Érdekes jelenség ütötte fel a fejét az iszlám világban- már ha újnak mondható egyáltalán. Az utóbbi években ugyanis egyre több esetben derült fény arra, hogy bár a harcot kizárólag "férfidolognak" tartják, az utódlás szempontjából értékes nőket is készek feláldozni a győzelem oltárán. Az öngyilkos merénylők között ugyanis vagy a nők száma emelkedett meg hirtelen, vagy eddig egyszerűen csak épp olyan észrevétlenek, jelentéktelenek maradhattak, mint akciók közben, s mint amilyennek a társadalomban is kell lenniük.

Annak, hogy miért lehet hatékonyabb egy női öngyilkos merénylő, számtalan oka van, s a legtöbb épp női mivoltához köthető valamilyen módon. A nők néha maguk jelentkeznek a feladatra, elkeseredettségükben, kilátástalanságukban, amiatt, mert férfirokonaikat, fiaikat meggyilkolták a szinte örökké tartó háborúzások során. A terrorszervezetek ritkán utasítják vissza a lehetőséget, egy nővel ugyanis könnyedén megoldható számtalan olyan stratégiai probléma, ami a férfiakkal esetenként kivitelezhetetlennek tűnik.

Mia Bloom: a Bombázó, a terroristanők ezer arca c. könyvében úgy ír erről, hogy egy nő jóval észrevétlenebb és kevésbé feltűnő lehet ilyen szempontból egy férfinál. Előfordul, hogy fiatal lányokat kifejezetten ilyen jellegű feladatra képeznek ki, természetesen a legnagyobb titokban. Az esetek száma, melyekre eddig fény derült, talán elenyésző a valós számadatokhoz képest, hiszen egy öngyilkos merénylet után nem mindig egyértelműen beazonosíthatóak a nyomok. Az előnyök sora ezzel korántsem ér véget.

Egy nőt azonosítani is nehezebb. Nem motozhatják meg, nem kérhetik, hogy fedje fel a testét. A férfiak annyira féltik asszonyaikat, hogy azok még arcukat sem mutathatják idegenek előtt, így semmi szokatlan nincs egy egész testét elfedő nőben.

Az öltözete folytán több lehetősége van a robbanószerkezet elrejtésére is. Sok nő várandósnak álcázza magát, így rejti el a szerkezetet. 

A nők által elkövetett merényletek, ha mégis kiderül a merénylő neme, nagyobb feltűnést keltenek és szívesebben beszámol róluk a sajtó. Egy terrorszervezetnek ez csak előnyére válhat.

A nők átlagosan kisebbek és könnyebbek a férfiaknál, a ruházat és gyanútlanság mellett ez is fontos lehet egy bevetésen.

Csapatban dolgozva társaikat is segíthetik: férfikísérettel a többiekről is elterelhetik a felmerülő gyanút, hiszen akár családtagok benyomását is kelthetik a merénylők.

Információink szerint az első azonosított öngyilkos merénylő a nők között egy 16 éves fiatal lány, Szana'a Mehaidli volt, aki egy robbanószerkezettel teli kocsival hajtott be az ellenséges területre. Őt mára már rengetegen követték ezen az úton. A Közel-Keleten a nők által elkövetett öngyilkos merényletek eddig több ezer ember életét követelték, köztük magukét a feláldozott nőkét is. Az Al-Kaida például fiatal lányok tucatjait vette rá, hogy a szervezet céljai érdekében robbantsák fel magukat. Ezeknek a nőknek ráadásul senki nem ígér sem túlvilági jutalmat, sem fiatal szűz férfiakat, ha véghezviszik a tettüket. Férfitársaikkal ellentétben még csak mártírként sem tisztelik őket. A terrorszervezetek beszámolói alapján viszont létezik egy kiváló módszer arra, hogy mégis elérjék a kívánt hatást- ez pedig nem más, mint a lányok szégyenérzete

31508_nok-iszlam-csador-muszlim-kisfiu-torok-625-d00028CD5a04016ce0de3.jpg

Számtalan nőt erőszakoltak, vagy becstelenítettek meg, mielőtt a döntő elhatározásra szánta volna magát, így további életüket gyakran látták kilátástalannak. Az arab országokban és általában a Közel-Keleten egy nőt örökre megbélyegeznek, ha nemi erőszak áldozata lesz, mivel az emberek véleménye szerint már azzal is szabad prédává válik, ha egyedül lép ki az utcára. Érthető hát, hogy kizárólag az ő bűne, ha egy férfi ilyen lépésre ragadtatja magát. A tiltakozás szinte semmit nem jelent, többnyire el sem hiszik, hogy megtörtént. A család becsülete is a nőkön múlik: ha folt esik rajta, saját rokonai tagadják meg, attól függetlenül, önhibájából történt-e a "becstelenség". Egyes országokban még mindig az jelenti az egyedüli megoldást, ha a szerencsétlenül járt hajadont maga a nemi erőszakoló hajlandó feleségül venni.

