2014- ha nem is a bukások éve volt, abból ízelítőt kaphattunk, hogy néhány, előzőleg már tökéletesen elfogadott tény mégsem áll annyira sziklaszilárd alapokon. Ilyen többek között a "népszerű", BDSM kapcsolatot bemutató bestsellerek egészséges szexuális és párkapcsolati élet függvényében való olvasottsága, a férfi-házimunka általi női libidócsökkenés, illetve a magas és/vagy gazdag férfiak szexualitás terén egyértelműen nagyobb esélyei.

Mégsem jön be mindenkinek a Szürke ötven árnyalata...

Egy felmérés szerint pszichés, étkezési és alkoholproblémákkal küzd a Szürke 50 árnyalatának fő rajongótábora, legalábbis a fiatal korosztályt illetően. A kutatás továbbá azt is szignifikánsan mutatta ki, hogy a "művet" élvezők között halmozottabban találhatók meg a bántalmazó kapcsolatokban élők. Hogy a jelenség inkább előidézője az érdeklődésnek, vagy következmény, nem tudni pontosan, mindenesetre bármelyik is, aggodalomra ad okot.

A szürke ötven árnyalataIjesztő dolgok derültek ki egy bestseller női olvasóiról

Fiction or Not? Fifty Shades is Associated with Health Risks in Adolescent and Young Adult Females

Felvetődött az is, hogy a könyv rajongói nem a rendes férfiak mellett keresnek egy kis "vadságot", hanem a bántalmazójukban keresnek egy kis kedvességet, hiszen a férfi főhős fokozatosan megszelídül és erről az oldaláról is megmutatkozik.
A statisztika szerint az egészséges étkezési szokásokkal rendelkező, kiegyensúlyozott kapcsolatban élő, alkoholizmusra nem hajlamos nők körében jóval kisebb érdeklődés mutatkozott a történetre.

"Az eredményeket kiértékelő pszichológusok arra jutottak, hogy  ennek a könyvnek az olvasótáborára jellemző, hogy tizenévesen nem kaptak megfelelő szexuális felvilágosítást a szüleiktől, amelyre középiskolás korban már komoly szükség van, és véleményük szerint ezzel egyébként - közvetett módon - pont a legijesztőbb adat, az erőszakos partner választásának esélye csökkenthető."- írja a kutatásról szóló beszámolójában a HVG.
 
A házimunka megosztása mégsem vezet rosszabb szexuális élethez. Sőt. Jobbhoz.

Bizonyára mindenki emlékszik arra a 2013-as hírre, amelyben azzal próbáltak sokkolni bennünket, hogy a férfiak által végzett házimunka alacsonyabb szexuális aktivitást, így kevesebb szexet jelent. Amellett, hogy a házimunka a nők kedvét is bizonyítottan lelombozta, a mindössze 4500 házaspár szexuális szokásait felmérő adatok annyira régről származtak, hogy szükséges volt felülvizsgálni őket.

Többekben is gyanút keltett, hogy a 20 évvel ezelőtti eredményeket az akkori társadalmi előítéletek nagyban árnyalhatták, annak ellenére, hogy az eltérés valójában igen csekélynek mutatkozott, így hamarosan sor került a következtetések helyességének ellenőrzésére.

Couples who share housework have the most sex and best sex lives

The Gendered Division of Housework and Couples’ Sexual Relationships: A Re-Examination

Megnyugodhatunk, ahogy az sejthető volt, ma már mindennek az ellentéte igaz: azoknak a pároknak a legjobb és leggyakoribb a szexuális élete, akik a házimunkát is megosztják egymással- beleértve a "hagyományosan nőies" tevékenységeket is; utánuk jönnek a "hagyományos felosztást" alkalmazó párok, hangsúlyozva, hogy a férfinek ajánlatos otthon legalább a "férfias" területeket ellátnia. Végül, bár alig alulmaradva azok a párok következnek, ahol a házimunka java részét a férj végzi, bár esetükben olyannyira kevés minta állt rendelkezésre, hogy az eredmény nem szignifikáns.

