Rövid összefoglalónk első részében néhány olyan tehetséges, fiatal feltalálót, kutatót mutatunk be, akik fejlesztéseikkel, találmányaikkal, újításaikkal megpróbálják jobbá tenni a világot, legyen szó akár egy hétköznapi technikai eszközről, vagy valami olyasmiről, ami valamikor majd emberéleteket menthet meg. 

Azokról a fiatal lányokról van szó, akik többsége máris tudományos elismerésben részesült. Érdemes megjegyezni, hogy munkájukhoz sok esetben tehetségüket, tudásukat és költséghatékony megoldásokat használtak fel- főleg, hogy szeretnénk hinni abban: a tudás végre mindenkié, a pénz pedig többé már nem lehet akadály.

Eesha Khare, egy California államban élő, 18 éves lány találmányával második helyezést ért el az Intel International Science and Engineering Fairen tudományos versenyén.

A szerkezet segítségével teljesen feltölthetjük telefonunk akkumulátorát- mindössze 20-30 másodperc alatt. A "szupertöltő" nagyjából 10 ezer feltöltésre alkalmas, míg a forgalomban lévő töltők alig 1000-re.

A töltő nem csak telefonok akkumulátorainak gyors feltöltésére lehet jó, de a technológia megoldást jelenthet az elektromos autók akkumulátorainak esetében is.

A találmány iránt többek között a Google is érdeklődik. A 18 éves zseni egyelőre annyit árult el, hogy az 50 ezer dolláros nyereményéből jövőbeni kutatásait, és tanulmányait szeretné finanszírozni a Harvardon.

Az amerikai tech-magazin, a SlashGear egyfajta ifjú Tony Starknak kiáltotta ki találmányáért a fiatal lányt.

Bővebben: http://trendistic.com/eesha-khare-inventing-the-one-minute-mobile-phone-charger/

***

Brittany Wenger, egy akkor 17 éves lány pár éve a Google Science Fair fődíját nyerte meg a mellrákot kimutatni képes számítógépes alkalmazásával.

A lány által tervezett program alapját mesterséges neurális hálózat képezi, struktúrájának elkészítésekor az agysejtek kapcsolódását vette alapul.

A mesterséges intelligencia elvén működő program képes elemezni a kapott adatokat, illetve az adatokból kinyerni a szükséges mintákat, mely hasonló programok vagy az emberi agy számára túl bonyolult a megfelelő elemzéshez. Wenger letesztelte saját hálózatát, mely 681 mintával dolgozva 99%-ban sikeresen ismerte fel a rákos eseteket.

A Cloud4Cancer néven futó alkalmazást online is elérhetővé tette az orvosok számára, hogy mielőbb használatba kerülhessen.

Brittany számítástechnikát szeretne tanulni (a programot Java nyelven írta), emellett gyermek-onkológusként dolgozna. A Google nyereménye, egy 50.000 dolláros tanulmányi ösztöndíj, remélhetőleg segítik majd céljai elérésében.

***

Ann Makosinski, egy 15 éves kanadai lány a testhő energiáját használó LED-es zseblámpát készített.

"A tervezet ergonómikus, termodinamikailag hatékony és csupán 5 fokos hőmérsékletkülönbségre van szüksége hogy 5,4 milliWatt energiát generáljon." - számolt be a lámpa működéséről a fiatal feltaláló.

Az eszköz működése a termoelektromosságra épül, nagysága nem feltétlenül egyszerűségében rejlik, inkább az alkalmazott technika jelenthet a későbbiek során tudományos előrelépést.

Az ifjú tehetségről többek között a huffingtonpost is közölt beszámolót, emellett fejlesztésével tudományos körökben is elismerést szerzett.

Bővebben:

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/01/ann-makosinski-body-heat-powered-flashlight_n_3529159.html

***

Egy magyar diáklány- Molnár Anna- fejlesztése által vérvétellel állapítható meg a vastagbélrák.

A tizenéves lány első helyezést ért el az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

Az új szűrési módszerrel már korai státiumban, egy vérvétel alapján megállapítható a rosszindulatú vastagbéldaganat. A diáklány a vérben olyan géneket azonosított, amelyek jelenléte vastagbélrákra utal. Molnár Anna mikrocsippel izolálta a géneket, majd RTPCR-készüléket használt.

***

Olcsó és hatékony víztisztító berendezést talált fel egy 18 éves lány.

Meghan Shea, Stanfordoni tanuló PVC-csövek segítségével készítette el a berendezést, melyet szennyezett vízzel tesztelt. Sikerült kiszűrnie a baktérium 99%-át, valamint az egyéb szennyeződések 70%-át (a moringa-magok felhasználásával készített eszköz ugyanis nem engedte tovább a szennyeződéseket).

A diáklány találmányáért megkapta a fiatal feltalálóknak járó díjat a Popular Mechanicstól. Az ötlet főleg Afrika egyes vidékein jelenthet olcsó megoldást a tiszta ivóvíz biztosítására.

***

Aisha Mustafa forradalmi hajtórendszeréről egyelőre annyit tudunk, hogy máris szabadalmaztatta.

A fiatal egyiptomi diáklány a Sohag Egyetem kvantumfizika szakos hallgatójaként olyan újgenerációs hajtórendszert "fejlesztett ki", amely üzemanyag nélkül képes űrhajókat küldeni más naprendszerekbe. A módszer a kvantum-hatás elvein, s egy forradalmian új megoldáson alapszik.

Aisha módszere a napenergia felhasználásához hasonlít, és nem csak olcsó lehet, de sokkal hatékonyabb is, mint az a rakéta-üzemanyag, amelyet jelenleg használnak fel az űrhajók működtetéséhez.

Aisha meghaladta a hagyományos rakétameghajtás elvét, szerinte az űr nem vákuum, hanem részecskék és antianyag-részecskék végtelen tengere, mely egy szemvillanás alatt létrejöhet és el is pusztíthatja önmagát.

Egy muszlim lap így számol be a nem mindennapi felfedezésről:

http://www.sailanmuslim.com/news/a-stellar-inspiration-for-modern-day-muslim-women-young-egyptian-woman-revolutionizes-space-travel-by-inventing-novel-propulsion-method/

Mustafa erőfeszítéseihez annyit mindenképpen muszáj hozzáfűzni, hogy akár beválik a módszer, akár nem, úgy tűnik máris számos tudományos előrelépést köszönhetünk a tehetségének.

***

Eden Full, egy 19 éves kanadai lány találmányával a napelemes technológia hatékonyságának fejlesztésén dolgozott- az eredmény akár 40%-os növekedés is lehet.

A kis költségű újítás merőben új keletű megoldáson nyugszik: a napkollektorokat folyamatosan merőlegesen érik a sugarak, így több értékes energiát képesek felfogni. Az eszközt egy bimetál csík működteti, amely napközben a melegtől kitágul, este pedig miután lehűlt, összehúzódik. A rendszer így olcsóbb, mint egy motorral hajtott forgótechnológia és a fejlődő országokban fellelhető alapanyagokból is könnyen előállítható.

20111117_C6652_PHOTO_EN_6770.jpg

A fiatal lány egy kenyai faluban vizsgálta módszere hatékonyságát, egy helyi alapanyagokból elkészített, napenergiát felhasználó állomáson. Fullnak felfedezésével egy addig elmaradott településre sikerült bevezetnie a villamosenergiát.

***

Palesztin menekülttáborban élő diáklányok "Látó fehér botot" találtak fel, mellyel egy nemzetközi tudományos díjat is sikerült megnyerniük.

A három 14 éves lány az Intel tudományos és technikai vásáron mutatta be fejlesztését, amellyel a „felhasznált elektronika"  kategóriájában taroltak, melyen összesen tizenötezer versenyző indult.

A Maan palesztin hírügynökség tájékoztatása szerint a lányok speciális botot fejlesztettek ki vakok és gyengénlátók részére, ami lézerjeleket sugároz ki előre és lefelé. A látási nehézségekkel küzdő emberek a bot segítségével nemcsak az előttük lévő akadályokat, hanem a talaj egyenetlenségeit, gödreit is érzékelhetik. Az esetleges veszélyekre különböző sípjelek figyelmeztetik a bot használóját.

Az ötletet az adta, amikor az egyik diáklány észrevette menekülttáborbeli vak rokonain, milyen nehézségeket okoz számukra a közlekedés. A technológiát két barátnőjével együtt dolgozták ki.

Mark Uslan, az USA beli vakok szövetségének elnöke áttörésnek nevezte a muszlim lányok találmányát.

***

Szintén az orvoslás területén alkotott nagyot Angela Zhang, egy újabb tizenéves diák. Az orvostudományi tehetség a Siemens Alapítvány 100 ezer dolláros nagydíját is megnyerte fejlesztésének köszönhetően, melyet csak úgy emlegetnek, mint a módszert, ami nanotechnológiával öli a rákot.

"Az arany és vasoxid nanorészecskékből álló rendszer két műszakban dolgozik: egyrészről a daganatos területhez szállítja a rák elleni küzdelemben használt salinomycin nevű gyógyszert, másrészről pedig egyszerre segíti az MRI és fotoakusztikus képalkotást is. Azok számára, akik kevéssé értenek a nanotechnológiához, a kutatás egy másik résztvevője a módszert a rákkezelés svájci bicskájaként jellemezte." (hir24)

Zhang úttörő eredményéről világszerte számtalan helyen beszámoltak:

http://www.foxcrawl.com/2011/12/12/17-year-old-girl-invented-nanoparticulate-that-kills-cancer-cells/

***

Gauhar Zajdenova, egy 16 éves kazahsztáni diáklány új típusú rakéta-üzemanyagot fejlesztett- ezzel a  9. Nemzetközi Tudományos Verseny győztese lett az űrkutatás területén, számolt be az "Oroszország Hangja" tudósítója.

Gauharnak közel két év alatt sikerült olyan képletet alkotnia, mely lehetővé teszi, hogy még -60 fok környékén se fagyjon meg (tehát folyékony maradjon) az üzemanyag.

A lány most szabadalmaztatja munkáját.

Forrás: mojenovosti.com

 ***

Már csak az a kérdés maradt nyitva, hogy ez a rengeteg hasznos ötlet mikor válhat valóban elérhetővé a hétköznapok során- azok számára is, akiknek valóban szükségük lenne rájuk? Mint azt számtalanszor megtapasztalhattuk, egy módszer, találmány, vagy kutatás sorsa nem csak attól függ, mennyire olcsó, jó, hatékony, vagy mennyi javulást hozhat a világnak. Néha mindebbe bizony hatalmi, gazdasági érdekek is beleszólhatnak. Mindenesetre az legalább biztató jel, hogy ezekről a felfedezésekről mi, hétköznapi emberek egyáltalán tudhatunk...

a szöveget megalkotta: No_Name01  2014.05.02. 04:17
most jön a java: 219 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr816103403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.10.15. 16:50:29

@Nico3: Vajon miért éri ez meg az Apple-nek és a Facebook-nak?

www.origo.hu/techbazis/20141015-petesejtek-lefagyasztasaert-fizet-az-apple-es-a-facebook.html

Ösztönösen berzenkedik ellene az ember, annak ellenére, hogy az idősebb anyák gyerekei intelligensebbek. De kitudja, talán éppen természetes okokból? És fordítva még mi sem kapjuk fel a fejünket, ha arról hallunk, hogy sok 40 feletti férfi lefagyasztott spermiummal és mesterséges megtermékenyítéssel oldja meg a gyerekvállalást, a fogantatás sikeressége és a baba egészsége érdekében.

Kalechtor 2014.10.16. 05:57:02

"Vajon miért éri ez meg az Apple-nek és a Facebook-nak?"

Miért éri meg? Bazzeg. :) Ezek vállalkozások, ha nem érné meg nekik, nem csinálnák! No vajon, miért is nem veszik fel a sok munkanélküli, bivalyerős férfit a "kishölgyek" helyére? Pedig azok még házat építeni is tudnak. :)
Feltölthetnék 60-as intelligenciahányadosú Jóska-Pistával a női alkalmazottak helyét, ezek meg mehetnének szülni, biztos megugrana a cég hatékonysága. :)

Kalechtor 2014.10.16. 06:09:40

@Nico3: "Én úgy formálnám át, hogy mindenki a saját befizetett adóját kaphassa vissza. Ez azt jelentené, hogy ha én gyereket szülök és otthon maradok vele, akkor az eddig befizetett adómat osztják le nekem. És 8 osztályt végzett, fél htb. Mariskának is az addig befizetett adóját kapja meg a család. Az apa jövedelme is játszana, akkor kaphatnák azt, ha ő marad a babával otthon. Tökre igazságos, nem?"

Tökéletes. Bár ez sem a gyerek érdekeit veszi figyelembe, hanem a szülők "minőségét", de egyet tudok érteni. :)

"Hogy fél htb. Mariska nem kapna semmit, mert nem húzott le egy munkahelyen se 10-15 évet? A férje meg nem szeretne babát pelenkázni? És? Így én fizetem az ő gyerekvállalásukat is."

Pontosan. És a gáz, hogy minél tehetségesebb vagy, minél több melód van, annál jobban megadóztatnak. Tőled elveszi az időt a tehetséged, míg másoknak nincs tehetségük, de "olcsó feleséget" vesznek a _te_ pénzedből.

Egyébként a patriarchák sem a gyerekek érdekeit vennék figyelembe, nem hiszem, hogy az egyedülálló anyákat is ugyanúgy támogatnák, mint a férfi mellett gyereket vállaló nőket. Egyetlen dolgot támogatnának, a patriarchális családmodellt. Végső soron a gyerek is, a nő is, a család is a patriarchális családmodell, így a férfi érdekeit szolgáló tényező.

"Az általános választójoghoz nem nyúlnék hozzá, de ha mégis, intelligenciaszint alapján határoznám meg, ki szavazhat."

És/vagy ennek függvényében a befizetett adó alapján. Egyébként- bár semmi ilyet nem támogatok- az állami szervek által alkalmazott férfiak nyugodtan kieshetnének ebből: katonák, rendőrök, stb. Ők nem "termelnek" semmit. :) Ha mégis, akkor egy óvónő munkája sem kevesebb, azért, mert nem egymásra lövöldöznek, hanem gyerekekre felügyelnek. Az adó mértéke is játszhatna, sőt. Minél többfelől vonják tőled az adót, minél többfajta melót vállalsz be a társadalomnak, annál szavazóképesebb lehetnél. Ha van háromfajta állásom, akkor nekem jár három szavazat (példa), de ha te mégis több adót fizetsz, lehetne úgy is, hogy neked jár egy féllel több.

Ez amiatt sem volna haszontalan, mert kissé a kínai modellre játszik. Kínában a nőknek a karrier éri meg leginkább ahhoz, hogy- bár nem ilyen értelemben- "szavazati joguk" lehessen. Ha klasszikusan házasodik a nő, a ház a férj nevére kerül, a gyereket a férj kapja, tőle elvárják, hogy munka mellett házimunkázzon. Ezzel az eszközzel szerezhetne magának egzisztenciát, rengeteg a nőtlen férfi, sokszorosan több, mint a hajadon nő. A nők azonban hosszútávra gondolkoznak és nem szeretnék olyan üzletbe invesztálni az erőforrásaikat, amelyből a végén csak a férfi profitál gyereket, házat (a családi házak 70%-át a házaspárok közösen vásárolják meg), mindent. Jelzem akkor is így van, ha a férj hibájából válnak el. A feleség tehát vagy fogcsikorgatva marad, vagy hagyja magát kifosztani.
Az állam és hagyományok által erőltetett családmodell folytán annak ellenére egyre több a karrierista szingli, hogy válogathatnának a férjek közül. A kínai kormánynak ez roppant kínos, olyannyira, hogy kezüket-lábukat törik, mit kamuzzanak, vagy milyen kényszert alkalmazzanak a nőkön.

Az IQ jó ötlet, vannak akik sorkatonasághoz és szüléshez kötnék, de szülni szinte minden nő tud, ahogy testileg is szinte minden férfi feltornázhatja annyira magát, hogy katona lehessen. Viszont tudás alapú társadalomban élünk, fájó pont lenne a rendszernek, ha a legostobább réteg szavazhatna legbiztosabban.

Vagy kössük szüléshez. Csak az szavazhat, aki szült legalább egy gyereket. Nő, férfi, egyaránt. :))

Kalechtor 2014.10.16. 06:14:07

@Nico3: Azon filóztam, hogy a klasszikus dogma szerint a férfiak _csak_ a szexért házasodnak és nem érdekli őket, van-e apja a gyereknek, illetve épségben felnő-e a vér szerinti gyerekük. A nőktől viszont elvárják, hogy lelki, szellemi szempontokat is vegyenek figyelembe- háttérbe szorítva ezzel a saját igényeiket is. Gyerek szempontjai (apára van szüksége), férfi szempontjai (mi esne jól neki)

Na mármost, ha a nők úgy állnának a kérdéshez, mint a klasszikus férfiak, azt mondanák, a házasságnak az ég világon semmi értelme, ha a megélhetés házasságon belül nem garantáltabb, mint házasságon kívül. 1. szexet úgyis kap a nő, ami házasságon kívül ráadásul nem kötelesség és nem lehet kellemetlen, mert ha az, akkor visszautasítja 2. a saját megélhetését pedig biztosíthatja karrierrel avagy asszony-gyerektartással, bár utóbbiban még mindig fenemód kételkedem (a nézet inkább fakadhat abból, hogy a _klasszikus_ férfi számára a legkisebb, filléres gondoskodás is kurva nagy áldozatnak tűnik, ha nem kap érte szexet; akkor is, ha a _saját_, vérszerinti gyerekéről van szó, ezért válik egyre mélyebb meggyőződésemmé, hogy- mindenki érdekében- a leghasznosabb volna, ha az anya maximum fél évig maradna otthon, az apának meg másfélre igenis a kezébe nyomnák azt a csecsemőt, hogy némi apai ösztönre is tegyen szert, ne a ház, kocsi, plazmatévé mellett szerepeljen a listán, hogy "van egy-két gyerekem is, míg használhatom őket valamire és míg az anyjuk szexet ad")

Mi éri meg, ha _klasszikus férfimódra_ gondolkozunk? Az, hogy karriert építünk, egyedül vállalunk gyereket és fiatal szépfiúkkal töltjük az időt. :) Hogy emiatt démonizálnak és önzőnek neveznek? Kösz. Sokat kellene még fejlődnünk, hogy túltegyünk a klasszikus férfiakon.