Samira Ahmed Jassim-t azzal bízták meg, hogy az előzőleg traumán átesett nőknek adja meg a végső lökést tettük felvállalásához. Jassim elmondta, hogy vannak nők, akiket azért erőszakolnak meg, hogy később öngyilkos bombamerénylő válhasson belőlük. A megerőszakolt lányok életkilátásai még "tulajdonként" kezelt társaikénál is siralmasabbak, ugyanis esélyük sincs arra, hogy valaha is férjet találjanak vagy családot alapítsanak. Ahelyett, hogy a társadalom a gyógyulásukon munkálkodna, egyszerűen kiközösítik őket.

A buzdító beszéd tartalma, a motiváció az, hogy a lány feloldozást nyerhet saját megerőszakolásának bűne alól, amikor a teste a bomba által darabokra szakad, s ezért bár mártírhalált nem várhat, viszont hálásnak kell lenni a megtisztulás lehetőségéért...

a szöveget megalkotta: No_Name01  2014.03.29. 00:11
most jön a java: 174 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr945883854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nico3 2014.04.05. 16:41:47

@bALFAszHÍM: Én, erre? Biztos csak hülyéskedsz. Míg a patriarchális férfiak olyan feleségekért harcolnak, akikkel családot alapítva az ÉN ADÓM segítségével tarthatják el az asszonyt és a gyerekeiket, szavad nem lehet velem szemben.

Most írtam le egy másik weboldalon, hogy ha tőlem függne, azonnal beszüntetném a szociális hálót, ami mindenkinek kedvez, épp csak a tisztességgel dolgozó nőknek nem.
Azt is leírtam pár hete, hogy az ilyen családokban ennyi erővel én is épp úgy családfőnek számíthatnék, mint apuka, hiszen ahogyan apuka is csak egy részben tartja el a családját, úgy bizonyos részben én is hozzájárulok ehhez, akit ellenben férfi még látszólag sem tartott soha. Amíg a patriarcha férfi az én munkám gyümölcséből élősködik, inkább fogja be a kis száját. Ezt nem pont neked, mert te esetleg csak élősködni fogsz, bár akár neked is írhatnám. A kommentjeidből kitűnik, hogy ezt a rendszert támogatod. :)

Nico3 2014.04.05. 16:41:49

@bALFAszHÍM: És még véletlenül sem azok ellen a szerencsétlen, elnyomott nők ellen szól a válaszom, akiket a férfi, vagy a férfitársadalom lebeszélt az önálló egzisztenciateremtésről. Csak, hogy tisztázzuk. :)

És megbízhatatlanok vagyunk? Én ugyan nem leszek, mert a gyerekeim apukája részt kíván venni a gyereknevelésben, így a munkahelyemről nem mindig nekem kell majd hazaszaladnom, ha beteg a gyerek.

Szégyellhetnétek magatokat. A nők, akik egyedül nevelik a gyerekeiteket, mert ti lusta herék vagytok (hm, vajon miért is a HERE és nem a "punci" szót használják az emberek ebben a kifejezésben? :D), miattatok adják fel a szakmájukat, amit ti vártok tőlük, míg aztán parazitaként nyilatkoztok róluk. Ezután nem kell. Egyre több nő utasítja el a veletek való közösséget és választja a család helyett a karriert, EGYEDÜL MIATTATOK. :)

Kalechtor 2014.04.05. 16:52:35

Szép volt Nico. A HERE hasonlatért fogadd minden elismerésem, sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe, annyira nyilvánvaló. Biztos, hogy nem csak a méhek mintájára született, hogy az emberek között is így hívják a naplopókat.