Az elemzők szerint egyébként ez utóbbinak is csak a jelenlegi előítéletesség az oka, s idővel akár meg is fordulhat a dolog.
 
A magas férfiak és a szex...

Újabb tévhit dőlt romba a férfiak külsejét illetően. Azt már eddig is sejthettük, hogy nem ez a fő szempont a nőknél, de hogy egyenesen "hátrányt" jelentene, az csak most derült ki. Pedig ha nem is egyértelműen, de valami hasonlóról lehet szó.
Nem meglepetés, hogy az eredmények alapján bármilyen más tényezőtől függetlenül a fiatalabb, fittebb férfiak járnak jobban a szexualitás terén. Az 531 heteroszexuális, 20 és 54 év közötti férfi vizsgálatából származó adatok alapján azonban azoknál is gyakoribbak az együttlétek, akik alacsonyabbak mint 175 cm.
 
Minél gazdagabb, annál rosszabb?

Ennél a kutatásnál érdekesebb lenne, ha a nemek szerinti megosztást is figyelembe vehetnénk. Így mindenesetre annyit szűrhetünk le, hogy a stressz és a túlhajszoltság vagy a férfiak libidóját (és potenciáját) teszi tönkre, vagy a feleségeik nem díjazzák a vélhetően magas presztizsű foglalkozás általi hozzáállásukat, ugyanis az eredmények szerint minél magasabb a jövedelem, annál ritkább a szex.
 
 
Ha elfogadjuk, hogy a családok jövedelmét döntően még mindig a férjek határozzák meg, jóval lehangolóbb eredményre juthatunk, mintha... nem fogadjuk el.
A cikk végéből mindenesetre inkább azt szűrhetjük le, hogy főképp férfiak voltak a megkérdezettek, akik jövedelmük emelkedésével egyenes arányban veszítettek vagy az aktivitásukból, vagy a dominanciájukból (e kettő nem feltétlen ugyanaz), vagy legalábbis a vonzerejükből- miközben négyötödük azt várta volna, hogy a partnere legyen felül. Hogy ez számukra egyoldalú kényeztetést jelentett, lustaságot, potenciacsökkenést, vagy legalább otthon "alul akartak maradni valakivel szemben", azt sajnos már soha nem tudhatjuk meg.
 
Hacsaknem egy újabb kutatásból...
 
Az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők ellenben fordított "felállást" mutattak ezen a téren, ami szintúgy többféle dolgot is jelenthet egyszerre. Akár azt, hogy magas jövedelem híján szexuális kényeztetéssel és aktivitással próbálják "megtartani" a partnereiket. 
 
A megfejtés ennek alapján némiképp adja magát: a férfiak ezek szerint nem "többfunkciósak"; vagy sokat keresnek, vagy rendesen mozognak / dominálnak a szex során. Illetve a nőknek az eredmények alapján mégsem a "pénz számít".
  
Érdekesség, hogy más eredmények tükrében a gazdagabb és képzettebb nőknek viszont kielégítőbb a szexuális élete. 
  
A kérdés már csak az, hogy kivel?
  
A spanyol tanulmány egyébként a nőkre koncentrált. Esetükben mutatkozott meg, hogy a képzettebb és többet kereső tesztalanyok nagyobb szexuális elégedettségről számoltak be, aminek magyarázata az lehet, hogy ők váltak képessé olyan kapcsolatok kiépítésére, melyekben az igényeik maradéktalanul kielégítést nyerhetnek. Ráadásul saját szexualitásukat is nagyobb esélyük van megismerni kevesebbet kereső, képzetlenebb társaiknál, s anyagi függetlenségük folytán egy számukra nem megfelelő viszonynak sincsenek kiszolgáltatva...
 
  
 
inside Wealthy Women Have Better Sex: Study

 

Update:

https://abcnews.go.com/Health/frequent-sex-greater-enjoyment-life-men-women-study/story?id=59830966

Lényeg:
Although the women in this study did not report higher enjoyment of life following frequent sexual activity, previous studies in older women have associated sexual pleasure, and specifically orgasms, with increased longevity.