A múltnak van még egy érdekessége. Olvastam, hogy a sok gyerek az "erő és termelés alapú" társadalomban (amelyben a népesség nagy része _nem képzett_) fogódzkodjunk meg nagyon erősen: inkább érték, mint kiadás. Minél több gyerek van, annál többet tudnak dolgozni. A tudás alapú társadalomban mindez fordítva történik. Úgyhogy ha sok gyereket akarunk, tartsuk meg tudatlanságban a népességet és érjük el, hogy fizikai munkával termeljék meg a saját kenyerüket. Még az elitnek is termelni fognak- és sokat szülnek. (bár szerintem az is megoldás, ha törvényes úton házimunkázó férjeket garantálunk a karrierista nőknek- a jó cél érdekében :)

A gyereklétszám jellemzői a jelennel összehasonlítva így még érdekesebbek. A nagyon gazdag és nagyon szegény családoknak sok gyereke született, épp úgy, mint most. A középosztály keveset szült, hogy egyben maradhasson a "vagyon".

A társadalom alakult át, nem az emberek. Ezt bizonyítja, hogy ahol növekszik a jólét és tudás alapúvá kezd válni a boldogulás, egyre kevesebb gyerek születik, akkor is, ha a nők továbbra is jogfosztott, gyámság alatt álló htb-k. Tehát kik akarnak kevés gyereket? A férfiak.

Oliva76 2014.10.17. 08:33:32

Az én számomra nem fér össze az a nézet, hogy csak a szexért házasodik a férfi, azzal hogy a gyereknek apára is szüksége van. Milyen mintát nyújt egy olyan apa, aki csak azért él családban, mert egyébként nem jutna szexhez és másért nem is fontos neki a családja? És ha velem történik valami, hogy neveli fel a gyerekeimet? Én megértem, amikor egy nő annak örül legjobban, ha a párja szereti a gyerekeit. Egyébként mi lenne ha az anyát baj éri, mennének a gyerekek intézetbe?
Mi nem házasodtunk össze és jó, hogy a baba fontos neki, nem csak a szex. Nem hiszem, hogy nincsenek más olyan férfiak is, akik bármikor szexelhetnének, de fontosabb nekik,hogy szerető családjuk legyen és a gyerekeik mellettük nőhessenek fel.

A nőknél sem tartom szerencsésnek, ha csak azért gondoskodnak a gyerekekről, mert eltartják őket. Vagy csak ezért hűségesek és nem azért, mert szeretik a párjukat és nem akarnak neki kakukkfiókát. Vagy csak ezért szexelnek. Ebből lesznek a szexmegvonós, titokban mégis félrelépős házasságok, a férfi oldaláról meg a munkámániás, szexért követelőző, gyerekkel nem foglalkozó hozzáállás.

Nico3 2014.10.17. 09:33:39

@Oliva76: A szex fontos. A vonzalom legfőbb mértéke. Egy nő miért vállalna olyannal gyereket, akit nem kíván és nem tudja élvezni vele a szexet? Ha ez hiányzik, megrendülhet a kapcsolat is. Bár nem biztos, ha kölcsönösen elfogadják, hogy a gyerekek szeretetén és egymás megbecsülésén nyugszik és képesek barátokként vagy testvérekként is együtt élni. Más szintre emelni a viszonyukat. De aki erre képes, az képes arra is, hogy rendbehozza a szexuális életét. :)))
Engem kicsit megijeszt a leszbikus pornók népszerűsége a nők körében. Felhozódott, hogy ha a nő nem élvezi a férfival a szexet, mindegy lenne, ha egy másik nővel élne és együtt nevelnék a gyerekeiket. A férfi nem ad semmi pluszt, csak azt, hogy férfi. Ha ez sem működik, sok nő inkább él majd együtt nővel, a leszbi-pornók felkapottsága miatt szexuálisan is. Csak egy lépés, és a technika lehetővé teszi, hogy mesterséges megtermékenyítés által együtt szaporodhassanak a nők. Két petesejtből lehet gyerek. Ez elborzaszt engem. Egy férfiak nélküli világ. Nem szeretnék a párom helyett egy nővel élni, nem szeretnék egy nővel közös gyereket. Mindennek elveszne a varázsa. A férfiak nem véletlenül alakultak ki, akkor sem, ha félrecsúszott valami menet közben. Én szeretem a testüket, a természetüket. Nem érzem, hogy annyira feminim lenne a modern férfi, ugyanúgy a nőnek akar imponálni, csak mással. Nem a férfi erejére van szükségem a sajátom helyett, nem a pénzére, a robotolására, hanem a testére, a személyiségére. Sokszor éppen az a baj, hogy a férfiak a nő helyett akarnak kiállni, a nőtől akarják elvenni, hogy kiteljesedhessen, nem mellette akarják férfiként ezt.

Azt nem értem, hogy sok nő miért szokik le a szexről? Ha valakiben kialakul a szexuális igény, arról nem lehet egykönnyen leszokni és aszexuálissá válni. Megunjuk a partnerünk testét, ez mindenkinél bekövetkezik, de mivel szeretjük, ő van ott és a teste azért mégiscsak az, amit egyszer már vonzónak láttunk és elfogadtunk, magától értetődő, hogy vele intézzük el a szexuális igényeinket. Talán vannak nők, akiknél azért jön elő az aszexualitás, mert már az elején is csak az izgalmi állapot volt meg. Ez előfordulhat gátlásos nőknél is, akik hosszas próbálkozás után sem jutnak el az igazi kielégülésig és feladják. Ezért láthatják úgy a férfiak, hogy a nők keresnek valamit, de maguk sem tudják, hogy mit. A társadalom viszont még mindig erősen elítéli, ha egy nő tudja, mit akar, mert ez állítólag megrendíti a férfiak önbizalmat, akik helyette akarják tudni és így akarják boldoggá tenni. Főleg, ha csak arról szól, hogy irányíthassák és birtokolhassák. A pornó ezt most képszerűen mutatja be. A heteroszexuális pornókban a férfi tud mindent, ő irányít, azt hiszi, ez kell a nőnek. A nők meg azt hiszik, a férfi-nő kapcsolat csak ezen a módon működhet, és odáig jutnak el, hogy akkor keresnek helyette mást.

Kalechtor 2014.10.17. 10:30:56

@Oliva76: "Milyen mintát nyújt egy olyan apa, aki csak azért él családban, mert egyébként nem jutna szexhez és másért nem is fontos neki a családja?"

Pont olyat. :) Anya mindent tegyen meg, hogy megtartsa apát, alkalmazkodjon, anya a hibás apa vétkeiért is, anyának érdeke még az is, hogy apja legyen a gyereknek. A férfi az férfi.

_NAGYON_ _ERŐSEN_ _SARKÍTOTT_ példa következik.

Én tanultam pszichológiát (is)- olvastam szexuális abúzusokról. Hagyományos társadalom. Azt hiszem, talán Törökország. Felnőtt, fiatal férfi mesél róla, hogy szexuálisan molesztálta gyerekkorában az apja, ezért gyűlöli az anyját, aki hagyta(!) ezt.

Doki kérdése, az apját nem gyűlöli?

Fiú: apám férfi.

Doki (egyébként nő, nyugati, mindez a srác emigrálása után történik): a férfiakra ezek szerint jellemző ez?

Fiú: a nőknek jobban oda kellene figyelniük, kihez mennek hozzá. Jobban kellene figyelniük a gyerekeikre.

Doki: szerinted édesanyádnak lett volna lehetősége mást választani?

Fiú: nem tudom. De akkor jobban tette volna, ha meg se szül bennünket.

Doki: szerinted tudta előre?

Fiú: hallgat.

Figyelem, _tendenciát_, hozzáállást mutatok be, _NEM_ azt állítom, hogy ilyenek a férfiak. Azért sarkos, mert kisebb vétkekért is gyakorta hibáztatják a nőt.

Képzeljük el, amint egy fiatal felnőtt azt mondja (fiktív példa, nyilván itt is igaz, hogy nem minden nő ilyen), hogy gyűlöli az apját, mert hagyta, hogy az anyja anyagilag tönkretegye a családot. Vagy hagyta, hogy verje őt. A férfiaknak jobban oda kellene figyelniük arra, kit választanak feleségül. Az anyja... az nő.

Néha olyan érzésem van, hogy a hagyományos társadalmak _jobban_ démonizálják a férfit, mint a modern társadalom. Elvégre ott kell maximálisan odafigyelniük a nőknek mindenre, nehogy megerőszakolják őket, nehogy valamivel provokálják a férjüket, ami tettlegességig fajulhat. Amit a hagyományos társadalom a "férfitermészetről" gondol (nagyjából azt, hogy a nő maximálisan vigyázzon magára, mert szinte minden férfitől esélye van rá, hogy ha egyedül marad vele, "beráncigálják a bokorba", ha egyenesen kimondja, amit gondol, akkor meg kap egy pofont)- annak a feminizmus a tizedét _sem_ vette át.

Aki nem hisz nekem, keressen néhány, idős, mondjuk török asszonyt, akik a feminizmusról még csak nem is hallottak. Másképp csapódik le majd a dolog, mert ezek az asszonyok ebbe nőttek bele, így természetesnek vették a "helyüket".

@Nico3:

A nőknek joguk van hozzá, hogy ne alapítsanak családot munkamániás őrültekkel, akik _egyoldalúan_ várják el tőlük, hogy adjanak fel mindent a szakmájukban. :) Hogy kivel fognak családot alapítani, egyedül maradnak-e inkább, elválnak, egyedülálló anyák lesznek, vagy másik nővel állnak össze? Az ő dolguk. Maximálisan fiúpártiként is bele vagyok nyugodva, hiába filózunk ezen, nincs értelme. Szexelni szerintem ezután is férfiakkal fognak. :) Még jobb is lesz, a férfi nem érzi _biztosnak_ a nőt, így megpróbálja majd szexuálisan (is) odatenni magát, mert másképp nem fekszenek le vele.

Ez társadalmi átalakulásokkal is járhat. A nők tepernek majd a jó állásokért, hogy két biztos láb (férfi + nő) helyett egyen is megállhasson a család. Két nő együtt ugyanígy tesz. A leszbikusok többségénél sincs női-férfi szerep, erről írok majd egy hosszú összefoglalást, csak legyen vége ennek a hétnek- bár ez okozhatja azt a jelenséget is, hogy mindegyik dominálni akar, nő akar lenni és fiúsítani akarja a másikat, a férfit keresi benne; a leszbi kapcsolatok emiatt roppant sérülékenyek lehetnek. Két nő sok egy kapcsolatba. :)

A férfiak ebben a rendszerben szvsz főleg a külsejükkel lennének elfoglalva, más téren teljesen leengednének, "visszafejlődnének" szexuális lénnyé. Egyszerű kis melókat keresnének, amivel önmagukat fenntarthatják. Kivéve a magas ösztrogénszintű, feminim férfiakat, a "tudós" réteget, akik amúgy sem olyan nőbolondok. :)

Nico3 2014.10.17. 13:06:33

@Kalechtor: Ha igazi matriarcha lennék, azt mondanám, minek nevelje egy nő egy olyan férfi gyerekét, akivel még a szex sem jó? Nevelje fel magának, ahelyett, hogy a munkahelyen önmegvalósít, miközben otthon élősködő életformát folytat. :)))

A nők nagy része amúgy is a férfi helyett nevel gyereket, ami amellett, hogy egészségtelen, még hátrányos is. A férfi nem érzi a sajátjának, és nem tekinti erőforrásnak a gyereknevelést sem. Szerintem ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy egyre több nő választja azt a fajta munkát, aminek legalább kézzelfogható értéke van.

"Egy marék papír." Ha már egy gyerek nem az. :)))

A hagyományos férfi tényleg genetikai parazita. Mintha én beleraknám a petesejtemet egy másik nő hasába, hordja ki, szülje meg, táplálja, aztán törölgesse a babapopsit, főzzön neki, etesse, miközben azzal foglalkozok, ami érdekel. Aztán élősködőnek nevezném.

"A férfiak ebben a rendszerben szvsz főleg a külsejükkel lennének elfoglalva, más téren teljesen leengednének, "visszafejlődnének" szexuális lénnyé."
A patriarchális férfinél, aki a gyereknevelés terén úgyis haszontalan és sok esetben jó szexet sem ad, ez a lehetőség kedvezőbb. A modern férfinél viszont nem. :)))

A párom például soha nem akart rajtam élősködni, nem akarja, hogy egyedül neveljem fel a három gyereket "neki".

"A nőknek joguk van hozzá, hogy ne alapítsanak családot munkamániás őrültekkel, akik _egyoldalúan_ várják el tőlük, hogy adjanak fel mindent a szakmájukban."
Igen, de akiknek ez valamiért nem tetszik, azok nem legyintenek rá, hogy oké, rendben, legfeljebb mi majd kiszelektálódunk a rendszerből, hanem mindenféle korlátozáson, nyomásgyakorláson törik a buksijukat, hogy ha nem kellenek majd senkinek, hogy tudnának maguknak családot venni. :'(

Kalechtor 2014.10.17. 13:12:24

@Nico3: Az igazi "matriarchák" nem csak a pénzüket, de akár az életüket is odaadnák a gyerekükért- akkor is, ha az apa kapja; akkor is, ha nem láthatják soha többé.

Ez egy hatalmas ütőkártya a férfiak kezében a nőkkel szemben. Ezért akarják megkerülni az apai ösztön kialakulását (ami pedig alkalmassá tenné őket a nővel való együttélésre), hogy ők továbbra is "tárgyként" kezelhessék a családjukat. :) De ha nem muszáj, a fene se akarja tárgyként eladni magát egy férfinak- a leendő gyerekeivel együtt.

Ha nem haragszol meg, idő hiányában saját kommenteddel reagálnék. :)

nokesferfiak001.blog.hu/2014/05/02/a_tizeneves_zsenilanyok_koztunk_elnek/full_commentlist/1#c24616513

Nico3 2014.10.17. 14:37:20

@Kalechtor: Amelyik férfi nem akar gyereket nevelni, az ne alapítson családot.
Ma reggel beszélgettünk Olivával arról, hogy aki csak a szexért tenné, az alkalmatlan apának. Nem minden férfi való arra, hogy családja legyen és ezen az sem mindig segít, amit a Origos cikkben írtak, hogy a kezébe nyomod a gyereket. :)
Egy gyerek nem játék, az a kommentem, amit idéztél, elméleti. Rossz belegondolni, mi történne, ha válás után kötelezően együtt kellene maradnia napokig a gyereknek a szülőnek alkalmatlan apjával. :'(

Mit szólsz ahhoz, hogy Washington áll a kínai lázongások mögött? :O

Kalechtor 2014.10.17. 14:49:53

@Nico3: Nem ők állnak mögötte. Csak hasznot akarnak belőle húzni. :)

Ami negatív. A kínai elit nyilván nem lehet ua., mint a washingtoni. De a kínai emberek szempontjából a váltás nem biztos, hogy pozitív lesz. Ott most eléggé feltörtek a nők, jól teljesít a tudomány, a gazdaság, az oktatás élvonalbeli. Jó, vannak hibák, hátulütők, az állam is rosszul akar belenyúlni mindenbe, de nem igazán hiányozna nekik egy maszatolós liberalizmus.

Ha a feminizmus kezdeteit vesszük, nyugat részben(!) azt az utat járta meg, amit most a Távol-Kelet, Vladnak utaltam is erre. Ezért készítenek olyan statokat, amelyekben azt mérik, milyen boldogok voltak pár évtizede a nők- és most milyen boldogok. Akkor pl. a reál területek közül számtalan helyen reprezentáltabbak voltak, mint napjainkban. ('84-ben a technológia- többek között informatika- területén dolgozók közel 40%-a volt nő, és az arány évről évre emelkedett, mára ez a szám alig egy ötöd; a francnak se hiányzik, hogy Kína is így járjon)

Akik igazságot akarnak, azok nem Washington, vagy a kínai kormány, hanem a kínai _nép_ mellé állnak. :)

Nico3 2014.10.17. 15:20:56

@Kalechtor: Nem találom a linket! Váltsunk. :)))

Kalechtor 2014.10.17. 15:44:27

@Nico3: Írj be számokat is. Százalékokat. :) Így is volt egy olyan érzésem, hogy ma túlkompenzáló szubmisszív férfiakról fogunk társalogni- de szerencsére nem. :)

KevinT 2014.10.17. 16:04:03

@Kalechtor: @Nico3: "Igen, de akiknek ez valamiért nem tetszik, azok nem legyintenek rá, hogy oké, rendben, legfeljebb mi majd kiszelektálódunk a rendszerből, hanem mindenféle korlátozáson, nyomásgyakorláson törik a buksijukat, hogy ha nem kellenek majd senkinek, hogy tudnának maguknak családot venni. :'("niconak igaza van.Elégé hőzöngenek,hogy,nem akarnak szülni a nök,vagy késön,vagy nem akárkivel és mit lehetne intézkedni,hogy, a nönek ne legyen más választása.:)

Ezt keresed nico?:D
borsa.hu/valtozott_a_noideal/20110330

Mit találtam?:)

borsa.hu/vagyolok/20110324
"A megkérdezett hölgyek 13 százaléka saját bevallása szerint csak sötétben hajlandó szexelni, mert nem szívesen mutatja meg a meztelen testét a partnerének."

Kalechtor 2014.10.17. 16:09:03

@KevinT: De kis piszok. Kettő egy ellen nem ér. :)

"A megkérdezett hölgyek 13 százaléka saját bevallása szerint csak sötétben hajlandó szexelni, mert nem szívesen mutatja meg a meztelen testét a partnerének."

Érdekes. Én biztos voltam benne, hogy azért oltják le a lámpát, mert nem elég vonzó a partnerük. De ez csak 13%. Na és az első számú vágyölő még mindig a fáradtság, ami nem csoda, hiszen míg a férfiak munka után pihennek és kikapcsolódás nekik a szex, addig a nők egész nap lótnak-futnak, ráadásul a házimunka strukturálatlansága kikészíti őket és nem valami vigasztaló, hogy egyedül kell végezniük. :(

No meg a stressz.

www.gallup.com/poll/154685/Stay-Home-Moms-Report-Depression-Sadness-Anger.aspx?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=syndication&utm_content=morelink&utm_term=WellbeingGallup

"Elégé hőzöngenek,hogy,nem akarnak szülni a nök,vagy késön,vagy nem akárkivel és mit lehetne intézkedni,hogy, a nönek ne legyen más választása.:)"

Ez baromság, a női természetet nem lehet a végtelenségig megerőszakolni. Tessék, itt az eredménye.

Kalechtor 2014.10.17. 16:10:36

@KevinT: Ezt így nem fogadom el, ezzel Niconak tettél keresztbe. Máskor küldd neki mailen. :)

Kalechtor 2014.10.17. 16:12:24

@KevinT: És még csak nem is a google-ből. Kevin ! :)

Kalechtor 2014.10.17. 16:33:20

@Nico3: Nem csoda, hogy a patriarchák olyan frusztráltak. :)

Nico3 2014.10.17. 18:32:34

Most már nem értem, mitől boldogok a férfiak.

Kalechtor 2014.10.17. 18:49:37

@Nico3: Erről csak saját véleményt tudok írni, tényadatokkal megtűzdelve.