BH most komolyan, hiányzik ez neked? Vagy pont azért Nicoba kötöttél bele, mert neki nem kenyere a finomkodás? Ez már kemény mazochizmus. Értem én, magam is fogom a pénzt, ahol csak lehet, nem vagyok egy költekező típus, azt meg egyenesen elítélem, ha a férfiak "prostiznak", vagy nőktől akarnak szexet vásárolni- mégis azt mondom, ennél kifizetődőbb lenne, ha néha egyszerűen megkorbácsoltatnád magad. :)

bALFAszHÍM 2014.04.05. 16:58:41

@Nico3: Ez a nap tele van meglepetéssel. Te adtad a legkorrektebb
választ, amivel egyet is értek. No-name egyre erőtlenebb.:(
@Xylan: azért azt ne felejtsük Xylan, hogy azon a feminista blogon, ahonnan téged 1 nap alatt elzavartak, én félévig kedvelt személy voltam. Hangsúlyozom: Feminista blogon. Hogy is van ez?

Xylan 2014.04.05. 17:02:38

@bALFAszHÍM: Úgy, hogy Black csessze meg az áj-it. :) És azt, hogy azonnal segít mindenkinek, mert szerinte mindenki annyira jó ember. :D

Különben már rég mondani akartam, hogy visszamehetnél, ha ott annyira imádtak, és magasztaltak, itt ugyanis még a tizedére se számíthatsz. :) Mivel az a blog itt soha nem volt téma, és nem is lesz, míg ide nem jön valaki kötekedni, nem is folytatnám ezt a dolgot. Engem sehonnan nem kellett és nem is kell elzavarni, mert büszkébb lennék nálad és nem pofátlankodnék oda sokadjára is, megalázva magamat ezzel. :)

bALFAszHÍM 2014.04.05. 17:02:39

@Kalechtor: magácskát mindig is kedveltem és kedvelni is fogom, ezen semmi sem változtat. Here?
(amit én itt tőletek kapok, azért férfiak tömegei vagyonokat szurkolnak le domináknak... ezt nem győzöm hangsúlyozni. És csak azért nem tartozom nektek semmivel, mert ti is élvezitek, hogy szurkálódhattok.)

Kalechtor 2014.04.05. 17:12:13

Nekem Alexa mondta, hogy jó a leánka fekvése. Amúgy is csak technikai segítséget nyújtottam, meg néhány meglátást.

Azt változatlanul elég röhejesnek tartom, ha valaki nem ért valamihez, és ezért drámát rendez, ahhoz, hogy azt mondjam, megérte. Azt is viccesnek tartottam, amikor BH összekeverte a két Danit. :D De még azt is, amikor levélben "zaklattak", mert az SZPD-KZ ügy kapcsán valamely külső, semleges olvasó egész véletlenül rám gondolt, mint informátorra. Nem BH-t vádolom ezzel, ezt még belőle se nézném ki. Továbbmenve, kicsit még az is humoros, mikor időről időre bizonyos kétes célokkal rendelkező nénik próbálnak kémkedni általam egy bizonyos férfiemberre vonatkozóan, és ezredjére sem értik, hogy esélyük sincs.

Nekem szórakoztató, ha csak én látom át a szálakat. Ezzel a "személyeskedés" befejezve.

@bALFAszHÍM: Ó, ezt mindig is tudtam. Ki mondta, hogy tartozol valamivel? Részünkről a megtiszteltetés. Majd gyengédek leszünk, amikor épp rajtad taposunk következő alkalommal. :)

Xylan 2014.04.05. 17:18:07

@bALFAszHÍM: Szóval engem nem kedvelsz ilyen feltétel nélküli módon? :( Ne félj, már rég hozzászoktunk, hogy Black-et valahogy mindenki kedveli, akit ismer. :D

Bocsánat, akik megismerhették, és volt alkalmuk megszeretni a korrektségét, tisztességes hozzáállását, végtelen nősovinizmusát, pardon, keresztény, felebaráti viszonyulását az emberekhez. :) A tények tökéletes átlátására való képességét, ööööö vagyis azt, hogy néha csak segíteni akar, de másokat kever bajba ezzel, ugye? :D

Tényleg ritka az ilyen jótét lélek!

Kalechtor 2014.04.05. 17:24:27

@Xylan: Most mit poénkodsz? Kérdezd meg nyugodtan BH-t, az eddigiekből mennyire tart korrektnek, vagy esetleg olyannak tart-e, aki visszaél a rendelkezésére álló tudással?