Juj! - update:

https://www.webmd.com/men/penis-changes-age

a szöveget megalkotta: Kalechtor  2014.12.29. 10:11
most jön a java: 29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr247018789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KevinT 2014.12.29. 11:48:13

hű de rövíd ez a cikk,elsöre végig tudtam olvasni :D
a másikat még végig görgetni se. :D

Kalechtor 2014.12.30. 08:38:33

@Nico3: "Amíg mindez nem megy a családok rovására, s a munkavégzés ellentételezése terén sem adódik különbség a nemek között, a járműipar alighanem csak profitálhat belőle..."

Bazzeg. :)

Ne nyomd szét a főoldalt a linkekkel. Ha nagyon akarod, majd beszélek a másik cikk alatt az IQ-ról. :)

Nico3 2014.12.30. 10:28:47

@Kalechtor: Melyik másik cikk? :)

Nem ártana hétköznapi, tudománytalan témákkal is foglalkozni néha. Például, hogy azok a gonosz, karrierista nők miért neveljenek gyerekeket a patriarcháknak az adójukból? :))) Biztos a patriarcháknak éri meg, nem a feleségeiknek, egyébként nem csökkenne folyamatosan a nők gyermekvállalási kedve és nem nőne a fentiek ellenére a karriervágyuk.

"Amíg mindez nem megy a családok rovására, s a munkavégzés ellentételezése terén sem adódik különbség a nemek között, a járműipar alighanem csak profitálhat belőle..."
Mert a nő fő célja a család, a férfinek meg családon kívüli céljai vannak. De akkor meg a férfi csak vendég a házban, családfő semmi esetre sem lehet. :)

Kalechtor 2014.12.30. 10:38:21

@Nico3: Ez a "gyermekvállalási-kedv" összetett kérdés. Másoknak is mondtam már, hogy a jólét és civilizáció függvényében mindenhol mérséklődik.

A nő meg nem vállal be egynél többet, ha egyedül van rá, akár szingliként, akár párkapcsolatban. Egyébként fura, hogy ez a nőket nem igen szokta zavarni, akik valahogyan "nyafognak" miatta, azok a férfiak. Riogatni is ők szokták a másik nemet a "biológiai órával". Aminek megvan a maga oka, hisz egyedül ők se igen szaporodhatnának. A "szűk keresztmetszet" a nő. Ha a nők többsége 30-on felül akar 1-2 gyereket, akkor a férfiak hiába gondolják magukról, hogy ők még 60 évesen is képesek lennének 20 éves lányokat megtermékenyíteni. A 20 éves lányok is 30-on túl akarnak 1-2 gyereket, általában velük egykorú, vagy ~2 évvel idősebb férfitől.

"Mert a nő fő célja a család, a férfinek meg családon kívüli céljai vannak. De akkor meg a férfi csak vendég a házban, családfő semmi esetre sem lehet. :)"

Mert amúgy lehet? Nyilván ha nincs jelen, még annyira sem. Ha a családban teljes egészében a nő áll helyt, akkor a család a nőé. Azé az érdem, aki megdolgozott érte. Szvsz meg lehetne osztani, de ha a férfi szerint a család a nő ügye, akkor a családfő is a nő. A nő sem mondhatja, hogy a férfi munkájában ő a főnök, miközben nem ő teljesített érte. :)

Ha a férfiak családfők akarnak lenni, maradjanak otthon és neveljenek gyereket. Egy seggel nem lehet két lovat. :)

Kalechtor 2014.12.30. 10:44:38

@Nico3: "Nem ártana hétköznapi, tudománytalan témákkal is foglalkozni néha. Például, hogy azok a gonosz, karrierista nők miért neveljenek gyerekeket a patriarcháknak az adójukból? :)))"

Ha arra célzol, hogy a családos férfiaknak járnak azok a szociális kedvezmények, amik a gyermektelen nőknek nem, erről ismered a véleményem.