Nagyon úgy fest, hogy a gyerekgondozás és házimunka megosztása boldogabbá teszi a férfiakat, egészségesebbé teszi a gyerekeket- ennek hiánya pedig boldogtalanabbá és frusztráltabbá teszi a nőket.

Szerintem a nőknek nem a gyermekvállalással van bajuk. Jó esetben a gyerek mindkét szülőnek, mindennél fontosabb. Egy csoda, ami nem is hozható analógiába a munkával. Nekem a fő tevékenységem szinte elválaszthatatlan a személyemtől, mégsem hiszem, hogy valaha fontosabb lehetne majd a gyerekemnél. Egyetlen esetben tudnám a baba egy éves kora után "hanyagolni" őt- ha tudnám, hogy azért történik, mert az apukájára hagyom, vele osztom meg ezt a csodát. A fura, amikor a férfiak ezt foggal-körömmel vissza akarják utasítani. Azt, hogy a nő be akarja vonni őket a szülőség igazi misztériumába, hogy ők is egyenlően kivehessék a részüket mind a jogokból, mind a kötelességekből.

A klasszikus, "ösztöneit" követő férfi bizonyos mértékig önsorsrontó. Rövid távú, gyors sikerekre csiszolta az evolúció. Az sem érdekli, ha hosszú távon boldogtalanná, beteggé, vagy lerobbanttá teszi önmagát. Az életforma, amit mi a házias apukákról felvázolunk, akik egyetlen nő kedvére tesznek az ágyban ezerrel- nem kecsegtetett sok utóddal, s nem díjazta azt a parazita életformát, amelyben a férfi csak elhelyezi a génjeit a nőben, majd továbblép, vagy keres egy neki nagyon kiszolgáltatott feleséget, akit függőségben tart, majd miután teherbe ejtette, máshová is szórja a magot.

Az, hogy a patriarchális társadalmakban a férfiak 90%-a önmagát is tönkreteszi, részben az ösztöneikből fakadó törvényszerűség. A férfiösztön nem csak a nőt, hanem- ha hagyjuk- a férfit is folyamatosan erőszakolja meg.

A férfiak "eredeti" szaporodási stratégiája úgy vélem, kissé (szado)mazochisztikus.

Mindig lesznek tömegek, akiket nem győz meg, mennyire boldog lenne a feleségük, a gyerekük- s ők maguk is, ha készek lennének osztozni az otthoni örömökön-terheken. A boldogság, a "női lét" (egzisztenciateremtés + gondoskodás az utódokról), melyet a nő nagyvonalúan megosztana velük, föláldozható a "sok utód" oltárán. Ami ma már nem több egy tünékeny illúziónál, a helyét átvették a pornók, prostik, a fiatal, miniszoknyás, antibébi tablettát szedő kolléganők. A férfiösztöntől annyira futja, hogy hajszolja a szexet, a gyors szexet, sokmindenkivel és úgy legyen képes őrizni otthon az asszonyt, hogy az ennek kivédésére épp annyira képtelen legyen, mint a saját kettős stratégiájának esetleges érvényesítésére. (érdekes, mennyire ragaszkodnak néha a férfiak a birtokolható, megvehető, kicsit frigid, kiszolgáltatott nőkhöz- míg a nő a gyerekei miatt az egzisztenciában, addig a férfi a bizonytalan apaság miatt a szexben akarja maximálisan bebiztosítani magát; néha már-már beteges módon)

Haszon ebből ma nem lesz, épp úgy tönkremegy a hajszában, ahogyan régen is- s mellette nem egy esetben tönkremegy a család. Ennek társadalmi lecsapódásait tapasztalhatjuk a saját bőrünkön, statisztikailag is számszerűsítve.

Kalechtor 2014.10.17. 19:04:17

@Nico3: Érdekes az első cikked. El tudom képzelni, hogy a fiúgyereknek különleges "biológiai" kapcsolata van az apával. Még a gének sem egészen ugyanúgy hatnak, annak függvényében, melyik szülőnktől örököltük őket, illetve fiúnak, vagy lánynak születtünk-e.

Azonban az apa szerepe a "nagyobb" korban jelentős férfimintán szerintem túlmutat. Fontos ez is persze, a lány a nővel, a fiú a férfival azonosul könnyebben, s mindenki a saját nembeli példaképtől vesz át gördülékenyebben pozitív mintákat. (nem azért fontos az apa, mert a gyerek az anyjától nem tanulhatna határozottságot, szabályokat, következetességet, erkölcsöt, etikát, szellemi értékeket- ez baromság, a lánygyermek pontosan az anyjától tanulja meg könnyebben ezeket, ezért hat negatívan a lányokra, ha nincsenek előttük női példaképek pl a tudomány vagy művészet terén, vagy túl gyengének és határozatlannak ábrázolják a médiában a nőket- de ez most lényegtelen, ma már bőven lesznek)

Hogy ne kanyarodjak el nagyon, ha már halmozódó viselkedési zavarok- nem feltétlenül a válást tenném felelőssé, szvsz azért válik a nő, mert már házasság alatt szegényes volt az apa-gyerek viszony.

"A mostani kutatásban viszont az apa és a gyermek közötti kapcsolatot vizsgálták, méghozzá a csöppségek három hónapos, majd kilenc hónapos korában. Az eredmény azt mutatja, hogy az apa–gyermek kötődés már a pár hónapos gyermekeknél is kulcsfontosságú, és a viselkedési zavarokat kiváltó tényezők igen korai, néhány hónapos életkorra visszavezethetők. A vizsgálat eredménye szerint azoknál a gyerekeknél találtak komolyabb viselkedési problémákat, akikkel szemben az apjuk távolságtartóbban viselkedett vagy kevesebb időt szánt rájuk.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy ez a hatás erősebben mutatkozott meg a fiúknál, mint a lánygyermekeknél. Ez alapján a szakértők feltételezik, hogy pár hónapos korban a fiúkra erősebb hatást gyakorol az apa személye, mint a lánygyerekekre – olvasható a ScienceDaily tudományos ismeretterjesztő portálon."

Újra az jutott eszembe, hogy régen a férfiaknak jóval kisebb hányada dolgozott "családon kívül". Kénytelen-kelletlen össze voltak zárva a saját gyerekükkel. Általában egy szobába. Ott ringatta mellettük a bölcsőt a gyermek anyja. Kikerülhetetlen volt, hogy "foglalkozzanak" a picivel, még ha a maguk módján tették is, a gyerek ott nőtt fel az apja mellett. :) Most kissé nehézkes lenne kiszedni a gyerekszobából és karrierista apukának bevinni a vállalathoz- mire hazaér meg talán már alszik is.

Óvodás korban dettó. Egy olyan korú gyerek régen kísérte az apját a kertbe, a lovakhoz, ide-oda az udvaron, főleg ha fiú volt. Ma, ha elfoglalt az apa, talán egy héten kétszer találkozik vele. Az oviban sincs férfiminta, valamiért nem akarnak óvóbácsik lenni a férfiak, abból a fizetésből nem vehetnének feleséget, be kellene érni azzal, akinek a személyiségük, viselkedésük és testük alapján felelnek meg.

Nico3 2014.10.17. 19:36:52

@Kalechtor: Akkor azt nem értem, mit akarnak. :)))

Döntsön úgy a férfi, hogy nem foglalkozik a gyerekneveléssel, legyen tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, vigye a pénzt, vegye meg a ház és autó mellé a családtagokat is. De aztán ne lepődjön meg, ha apaként nem értékeli a nő, ha egyszer NEM AZ. És jó szexpartnerként se értékelik, ha egyszer AZ SEM. Ő tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, aki szerződést kötött és családot vett. Azt értékelik, amit adott, a pénzét. És azt lesik, hogyan tudnák ezt a pénzt más úton, nélküle is megszerezni. Hiszen ha benne nincs más értékes, miért akarnák feltétlenül a családban tartani? Ő nem akar ott lenni.

Az már részletkérdés, hogy a nők majd petesejtet fagyasztatnak le, karriert csinálnak és egyedülálló anyák lesznek, vagy a sok sikertelen kísérletezés után elválnak.

Jó, hogy apára van szüksége a gyereknek. Ez az, hogy apára lenne szüksége, nem egy vásárlóra, aki meg akarja venni az anyjától, azért meg bérleti díjat akarna fizetni, hogy helyette is nevelik.

Xylan 2014.10.18. 08:52:23

Szerintem a h. férfiak egy kukkot sem értenének abból, amit összehordtatok. Az egy más világ. Bennem sem merülne fel, hogy ha az apánál marad, nem érdekel tovább a gyerekem sorsa. Láthatást szeretnék, természetesen, és méltányolnám a rengeteg szabadidőt, ami nekem maradt, bár sovány vigasz lenne. De arra használnám, hogy legalább pénz formájában biztosítsam neki, amit lehet

A nők még a nagyon rossz házasságokban is képesek voltak bennmaradni, csak mert felelősséget éreztek a gyerekeikért. A férfiaknak csak fizetni kellene. Én egyszerre látom ezeket a nőket hősnek és áldozatnak, hasonlóan az apákhoz, akiket igazságtalanul szakítanak el a gyerekeiktől, nincs láthatás, a gyerek iránti felelősségből mégis úgy döntenek, fizetnek. Hogy a gyereknek jó legyen.

Én is így döntenék. Mégis hogyan tudnék boldog lenni, ha tudnám, a gyerekem nélkülöz?

Egy szülő gyerekéhez való viszonyának szerencsés esetben semmi köze a másik szülőhöz való viszonyhoz. A szerelem elmúlhat, a házasságok felbomolhatnak, de ha gyerekünk lesz, ő egy életre a gyerekünk, aki nem tehet a másik szülő cselekedeteiről.

Mindemellett azt vallom, hogy egy nő akkor vállaljon gyereket, ha szükség esetén egyedül is fel tudná nevelni és "csak" azért van mellette férfi, mert jó apa és szerető társ, aki, ha a nővel történne valami ugyanígy egyedül is felnevelné a gyereket.

Nico3 2014.10.18. 13:14:46

@Xylan: Azt persze hány helyen olvasom, hogy az elvált nő lépjen túl a személyes sérelmein, biztosítsa a láthatást, mert attól független, hogy neki megromlott a viszonya a gyerek apjával, a férfi és a gyerek közötti kapcsolat változatlanul utód-szülő kapcsolat marad, amit nem lehet eltörölni. De szerintem is mondhassanak le róla, egy olyan apa amúgy se ér semmit, aki azért fizet és találkozik a gyerekkel, mert muszáj. Egy anyának mindig annyira biztosan kell állnia egzisztenciálisan és annyi gyereket szabad szülnie, amennyit önerőből is felnevelne. Lehet boldog házassága, de a jövő kiszámíthatatlan. Az meg túl nagy áldozat, hogy a gyerek miatt eltűrni a férfitől bármit. Inkább abba fektetek energiákat, hogy hajtom a pénzt és megállok a saját lábamon is. A h.férfiak se hoznák meg felénk ezt az áldozatot, ezt mutatja, hogy a gyerek sorsa sokadrangú nekik, ha azzal a lemondással jár, hogy a feleséget már nem birtokolhatják, vagy a gyerek nem náluk lakik.

Kalechtor 2014.10.18. 13:24:33

@Xylan: A válások közel 50%-ában egy gyerek sincs- a fennmaradó ~ 60% többségében egy gyerek.

Az egyetlen gyerek után járó átlagos gyerektartás összege:

"A tartásdíj összegét gyermekenként általában a tartásdíjra kötelezett szülő átlagos jövedelmének 15-25%-ában állapítja meg a bíróság. Fontos azonban tudni, hogy a gyermektartásdíj fizetésére kötelezett szülővel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme 50%-át nem haladhatja meg.

Nem történhet tehát az meg, hogy egy különélő férj például 150 ezer forintot keres, de abból 100 ezer forintot tartásdíj címén köteles kifizetni különélő vagy volt házastársának. Hiszen az már több, mint a fele!"

valasinfo.hu/gyerektartas/a-gyerektartas-merteke

15-25% Ebben senki nem _menne_ tönkre. Előbb tönkremennek abba, hogy magukra maradtak, nincs szex, nem pátyolgatja őket senki, vagy hiányzik az asszony jövedelme és a gyerekek után járó CSP. Sok férfi a pénzt sem tudja beosztani, "rájön", hogy nagyon drága a kaja, a ruha, minden. És a napi 1-2 ezer ft sörre, piára, mégiscsak viszi rendesen a pénzt, ahogy a feleség is folyton megmondta. Nade ha nem kellene fizetni a gyerektartást!

Mondjuk elválni se lenne muszáj, én biztos nem válnék el gyerekkel egykönnyen, de az én problémamegoldó készségem nem hasonlítható egy fél-htb-éhez. Engem bajosan tudnának megverni, rávenni az egyoldalúan élvezhető szexre, mert már az elején tisztázom, mik a feltételek. Ha meg mindenáron szexelni akar, szexelünk, de nézzen szembe vele, hogy azt csinálom, ami nekem is jólesik és addig nincs vége, míg ki nem elégültem én is. (a fordítottjával sincs semmi gondom, a nő kielégülése után is folytatható a szex, a nőket nem csak a saját örömükre ajándékozta meg a többszörös orgazmus képességével a természet; és akkor is lehet szex, ha épp nincs nagy kedvem hozzá- ha általában jó és jól csinálja a partner, úgyis megjön menet közben, ezek egy normális kapcsolatban részletkérdések, és ezt nem érti senki! rendszeres szexet akar a férfi? csinálja így, ilyen természetű nővel)

Azt se vághatnák a fejemhez, hogy eltartanak és az is esélytelen, hogy olyannal vállaljak gyereket, aki nem vesz részt a gyereknevelésben + a házimunkában. Ami probléma marad, az ekkora öntudattal ÉS nyitottsággal megoldható- anélkül, hogy bárkit is megzsarolnék, megvernék, vagy akármire is kényszeríteném. Végső esetben maradna a nyitott házasság- tessék, keféljen félre ő is, én is, képes vagyok megvédeni a határaimat.A gyereket meg neveljük együtt, nekem nem probléma, ha egy velem élő férfit csak jóbarátnak és a gyerekem apukájának tekintenék.(ez abszolút nem a mostani kapcsolatomra vonatkozik, jelenleg ennek esélye egyenlő a zéróval)

Azt igazságtalannak tartom, amikor egy fél htb, un "gyenge" nőtől várják el, hogy oldja meg a házasságában fennálló problémákat azzal, aki naponta a fejéhez vághatja, hogy az ő kenyerén élősködik, ezért jár a szex, ha neki rossz is, és aki viszi a pénzt, az hozza meg a fő döntéseket (a férfi)

/én nem gondolom, hogy nekem jár a bármilyen szex, bármikor- a közösen élvezhető szex jár mindkettőnknek, vagy az jár, hogy nem szexelünk; azt sem, hogy többet keresek, ezért mindenre jogom van kimondani az utolsó szót/

Az ilyen nőknek végső megoldásként a válás marad. Hogy a férfiak "nem is olyanok" és bízzunk meg bennük? Bazzeg, én meg úgy látom, a nők nem olyanok, hogy minden apró kis hülyeségért elváljanak. Ez nődémonizálás. Bízzon meg a férfi a nőben, szeressen kiszolgáltatott lenni, próbálja csak megoldani a házasságban fennálló problémákat úgy, hogy akarja megtartani őt a felesége, az állítólag nővédő (valójában gyerekvédő) törvények mellett.

Nincsenek megtiltva a problémamegoldás normális eszközei.

Gyerektartás nekem se kellene. Láthatás legyen, ha a gyereknek jó. Az én személyes sérelmeim másodlagosak, nem helyezhetem őket a gyerek érdekei elé. Arra viszont nem kényszeríthet se nőt, se férfit senki, hogy a szülői szerepen kívül a házastársi szerepet is tartsák meg a gyerek miatt, mert ez a kényszer mérgezni fogja a kapcsolatot. Inkább két különvált, jó szülő, mint a folyamatosan gyűlölködő anyuka-apuka.

Kalechtor 2014.10.18. 13:25:34

@Nico3: Itt meg egyelőre a megalázás eszközeként használják, ha nőnek öltöztetnek egy férfit. Majd visszatérhetünk a férfiak elnyomottságára, ha pl szexuális játékok során azzal lehet megalázni egy nőt, hogy egy szoknyába öltözött férfi öltönyt és nyakkendőt húz rá. :)

A babázó kisfiúkat is gúny tárgyává teszik- ennyit az anyaság tiszteletéről. Egy férfinek nem dicsőség, ha pozitív női készségeket mutat. A "fiús" érdeklődésű lányokat csupán megdicsérik és óvatosan szankcionálni próbálják, de ott is a női jelleg van megalázva, mert ugye "lány létedre te még ezt is tudod, ez igen... bár azért nem biztos, hogy kéne, mert túl okos/erős/rátermett leszel és az nem jön be a férfiaknak!" :)

Nico3 2014.10.18. 18:49:40

@Kalechtor: Pedig ha úgy vesszük nadrágba öltözött férfiakat irányítottak évezredekig szoknyába öltözött. nőies életformát folytató férfiak. :)))

hirportal.sikerado.hu/images/kep/201103/p%C3%BCsp%C3%B6k%C3%B6k.jpg

Nico3 2014.10.21. 10:25:54

@Kalechtor: Eltévedtél. Nézz a dolgok mögé! Nem te mondtad, hogy a női nem kollektív megalázása, hogy a társadalom "metroszexuális fiúnak" öltözteti a nőket? Sok színes, komolytalan göncöt "kell" viselniük, kényelmetlen ruhákba kell préselniük magukat, villogó jelekkel kell magukra felhívniuk a figyelmet és nekik kell hangsúlyozniuk a külsejüket annak ellenére is, hogy ők a válogatósabbak. :)))

Ha ezt nézed, a nőt már eleve metroszexuális "férfinek" öltöztették! Úgyhogy mi is történik, ha nőnek öltöztetnek egy férfit? Részben semmi más, mint hogy visszanyeri az eredeti, természet által neki szánt külsőt. :)

Senki ne nézzen igénytelennek, rengeteg szép, nőies ruhát tudok mutatni, amiben nem metroszexuális fiúnak néz ki a viselője.

i01.i.aliimg.com/img/pb/125/744/627/627744125_560.jpg

i01.i.aliimg.com/wsphoto/v1/1565034159_3/Bandage-Dress-2014-New-Arrival-Women-Elegant-Embroidery-Bodycon-Dresses-New-Fashion-Patchwork-Autumn-Casual-2014.jpg

chicsstyle.com/wp-content/uploads/2014/09/Party-Dresses-for-Women-12.jpg

www.vastkid.com/wp-content/uploads/2014/04/in-front-women-jersey-dress-bone-jersey-dresses-nfl.jpg

www.selanik.gr/images/weather-clothing/women-01.jpg

www.thedressexplorer.com/wp-content/uploads/2014/08/new-stripe-fashion-korean-women-dress.jpg

Nem mintha a nadrág ellen bármi kifogásom lenne. :)

Kalechtor 2014.10.21. 14:10:20

@Nico3: Legalább nem ágyneműhuzat. :))

Én fiúkon se ragaszkodom a színességhez. :) Nekem bőven megfelel az ilyen is.

images6.fanpop.com/image/photos/35100000/Korean-Drama-Boys-Over-Flowers-boys-over-flowers-35176269-400-600.jpg

images6.fanpop.com/image/photos/35100000/Korean-Drama-Boys-Over-Flowers-boys-over-flowers-35176266-500-333.jpg

images6.fanpop.com/image/photos/35100000/Korean-Drama-Boys-Over-Flowers-boys-over-flowers-35176263-333-500.jpg

www.seducingwithstyle.com/wp-content/uploads/2012/10/polo-shirt-men-asian.jpg

media-cache-ak0.pinimg.com/736x/6e/60/ca/6e60ca49edfa31a6a6b9406353917ac3.jpg

media-cache-cd0.pinimg.com/736x/60/d4/3f/60d43fe9344759ea3a3a3d68957a4ea7.jpg

media-cache-ec0.pinimg.com/736x/65/a9/13/65a913b78281ace1bba7079fd437fa08.jpg

fashionsx.org/wp-content/uploads/2013/07/korean-hairstyles-male.jpg

Felőlem lehetne az egész világ fekete-fehér, mármint emberekre, lakásra vonatkozóan, otthon se csípem a színek kavalkádját. A zöld maradjon meg a természetbe... részemről inkább arra figyeltem volna, hogy sok-sok természetes terület maradhasson a maga valójában, ne a lakásba cipeljük be a természet "utánzására" a mesterséges giccset.

