makes them feel more attractive and sexy (note the upward tracking line). In men, however, there is no relationship between sexual motivation and violent video game exposure (the line is flat)."

medium.com/@RobertBurriss/why-do-women-play-violent-video-games-726b9f5119a9#.nyxurmyes