KevinT 2014.12.30. 12:59:31

"A magas férfiak és a szex..." És a magas nők? :D

Kalechtor 2014.12.30. 13:21:13

@KevinT: Gondolom itt a valóban magas nőkre gondolsz, mondjuk 180 felett. :) Van itt 'majd olyan magas is, majd megkérdezed tőle.

Megint csak ezt találtam.

www.womenshealthmag.com/sex-and-relationships/mans-height-determines-sex-life

A férfiaknál kevesebb mint 175 cm-et írtak, én is 170 felett vagyok, de nálam a magasság pl. soha nem volt fontos szempont, ha jól nézett ki az illető. :) Bár az is igaz, hogy egy nagyon alacsonynak tényleg nagyon vékonynak kell lennie ahhoz, hogy valóban vékonynak tűnjön, míg egy magasat a magassága vizuálisan eleve vékonyíthat.

Azért írom, mert találtam olyan kutatást is, miszerint a nők a magasabb férfiakat preferálják, mármint saját bevallásuk szerint. Ez alapján sehogy sem jön ki, hogy a 175 alatti férfiak vezetnek. Bár elég kicsi volt a minta.

Az szerintem érdekesebb benne, hogy a 25-29 közöttiek szexelnek legtöbbet. Itt megint lehetne boncolgatni az okokat.

Kalechtor 2014.12.30. 13:29:14

@KevinT: Van egy másik elméletem erről, valahol olvastam is róla, hogy minél alacsonyabb egy nő, annál magasabb férfit akar, saját alacsonyságát kompenzálandó. Tehát a 150, 160 cm-es nők akarnak 180+-os férfiakat.

A 170 körüli nőknek talán jó a 170-es, vagy akár 165-ös férfi is. Az "alacsonyabb" férfiak így erősen célt tévesztenek, amikor _még alacsonyabb_ nőket akarnak megkörnyékezni. :)

Nico3 2014.12.30. 13:33:37

@Kalechtor: Nem úgy van, hogy 30 felett csökken a potencia? :)))

KevinT 2015.01.05. 09:11:08

gratulálok a heti best offhoz!

Nico3 2015.01.08. 08:33:54

"Researchers compared the attractiveness of men before and after shaving their chest, and found only 20 per cent of women preferred the more hirsute version, the Daily Mail reported."

www.onlinebee.info/2013/03/women-prefer-men-with-no-chest-hair_4667.html?m=0

Nico3 2015.01.17. 13:54:43

Eszembe jutott, mennyire értelmetlen, hogy a férfiak a Szürke ötven árnyalatára hivatkoznak a női szubmisszivitással kapcsolatban.

Ez is durva kettős mérce. :))) Miért ne fordulhatna elő, hogy egy nő csak az ágyába, lazításként akar egy "férfidominát", de a hétköznapokban nem igényli, hogy irányítsák, dirigáljanak neki, vagy ő kövessen valakit és ő hódoljon be?

Ez lehet részéről szexuális különlegesség is. A karrierista nő otthon inkább lazítani akar, ezért alárendeli magát a szexben. :)))

Kalechtor 2015.01.18. 12:59:02

@Nico3: "Eszembe jutott, mennyire értelmetlen, hogy a férfiak a Szürke ötven árnyalatára hivatkoznak a női szubmisszivitással kapcsolatban."

Miért? A többi, _hasonló_ hivatkozásuk szerinted értelmesebb? :D

"Miért ne fordulhatna elő, hogy egy nő csak az ágyába, lazításként akar egy "férfidominát", de a hétköznapokban nem igényli, hogy irányítsák, dirigáljanak neki, vagy ő kövessen valakit és ő hódoljon be?"