Tárgyakban se szeretem egyébként a túl színest, nekem nem kell kék, fehér, piros mobil vagy szekrény. Lehetőség szerint sötét színű legyen, letisztult és egyszerű. Apropó, szerinted is idegesítő, amikor a normális színű cuccokat alapból "férfiasnak" veszik, az összes komolytalan, hülye, elütő színű (pl rózsaszín, narancs, babakék...) meg a "csajos"- és nyomják eléd, hogy azt vedd meg, mert te nő vagy? Rózsaszín mobilt meg pénztárcát, bakker!

Nico3 2014.10.23. 14:00:38

@Kalechtor: Akartam kérni, hogy mutass valami érdekeset Kínából, de nem a linkelt fiúkra gondoltam. :)

Te mivel magyaráznád, hogy az IT-ben 84-íg emelkedett, azóta csökken a nők aránya?

Kalechtor 2014.10.23. 14:10:43

@Nico3: A linkelt fiúk inkább koreaiak. Amúgy nem ismerem őket. :)

Azzal, hogy előtte itt sem vált el olyan élesen reál és humán, a nőkkel szembeni előítélet- ha létezett is- nem volt területspecifikus; a 80-as években kezdte a köznép azonosítani az IT-t a gamerkedéssel (pl), előtte inkább a melót szolgálta a dolog. Voltaképp a gamerkedéssel jött a férfispecifikusság, illetve fiúspecifikusság, ami azzal is járt, hogy "a lányokat nem érdekli a számítógép"- ennek egyenes folyománya, hogy ami gyerekkorban nem érdekel, az felnőttkorban, magasabb szinten se fog.

A mi gyerekkorunkban egy lánynak számítógépezni furább volt, mint építőkockázni, vagy játékautózni, tudom, átéltem. Ha belegondolok, hogy emiatt most tekinthetnék magamra úgy is, mint valami elfajzott, maszkulin nőre, aki kivételként tündököl a kis hisztis p-k között és hálából nyalja a férfiak fenekét...

Mázli, hogy megúsztam. :)

(ma újra tapasztalható némi javulás, ami egyértelműen korrelál a "logikai minijátékok" terjedésével- ezeket a gamer társadalom sokszor nézi le, de előnyük, hogy kislányoknál se számít többé csodabogárnak, akit gép elé ragaszt a mahjong, én ezt anyukáktól hallottam- nem aggódnak, hogy a lányuk _IS_ sokat gépezik (nem csak a fiuk), mert látják, hogy _lányoknak való_ minijátékokkal játszik)

Amennyire rossz, annyira jó is az előítélet. Nem feltétlenül hátrányosabb, ha a logikáját pallérozza, ahelyett, hogy "csak" lövöldözne, vagy nyomná a gázpedált. :)

Kína: nem biztos, hogy annyira érvelnünk kellene a "Kínában a mérnökök közel fele nő" dologgal (a magas szintű IT-sek között is több a nő- ezzel már igen)
Sajnos mérnöknek lenni nem egyértelműen jelent túl magas intelligenciahányadost. Előnyük a jó térlátás, aminek kétségkívül hasznát veszik, de a gondolkodásuk gyakran lebutított és egyszerű.

Említettem egy összefoglaló kutatást, mely az eddig, témában zajlott kutatásokat összegezte. Kb. fele-fele arányban jött ki, hogy a térlátásban jelentős előnyt élveznek a férfiak- avagy nem. Pontosabban a tesztoszteronszintre koncentráltak, ami ugyebár a férfiak esetében mindenképp magasabb valamivel. (a tesztoszteronról meggyőződésem, hogy más-más hatással jár, ha magzati, csecsemő, kamasz, illetve felnőtt korban emelkedik meg a koncentrációja, de erre nem térek ki, majd egyszer)

Részemről érdekesebbnek találtam azt az eredményt, hogy a numerikus készségek inkább korreláltak a nyelvi készségekkel, mint a jó térlátással.

Elgondolkoztató, hogy a jó térlátással összefüggő feladatok egyáltalán mit keresnek az IQ tesztekben? Újra megerősítem: hasznos ez a tulajdonság, de inkább kötném az észleléshez, mint a logikus gondolkozáshoz. A kettő elválaszthatatlan egymástól, no de a nőknél meg más észlelési képességek jobbak, ennyi erővel lehetnének színérzékeléssel, éleslátással kapcsolatos feladatok is. De nincsenek.

Kanyarodjunk lassan vissza, mondjuk ide.

www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0013585

m.j.

Az index tegnap _velem egy időben_ írta le ezt. Előttük nem olvastam, saját gondolat. Ha kell, megint leszögezem, hogy semmilyen értelemben nem vagyok index-es, nincs közöm hozzájuk.

index.hu/tech/2014/10/22/hova_tuntek_a_programozonok/

(ez kb. olyan történet most, mint hogy Wilson Sayres és én nagyjából egy időben jutottunk el addig a következtetésig, hogy nem volt elterjedt az alfahím-hipergám szaporodási stratégia és ebből kifolyólag a poligámia sem- ráadásul mindketten használtunk ehhez szimulációt, bár az enyém (nyilván nem tudtam y kromoszómákat összevetni) tényleg pusztán matematikai adatokkal operált, logikai alapon, így magam sem gondolom tudományosan hitelesnek vagy bizonyító erejűnek; nem szól másról, mint hogy x generáció alatt a poligám szaporodási stratégiát követő nőneműek nagy része a saját génjeit is kiszelektálja, közvetlenül meg képtelenek sok utódot "nemzeni", az túl bizonytalan)

Ja. Nem arra akarok itt utalgatni, milyen okos vagyok. Nem én vagyok a lényeg ezekben a történetekben. Csak amikor több ember is ugyanarra jön rá, egymástól függetlenül, egyszerre, abban azért lehet valami...

Nico3 2014.10.24. 23:12:19

@Kalechtor: "Apropó, szerinted is idegesítő, amikor a normális színű cuccokat alapból "férfiasnak" veszik"
Erre azért nem írtam, mert adja magát, hogy igen. Mindent így vesznek, ami kicsit is normális tulajdonság, a többit meg feminimnek, nőiesnek.

Olvastam, hogy a férfiak számára csupa olyasmi az elérendő cél, ami önmagában is hasznos lehet, nem kifejezetten a nők érdekeit szolgálja, hanem a férfi érdekeit és kényelmét: siker, karrier, erős test, magas intelligencia, határozottság, kiállás, egészséges önzés!

A nők számára meg csupa olyasmi, ami a saját kényelmetlenségét és a férfiak kényelmét szolgálja és csökkenti az önállóságot vagy az önálló boldogulás, boldogság lehetőségét: egészségtelenül mű test, bizonytalanság, kapcsolatfüggőség, romantikusság, szexuális bevállalósság, háziasság, félénkség, csendesség, ártatlanság, tapasztalatlanság.

A játékok világa is ezt tükrözi. A keleti helyzetről egy elemzés ide illene.

Kalechtor 2014.10.25. 05:10:45

@Nico3: Ismered ezt a játékot? Nem épp a legújabb.

videogames.techfresh.net/soulcalibur-5-receives-new-costumes-from-mari-shimazaki/

Én pl. ezt csíptem, a női karakterekkel együtt. A keleti cuccok tényleg kifinomultabbak, kidolgozottabbak és feminimebbek, kellemesebbek a szemnek is- kevésbé maszkulinok, elnagyoltak, mint a nyugatiak. A stílusra értem- létezik ennél jobb grafika is.

Elég régóta jelen vannak a nők a játékiparban.

www.g4tv.com/thefeed/blog/post/722190/the-unsung-female-game-designers-of-japan/

Jelentősebb az "érzelmesség" témája. A nőt (a testén keresztül- a terhesség és a szex genetikai értelemben női erőforrás a férfinak) úgy lehet leginkább kihasználni, ha "ott tartjuk", birtokon belül. Mi történik a bezárt, kiszolgáltatottá tett, kihasznált nővel?

Érzelmes lesz: mentálisan, pszichésen instabil, problémázó, érzelgősködő, mindent folyton megbeszélni akaró, a férfit kontrolláló, betegesen figyelő, szabályozó, folyton újabb és újabb "ajándékokat" és "bizonyítékokat" váró, bizonytalan, nyafogó, hisztis.

Ezt várják- aztán húzgálják a szájukat és a feminimmel azonosítják a dolgot. Ez nem feminim. Ez a feminim ösztönök normális megélésének hiányából fakadó _tünet_.

Mi történik a kihasznált férfivel? Egyáltalán, hogyan lehet leginkább kihasználni egy férfit? Azt mondtuk, szexuálisan nem igazán, a férfiszexualitás a nővel kapcsolatban ugyanis "fluidabb", ennek folytán gyakorlatilag lehetetlen szexszel büntetni (túlzok), szóval nagyjából a munkája által (különösképp, mivel ösztönei szerint ha rajta múlna csak szexelne és eléldegélne egy papírdobozban is)- ha elválnak tőle, továbbra is dolgoztatják, ám kizárják a családból, nem kap szexet, nem részesülhet a gyerekekkel való minőségi időben, a meleg otthonban, az érzelmi biztonságban. Mi történik érzelmileg az ilyen férfivel? Nagyjából ugyanaz, csak "férfias" módon. Mentális instabilitás, alkoholizmus, szenvedélybetegségek, nyafogás, problémázás, hisztizés, panaszáradat, asztalverés- nevezzük ahogy akarjuk; érzelmeskedés. Ritkán fog összeszorított foggal, mosolyogva, a legnagyobb lelki békével tűrni.

(egyszer majd ezt is levezetem- a nők számára a kötelességszex és a prostitúció lehet olyasféle büntetés, mint a férfiak számára a hajléktalanság és itt nem túlzok)

www.scribd.com/doc/244329255/2014-10-25

A linkek kattintható formában:

www.express.co.uk/news/uk/236595/Men-love-high-flying-women

www.deccanherald.com/content/148884/F

fc06.deviantart.net/fs71/f/2011/023/e/6/e63ad7e4e059e64736a313464cd4c12b-d37u72u.jpg

fc09.deviantart.net/fs12/f/2011/065/a/8/a82d03b9ce473374ff150601327efd4c-doxzoz.jpg

fc02.deviantart.net/fs4/i/2013/019/d/7/inuyasha__devil_at_the_gate_1_by_bastblack-d5d5ff.jpg

Korunk új hőse!

th01.deviantart.net/fs6/PRE/i/2005/040/a/0/TOTD__The_Red_Land_by_bastblack.jpg

fc00.deviantart.net/fs9/i/2006/065/a/2/010___Old_3D_work_by_Athey.jpg

fc01.deviantart.net/fs24/f/2007/343/5/d/5d3ea25e90250dc7.jpg

fc03.deviantart.net/fs33/f/2008/239/c/2/c2b7f8e4d2097d4bb38a0b3f2050bf8b.jpg

th09.deviantart.net/fs39/PRE/i/2008/330/b/6/3D_Matt___Down_by_Threshie.jpg

fc01.deviantart.net/fs24/f/2007/317/9/f/9f843ac975f402c0.jpg

fc05.deviantart.net/fs70/i/2011/102/9/b/vestige_by_srsn-d3dt1bo.jpg

fc02.deviantart.net/fs70/i/2012/323/7/5/your_beautiful_predator_by_srsn-d4gqrn6.jpg

fc03.deviantart.net/fs71/i/2012/323/7/a/kitsune_by_srsn-d5lk6v0.jpg

fc02.deviantart.net/fs71/i/2012/099/6/f/outbreak_genesis__by_srsn-d4vlscd.jpg

fc02.deviantart.net/fs70/i/2011/123/4/3/vampire__s_game_by_srsn-d3fhkq0.jpg

Utóbbiak épp egy "Female/Philippines" alkotó művei.

Az ilyen romantikusnak induló játékok meg szép fokozatosan mennek át a nőknek tetsző "hentai" kategóriába:

i.ytimg.com/vi/PRqA8Q3X230/hqdefault.jpg

Nincs vége.

media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e4/61/bc/e461bc95c260760faaf7212767e6115a.jpg

media-cache-ak0.pinimg.com/736x/27/ac/e7/27ace71d7462b08158f7e458e81b28d4.jpg

(azon gondolkoztam, ez vajon csak egy kisfiú, rózsák között, enyhe pedofília, vagy valahol így néznek ki a 18 évesek?)

media-cache-ec0.pinimg.com/736x/f5/63/fc/f563fc06955631f754f756885f6e9cb8.jpg

media-cache-ec0.pinimg.com/736x/3c/1c/0a/3c1c0a337c3a3257ab3450b090c33451.jpg

media-cache-ec0.pinimg.com/736x/30/02/18/300218a1d635b7feeccc5a8fb44a6cdb.jpg

media-cache-ak0.pinimg.com/736x/41/12/4c/41124c1397fb6e8c5543b333ae9ce559.jpg

Nico3 2014.10.25. 15:26:22

@Kalechtor: "Hatalmas izomóriások, erotikus külső és _farok_ nélkül"
A férfiak azért nem szeretnek meztelenkedni, mert az ő világukban a meztelenség az önrendelkezésről való lemondással egyenlő. Ezzel nem árt vigyázni, ezután még otthon sem szabad csupaszra vetkőzni a párunk előtt, nehogy azt jelentse számára, hogy a testünkről egyedül ő rendelkezik és azt tesz velünk, amit akar, annak ellenére, hogy nekünk jól esik-e vagy sem.
Jó tudni, hogy így gondolkozik a férfi. A pucérság számít, nem az, mit akarsz, hogy döntesz!
És mivel ez rájuk is érvényes kell, hogy legyen, ezért ha egy férfi levetkőzne, rögtön eldobná az önrendelkezését, a ruháival együtt. Bármelyik nő vagy meleg azt tehetne vele, amit akar, hiszen tárgyiasítaná magát, prostituálttá válna! Hogy akarja vagy élvezi-e? Annak jelentősége az öltözettel egyidőben le lesz hajítva!
Egyébként mindez azt is jelenti, hogy egy hiányosan öltözött, gyengébb férfit nyugodtan megerőszakolhatnak a nők, a férfiak, a hermafroditák, a transzvesztiták, azért mutogatja magát. A teste szabad préda.

"Semmi olyan nem volt ezekben a játékokban, ami a nőknek értékes és nőies: ész, teljesítmény, szexi szépfiúk, érdekes feladatok, sőt- építeni sem kellett semmit (az építés maga, idevéve az egzisztenciaépítést is, alapvetően nőies, míg a rombolás és harc férfias: ezért a sims és társai többé-kevésbé már bejövős volt a kislányoknak is)"
Ezt én is megfigyeltem. Legtöbbször a férfi legyőz valakit és úgy kap valami "felekirályság" félét, nőket, jutalmat. Építés nincs.

"A fiúk elsődleges vágyai teljesen ösztönszinten mozogtak, s ez a lányokat más szempontból sem elégítette ki: a férfiösztön rövidtávra játszik- itt szó szerint. Öldökölni- gyorsan, szexi női testeket kapni- gyorsan, jó kocsikat birtokolni- gyorsan... és minél többet. A végtelen felhalmozás alapvetően férfiműfaj, ezért vádolják a nőket vele. A nő azonban nem felhalmozni akar, hanem bebiztosítani."
Merthogy mi a különbség?

"akikkel most már nők is szívesen játszanak- de itt arra az érdekes jelenségre is utalnék, hogy maguk a fiúk is igen gyakran használnak női karaktert, ennek okát egyelőre még én sem értem"
A férfi egyszerű lény, ne bonyolítsd túl! :))) Mielőtt kollektív nőkomplexusra gyanakodnál: az az ok, hogy inkább női karaktereket bámulnak, mint férfiakat. Nőknél viszont az lehet, hogy NE női karaktereket kelljen bámulniuk. Én se lennék odáig a képembe lógó csöcsöktől. Akármennyire is toleráljam nőtársaimat. :'(
De ugyanez lehet az oka, hogy a nők szeretik a gay, solo male és két-több fiúszereplős hentai játékokat, biztos kellemesebb több hentai fiút nézni, mint több hentai lányt. A pornóban is a leszbi műfajjal van egy szinten a gay műfaj, szerintem előbbi a cselekményért, utóbbi a testekért.

Nem tudom, hová akarsz kikötni a kommenttel. Mit kellene tenni, vagy mi a megoldás?

KevinT 2014.10.25. 15:34:31

@Kalechtor: Vannak kinaban,japanban,keleten ezek a fiukák,amilyen a videon.
videa.hu/videok/zene/sexy-yunho-EVsga11pjotwTpLB
Több ciket látam,hogy, az ilyeneket elkapták és leteperták a rajongok. Amiat,h. mutogatta magát a szinpadon. De nem csak öket,hanem,kisérő fiukat is kaptak el rajongo lányok.

Akor ilyenkor mi a helyes?A testével provokált figyelembe vehetö e?:)

Nico3 2014.10.26. 14:34:55

@KevinT: Tudom hogy mobilról írsz, de mégis fájdalmas volt a szöveg. :D

@Kalechtor: Ébresztő! Nemrég olvastam róla, hogy a gazdag nők fiatal fiútesteket, simulékony viselkedés és szexet vesznek a pénzükön, nem idősebb férfiakat és dominanciát. :)))
Vehetnének korosabb gigolokat is, akik elfenekelik őket. :D

Kalechtor 2014.10.26. 14:55:17

@Nico3: "A férfiak azért nem szeretnek meztelenkedni, mert az ő világukban a meztelenség az önrendelkezésről való lemondással egyenlő."