Egyébként nem mindig segítek mindenkinek, van, hogy csak olyan dolgokat látok, amiket talán nem kellett volna. :)

Ha arra célzol, nem azért "kedvelnek", mert tudok dolgokat, hanem mert próbálok tisztességesen viszonyulni az emberekhez. Én is tisztelem másokban, ha tisztességesen viszonyulnak más embertársaikhoz.

bALFAszHÍM 2014.04.05. 17:27:26

akkor szent a béke, vagy vezekeljek?

Xylan 2014.04.05. 17:27:27

@Kalechtor: Nyilván nagyon szerethetnek, ha más fórumokon már az említésedre is napokra szétoszlik a tömeg. :)

bALFAszHÍM 2014.04.05. 17:27:54

@Kalechtor: félreértés ne essék Xylant is korrektnek tartom, ezidáig nem igazolta ennek ellenkezőjét. De a szimpátia más.

Kalechtor 2014.04.05. 17:32:11

@bALFAszHÍM: Xylan nekem semmit nem mondott el rólad, abból, amit esetleg csak ő tud.

Így van kitöltetlen űr, bőven. Igazán kár, mert SZELLEMI érdeklődésem irányodba nagynak mondható és tisztában lehetsz vele, hogy azzal sem élnék vissza. :)

Kalechtor 2014.04.05. 17:32:13

@Xylan: Biztos csak a határtalan örömöt kell kipihenniük. :) Van ilyen.

Xylan 2014.04.05. 17:38:14

@bALFAszHÍM: Bele se gondolok, mi lehet az, ami miatt Black-el egyenesen szimpatizálsz. Egyébként ne dőlj be neki. Kizárólag a kontrollmániáját kívánja kielégíteni azzal, hogy konkrét személyekről tud meg intim dolgokat. Semmi más nincs mögötte. :D

Biztos nem mondaná el senkinek, neki elég, ha az emberek lelkébe láthat. Ez is egyfajta perverzió szerintem. :)

Kalechtor 2014.04.05. 17:42:28

Egyáltalán nem igaz. Arról szól, menyire képes vagyok elfogadni embertársaimat, minden gyarlóságukkal együtt. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 17:50:26

@bALFAszHÍM: Nekem az is elég, ha Nico-val egyetértesz, mivel én is.

@Xylan: Nem akarom folytatni a témát, csak érdekességként jegyzem meg, hogy nem értem miért kell egyre többeknek Black segítsége, mikor egy csomó olyan kliens létezik, amiket úgyis csak ő tudna lekövetni?

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 17:52:39

@bALFAszHÍM: Ez már csak közönyösséget tud kiváltani belőlünk, mindkettő.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 18:57:19

Csak arra, hogy éppen úgy egyetértek Niconak ezzel a véleményével, mint ahogy abban is egyetértünk, hogy ha egy férfi értékes társ, akkor a nőnek többet ér a házasság, (amiben pontosan ugyanabban a házban lakik, abban az autóban utazik, abban a hálószobában alszik, azokat az anyagi javakat használja, ahogy a válás után,) mint amennyit az egyedülálló anyaság ér, aminek során kínlódhat egymaga a gyerekekkel és az egész ház fenntartásával, mármint ha ő marad benne, mert a törvény szerint bizony osztozkodni kell.

Írom ezt úgy, hogy tisztában vagyok vele, mennyire odavágja az apák többségét, hogy válás után nem részesülhetnek a gyerekek után kapott családi pótlékból. Oliva jegyezte meg, hogy egy mai magyar családban sorsdöntő jövedelemforrás lehet, és a hiányával a férfinek bizony teljesen a saját lábára kell állnia és még a gyerekek anyagi szükségleteinek felét is egymagának kell fedeznie. Ugrott a dolgozó nők "adójának" igénybevétele.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 19:01:08

@bALFAszHÍM: Azt még mindig nem magyarázta el senki, miért válnak el ezek a nők. Az itteniek közül senki nem akarja kirakni a párját. Nem ment el az eszünk, hogy egyedül vállaljuk mondjuk két gyerek minden gondját-baját, nevelését, az egész ezzel járó háztartást, felelősséget, miközben senki nem elégít ki bennünket éjszaka és senki nem szól hozzánk egy jó szót. Csak azért, hogy egyedül és magányosan lakhassunk egy sokszobás lakásban.

Pedig rám is jellemző, hogy egyáltalán nem vagyok és nem is voltam társfüggő. És a sötétben se félek. :)

bALFAszHÍM 2014.04.05. 19:12:00

@No_Name01: jobb volt míg rövidebben írtad. Így már nem annyira tetszik, mert értem.
"Oliva jegyezte meg, hogy egy mai magyar átlagos családban sorsdöntő jövedelemforrás lehet" - hát igen, ezzel egyetértek.

