2014- ha nem is a bukások éve volt, abból ízelítőt kaphattunk, hogy néhány, előzőleg már tökéletesen elfogadott tény mégsem áll annyira sziklaszilárd alapokon. Ilyen többek között a "népszerű", BDSM kapcsolatot bemutató bestsellerek egészséges szexuális és párkapcsolati élet függvényében való olvasottsága, a férfi-házimunka általi női libidócsökkenés, illetve a magas és/vagy gazdag férfiak szexualitás terén egyértelműen nagyobb esélyei.

Mégsem jön be mindenkinek a Szürke ötven árnyalata...

Egy felmérés szerint pszichés, étkezési és alkoholproblémákkal küzd a Szürke 50 árnyalatának fő rajongótábora, legalábbis a fiatal korosztályt illetően. A kutatás továbbá azt is szignifikánsan mutatta ki, hogy a "művet" élvezők között halmozottabban találhatók meg a bántalmazó kapcsolatokban élők. Hogy a jelenség inkább előidézője az érdeklődésnek, vagy következmény, nem tudni pontosan, mindenesetre bármelyik is, aggodalomra ad okot.

A szürke ötven árnyalataIjesztő dolgok derültek ki egy bestseller női olvasóiról

Fiction or Not? Fifty Shades is Associated with Health Risks in Adolescent and Young Adult Females

Felvetődött az is, hogy a könyv rajongói nem a rendes férfiak mellett keresnek egy kis "vadságot", hanem a bántalmazójukban keresnek egy kis kedvességet, hiszen a férfi főhős fokozatosan megszelídül és erről az oldaláról is megmutatkozik.
A statisztika szerint az egészséges étkezési szokásokkal rendelkező, kiegyensúlyozott kapcsolatban élő, alkoholizmusra nem hajlamos nők körében jóval kisebb érdeklődés mutatkozott a történetre.

"Az eredményeket kiértékelő pszichológusok arra jutottak, hogy  ennek a könyvnek az olvasótáborára jellemző, hogy tizenévesen nem kaptak megfelelő szexuális felvilágosítást a szüleiktől, amelyre középiskolás korban már komoly szükség van, és véleményük szerint ezzel egyébként - közvetett módon - pont a legijesztőbb adat, az erőszakos partner választásának esélye csökkenthető."- írja a kutatásról szóló beszámolójában a HVG.
 
A házimunka megosztása mégsem vezet rosszabb szexuális élethez. Sőt. Jobbhoz.

Bizonyára mindenki emlékszik arra a 2013-as hírre, amelyben azzal próbáltak sokkolni bennünket, hogy a férfiak által végzett házimunka alacsonyabb szexuális aktivitást, így kevesebb szexet jelent. Amellett, hogy a házimunka a nők kedvét is bizonyítottan lelombozta, a mindössze 4500 házaspár szexuális szokásait felmérő adatok annyira régről származtak, hogy szükséges volt felülvizsgálni őket.

Többekben is gyanút keltett, hogy a 20 évvel ezelőtti eredményeket az akkori társadalmi előítéletek nagyban árnyalhatták, annak ellenére, hogy az eltérés valójában igen csekélynek mutatkozott, így hamarosan sor került a következtetések helyességének ellenőrzésére.

Couples who share housework have the most sex and best sex lives

The Gendered Division of Housework and Couples’ Sexual Relationships: A Re-Examination

Megnyugodhatunk, ahogy az sejthető volt, ma már mindennek az ellentéte igaz: azoknak a pároknak a legjobb és leggyakoribb a szexuális élete, akik a házimunkát is megosztják egymással- beleértve a "hagyományosan nőies" tevékenységeket is; utánuk jönnek a "hagyományos felosztást" alkalmazó párok, hangsúlyozva, hogy a férfinek ajánlatos otthon legalább a "férfias" területeket ellátnia. Végül, bár alig alulmaradva azok a párok következnek, ahol a házimunka java részét a férj végzi, bár esetükben olyannyira kevés minta állt rendelkezésre, hogy az eredmény nem szignifikáns.

Az elemzők szerint egyébként ez utóbbinak is csak a jelenlegi előítéletesség az oka, s idővel akár meg is fordulhat a dolog.
 