Soha nem lesz egyenlő vele. :) A ribisétán éppen erre akarják felhívni a figyelmet. Nem az számít, meztelen-e valaki felsőteste, az számít, hogyan dönt az illető, aki a testétől elidegeníthetetlen. Nincs jogom egyetlen meztelen szépfiúról sem rendelkezni- önmaga helyett. Különben ennyi erővel a lábfetisiszták is elkaphatnák a nyáron szandálban, mezítláb mászkáló nőket, ha önfejűen szexuális objektumnak néznék a lábaikat. Pont.
A meztelenség nem lehet az önrendelkezésről való lemondással egyenlő- még akkor sem, ha azt feltételezzük, valamilyen szexuális aktus miatt vetkőzött le a meztelen ember. Honnan a bús fenéből tudhatjuk, _milyen_ szexuális aktus miatt és _kivel_? Erről ő dönt. Mi van, ha csak maszturbálni akart, pucéran? :) Legföljebb a rendőrségnek szólhatunk, hogy közszemérmet sért.
Holnaptól egész nyugodtan próbálja meg mindenki elvitetni a szerinte közszemérmet sértő nőket 'azt kész.

"Merthogy mi a különbség?"

Húú... :)

Ezt nehéz két mondatban összefoglalni.

A női "ösztönök" tényleg nem azt érzékelik, hogy az egzisztencia saját, vagy a férfié. Ebből következik, hogy azt sem érzékelik, hogy a férfié. A női ösztön egyetlen dolgot tart számon: _BIZTONSÁG_. A saját annyiban következik ebből, hogy biztosabb, mint a más által biztosított.

Az őskorban se adott a férfi biztonságot a nőnek és a matriarchális társadalmakban sem ad, állítólag mégis átlagon felül élvezetes a szexuális életük. A nő egzisztenciát akar birtokolni és ha ez csak férfin keresztül lehetséges, férfit akar birtokolni és a férfin akar uralkodni. A nők nem azért szeretik kérdezgetni, hogy a férfiak szeretik-e őket és megbízhatnak-e bennük, mert annyira rá akarják bízni magukat a férfira, vagy úgy egyáltalán bárki másra magukon kívül. Ez a lehető legidegenebb a női természettől. Azért kérdezgetik, mert paráznak és minden olyan helyzetet bizonytalannak éreznek, ami közvetett csatornákon juttatja őket egzisztenciához. Ilyenkor az érzelmeskedés is az "uralkodás" egyik formája. Dehogy bízná a nő a férfire magát, csak kénytelen, és ezért igyekszik minél nagyobb kontrollt gyakorolni a férfin, ami amúgy nem hülyeség, mert a férfiösztönök nem is igazán teszik arra alkalmassá, hogy a nő rábízhassa magát. A férfi "magszóró" stratégiát folytat, az válna előnyére, ha minél több nőt termékenyítene meg, aztán otthagyná őket. Ha másképp nem megy, többségüket becsapná, hogy elérje a célját.

Ezért akarnak a férfiaktól függő nők egyre többet és többet. A "többel" pótolják a "biztosat". Minél többet ad a férfi, annál valószínűbb, annál jobban bizonyítja, hogy megbízható. Minél többet invesztál, annál nehezebben hagyná ott a családot.

Nem az erőforrások felhalmozása a lényeg, hanem ez. A nők soha nem bíznak meg teljesen a férfiakban és soha nem tudnak annyira rájuk hagyatkozni, hogy a férfi irányítsa őket és a közös életet, mert alkalmatlan rá a természetük és ösztönök szintjén a férfitermészet is alkalmatlan erre.

Ez amolyan vak vezet világtalant állapot. Egy olyan lény (a nő) aki egyedül akkor érezné biztonságban magát, ha mindent saját kézben tudna, kénytelen ráhagyatkozni egy olyan lényre (a férfira) aki legszívesebben csak átszexelné az életét és tesz a biztonságra. :)

[A férfi adta biztonság nem mozog együtt a férfiak vonzerejével. Olyankor a biztonság vonzó, egy csatornán (a férfin) keresztül, nem a férfi.]

Az ilyen párkapcsolatban élő nők ezért állandóan hajszolják a férfiakat, hogy azok mind jobban és jobban bizonygassák nekik a megbízhatóságukat- többnyire az erőforrások felhalmozásával, ami a nőt az adott összeg vagy tárgy megszerzése után már nem is annyira érdekel; miközben igyekeznek őket sakkban tartani az egyetlen kezükben lévő hatalommal- a szexszel.* Fura látni ezt egy olyan kapcsolatból, ahol az (anyagi) biztonság szinte teljesen saját kézben van a szex pedig a lehető legélvezetesebb dolog, ami ráadásul ingyenes és egészséges is. :)

Én nem akarok irdatlan mennyiségű anyagi javakat felhalmozni, megvan ami kell, nem mondom, hogy nem hajtok a kicsit többért, de ami van, az biztosan az enyém, és a képességek is az enyémek, amikkel a többet (bármikor) megszerezhetem; szexelni meg azzal szoktam, akivel jó, akkor amikor jó, úgy ahogy nekem (is) jó. S hogy bármiért megvonnám tőle, _miközben_ élvezem? Ugyanazzal a mozdulattal vonnám meg magamtól is. Mégis miért érné meg az nekem- amikor a kapcsolat egyébként más téren is kiegyensúlyozott?

*Ez az állapot senkinek sem kellemes. Ne higgyük, hogy a nőnek csupa öröm, kacagás, hogy állandóan résen kell lennie, hogy nem élvezheti felszabadultan a szexet, hogy se az anyagiak nem egészen biztosak, se a kielégülés nem adatik meg teljesen, nehogy véletlenül "egészen megkapják" őt, ahogy a női magazinok frappánsan megfogalmazták (ahelyett, hogy kölcsönösen adnák oda magukat és kapnák meg egymást)

Kalechtor 2014.10.26. 14:57:50

@Nico3: "Nem tudom, hová akarsz kikötni a kommenttel. Mit kellene tenni, vagy mi a megoldás?"

Az ég világon semmit. Ez egy helyzetkép. Olyan érdekek állhatnak a ma tapasztalható események mögött, amelyek elsősorban nem a feminizmusról szólnak, hacsak nem vesszük (talán nagyon helyesen) ide a női ösztönöket is.
De a nők meglennének játékok nélkül ahogyan eddig is megvoltak.
Azok nincsenek meg nők nélkül, akik játékokat akarnak majd eladni nekik. :) Anno ugyanez történt azokkal a férfiakkal, akik a való világból a virtuális nőalakokhoz menekültek. Ők már nem _elég_ (jó) üzlet.

Én aztán nem tiltanék be semmit, ma mindenki azzal játszik, amivel akar.

"Nemrég olvastam róla, hogy a gazdag nők fiatal fiútesteket, simulékony viselkedés és szexet vesznek a pénzükön"

A férfiakat az ösztöneik(!) hajlamosabbá(!) teszik a prostitúcióra. :)
(szövegértelmezés: nem azt állítom, hogy a férfiak erkölcstelenebbek és szívesebben válnak prostivá)

Én ide sorolom a pornót is. Azért "alkalmasabb" rá a férfi, mert ő nem eshet teherbe és nem "válogat". Az ő teste kisebb rizikóval lehet ebben a vonatkozásban "munkaeszköz". :) A nő a prostitúcióval magát a női ösztönt adja bérbe, ami üzletszerűen jól működhet, de a pornóhoz állítólag hátrány, ha egy nő addig élvezte a szexet, a prostiknak pedig az esetek többségében nincs orgazmusuk a klienseikkel.

Nézd meg, mennyi melegpornó van a neten. Komolyan mondom, több, mint leszbipornó. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a férfiaknak maximum 10%-a meleg, a melegpornószínészek viszont ennek ellenére ennyire felülreprezentáltak. Hallani, hogy fiatal, heteroszexuális fiúk mennek ki külföldre, mert a pornóiparnak ez a része különösen jól fizet. Lenyomnak egy-két évet, aztán hazajönnek, vagy ottmaradnak és pár év múlva családot alapíthatnak lakással, kocsival.

A hetero pornót még érteném is, de ezt miért csinálják? A melegpornó mennyisége lassan a hetero pornóét is eléri. Két dolog következhet ebből. Vagy rengeteg a latens meleg, biszex, akármi, vagy a férfiak könnyen prostituálják magukat.

A gazdag nők mégis mit vennének, ha már valamit mindenáron venni akarnak? Másfajta férfit kaphatnának ingyen is- ha már az volna a vágyuk. Szerintem a fiatalabbat sem kellene megvenni, a fiatal fiúk a milfekkel is lefekszenek, csak hát a gazdagok általában unalmukban szórják a pénzt. :)

Vagy vennének nercbundát meg gyémánt nyakéket és abban gyönyörködnének, otthon? :)

Kalechtor 2014.10.26. 14:59:52

@KevinT: Feljelentették a rajongókat, akiket szépen le is csuktak. Nagyon helyesen!

"A testével provokált figyelembe vehetö e?"

Nem. Ha úgy érzi, gyenge ahhoz, hogy a másik óhajaira is odafigyeljen, ne menjen a közelébe, ne nézze, vegyen erőt magát. Járjon meditálni, járjon elmét erősíteni. Az ő felelőssége. Ezek a fiúk nem csinálnak magukból szubmisszív, erőszakolható hímribancot azzal, hogy gyakran egy szál boxerben tekergőznek a színpadon. :) Vizuális élményt nyújtanak + tetszeni akarnak. Vagy ők tudják, mit akarnak. Esetleg meg kell tőlük kérdezni.

Ahogy a gazdag ember sem kirabolható, mert nagy háza, jó kocsija van és közszemlére teszi. Az erős ember sem hurcolható el rabszolgának, amikor látják, milyen frankón segít cipelni Mari néni szatyrait. :)

(nyilván azért sexy Yunho helyében - és feltételezve az ő erőnlétét - nem igazán mászkálnék egyedül, éjszaka az utcán, pláne, hogy nem szeretem a nőket :)

Így, nőként, az én erőmmel már inkább: aki erősebb, az vsz nem gyorsabb, aki gyorsabb az meg vsz nem erősebb. :)

Nico3 2014.10.26. 17:00:55

@Kalechtor: "Szerintem a fiatalabbat sem kellene megvenni, a fiatal fiúk a milfekkel is lefekszenek, csak hát a gazdagok általában unalmukban szórják a pénzt. :)"
Te, mint az emberiség pénzhez való viszony tekintetében igencsak érdekes példánya ezt nem értheted! :)))

Lehet, hogy a fiatal, csinos fiúkák hazai pályán is szívesen hevernek az érett milfek lábai előtt.

De éppen a túlkompenzáló szubmisszív-férfi elmélet világít rá legjobban, hogy a külföldön fiút vásároló nő valószínűleg NEM a fiúk testét fizeti meg! :)))

Tudod mit fizet meg? Az idegen nyelvet!

Hiszen ha szerencséje van, a kommunikációs problémák folytán kompenzálhat akárhogy túl és beszélhet akármilyen hülyeségeket az a fiatal, szubmisszív fiú, nem fog belőle egy árva kukkot se érteni. :)))

Kalechtor 2014.10.26. 18:09:27

@Nico3: Mégis sokan bánják meg utólag, mivel sajnálják az ablakon kidobott pénzt. :)

Bár a gazdag férfiak is ugyanígy sajnálják, amikor százezreket, milliókat költenek egy-egy szép, fiatal nőre. Ismert ugyebár a kapuzárási pánik nevű jelenség is, amikor a férfi annyira hinni akarja, hogy még vonzó férfiként, hogy képes megvenni ezt.

"A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:
- Hölgyem, nincs valami ötlete, miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
- Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem
egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy sportkocsit, ma pedig egy igazi
gyémántgyűrűt! Aztán azt mondta, szeretne velem lefeküdni, és megkérdezte,
mit kérek cserébe?
- És mit mondott neki?
- Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni."

Egyébként ők a legdrágábbak:

thegrandnarrative.com/2011/03/13/korean-host-bars-male-prostitution/

thegrandnarrative.files.wordpress.com/2011/03/japanese-host-club.jpg

Tudom- ezeket nem elfogadják, ezeket megveszik.

Örüljünk, hogy a nézegetés ingyen van. :)

KevinT 2014.10.26. 18:49:18

Csak,mert amit mutatsz azokse mindig barnábak vagy kreolabak.

Nico3 2014.10.27. 00:33:53

@Kalechtor: Ehhez.
"A tények elég egyszerűek. Ahol nem erőltetik a szaporodást, ott nyomban lemegy a termékenység. Mindenki azt hiszi, hogy Kínában az egyke politikával nyomták le a termékenységet. Ezzel szemben a valóság az, hogy a termékenység Kínában az egyke politika előtt zuhant le, egyszerűen csak attól, hogy Mao-Cetung terrorja megroppant és már nem tudta úgy erőltetni a szaporodást. Szerte a világon különböző korokban jellemző volt, hogy a hatalom erőltette a szaporodást, mivel, amiből túltermelés van, az olcsó. Olcsó rabszolgára, jobbágyra, proletárra, katonára pedig mindig szükség volt. A népesedés azonnal lelassul és visszafordul, amint nem erőltetik a hatalmak a szaporodást"

www.hrportal.hu/hr/nepessegcsokkenes-lehet-a-megoldas-a-munkanelkulisegre-20130218.html

Te úgyis szeretsz olvasni. :)))

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.10.27. 08:33:54

@Nico3: Jaj de jó! Belenéztem. Mégsem kell durván korlátozni a férfiak jogait annak érdekében, hogy a nők motiváltak legyenek a házasságra és a gyerekvállalásra!

@Kalechtor: Azt hiszem, nagy kő eshet le a szívedről. :) Semmi erényöv, semmi apasági teszt tiltása, semmi mesterséges megtermékenyítés!

Kalechtor 2014.10.28. 08:48:40

@No_Name01: Pedig már olyan szépen ki volt dolgozva, hogyan adaptálódhatnának a modern, nyugati társadalmak a megváltozott körülményekhez! :)

Kalechtor 2014.10.28. 08:55:12

@KevinT: Nem igazán. :) Nincs hajuk. És van mellük. A lehető legrosszabb kombináció. Tudom, hogy az nem mell, hanem "mellkas", de nekem az az esztétikus, ha a fiúknál lapos és _feszes_ a mellkasi rész és csak halványan látszanak a vonalak.

Ettől nem lesz "nőies" (ez meg abból fakad, hogy számomra a nőies alkat, a női nemi jegyek adják a nőt, nem pedig hogy kicsi, gyenge és vékony; a férfit sem az adja, hogy nagy, izmos és erős- hanem inkább a laposság a mellkasi részen, a vékonyság, fiús alkat, fiús arc: a tipikusan fiús arc szerkezetében egyértelműen megkülönböztethető a lányos, nőies arctól, annak ellenére is, hogy nem lesz markáns és asszimetrikus, itt jelentkezik a tesztoszteron korai hatása, még a csontok kezdeti fejlődésénél)

A nőknek egyébként átlagban jó 20%-al kevésbé izmos férfiak tetszenek, mint amilyennek a férfiak átlagban "megálmodják" magukat. A férfi számára általában az "erő", míg a nő számára a feszes, szimmetrikus, arányos test számít.

A sokszor felhozott kísérletben a férfirésztvevők "kis nyeszlettnek" vagy nőiesnek minősítették azon férfiak fotóit, akik a nőknek leginkább tetszettek.

Ez elég nagy tévút.

A nőies fogalmával keverni a szerintük(!) férfiatlant szintén. Nekem, az én megítélésem szerint minél nőiesebb férfit ajánlgatnának, annál kevésbé tetszene. Annál szélesebb lenne csípőtájt és annál több helyen lennének rajta "puha" részek (pl mellkasnál)- márpedig a puha részeket nem szeretem a férfiakon. (azért írtam, hogy az én megítélésem szerint, mert a mások megítélése szerint nőies férfiak számomra nem nőiesek, sőt- a nőies ellentétei)

Ugyanígy járnának a minél nőiesebb nővel is (bár a nők sehogyan sem tetszenek), hiszen annál szebb, formásabb melle, jobb derék-csípő aránya lenne, ami bizony nekem csak távolítaná a férfias fogalmától, hiába volna vékony derekú, szép hajú, selymes bőrű.

Ebből valószínűleg látszik, hogy mivel nem tartom fontosnak a férfiak testi erejét és izomzatát, nem a kicsi-vékony-gyenge / nagy-vaskos-erős szempontok szerint kategorizálok.

(nem a kreol bőr a lényeg- bár szép és vonzó tud lenni)

@Nico3: Elsőre nagyon logikus a cikk, de majd még nekifutok. :)

Az előzőhöz még:

Azt azért "jó" látni, amikor a patriarchális férfiak _maguk_ csinálnak _áldozatot_ a nőből, bármelyik oldalon is álljon.

A prosti áldozat, mert csak lefektetik, megveszik a testét (ezzel _részben_ még egyet is értek- bár az üzlet az üzlet; de nagyobb áldozat-e vajon annál a feleségnél, akit évtizedekre vesznek meg ugyanígy és még a kifizetett pénzről sem ő rendelkezik, hanem helyette a családfő, mint "gyám"?)

A prostifiút vásárló nő _is_ áldozat, hiszen ő nem fiatal fiútestet akar- ő "csak" tartozni akar valakihez (érdekes módon éppen fiatal, jótestű fiúkhoz akar tartozni. no mindegy); s így önmaga áldozata lesz bár, végső soron mégiscsak kihasználják, jobban mondva mégiscsak őt használják ki (hisz tudjuk, minden nő megalázott, kihasznált, akinek nem adatik meg a _kegy_, hogy egy férfi mellett éldegélhessen! :)

De a férfiegó inkább hitegeti ezzel magát, hiszen kellemes érzés önmagában meg-nem-álló tölgyfaként állandóan a nők kapcsolatfüggésén ábrándoznia. :) Úgy vélem, ez az "önmagában meg-nem álló tölgyfa"-jelleg nőkre való projekciója...

Aztán nem a feministákat kellene szidni, hogy a nő mindig áldozat...
Nem kell mindig annak lennie. :)
De a logika kemény szabályszerűségei szerint ehhez egyszerre kellene feladni a kemény, független férfi és gyenge, (kapcsolat)függő nő mítoszát.

Ameddig ugyanis a férfi egyszerre szeretné, hogy ő érezze magát kliensként is, prostiként is nyeregben, továbbá ennek ellenére "kihasználással" vádolhassa a nőt- az egész feloldhatatlan paradoxon marad.