Éppenséggel előfordulhatna. De a könyv fő rajongótábora az unatkozó háziasszonyok, nem a "karrierista nők". Szerintem a nők egyébként is egységesebbek ebben, mert nagyobb az önreflexiójuk. Tönkre lehet ezt tenni, akkor legfeljebb mást mond róla, de kb. ebben ki is merül a "nagy titok". :) (szóval azt fogja _mondani_, hogy a hétköznapokban igenis irányítást vár a férfitől, de ennek nem lesz semmiféle kézzelfogható _alapja_ - aztán jöhet légből kapott magyarázatként, hogy biztos csak shit teszttel :) Szvsz az "összezavarodottnak tűnő nők" is ennek a mesterségesen "kierőszakolt" szubmisszivitásnak az eredményei. De ebben úgy emlékszem, egyetértettünk.

Visszatérve az unatkozó háziasszonyokra, ők meg pont egy kis izgalmat akartak az életükbe vinni... vagy fiatalabb korukban rájuk is jellemzőek voltak a pszichés zavarok, amiket a könyvvel kapcsolatos kutatás említ.

Apropó. A stressz hatásait vizsgálták, illetve azt, hogyan kezeli a két nem a hosszan tartó, stresszel járó "megterhelést". A nők érdekes módon szexuális szubmisszivitással, míg a férfiak- lelki közelséggel, romantikával. Fura. De tudjuk, hogy a htb nők "stresszesebbek", mint a dolgozók. :) Tudunk még pár dolgot, amit viszont nehéz lenne összerakni, pl, hogy általánosságban kevésbé élvezik a szexet, stb.

Emellett, anyagi kiszolgáltatottságuknál fogva nagyobb érzelmi biztonságra törekszenek. És jellemzőbb lehet rájuk- neveltetésük folytán is- a szexuális bűntudat.

"Ez lehet részéről szexuális különlegesség is. A karrierista nő otthon inkább lazítani akar, ezért alárendeli magát a szexben. :)))"

Hm... valahogy nem stimmel. :) Inkább a nő és férfikép oldaláról közelíthető meg. Ha az egész "nemsemleges" módon zajlik, elképzelhetőnek tartom. Még akkor is, ha akkor és ott, abban a szexuális játékban kiosztottak a (nemi) szerepek. Én azt tekintem nagyon durva meghasonlottságnak, amiről már előzőleg is írtam. Ha egy nő vagy férfi "nő" vagy "férfiképe" gyökeresen más az ágyban és az ágyon kívül. Ez megint nem egyenlő azzal, hogy bizonyos területeken az egyik, más területeken a másik a dominál.

Írok példát. Határozottságot, dominanciát, irányítást vár a másiktól, az ágyban ez a másik szerepe, ám a hétköznapokban fordítva várja el tőle. Azt várja, hogy legyen szubmisszív, behódoló, egyoldalúan nézzen fel rá, őt kövesse, legyen határozatlanabb, "gyengébb", lelkileg gyámolítandóbb.
Tetszik vagy sem, a másik nemhez _elsősorban_ a szexualitásunkon keresztül kapcsolódunk és magunkat is úgy értelmezzük öntudatlanul, milyen viszony fűz hozzá szexuálisan.

Ha a kétféle énkép és elvárás egymásnak ellentmond, a másik nem fogja tudni, mikor hogyan viselkedjen velünk. Én _csak_ erre értettem, hogy ha egy nő, vagy férfi ilyen, akkor jobb, ha egy szintén "meghasonlott" partnert keres- akinek az általános nő/férfiképe és a szexualitása egymással ellentétes.

Egyébként semmi gond a szexuális szubmisszivitással, simán elképzelhető, hogy valaki csak az ágyban szubmisszív, míg az életben egyenrangú(!)- erre írtam, hogy nekem pl tökéletesen egyenrangúak a szubmisszív férfiak is, nem várom el, hogy azért kövessen, mert a szexben alá akarja rendelni magát.