A magas férfiak és a szex...

Újabb tévhit dőlt romba a férfiak külsejét illetően. Azt már eddig is sejthettük, hogy nem ez a fő szempont a nőknél, de hogy egyenesen "hátrányt" jelentene, az csak most derült ki. Pedig ha nem is egyértelműen, de valami hasonlóról lehet szó.
Nem meglepetés, hogy az eredmények alapján bármilyen más tényezőtől függetlenül a fiatalabb, fittebb férfiak járnak jobban a szexualitás terén. Az 531 heteroszexuális, 20 és 54 év közötti férfi vizsgálatából származó adatok alapján azonban azoknál is gyakoribbak az együttlétek, akik alacsonyabbak mint 175 cm.
 
Minél gazdagabb, annál rosszabb?

Ennél a kutatásnál érdekesebb lenne, ha a nemek szerinti megosztást is figyelembe vehetnénk. Így mindenesetre annyit szűrhetünk le, hogy a stressz és a túlhajszoltság vagy a férfiak libidóját (és potenciáját) teszi tönkre, vagy a feleségeik nem díjazzák a vélhetően magas presztizsű foglalkozás általi hozzáállásukat, ugyanis az eredmények szerint minél magasabb a jövedelem, annál ritkább a szex.
 
 
Ha elfogadjuk, hogy a családok jövedelmét döntően még mindig a férjek határozzák meg, jóval lehangolóbb eredményre juthatunk, mintha... nem fogadjuk el.
A cikk végéből mindenesetre inkább azt szűrhetjük le, hogy főképp férfiak voltak a megkérdezettek, akik jövedelmük emelkedésével egyenes arányban veszítettek vagy az aktivitásukból, vagy a dominanciájukból (e kettő nem feltétlen ugyanaz), vagy legalábbis a vonzerejükből- miközben négyötödük azt várta volna, hogy a partnere legyen felül. Hogy ez számukra egyoldalú kényeztetést jelentett, lustaságot, potenciacsökkenést, vagy legalább otthon "alul akartak maradni valakivel szemben", azt sajnos már soha nem tudhatjuk meg.
 
Hacsaknem egy újabb kutatásból...
 
Az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők ellenben fordított "felállást" mutattak ezen a téren, ami szintúgy többféle dolgot is jelenthet egyszerre. Akár azt, hogy magas jövedelem híján szexuális kényeztetéssel és aktivitással próbálják "megtartani" a partnereiket. 
 
A megfejtés ennek alapján némiképp adja magát: a férfiak ezek szerint nem "többfunkciósak"; vagy sokat keresnek, vagy rendesen mozognak / dominálnak a szex során. Illetve a nőknek az eredmények alapján mégsem a "pénz számít".
  
Érdekesség, hogy más eredmények tükrében a gazdagabb és képzettebb nőknek viszont kielégítőbb a szexuális élete. 
  
A kérdés már csak az, hogy kivel?
  
A spanyol tanulmány egyébként a nőkre koncentrált. Esetükben mutatkozott meg, hogy a képzettebb és többet kereső tesztalanyok nagyobb szexuális elégedettségről számoltak be, aminek magyarázata az lehet, hogy ők váltak képessé olyan kapcsolatok kiépítésére, melyekben az igényeik maradéktalanul kielégítést nyerhetnek. Ráadásul saját szexualitásukat is nagyobb esélyük van megismerni kevesebbet kereső, képzetlenebb társaiknál, s anyagi függetlenségük folytán egy számukra nem megfelelő viszonynak sincsenek kiszolgáltatva...
 
  
 
inside Wealthy Women Have Better Sex: Study

 

Update:

https://abcnews.go.com/Health/frequent-sex-greater-enjoyment-life-men-women-study/story?id=59830966

Lényeg:
Although the women in this study did not report higher enjoyment of life following frequent sexual activity, previous studies in older women have associated sexual pleasure, and specifically orgasms, with increased longevity.

Juj! - update:

https://www.webmd.com/men/penis-changes-age

a szöveget megalkotta: Kalechtor  2014.12.29. 10:11
most jön a java: 29 komment

süti beállítások módosítása