Nico3 2014.10.28. 13:02:58

@Kalechtor: "A prosti áldozat, mert csak lefektetik, megveszik a testét (ezzel _részben_ még egyet is értek- bár az üzlet az üzlet; de nagyobb áldozat-e vajon annál a feleségnél, akit évtizedekre vesznek meg ugyanígy és még a kifizetett pénzről sem ő rendelkezik, hanem helyette a családfő, mint "gyám"?)"
Jaj! Itt a még nagyobb elnyomás. :'(
Hozzáadnák őket a kliensekhez. Ki talál ki ilyen hülyeséget?

www.origo.hu/nagyvilag/20141028-hazassaggal-buntetnek-a-prostitualtak-ugyfeleit-szentpetervaron.html

Kalechtor 2014.10.30. 13:23:12

@Xylan: Mert a "maszkulin" jelzőt már kisajátították azok a férfiak, akik nem tetszenek a nőknek. :)

Különben baromság, hogy feminim arcról beszélnek. Minimálissal több tesztoszteron is elég (főleg magzati, csecsemő és kamaszkorban) a csontszerkezet fiússá válásához. A többi csak lerontja a végeredményt: túl sok izom, túl aszimmetrikus, markáns arc, kevés haj, sok testszőrzet...
A nőies arcot pedig az ösztrogéntöbblet okozza, ami ugye a férfiakra nem jellemző. Ha igen, az már megint nem szokott a nőknek tetszeni. Pl az egyre nőiesebbé váló férfitudósok. :)

Nico3 2014.11.01. 23:11:29

@Kalechtor: Eszembe jutott valami régi beszélgetés arról, hogy a legtöbb férfi, akit megmérgezett a felesége, talán a viselkedésével provokálta ezt ki? Egy lelkileg instabil nőt nem lenne szabad felidegesíteni, mert ez lesz a vége. A férjeknek biztos nem volt érzékük a finom beszédhez.

Egyébként már csak ezért sem lennék hagyományos, instabil nő. Így hátha vagyok olyan független és erős, hogy nem kell megmérgeznem senkit.

Kalechtor 2014.11.01. 23:24:19

@Nico3: "Egy lelkileg instabil nőt nem lenne szabad felidegesíteni"

Nyilván. Főleg ha ő főz. :) Meg amúgy sem. Álmában bárkit meg lehet ölni. Ráadásul azért főleg a nők élnek a súlyos testi sértés eszközével, mivel kisebb a fizikai erejük, így gyakran kénytelenek szúrni, nehéz tárggyal ütni, lőni. Ennek fokozott óvatosságra kellene intenie a férfiakat.

Valójában az volna a legjobb számukra, ha minden nő olyan erős lenne, hogy csak gyengéden lefogná a férfit, ha az hisztizni akar. :) Ez az eljárás egyébként egyetemesen érvényes, az erős ember így jár el helyesen a gyengébbel szemben.

A többi sajnos hülyeség. Mérgezést sem lehet kiprovokálni, legföljebb ha védekezel, tehát ha az illető előtte már megmérgezett téged. Bár akkor már késő. :)

Ütni is akkor jogos, ha előtte megütöttek. A "férfiak" szerint azonban, (megjegyzem mintha nem tudnának beszélni vagy csökkent szellemi képességűek lennének)- a verbális erőszakra is (jogos) válasz lehet az ütés. Ennek fényében viszont az ütésre (jogos) válasz lehet a mérgezés?

Nocsak.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/megmergezte-ferjet-egy-hazassagra-kenyszeritett-lany-2246843

Ezt talán nem kellene megmutatnom, mert majd idegenkedni fognak az orális szextől.

www.borsonline.hu/cikk.php?id=41094

Megjegyzem az ételbe kevert méreg gyakoribb, ezt kihangsúlyoznám, hátha holnaptól maguknak főznek.

Mondjuk a legjobb, ha kedvesek, aranyosak és nem cukkolják fel az asszonyt.

Kalechtor 2014.11.01. 23:27:43

@Nico3: No látod, ha Tamási Erzsike igazságos és elfogulatlan lenne, megjegyezte volna, hogy egyik feleség sem azért köt házasságot és nem az jár a fejében a nászéjszakán, hogy ő majd meg fogja mérgezni a férjét. Vagy akár szidni fogja. Hiszen imádja.

Mindennek előzménye van. :)

Nico3 2014.11.01. 23:39:34

@Kalechtor: A hagyományos társadalom démonizálta a nőt, ezt már rég tudjuk. Lényegében a férj zavaros ügyeiért és negatív viselkedéséért is a feleségnek kellett felelősséget vállalnia, mert a férfi soha nem lehetett hibás. Nem irigylem az akkori nőket.

Nico3 2014.11.01. 23:39:35

@Kalechtor: Nekem a tesztoszteronról már csak ez jut eszembe.

www.stop.hu/tudomany/a-szteroidoktol-agressziv-hulye-lesz-vagy-ongyilkos/21884/

"A nagy dózisú szteroid megnöveli a tesztoszteron nevű férfihormon mennyiségét, és heves ingerlékenységet vált ki, sőt öngyilkossági késztetést is okozhat."

"Az új kísérletek vezetője, a Yale Orvosi Egyetem professzora, Barbara Ehrlich kifejtette, hogy az agresszió a csökkent agyműködés jele is lehet. A kutatócsoport azt észlelte, hogy az idegsejtekből álló sejtkultúrákban a tesztoszteron hatására kiváltódik az apoptosis, vagyis a programozott sejthalál, és nem csak a nemkívánatos sejteket semmisíti meg – ahogy azt természetes körülmények között tenné –, hanem a fontos sejteket is."

imbodybuilding.com/articles/testosterone-kills-brain-cells/
A női nemi hormonnak, az ösztrogénnek ellenben védelmező szerepe van. Az anyák szellemi képességei is a női hormonoktól javulnak gyerekszülés után. Ez megmagyarázná azt is, hogy miért jobbára a nőies hormonszintű férfiakból válnak tudósok.

Nico3 2014.11.02. 00:12:53

@Kalechtor: Talán a férj sem a szerethetőbb arcát mutatta a 14 éves lánynak, hanem a hatalommal visszaélőt. Vagy csak a rendszer áldozata, amely alapvető nőiességüktől fosztja meg a nőket. Kényszerházasság vagy sem, mégis meglett férfiak vesznek meg gyerekeket feleségnek.

Mindenesetre történhetett ott egy s más. Akármekkora feminista legyek, ha kedves és normálisan viselkedik az a szerencsétlen, én előbb adok neki egy esélyt, minthogy megöljem. Vagy maga a férj, vagy a társadalom készítette ki a lányt, vagy esetleg a saját szülei.

Xylan 2014.11.02. 13:22:55

@Nico3: Megint megnéztem ezt a képet. Jól mutatja, mit gondolnak a férfiak magukról és mire vágyik a nő. A bal oldali arc egyáltalán nem nőies, ám jóval szelídebbnek, altruistábbnak és fiatalabbnak tűnik. És tényleg szexibb. :)

peakshop.hu/man/wp-content/uploads/2014/05/perfect_body_male.jpg

A tesztoszteron, agresszió és női ízlés viszonyát jól szemléltetik az arcszőrzettel kapcsolatos kutatások. A nőket ösztönösen taszítják a túl magas tesztoszteronszintű férfiak és az agresszív viselkedés. Volt erről olyasmi is, hogy emiatt nem vonzódnak a túl komoly férfiakhoz, mert a humort is ennek ellentéteként értelmezik, illetve akkor vonzó nekik egy férfi, ha kedvelik a munkatársai, beosztottai, nem akkor, ha képes uralkodni rajtuk.

www.newrepublic.com/article/116472/psychologists-bearded-men-look-older-more-aggressive-higher-status

Ebben írják, hogy a szakáll az érettség, státusz és agresszió jelzője, mégsem vonzza a nőket.

Kalechtor 2014.11.02. 14:36:24

@Xylan: A kutatások ezzel kapcsolatban kissé ellentmondásosak. Egész gyűjteményem van a témáról. :) Volt, amelyikben a szakáll szexuálisan nem vonzotta a nőket, ám épp az ilyen férfiakat értékelték önzetlen és jó apának.

Ez egybecseng azzal a megállapításommal, hogy a túl magas tesztoszteronszint erős kettősséget eredményez. Egyrészt nem is a dominanciát, hanem a kiugró, pillanatnyi agressziót segíti, másrészt az ilyen férfiaknál váltakozhat az agresszió, erőszakos viselkedés, önzés és a szubmisszív, altruista viselkedés a nőkkel szemben. A tesztoszteron szexuálisan "kiszolgáltatottá" teheti őket, ami nagyobb teret adhat az irányíthatóságuknak is.

A nőmagasztalás is jobban felszínre törhet, de egyúttal az erőszakfantáziák is gyakoribbak. Nyilván amikor kiválasztja az ilyet a nő, nem az agresszív oldalát értékeli, hanem a rajongót, önzetlent, érte tűzbe menőt. :)

Igazság szerint nőként kissé nehezebb a dolgunk. Első feladat, hogy elkerüljük a túl maszkulin férfiakat, vagy ha nem, legalábbis azt sikerüljön elkerülni, hogy ellenünk fordítsák az erejüket. A második, hogy a túl feminim férfiakat is kerüljük el, mert azok aztán pláne nem "szelídek". :) Harmadik, hogy találjunk olyan férfit, aki nem túl "maszkulin", ám nem is feminim, tehát nincs neki ösztrogéntúltengése sem, így nem túl beképzelt és domináns.

Ezeket a férfiakat talán kevésbé hajtja a tesztoszteron- emiatt viszont bár nem élvezhetjük a nők iránti feltétlen rajongásukat és a szélsőséges nőmagasztalást, de a néhanapján előtörő erőszakosságot, agressziót, valamint előbbi kompenzációját sem kell elviselnünk. :)

Xylan 2014.11.02. 21:50:54

@Kalechtor:

"4. DISCUSSION
Our results indicate that psychological dominance is associated with odour attractiveness. The preference for the odour of dominant men varies with menstrual cycle phase and partnership status of women. The published evidence that men who are visually perceived as dominant are also rated attractive is, however, ambiguous. A positive correlation between attractiveness and perceived dominance was found in one study (Neave et al. 2003), but others have found negative correlations (Perrett et al. 1998; Swaddle & Reierson 2002). None of the studies on facial attractiveness investigated actual dominance in local hierarchies or psychological dominance (i.e. tendency to dominate) of the target subjects. Therefore, it is not clear whether dominant-looking men have a genuine tendency to dominate or whether the attribution of dominance based on facial appearance is misplaced. Evidence for the former suggestion comes from Mueller & Mazur’s (1997) study, which found that dominant-looking men reach higher military rank compared to those who look rather submissive. However, even in this case, it remains possible that achieved rank is influenced by dominant appearance without necessarily implying a direct link with psychological dominance.

Although we find that psychological dominance predicts odour attractiveness, we find no significant correlation between dominance and perceived odour masculinity. It washas been showned previously that women rate the smell of androstenone more positively around the time of ovulation (REFERENCE). This substance is a significant constituent of axillary odour and is found in much higher concentrations in men than in women. More objective measurement of odour masculinity (e.g. levels of 16-androstenes in the axilla) was unfortunately not available in our study. Dominance is stereotypically attributed to more masculine faces (Perrett et al. 1998). However, it is possible that the relationship between dominance and both perceived and measured odour masculinity differs qualitatively from the relationship between dominance and facial masculinity.

There is no common agreement on the interpretation of the association between dominance and attractiveness. Some researchers have suggested that the high mating value of dominant men is due to their tendency to reaching higher socio-economical status and therefore gaining the resources which they may invest in their mate and offspring (Mueller & Mazur 1997). Alternatively, dominance has been suggested to honestly reflect male genetic quality. Tendency to dominate is a risky strategy in competitive encounters and is associated with higher levels of testosterone, which may reduce immunocompetence in various species (Folstad & Karter 1992); dominance could therefore reliably indicate male condition. There is also evidence that males of high genetic quality have a tendency for lower parental investment (Waynforth 1998). In response, a mixed mating strategy may have evolved in females: they prefer genetically superior males as short-term or extra-pair sexual partners while at the same time they are seeking males who are more willing to invest in their offspring as long-term or social partners (Reynolds 1996; Penton-Voak et al 1999; Blomqvist et al 2002; Foerster et al 2003). This interpretation is consistent with our findings that women in stable relationships have a strong tendency to prefer the smell of dominant men when in the fertile phase of their cycle, while single women and all women in non-fertile phases lack this preference."

A preferencia még ebben a sok pontban bizonytalan vagy cáfolt, illetve nagyon kis eltérést mutató leírásban is minimális. Az is kiderül, hogy a "maszkulin" arc addig vonzó, míg szimmetrikus tud maradni. A dominanciát pontosan meghatározni sem tudják, annyira elvont maga a fogalom. Egy másik kutatásban például a testtartás alapján jutottak arra a következésre, hogy a nők a nyitott, domináns testtartású férfiakhoz vonzódnak és nem vették figyelembe azt a tényt, hogy a férfi zárt testtartása elutasítást sugallhat.

Ez is illeszkedik ahhoz a megállapításodhoz, hogy a nők a "domináns" férfiakat csak akkor preferálják, ha már szereztek egy nem-domináns férfit, mindaddig az ösztöneik elutasítóak velük. Olyan viszonyt próbál tehát kiépíteni a nő, amelyben a domináns férfi nem kontrollálhatja. Mindez viszont azzal a véleménnyel ellentétes, hogy a nők is keresik a kihívásokat és megpróbálják megszerezni maguknak az "alfahímet".

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.11.03. 16:47:50

@Kalechtor: "Igazság szerint nőként kissé nehezebb a dolgunk."

Nem vagyok erről meggyőzve. A férfiak egy részének valahogy egyszerre nem jó az összes fajta nő és azok ellenkezője. :) Tehát még ellentmondásmentes elméleti elképzelésük sincs róla, milyen nő lenne jó nekik. :)

Nem tudják megmondani, hogy olyan nőt akarnak, aki imádja a szexet, vagy olyat, aki nem szereti. Olyat, akivel akármit meg lehet tenni, vagy olyat, aki feltételeket szab. Olyat, akit el kell tartani, vagy olyat, aki eltartja magát. Olyat, aki kifizeti a saját számláját, vagy olyat, akit meghívhatnak és függ a pénzüktől. Olyat, aki vagány, egyszerű lelkivilágú, nem lelkizős, önálló, vagy olyat, aki egész nap utánuk síró cicababa.

„Erre vonatkozhat az is, hogy a "férfiak" a saját szexualitásukkal kínlódnak. Már amelyik megmaradt ösztönszinten. A férfiösztön ugyanis nem törekedne többre a szexuális aktusoknál, a férfi ösztönszinten(!) szexuális lény. Ha nem emelkedik tudatos szintre (és nem jut el addig a hozzáállásig, hogy az életben tenni is kell a dolgokért, ahogyan a nők is tesznek érte, hogy egészséges utódaik legyenek- kezdve az utód puszta kihordásának momentumától), ennek tudatos lecsapódása számára kifejezetten kínzó, mivel szíve szerint semmi mást nem csinálna a szexen kívül, ám a női szexualitással mégsem tud mit kezdeni, mert az a végén sehogyan sem lesz neki jó.

- ha a nő akármikor, akárhogyan lefekszik vele, akkor a többi férfivel is le fog -> a nők "ribancok", nem biztos az apaság

Ennek megoldása lehet:

- ha a nő feltételeket szab; ám ekkor már azért panaszkodhat, hogy ezeknek kell megfelelnie (a kapcsolatban, a szexben) -> pl vonzó, jó az ágyban, normális, segít felnevelni a közös gyereket, stb.

Elsőből fakad a férfiak versengése, az apaság biztos voltáért/minél több utódért.

Aminek részbeni következménye a második pont, kiegészítve azzal, hogy a férfi tíz körömmel ragaszkodna az általa jobban befolyásolható tényezőkhöz, úgy mint pénz, izomzat (a jó test, jó külső helyett)- előbbiek ráadásul a női test fölötti hatalmat is inkább biztosíthatják- legalábbis látszólag- mint a szexi külső, a nő kielégítésének képessége vagy a gyerekszeretet.”

Idézet vége.

Már az elég nagy önellentmondás, hogy a férfiak, akik leginkább minél könnyebben, minél több szexet akarnak kapni minél több nőtől, kénytelenek egyidejűleg vágyni arra is, hogy a nők ki legyenek nekik szolgáltatva, függjenek tőlük, gondoskodást várjanak, és/vagy feltételeket szabjanak nekik.

Szerintem ebből a lelki hozzáállásból fakad, hogy egyformán rossz lehet a könnyen és nehezen kapható nő, a háziasszony és a karrierista, az igényes és az igénytelen, a független és a függő. És egyetértek vele, hogy ennek kivetítése a nők különböző skatulyákba sorolása, ami abból a szempontból nem is igazán számít, hogy tökéletesnek úgysem láthatják egyiket sem. :)

Nico3 2014.11.04. 08:18:55

Ezért érezni néha azt, hogy nem is a feminizmussal van bajuk, hanem a hagyományos nőkkel. :))) Ennek már rég nem dőlök be. Eleinte nagy boldogan mondtam az ilyeneknek, hogy engem nem kell ám, hogy eltartson, nekem jól fizető munkám van. A szexet is szeretem, nem akarok egész nap együtt lelkizni és nem rakom tele a lakást apró cuki tárgyakkal. :D
Erre jött, hogy milyen nő az ilyen? :'(
Vigasztaljon, hogy ezekkel a hagyományos nőtípus se jár jobban. :)

Nico3 2014.11.04. 10:03:25

@Kalechtor: "A többi sajnos hülyeség. Mérgezést sem lehet kiprovokálni, legföljebb ha védekezel, tehát ha az illető előtte már megmérgezett téged. Bár akkor már késő. :)"
Hallod, most veszem észre micsoda butaságot mondtál! :D

Egyébként belegondoltam, hogy ezek az erőszakos férfiak még mindig jobban járnak, ha elválnak tőlük, mintha a fizikai agressziójukra válaszul megmérgeznék őket.
Egy igazi férfi kedvességet vált ki a nőből. Én is mindig kedves vagyok a párommal. :)))

Nico3 2014.11.04. 10:03:26

@Kalechtor: Írtad, hogy üzletet akarnak csinálni belőle és játékokat akarnak eladni nekik, ahogy Ázsiában is, ahol sok nő játszik és sok a női játékfejlesztő. Hát ezért.

www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2014.pdf
Évről évre egyre több a női gamer. Külön vicces amit egy elemzésben olvastam erről, hogy az otthon maradó háziasszonyok kattannak rá legnagyobb arányban a gyerekük konzoljaira. :)))

Kalechtor 2014.11.04. 11:22:29

@Nico3: Én mindenkivel kedves vagyok. Akkor nekem mindenki igazi férfi? :)

Volt kiabálós és veszekedős partnerem is. Csak ültem nyugodtan és vártam, hogy majdcsak befejezi. Esetleg neteztem közben.