Kalechtor 2015.01.18. 13:00:57

@Nico3: A szexben szubmisszív nő vagy férfi a szexen kívül domináns viszont azért "nem lehet", mert ezzel a másiktól várna szubmisszív viselkedési mintákat. Ami már nehézkes, zavaró és ellentmondásos. Vagy legalábbis én eléggé integrált és egységes személyiség vagyok, nekem abszolút nem menne, hogy az élet egyik területén határozott és irányító szerepet töltök be, nem hagyatkozom senkire, a másikon meg ellenkezőleg, valami vezetőfélét igényeljek magam fölött. Ha mégis igényelnék, marhára nem lennék képes a "vezetőmet" megdominálni, ez van. :)

A végén tehát részben azoknak a férfiaknak kell igazat adnom, akik kicsit furcsállják, ha(!) a Szürke50-et élvező nők a hétköznapokban "dominálni" akarják a férfit- bár(!) ahogy a szubmisszív férfi lehet emberileg egyenrangú, úgy a szubmisszív nő is lehet az. Tehát arra sem hivatkozhatnak, hogy nekik kellene dominálniuk, mert az ágyban ez feléjük az elvárás. :)

A nő és férfikép itt egyébként azért fontos, mert ha csak nem dobjuk el végképp és nem "emberekről" beszélünk, akik néhanapján dominálnak, néhanapján alárendelik magukat, illetve egyik helyen ez, másikon meg amaz megy, a szerepek meghatározzák, hogy a nő vagy a férfi összességében(!) domináns vagy szubmisszív. Nem olyan értelemben határozzák meg, hogy én ezt egy abszolút, szükséges "mércének" tartom, hanem egyénen belül, az elvárások egységessége vagy ellentmondásossága folytán.

Pl ő a határozottabb, vagy ellenkezőleg, a másik határozottsága vonzó neki? Nyilván mondhatjuk azt is, hogy a határozottság egy nemsemleges tényező, vagy a nemek egymással való viszonyában nincs különösebb szerepe, mert kölcsönösen elvárják egymástól, esetleg másképp várják el, de mindkettőnek vonzó. Ekkor azonban már megint elkanyarodunk attól a fajta "kettős" nő vagy férfiképtől, hogy az ágyban határozott és domináns az életben ne legyen az (vagy inkább legyen alárendelt és behódoló), mert ezzel válik nőietlenné/férfiatlanná.
Egy szó mint száz, bármelyik nem vár határozottságot és irányítást a másiktól a szexben, az az életben is fogadja el tőle. Minimum addig a pontig, hogy a másiknak ne kelljen őt követnie, noha neki se legyen kötelező alárendelnie magát. (Különben a szubmisszív férfiak ezen igencsak gyakran csodálkoznak. Hogy a domináns nők miért nem képesek "szerepcserének" felfogni a szexuális preferenciáikat és miért nem hajlandóak az életben (egyoldalúan) "isteníteni" a férfinemet és "átvedleni" gyámoltalan kis angyalkákká, akik elismerik, hogy a nők butábbak, határozatlanabbak, szubmisszívebbek és gyengébbek (a férfi meg domináns vezető fölöttük)- a természet rendje szerint; ha erre céloztál, ugyanezt biztosan megteszik egyes, szexuálisan "szubmisszív preferenciákkal" rendelkező nők is, akik az életben amolyan "radikális feministák" akarnak lenni- de hát egyenjogúság van :)

Persze ez csak az én véleményem, felőlem mindenki azt csinál, amit akar... :)
Rémlik, hogy egyszer ezzel próbáltatok cseszegetni, hogy a meghasonlott férfi voltaképp igazságos, amikor a nőtől is meghasonlottságot vár, mivel ő maga is azt nyújtott. :D Emlékszem, hogy valahogy megoldottam ezt a logikai problémát, de azt már nem tudom, hogyan.

Kalechtor 2015.01.18. 13:04:23

@Nico3: Ha viccesre akarom fogni, azt írom: aki éjjel szubmisszív, legyen nappal is az...