*Az is számít, milyen helyzetben vagy. Emiatt nem értem a férfiakat, amikor _elvileg_ erősebb félként vesztik el a fejüket. Vagy csak érzéketlenek és megengedik maguknak az erővel való visszaélést, esetleg rettegnek a hatalmukkal szembeni lázadástól. Azt sem értem, mikor tiszteletet követelnek és csapkodják az asztalt.

Amikor velem tiszteletlenek voltak, elsősorban nagyon nyugodtan és szelíden közöltem, hogy fontosnak tartom a probléma kulturált megoldását, a kölcsönös tiszteletet, megbecsülést, de ettől függetlenül ha így állunk, nagyon magasról teszek rá, tisztel-e vagy sem. Viszont ezzel együtt nem fog működni, joga van nem tisztelni, nekem azonban nem kötelező továbbra is elviselnem a személyét és a viszonyulását.

Ettől eltérő eset, amikor valaki annyira semmibe veszi a másikat, hogy az sem zavarja, ha nem tiszteli. Vagy annyira más szempontokra helyezi a hangsúlyt, ami valami olyasfajta erőt eredményez, hogy a másik tiszteletlensége folytán a saját erkölcsi, etikai, emberi fensőbbsége nyer bizonyosságot, noha nem a másik lealacsonyítása a cél. Az ilyen ember is tűnhet kihasználtnak, legyőzöttnek és elnyomottnak, mégsem az. És nem kiszolgáltatottságból, függőségből vagy félelemből nem védekezik, hanem erőből.

Ezzel kapcsolatban utaltam rá, hogy a férfiaknak még az ilyesfajta női "lemondás" sem szokott jó lenni, mivel elsődleges céljuk nem az, hogy a nők ne függjenek az anyagi javaktól, a karriertől, civilizációtól, tisztelettől és megbecsüléstől, hanem, hogy függjenek mindezektől, ám bennük és általuk. :)

KevinT 2014.11.04. 14:16:41

@Kalechtor: Nyugodtan Neteztél miközbe a partnered zaklatottan a problémákrol beszélt?Ez férfielnyomás.:D

Kalechtor 2014.11.04. 14:18:00

@KevinT: Ha normálisan akart volna beszélni róla, minden további nélkül.

Egyébként nem értem, mi lett volna problémás? Nem ittam (sokat), nem csaltam és nem vertem. Nem vártam mást tőle, mint jó külsőt, jó szexet, nyugit és meleg vacsorát. Hát olyan nagy kérés ez? :(

:)

Nico3 2014.11.04. 17:04:20

@KevinT: De akkor még nősoviniszta volt! Azóta már tudja az egyenjogúságpárti férfiaktól, hogy ilyenkor az a helyes, ha tettlegességhez folyamodik az ember, mert mit cseszegetik folyton netezés közben?! :'(

Kalechtor 2014.11.04. 19:56:50

@Nico3: Nem szép, hogy gúnyolódtok, ahelyett, hogy felmerülne bennetek, az említett esemény közepette épp verbális bántalmazásnak estem áldozatul. Hol van ilyenkor Tamási Erzsébet? :(

Kalechtor 2014.11.04. 20:02:56

@Nico3: Mint említettem, ez máshol már rég bejött. Bár ott az elejétől viszonylag sok nő vesz részt a játékfejlesztésben és az IT területén is többen vannak.

Ez csak a konzolokra vonatkozik.

qph.is.quoracdn.net/main-qimg-bdb5a72d579e8df3fde68e0ad3250fc2?convert_to_webp=true

qph.is.quoracdn.net/main-qimg-307df4d6139ebce5658eb9049b30ffff?convert_to_webp=true

Persze a nők gyakran játszanak békésebb játékokkal, mint pl. ez a romantikus történetnek álcázott félig pornográf szerepjáték, ahol már nem egy, hanem rögtön két fiúval lehet nyomni! :)

otome-jikan.net/2013/05/10/glass-heart-princess-platinum/

Nico3 2014.11.04. 20:25:55

@Kalechtor: Jé! Nem a női szereplő alul öltözött és cuki.
Bár már hallom is a férfiak tömegeinek kétségbeesett kiáltozásait: hová tűntek az igazi férfik?! :'(
Tőlük valahogy gyakrabban hallom ezt, mint a nőktől. :)))

Kalechtor 2014.11.04. 20:54:34

@Nico3: Néhány hasonló karakter. Érdekes, hogy amikor arról beszélgetek valakivel, hogy létezik a "férfiak tárgyiasítása" is, mindenki valami szuperizmos, magas, testépítőszerű figurára gondol. :) Mármint a férfi barátaim.

36.media.tumblr.com/0eccf27d9a76ead54e68e0b2bba4cf04/tumblr_n07mrxiyeI1qihlsno1_500.jpg

41.media.tumblr.com/4dcc68b9d079486856a2ef8035504bb6/tumblr_n6teryqY7m1slkrdjo1_1280.jpg

36.media.tumblr.com/5439c521bcd36c5d24d4ca52293bf54c/tumblr_mq5m4bMgrq1sz7q3ro1_500.jpg

41.media.tumblr.com/e3d5ba784eb2562f17c72d306d50cdcd/tumblr_naq3bxcXIa1tgv2cmo1_500.jpg

40.media.tumblr.com/ad9087807fb6bbc9b2d9ebf83c1addb1/tumblr_mit5mxpro71ry65bao9_250.png

Másik érdekesség, hogy a nők körében kimagaslóan kedvelt játékműfaj a félhentai-on kívül a horror, úgy általában. Bár ez filmeknél is kijött valahol, hogy több nő néz horrort és thrillert, mint férfi.

Nico3 2014.11.04. 21:36:08

@Kalechtor: Ebben különbséget tesz az izmos és bishounen karekterek között.

vgresearcher.files.wordpress.com/2008/10/1222292149535.jpg

vgresearcher.files.wordpress.com/2008/10/fma_armstrong3.jpg
Mellesleg azt hozza ki, hogy a férfiak testképére is negatív hatással vannak a videójátékok irreális karakterei, bár ezzel a nők még rosszabbul is járnak, ha emiatt kezdenek el szélsőségesen gyúrni.

vgresearcher.wordpress.com/2008/10/17/gendered-ty/

Kalechtor 2014.11.05. 08:32:06

@Nico3: Férfiként azért a fizikai erőre fókuszálnak, mert azt "fejlesztették ki" a női ösztönök kikerülésére és a nőelnyomásra.* (a természet nagyjából eldöntötte, mire izgulnak fel a nők- lásd a "bishounen" képet; kérésre, parancsra nem megy, sem jóságból, áldozatból, megértésből)
Ha belegondolunk, voltaképp az egyetlen biztos fegyverük maradt (volna) a nők ellen. De egy tudás alapú társadalomban ennek nincs hatása. Bár ezért szeretnék, ha a családon belül nem az volna érvényes, mint a családon kívül. Ez sok országban, sokáig tartotta is magát, "tulajdonnak" számított a feleség. Míg idegent bűn volt megerőszakolni, a saját feleséget nem és a rendőrség sem ment ki, csak ha már vér folyt, miközben ha a szomszéddal teszi, már rég sittre vágják érte.

Egyébként érdekes, hogy a "férfiak világában" mennyire és milyen könnyen érvénybe lépett ez az újfajta hierarchia is. Melyik testőrnek vagy kőművesnek, esetleg útépítőnek jutna eszébe lecsapni a vele ordibáló, fele olyan erős főnökét? De attól is igencsak a feje tetejére állna a világ, ha a 60-as IQ-jú átlagjóskák 120 kiló izommal bemennének az egyetemekre elverni a professzorokat. :)

Én sosem becsültem túl a testi erőt. Hiába rendelkezem vele, reálisan nézve értéktelen és nagyon könnyen pótolható. Ezért keresnek a fizikai munkások a legkevesebbet. De nem csak a gépekről, illetve a fizikai erő "tömegcikk" voltáról van szó. A háborúkat sem katonákkal fogják meghívni, de még az sem biztos, hogy hagyományos fegyverekkel.

*Bár szerintem a hagyományos férfi nem is nőt akar, inkább szubmisszív fiút, női testben. :) Erre mondhatnánk, hogy akkor rém egyszerű, a nőknek semmi dolguk velük. Csakhogy a női testek száma véges. Még akkor is kevésnek tűnne nekik, ha több lenne belőle. Te pedig azzal, hogy nő mersz lenni női ösztönökkel, ízléssel és női természettel, voltaképp elveszel egy értékes női testet a férfitól. :)

KevinT 2014.11.05. 09:11:01

@Kalechtor: Egy uj kutatas szerint,megint,a szerény kedves férfiak jötek divatba.Eről nem olvastatok?
Az izom tényleg nem fontos, a nőknek. Elég,ha, jól nézel ki, kedves vagy és főzől neki.:D

Kalechtor 2014.11.05. 09:22:14

@KevinT: Új kutatás? Elég kicsit fentebb görgetned. :)

"This interpretation is consistent with our findings that women in stable relationships have a strong tendency to prefer the smell of dominant men when in the fertile phase of their cycle, while single women and all women in non-fertile phases lack this preference."

Az épp párt kereső nőket taszítja a "férfidominancia". A stabil párkapcsolatban élőket vonzza néha, de csak hajszálnyival jobban, s ez értelmezhető úgy is, hogy az életterükbe már nem engednék be az ilyen férfit. Az meg már nem is igazán a nő fölötti dominancia, ahol a nő is megőrzi a saját dominanciáját.

Erre célzol?

www.dailymail.co.uk/femail/article-2809789/So-long-bad-guys-Women-finally-twigged-humble-man-best-relationship-Hugh-Grant-Four-Weddings-Leo-Wolf-Wall-Street.html

www.evoke.ie/now/women-find-a-humble-man-is-best-for-a-relationship/

Ennél lényegesebb, hogy ha emlékszünk azokra a kutatásokra, melyekben kimutatták, hogy a nők termékeny napjainak meghatározása tudományosan roppant megbízhatatlan, s a "maszkulin" arcokkal sem egészen úgy áll a dolog, ugyanis általában számítógépes eszközökkel módosítják a férfiarcokat, mintegy kényszerhelyzetbe hozva a nőket (a valóságban a maszkulinitás és a szimmetria fordítottan korrelál)- leszögezhetnénk, hogy a szimmetria és az egészséges arcszín többet számít, továbbá a nők ezzel kapcsolatos preferenciája egyértelműen a "feminim" arcok felé mutat (ami persze mégsem feminimet jelent, mert a női arccal köszönőviszonyban sem áll, legföljebb annyiban, hogy szabályos, szimmetrikus és jó bőrtónussal rendelkezik) Ehhez jöhet az altruista viselkedés, amiről szintén vannak adatok.

Erre mit látok a minap? Az egészséges bőrszínről feltételezik, hogy azért jön be a nőknek, mert dominanciára utal. :D Komolyan, nem kicsit beteg a tudomány.

Nico3 2014.11.05. 11:22:13

@Kalechtor: Szerintem meg egyszerűen félreértelmezhették a dominanciát, ahogy a társadalmi státuszra utaló jeleket is összevissza értelmezik. Ha kövér az utal magas státuszra, ha sovány meg az.
A már párral rendelkező nők esetleg futó kalandot keresnek. Inkább igaz lehet, hogy nem érdekli őket más a férfi jó kinézetén kívül. Amelyik férfinek jó a kinézete, annak viszont lehet ettől magas az önbizalma is mert szeretik a nők. A magas önbizalom könnyen összetéveszthető a domináns viselkedéssel, pedig a kettő nem fedi egyértelműen egymást. Ha így lenne, minden nagyon szép nő sokkal dominánsabb lenne a férfiaknál. :)
Például Kevinnek is jó a kinézete és szerintem az önbizalmával sincs baj, mégis van egy olyan érzésem, hogy nem viselkedik dominánsan a nőkkel. :)))

Nico3 2014.11.05. 12:34:23

@Kalechtor: "ugyanis általában számítógépes eszközökkel módosítják a férfiarcokat, mintegy kényszerhelyzetbe hozva a nőket"
Ez a kényszerhelyzetes téma nem teljesen tiszta nekem.

Kalechtor 2014.11.05. 12:46:04

@Nico3: Szó szerint feminizálták, vagyis nőiesítették a férfi-arcokat. A markánsabbnak ábrázolt arcokat ellenben szerkezetileg férfiasították, de meghagyták a szimmetriát. A magas tesztoszteronszint nem jár együtt a szimmetriával. A nőies arc viszont a szimmetria ellenére sem tetszik a nőknek. A kevéssé markáns, férfias szerkezetű arc tetszik, szoktam néha mutogatni a koreai emokat, nekik van hasonló. :)

A nők kényszerhelyzetbe kerültek. A szimmetrikusabb ÉS férfiasabb arcot választották a "női" arccal szemben, tekintve, hogy többségük nem leszbikus. :)

Amikor mindezt "természetes" arcokkal ismételték meg és nem csak efféle mesterséges és a valóságban nem létező szélsőségeket mutogattak, hanem bővült a skála, a nők már a szimmetrikus, mérsékelten "maszkulin" (a kutatók szerint ez valami ostoba oknál fogva még mindig "feminimként" szerepelt), "alacsonyabb tesztoszteronszintű" nem-macsó arcokra voksoltak.

Xylan 2014.11.06. 08:37:53

@Nico3: @Kalechtor: A testtartással kapcsolatos vizsgálatban egy zárt és egy nyitott, laza testtartású férfi volt az alternatíva. Utóbbi a "dominánsnak" minősített. Nőkkel is ki kellett volna próbálni, hogy a nyitott, laza, vagy a magába roskadó, szigorúan összefonott karú nőt találják-e a férfiak szimpatikusabbnak. :)

velvet.hu/blogok/randi/2012/08/07/az_embernel_a_jopofaskodas_a_pavatoll/

A dailymail cikk kapcsán visszagondoltam rá, hogy én soha nem féltem az agresszív férfiaktól. Ám az életben is, a filmekben is nagyon unalmasak és fárasztóak a túl komoly és erőszakos figurák. A két említett filmbeli főhős is ezt adja vissza számomra egymáshoz képest. A túlzott komolyság csak csendességgel és félénkséggel párosulva vonzó, az agresszió meg nagyjából sehogy.

Kalechtor 2014.11.06. 08:54:44

@Xylan: Lehet szórakoztató és vonzó az agresszív férfi, ha közben humoros is. Vagy maga a helyzet vicces. De itt nem az a vonatkozás számít, hogy ő agresszív. :) Ez inkább amolyan helyzetkomikum. Annak lecsapódása, hogy az embert kínjában már-már szórakoztatja, ha a másik hisztizik.

És nem, én nem szoktam hisztizni, s remélhetőleg agresszív sem vagyok. :) Legalábbis erre törekszem.

Apropó, most olvastam kutatást a szubmisszív fantáziákról. Érdekesség, hogy mindkét nem körében jelen van a "sok hatalommal" rendelkező embereknél, bár a férfiaknál valamivel nagyobb arányban, mint a nőknél. A nőknél ezen kívül a már említett, szexuális megszégyenítést, vagy traumát átélt rétegnél jelentős, esetleg az olyanoknál, akiknek általánosságban kellett szégyenkezniük a szexuális vágyaik miatt (túl "prűd" nevelés)

Ami igazán meglepett, hogy ezt leszámítva a férfiaknál egyenletesen oszlik el a dolog, a legkisebb hatalommal rendelkezők is épp úgy fantáziálnak ilyesmiről, mint a magas státuszú, befolyásos réteg, míg nőknél "lefelé" haladva a fantáziálás gyakorisága még annyira sincs jelen, mint a hatalommal rendelkező rétegnél. Egy szerény, alacsony önbizalommal rendelkező, visszafogott, hatalom nélküli nő tehát nagy valószínűséggel nem fog ilyesmiről fantáziálni. Sőt. Kifejezetten "egyenlőség" felé törekszik a szexben és fokozottan számít neki a partner figyelmessége, megbecsülése. :)

Nyilván ez valamennyire adja is magát.

Összességében a nők 57, a férfiak 66%-a fantáziál rendszeresen a saját, szexuális alárendeltségéről.

Szexuális dominanciáról is gyakrabban fantáziálnak a férfiak, bár itt nagy lehet a látencia, mert a domináns nő másképp domináns (számára státuszveszteség volna, ha neki kellene "letepernie" egy férfit), így a neki kedvező domináns fantáziák könnyebben összekeverhetők a partner puszta figyelmességével. Nem véletlen, hogy a nők többsége nevetségesnek tartotta azokat a jeleneteket, amelyekben a női szereplő alkalmaz "szexuális erőszakot" és nem csak a helyzet lehetetlensége (sok nő képes lenne rá), hanem a "milyen nő az olyan, akinek úgy kell megerőszakolnia egy férfit?" sztereotípia miatt is.

Kalechtor 2014.11.06. 08:56:07

@Xylan: Számtalan fórumon, csajozós tanácsadó oldalon, cikkben bizonygatják maguknak és egymásnak, hogy a nők az izmos, nagydarab, idősebb, magas státuszú, domináns férfiakra buknak. Optimistaként, a pozitív szemléletet szem előtt tartva, mindennek a jó oldalát nézve még az is őszintén meglep, hogy rövid ideje a jóképűség is felkerülhetett a listára. :) Előtte vagy figyelmen kívül hagyták, vagy egyenesen hátrányként tüntették fel, esetleg bizonyos "sármosságot" hagytak meg belőle.

Az "önmagában megálló tölgyfa"-dologban tényleg különbözik a két nem. Mivel a nőknek fontosabb a létfenntartás, egy olyan nő, aki képes saját egzisztenciát teremteni nagy valószínűséggel főképp ebben találja meg mind a lét, mind a fajfenntartás biztonságát. Ezért tapasztalható, hogy az ilyen nők többnyire nyugodtak, elégedettek és lelkileg egyszerűek. Szex meg úgyis lesz. :) Gyerek is, ha azt akarja.

A férfinél kissé másképp áll a helyzet, pláne ha abból a tényből indulunk ki, hogy a férfi állítólag már egzisztenciát is a nő miatt teremt, egyébként barlangban lakna, egy szál semmiben. :) Emellett számára a "fajfenntartás" (egyszerűbben szólva a "szex", a "párzás", a "csajozás") a fontosabb. Ehhez pedig szüksége van nőre. Az apasága is bizonytalan. Ezért tapasztalhatjuk, hogy a férfisság legfőbb mértékévé még az egzisztenciateremtésen át is a "csajok véleménye" vagy a "csajok függősége" válik, miközben egy független nőt nem különösebben fog meghatni sem a férfiak véleménye, sem a tőle való függőségük, mely annyira alapvető és adott, hogy beszélni sem szokás róla.

Ezt az egészet át lehet persze fordítani: az egzisztenciálisan ellehetetlenített nő pont olyan "maszkulinná", bizonytalanná válik, mint a férfi a fajfenntartásban. Folyton elégedetlen, megerősítést váró, kapcsolatfüggő, s hangsúlyos lesz nála az is, szexuális minőségében mennyire nélkülözhetetlen a férfinek. De míg ebben sem bízhat meg teljesen soha, ebből adódóan a férfi által garantált "létfenntartásban" sem. Szerintem ez az oka, hogy az otthon maradó, htb, jövedelem nélküli nők körében fokozottabban jelentkeznek a mentális problémák, a stressz, a harag, depresszió, a boldogtalanság- még akkor is, ha standardizálták az életkort, gazdasági helyzetet, iskolai végzettséget és a család "státuszát".

Visszatérve a férfiakra, nem véletlen, hogy a prostitúciónak igen népszerű formája a "lelkizős prostizás", melyben a prosti voltaképp a kliens lelkivilágát ápolgatja- amellett, hogy a női személyiség kiiktatása és annak biztonsága is jelentős, hogy a női testet "csak úgy" megvehetik a férfiak. :)

Nico3 2014.11.06. 09:11:54

@Kalechtor: A férfinél is nagy lehet a látencia, csak ellenkezőleg. :))) A szubmisszív férfiakban is felmerülhet, hogy legszívesebben letepernék a nőket, ha elég ideig nem kapnak szexet. Még akkor is, ha szívesebben veszik, hogy a nő irányít. Mondtad azt a filmet régen, amit azóta sikerült megnéznem. Tényleg patologikus esetet mutat be, azt mégis jól szemlélteti, hogy egy mazochista, szubmisszív férfi is mennyire erőszakos lehet. Bár ezen a vonalon elindulva akár még oda is eljuthatunk, hogy maga a férfidominancia is csak azért van, mert a férfi többet akar szexelni a nőnél, másik része meg puszta kompenzáció. :)))
A Cell 2-re célzok egyébként.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.11.06. 10:45:54

@Kalechtor: Jegyzetelek. Mióta feltetted a kérdést, hogy a térlátással kapcsolatos feladatoknak egyáltalán mi közük az intelligenciához (kb. annyi, mint a színlátással kapcsolatosoknak) és mit keresnek az IQ tesztekben, az egyik legjelentősebb gondolat, hogy miért épp a gyerekvállalás után közvetlenül romlik meg a kapcsolatok többsége? Ha a nők valóban hipergámok, ebben a helyzetben kellene a legnagyobb vonzalmat érezniük a férjeik iránt. Pár évig teljes egészében a férfitől függ az egész család biztonsága, ő hozza haza az összes pénzt, az ő státusza emelkedhet a munkaerőpiacon.

Mégis azt mutatják a felmérések, hogy a legtöbb párnak itt ér véget a szexuális élete.

Kalechtor 2014.11.06. 15:08:54

@Nico3: Értem, de miután harmadjára olvastam el, úgy vélem, a megfogalmazás megtévesztő. Még a végén azt hiszi valaki, hogy már a szubmisszív férfiakat is nemi erőszakkal gyanúsítjuk. Mondjuk a feministákat démonizálók. Holott csak ösztönkésztetésekről és fantáziákról van szó. :)

"hogy egy mazochista, szubmisszív férfi is mennyire erőszakos lehet"

Úgy rendben, ha csak azt akartad szemléltetni, hogy a kettő nem feltétlen zárja ki egymást. :)

Kalechtor 2014.11.06. 15:12:47

@No_Name01: A válások többségében úgy emlékszem egy gyerek van. Közel felükben meg egy sem. :) Tehát a meglátás helytálló, az első gyerek születése után "romlik meg" valami.

Mellesleg egyértelműen kiüti azt az elképzelést, hogy a nők a vagyon és kisemmizés miatt válnak. Egy gyerek utáni gyerektartásból a fasorban sem lehet megélni, 0 gyerek után meg nem írom ide, mit se kap a nő. :)

Nico3 2014.11.06. 20:20:29

@Kalechtor: @No_Name01: Én ma a bölcsességemnek köszönhetően több részletből raktam össze egy nagy egészet.

1. Minél nőiesebb alkatú egy nő, annál jobbak a kognitív képességei.

szepsegkutatas.blog.hu/2010/09/25/noies_testalkat_okosabb_utod

"Lassek és Gaulin (2008) vizsgálatban több mint tizenhatezer ember adatait használták fel, és többek között testük morfológiai adottságai és különféle kognitív tesztekben elért eredményük között találtak elgondolkodató eredményeket. Az alacsonyabb derék-csípő aránnyal rendelkező nők jobb eredményeket értek el a kognitív feladatokban, mint magasabb derék-csípő aránnyal rendelkező tárasaik még akkor is, amikor standardizálták az életkort, iskolázottságot, a szülők státuszát, stb. Sőt, amikor anyák és gyermekeik adatait elemezték, megállapították, hogy az anyák derék-csípő aránya prediktív volt gyermekik kognitív képességeiket illetően. Az alacsonyabb szülői DCSA a gyermekek jobb teszteredményeivel járt együtt (Természetesen itt is standardizálták a szülők jövedelmét, iskolázottságát.)"

2. A férfiak hajlamosabbak azokkal a nőkkel összeházasodni, akiknek az arca kevésbé feminim, maszkulinabb jellemzőket mutat. Magyarul a kevésbé vonzó nőkkel. Ezt a kutatásban azzal magyarázzák, hogy az ilyen nőben kisebb mennyiségű ösztradiol termelődik, így nem fog párhuzamos kapcsolatokat fenntartani. Hozzátehetjük, hogy alacsonyabb az intelligenciája is, ezért hajlamosabb a férfi "státuszjelzéseit" figyelni, könnyebben "megvehető" egy nem vonzó férfinek.

A férfiak nők helyett tényleg "szubmisszív fiúkat" akarnak. :)))

3. A nőket általában nem zavarja, ha a férfi is okos, mert ők a férfiakkal ellentétben könnyebben válhatnak "önmagukban megálló" tölgyfává, felesleges kudarckerülő magatartást tanúsítaniuk. Bár az sem fontos nekik, hogy intelligens legyen a férfi, ez az a kutatás, amit a párkereső profilokkal is lefolytattak és ami nagyon meglepte magukat a kutatókat is.

És amit Black ha jól emlékszem rá kétszer is megköszönt. :)))

Kalechtor 2014.11.06. 20:35:28

@Nico3: Izé. És mi a nagy egész?

Bezony ám, azon kevés dolgok egyike volt, amit nem találtam meg azonnal. :)

A többire írnám, hogy hasonlóan a férfiak esetéhez (nem feminim) nem "maszkulinra" kell gondolni, de itt bizony azt találták. Egyébként szavazzunk bizalmat, lehet, hogy a férfi szimplán csak más férfiakkal élne szívesebben együtt.

Tudod te, milyen jól főznek? :)

A tesztoszteron meg talán a nőknél sem csak az arcot maszkulinizálja, hanem beindítja az agyi "programozott sejthalált" is.

:)

A tanulmány:

thestir.cafemom.com/love_sex/157805/men_apparently_only_want_to

madamenoire.com/284036/study-says-men-are-more-likely-to-choose-women-with-more-masculine-features-for-long-term-relationships/

www.yourtango.com/2013187761/your-face-shape-may-affect-length-your-relationship

Egyébként aztán előszeretettel csalják meg az ilyen nőket a szuper-intelligens, nőies alkatú nőkkel, hogy okos utódaik (is) szülessenek.

Jó, hogy felhoztad, írják az egyikben a nagy szemeket, meg másegyebet. Szépen kiemelik az ösztrogénszármazékok előnyös hatásait. Na ez az, amiről a tesztoszteronos kutatásokban rendszerint megfeledkeznek, amikor "feminizálják" a férfiarcokat. A nőknek nem tetszik a mesterségesen feminizált férfiarc, mert azt már valóban "női arcnak" látják, ám ugyanezt alacsony és magas tesztoszteron, ám "normál", férfiakra jellemző ösztrogénszint mellett megismételve, valós alanyokkal, szinte mindig az alacsonyabb tesztoszteronszintű, szimmetrikusabb férfiarc győz. A mai metroszex/jóképű rétegnek és a thai, koreai fiúknak pontosan ilyen arcuk van. :)

Nico3 2014.11.06. 21:23:04

@Kalechtor: Dehát az ázsiai férfiaknak amúgy is kicsi szemük van!

Nico3 2014.11.15. 19:11:18

@Kalechtor: Mondjuk talán ezért is tetszenek a nőknek. :)))

A lányoknak viszont nagy szemük van ott is. És nem minden ázsiai fiú kicsi szemű, G-Dragonnak például nagy szeme van. Testileg nem is lenne olyan rossz, ha nem változott volna át Lady Gaga férfi változatává. :)

www.youtube.com/watch?v=AAbokV76tkU

www.youtube.com/watch?v=RKhsHGfrFmY

www.youtube.com/watch?v=C8T6771Sdj8

Kíváncsi voltam mit néztek meg 102 millióan. Ezt:

www.youtube.com/watch?v=j7_lSP8Vc3o

dalszovegek.blogspot.hu/2011/06/2ne1-i-am-best.html

Ez jönne be a férfiaknak? :D

Kalechtor 2014.11.17. 15:26:32

@Nico3: "Ez jönne be a férfiaknak? :D"

A női beképzeltség és egó vsz vonzotta őket.

www.webbeteg.hu/cikkek/menopauza/2717/a-havi-verzes-megszuntevel-csokken-a-nok-kozotti-szexualis-rivalizalas

"Kísérletileg igazolták, hogy a nőknek a havi vérzésük megszűntével, a fiatal nők közül a feminin típusúak tűnnek vonzóbbnak." (m.j.: hülye egy kifejezés, a nőknek nem vonzó egy másik nő, semmit sem tudnak vele kezdeni)

"Korábbi kutatások kimutatták, hogy a termékeny nők - főleg a peteérési időszakban - hajlamosak kevésbé vonzónak ítélni más nőket."

Ez sem egészen tiszta. Nem tartom túl megbízhatónak az arcok számítógépes módosítását, de valamit azért mond.

"G-Dragonnak például nagy szeme van"

G Dragon egymagában népszerűbb, mint az összes többi bandatag együttvéve. :)

Nem feminim az arca, csak relatíve alacsonyabb a tesztoszteronszintje és vizuálisan nagyon "fiatal".

"Viszont meglepő módon nem mutatkozott változás a férfi arcok megítélésében. A nők - mind a menopauza előtt, mind az utána állók - egyöntetűen a nőiesebb vonású férfiakat találták egy kicsit vonzóbbaknak."

Itt is ugyanaz a hiba.

"A menopauza környékén lévő nőkből, pedig a 18 éves fiúk talán inkább anyai, mint szexuális ösztönöket válthatnak ki."

Aha. :) Na ez az a helyzet, amikor a szubjektum "önigazol". :)

"A kutatók azt tervezik, hogy a kísérletet újra elvégzik 30-as, 40-es és 50-es férfiak fotóival is."

Tudtommal történt hasonló és ott is a 18 körüli fiúarcok győztek. Nem meglepő, fiatal nőknél adja magát a dolog, később meg a szaporodási sikerességét növelheti a nő, ha nemzőképesebb partnert részesít előnyben. 35 után a férfiak nagyjából 4-szer annyi idő alatt képesek megtermékenyíteni a huszonéves nőket (hát akkor az idősebbeket?) és gyakoribb az apa hibájából származó vetélés is.

Ha emlékszel a múltkori angol nyelvű cikkre, abban egyértelműbb vizuális tesztekkel bizonyították, hogy a huszonéves csajok számára a 40+-os férfiak gyakorlatilag láthatatlanok...

www.dailymail.co.uk/femail/article-2684413/Sorry-fellas-39-invisible-younger-women-not-sure-applies-David-Beckham-Bradley-Cooper-Russell-Brand-though.html

Tehát G Dragon fiatalságot sugároz magából, a nagy szem ezt is jelezheti, ám ettől eltekintve az arcfelépítése nem különösebben "nőies". :)

Oliva76 2014.11.20. 16:13:22

@Kalechtor: Nem nagyon tudok hozzászólni az új cikkekhez. Idegen nekem ez a terület. Csak egy kérdés más témában: miből vagy benne annyira biztos, hogy a férfiaknak eredetileg nincs vagy nem lenne semmiféle apai ösztönük? Kérdezem másképp, abban, hogy a nőknek mindenképpen lenne?

magyarno.com/apai-oszton/

Kalechtor 2014.11.20. 16:20:53

@Oliva76: Szerintem kicsit félreértettél, de majd átgondolom. Ez a cikk nem közöl mást, mint amit én is szoktam. Hogy a nőknek van-e anyai ösztönük vagy nincs, nehezen eldönthető, de náluk mindezt némiképp indokolják a gyerek kihordásával és születésével kapcsolatos hormonális változások. Az apáknál ezt kellene helyettesítenie az első években történő aktív gyereknevelésnek. Hosszú lenne rendesen kibontani, miből gondolom. Olyan benyomások összessége, amelyek nehezen képezik vita tárgyát- nem feltétlenül azért, mert vitathatatlanul nekem volna igazam, inkább hasztalan belemenni, annyira más rendszerben közelítik meg a kérdést a "nők" és az "ilyen férfiak", mint kb. én meg a Tamási Erzsébet. A gyerek iránti önzetlen szeretetet vagy a szülői ösztönöket nem lehet kierőszakolni, kikövetelni, vagy racionálisan meggyőzni róla az embereket.

Hoppala. :)

drive.google.com/viewerng/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxtYXRoZXZvbmFuaW1hbGNvbW11bmljYXRpb258Z3g6MTMyZTVhNTczZjZiNGZkYg

Nico3 2014.11.22. 14:43:27

@Oliva76: @Kalechtor: "Hosszú lenne rendesen kibontani, miből gondolom. Olyan benyomások összessége, amelyek nehezen képezik vita tárgyát- nem feltétlenül azért, mert vitathatatlanul nekem volna igazam, inkább hasztalan belemenni..."
Ez így elég homályos. :))) Például miből? Hogy nem akarnak gyerektartást fizetni?

Kalechtor 2014.11.23. 16:49:23

@Nico3: Onnan veszem, (hogy alapvetően nincs "apai ösztön"), hogy nem tudnak különbséget tenni a tárgyak és a gyerek között. Vagy pl. a gyerek elvesztését úgy kezelik, mint egy élettelen tárgy elvesztését. Elmagyarázni sem lehet, felesleges a különbségen lovagolni, szerintem hormonálisan vagy kialakul, vagy nem.

(az anyákat- tragédia esetén- nem elsősorban azért készíti ki a gyerekük elvesztése, mert nem babusgathatják többé, hanem mert nem maradt életben- vélhetően bármelyik anya odaadná bárkinek akár az újszülött gyerekét is, hogy az vigye el bármilyen messzire és nevelhesse fel anélkül, hogy ő valaha is láthatná; még fizetne is, csak maradjon életben a gyerek- (ahelyett, hogy ne maradjon))

Az evolúció biztosan valami olyan _önzetlen_ szeretetet pakolhatott a nőkbe, amit a magzat kihordása vált ki- emiatt érzik _oly módon_ a sajátjuknak, mintha a gyerek a _saját életük egyenes folytatása lenne_ (ezt sem olyan baromságra értem, hogy az el nem ért céljaikat akarják megvalósítani általa); ez az apáknál legföljebb mesterségesen alakítható, tekintve, hogy nekik nem kell kihordaniuk a babát.

Azon kívül, hogy a gyereket tárgyként és tulajdonként kezelik, vastagon benne lehet a nőkkel való kicseszés is. Ahogy női részről is benne van néha a férfiakkal való kicseszés, mikor ellehetetlenítik a láthatást- bár egy olyan apával, aki egy emberi lényt egy tárgy szintjén kezel (úgy tűnik már a gyerek tárgyiasítása is ismert jelenséggé minősült) ez némileg érthető.

A kicseszést nem csak arra értem, hogy ha a mindennél egészségtelenebb "apu húzza az igát, anyu "egyedül" htb-ként nevel gyereket" felállás következményeként válás után az anya kapja a gyereket, úgy veszik, mintha megszabadították volna őket a tévéjük, lakásuk, akármilyük mellett egy további értéktárgyuktól- hanem úgy is, hogy képesek lennének maguknak követelni azt, akivel előtte sem volt minőségi, élő kapcsolatuk.

De nézzük, mi történne, ha a gyereket a "túlórázó apa" kapná. Továbbra is túlóráznia kellene, hogy eltarthassa. Anyától nem várhatna gyerektartást- _ő akarta_, hogy legyen htb, vagy fél htb. (ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy az anyák _többsége_ elmenne padlót súrolni vagy WC-t takarítani is, ha tudná, hogy a gyereke egészsége és jóléte ettől függ- akkor is, ha _nem hozzá kerülne válás után_ .... és apuka sem okozna neki sorozatos orgazmusokat többé :)

Egyetlen megoldásként kínálkozna, hogy a férfi fizet egy idegen nőnek (többet, mint a gyerektartás), hogy az úgymond "felügyeljen a gyerekére"- a gyerek anyja helyett, akivel a gyereknek minőségi, élő, szeretetteljes kapcsolata van. (fikció- megoldják az új barátnővel, hugival, nővérrel, nagynénivel, vagy a saját anyjukkal)

Elszakítani a gyereket az édesanyjától, apaként tovább robotolni és egy idegen nőre bízni dupla annyi pénzért a nevelését bizonyára roppant humánus, emberséges- és logikus, mindezt azért, mert a gyerek anyja már nem fekszik le velük. Senki ne állítsa, hogy (részben) nem erre, továbbá az otthoni kényelemre megy ki a játék. A gyereket a továbbiakban sem látnák többet, mint amennyit a láthatás által lenne lehetőségük, vagy amennyit a házasság alatt láthatták, amikor este nyolckor hazaestek.

Szvsz arra, hogy az "állam nevel" nem az a megoldás, hogy szüntessük meg az állami intézményeket. Régen is nevelt az állam, a polgári családok jelentős többsége adta bentlakásos (egyházi) iskolába a gyerekét, főleg a fiúkat. A gazdagoknál említve volt a nevelőnő, a szegényeknél meg _mindkét_ szülő otthon húzta az igát a gyerekekkel együtt. De ők meg kiszolgáltatott helyzetüknél fogva ragadtak benne a sorsukban. A megoldás, hogy ha nem megfelelő az oktatás színvonala és minősége, akkor javítunk rajta, pl. a pedagóguspálya státuszának növelésével, vagy egyéb eszközökkel (ez most lényegtelen)

Természetesen az apák is megkaphatják jó szülőként a gyereküket, vagy ha jelenleg nem így működik, változtatni kell rajta, ahogyan igazságosan kell szabályozni a láthatáshoz való jogot is. Előbbi alapja viszont nem lehet sem az, hogy ő "az apa", sem az, hogy ő rendelkezik nagyobb anyagi erőforrással. A gyerek nem tárgy, hanem ember.