De ha ezt írom, nem értetted volna, hogy ennyire közel sem "szigorú" a nézőpontom. :)

Nico3 2015.01.19. 13:17:46

@Kalechtor: "A stressz hatásait vizsgálták, illetve azt, hogyan kezeli a két nem a hosszan tartó, stresszel járó "megterhelést". A nők érdekes módon szexuális szubmisszivitással, míg a férfiak- lelki közelséggel, romantikával. Fura. De tudjuk, hogy a htb nők "stresszesebbek", mint a dolgozók. :) Tudunk még pár dolgot, amit viszont nehéz lenne összerakni, pl, hogy általánosságban kevésbé élvezik a szexet, stb."
Feltételezem, hogy csak rosszul emlékszel. :))) Ha szereted a szellemi kihívásokat, közölném, hogy én másképp emlékszem arra a kutatásra. Kizárólag a munkahelyi stresszre élezték ki. Minél nagyobb munkahelyi stressznek volt kitéve a nő vagy a férfi, annál nagyobb eséllyel jelentkeztek az esetében a többiekhez, tehát a nem vezető, nem stresszes munkakörben dolgozókhoz képest az ezt feloldó technikák. A férfiak az érzelmességbe akartak menekülni, a nők a szubmisszív szexbe.

A nagyobb esély persze azt jelenti, hogy átlagoltak, így csak a valószínűség nőtt. Az ok is sokfajta lehet, mert még ezek mellett is igaz, hogy a képzett és tanult nők jobban élvezik a szexet. :)))

A képzetlenebb, anyagilag kiszolgáltatottabb nőknél a kiszolgáltatottságtól való félelem biztosan hatással van a szexhez való viszonyukra is. Talán ezért lesznek érzelgősebbek. Nem tudhatjuk, hogy mennyire vágynának szubmisszív szexre, ha egyszer annyira félnek tőle, hogy ki sem próbálnák, mert akkor már végképp elnyomva éreznék magukat. Még az is lehet, hogy a "sima" szexszel is így vannak. Vagy el se tudják képzelni, hogy a szexben egy nő egyenrangú is lehet, emiatt félnek és idegenkednek tőle.

Kalechtor 2015.01.19. 13:57:53

@Nico3: "A férfiak az érzelmességbe akartak menekülni"

Meglehet, hogy rosszul emlékszem. Arra viszont pontosan, hogy "romantikát" írtak. De majd megkeresem. Érzelmesség alatt többféle dolgot is érthetünk, ezt a vizsgálatot azonban romantikus "jelenetekkel" végezték. :)

Talán még az érzelmi közelség merülhetett fel.

Néha elég nehéz behatárolni ezeket, mikor tekinthetünk valakit mély érzésűnek, érzelmesnek, érzelgősnek, vagy épp nyavalygósnak. :)

Mikor őszinte az érzelem, mikor emberség, szeretet, és mikor csak érzelmi kínlódás önmagával.

Nico3 2015.01.19. 16:52:54

@Kalechtor: A férfiak ezt nem úgy fogják fel, hogy az ellentmondás bennük rejlik. A nőket hajlamosak különböző skatulyákba erőltetni. :))) Több nő is kellene nekik, az egyik erre, a másik meg arra. Otthon egy szende kis feleség, aki túl unalmas, de biztonságos. Szexre könnyen kapható, bevállalós nő, vagy olyan, akiben találnak valami csodálni valót.

A nőktől ugyanezt nem fogadják el. A nőnek egyetlen férfi kelljen, ne ossza fel a férfinemet ellentmondásos típusokra. :))) Amúgy a nők nem is csinálnak ilyet, az alfa-béta hülyeséget is a férfiak találták ki maguknak és természetesen mindegyik az alfaképpel azonosulna. :D

"Néha elég nehéz behatárolni ezeket, mikor tekinthetünk valakit mély érzésűnek, érzelmesnek, érzelgősnek, vagy épp nyavalygósnak. :)"
Ilyen az érzelmi függés is. A függőség és a szeretet érzésének keverése. Mondjuk a férfiak előszeretettel hiszik magukról, hogy ők nem érzelmileg, csak szexuálisan függenek. :D

Kalechtor 2015.01.19. 16:56:53

@Nico3: Ezen az alapon a nők meg csak anyagilag "függöttek". :)

Szerintem a kiszolgáltatottság, a függés ténye számít.

Vagy gyűlölni fogod, akitől függsz, vagy imádni, vagy mindkettőt. :) De szeretni...? Azt nehezen.
Különbséget abban látok, hogy a férfi talán nem egy adott nőtől függ szexuálisan, hanem a nőnemtől. Tehát érzelmileg is az egész nőnemtől függ. Nem irigylem őket. :)

Nico3 2015.01.20. 06:42:33

@Kalechtor: "Szvsz az "összezavarodottnak tűnő nők" is ennek a mesterségesen "kierőszakolt" szubmisszivitásnak az eredményei. De ebben úgy emlékszem, egyetértettünk."
Tényleg. Ennek nagyon egyszerű a megoldása. Valami látszólag kierőszakolt szubmisszitivást csak úgy érhet el a férfi, ha a nő nem tudja, mit akar. Össze kell zavarni, akkor valameddig becsapható és irányítható. Emiatt járhat együtt a nőknél a szubmisszitivás a zavarodottsággal.
Ha nem a helyeden vagy, természetes, hogy nem találod a helyed.

Ha a nő tudja mit akar, az első, amit biztosan tud és akar, valószínűleg az lesz, hogy nem akar szubmisszív lenni. :)))

Xylan 2015.01.20. 13:21:43

@Kalechtor: "Ha viccesre akarom fogni, azt írom: aki éjjel szubmisszív, legyen nappal is az..."

Ott a pont. :) Ennek ellenére, aki éjjel szubmisszív, az gyakran azért hisztizik, hogy nappal miért nem lehet családfő. :)

Egyszerű lenne, ha születési alapon megkaphatnák, elég lenne felmutatniuk, ami a lábuk között van. Közben bármikor szívesen voltak és lesznek a férfielit robotoló rabszolgái a szent patriarchátus érdekében.

(Felesleges megjegyezned, hogy ez részben törvényszerű, mert a fizikai erőből van túlkínálat így az a legkönnyebben pótolható. Tisztában vagyok vele én is, miért mindig a fizikai munkások a legjobban alulfizetettek.)

A túlkompenzáló szubmisszív férfiak kicsit hasonlítanak ahhoz, mint akik szerint ők építették 80-as intelligenciahányadossal az egész civilizációt, a kis százaléknyi férfizseni folytán. Az sem számít, hogy újabban a nők is építik. Akik nyilván azért is rosszak, ha építik, meg azért is, ha nem. :)

A dominancia kérdésében természetesen a hosszabb kommenteddel értek egyet. Nem akarok én családfő lenni, de az biztos, hogy egy szubmisszív férfit sem fogadtam volna el családfőként, amikor még egy dominánstól sem vágyok ilyesmire, meg nem is hagynám neki, hogy fölém rendelje magát.

Ez utóbbit nem arra írom, hogy olyan férfival élek együtt, aki szexuális dominanciát gyakorolna felettem. :)

Kalechtor 2015.01.20. 13:23:56

@Xylan: És törvényszerűen eljutottunk a túlkompenzáló szubmisszív férfiak működési elvéhez, aminek lényege szintén leírható egyetlen mondatban.

"UTÁLOM, HOGY IMÁDOM A NŐI DOMINANCIÁT!" :D

És erről az egészről AZ ELNYOMÓ NŐK TEHETNEK! ;)

Kalechtor 2015.01.20. 13:25:29

@Xylan: "Ez utóbbit nem arra írom, hogy olyan férfival élek együtt, aki szexuális dominanciát gyakorolna felettem. :)"

Jobb az óvatosság, mi? Mióta az egyik KEDVES barátom azzal szívatott, hogy "a szenteknek egymás felé hajlik a keze" én is folyton megjegyzem, hogy az általam linkelt fiúk bőven túl vannak a beleegyezési korhatáron. :)

Felsmukk 2015.02.07. 17:27:19

Internetes barangolásaim alatt arra a következtetésre jutottam hogy rengeteg fiatalabb csajnak is vannak fantáziái (De csak azok) a bdsm-ről. Meg jellemzően a csápokról (I have seen enough hentai)