Részben talán idevág: Olvasom a híreket,és látom az ellenzék azzal érvel; Magyarországon 4 millió ember éhezik. (nem tartom kizártnak). Míg a kormány azt mondja, nem igaz; csak 3 millió.
Én meg azon gondolkodom, hogy nincs még egy ország a világon, ahol az éhezők számával "kampányolnak", és nincs még egy ország, ahol a kormányért?!? tüntetnek. (figyelem a politikusok kezén az órát, és egyik-másik félmilliós órát hord, már amelyiket felismerem)Nekem is van drága órám, no nem ennyire drága, de valahogy az én csuklóm nem égeti... valahogy úgy érzem megdolgoztam érte... ennyit a politikáról.
Azért bízom benne (bár hallottam ilyet is), jellemzően nem az apukák basszák el családit, hiszem,hogy azért azt jobbára a gyerekre fordítják. De az is lehet, hogy naiv vagyok.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 19:17:15

@bALFAszHÍM: Én nem írtam, hogy ők basszák el. :) Te szoktál olyasmit írni, hogy a nők csak élősködnek, utalva arra, mintha otthon se csinálnának semmit, gyereket se nevelnének, a férfi pedig dolgozna, mosna, főzne, gyereket fürdetne, etetne.

Az viszont könnyen belátható, hogy a családival kiegészített jövedelemből több tüzelőt lehet venni, jobban lehet belőle fizetni a számlákat, és ahol 1-2 ember melegszik, ott 4-5 ember is melegedhet. Ha a férfi "kiszakad" a "nagycsaládból", akkor viszont egymagának, egy fizetésből kell mindezt megoldania. Ez nem jelenti, hogy a családi pótlékot nem a gyerekekre költötték, vagy ne gondoskodtak volna a gyerekekről. Így igaz lesz, hogy az jár rosszabbul, aki kiszakad a családból, tehát gyakran a férfi.

Viszont azt még mindig nem értem, miért válnak el a nők. :) Hát nem jobb "birtokolni" egy házat, kocsit és nagyszerű férjet, mint az utóbbit hiányolni ebből a körből? :( Nem elférne ott melegedni az a férfi is, aki esetleg még könnyít is a nőn a gyereknevelés terén, este pedig hozzá lehet bújni, szerelmesen? Ha ilyen szempontból nézem, a nő is rosszabbul jár az ideális állapothoz képest.

bALFAszHÍM 2014.04.05. 19:19:18

@No_Name01: számtalan válasz létezik, ódzkodnék a kollektivizálástól. Nem minden férfi iszákos asszonyverő. A legtöbbje csak muja volt, szerintem.
Az USA-ban 50 millárd dolláros buli,ott azért sejthető, hogy az ügyvédek/ügyészek igyekeznek machinálni, családokat szétrobbantani. (Ott 85%-ban a feleség adja be a papírt...) Olyanok mint az alapkezelők, topbankárok, akik adósságot adnak-vesznek haszonnal. Emberek tömegeinek tragédiáin élősködnek. (egyre erőtlenebb vagyok én is)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 19:21:35

@bALFAszHÍM: Értem mire célzol, de nem lenne olyan jogász, aki rávenne, hogy rakjam ki a páromat. Amellett, hogy szeretem, nem őrültem meg teljesen. Nem kihasználom és élősködöm rajta, de sokkal rosszabbul járnék, ha nem lenne mellettem. :(

Muja vagy sem... ő határozott, talpraesett, de kettőnk közül épp szerinte ő a "mujább", amit néha én is így látok, de ezt aranyosnak találom benne és imádom, amikor néha "ügyetlenkedik". :)

bALFAszHÍM 2014.04.05. 19:22:22

@No_Name01: " Ha a férfi "kiszakad" a "nagycsaládból", akkor viszont" - ezek olyanok, csakúgy kiszakadnak. :(
maga nagyon diplomatikus!:(

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 19:24:03

@bALFAszHÍM: Kiszakad... kirakják... miért rakják ki? Miért akarják, hogy ne legyen ott, ahol az a másik 3-4 ember melegszik, eszik, alszik? Nem akarok kegyetlen lenni. Miért ne férne meg ott ő is?

Egy többgyerekes, nem olyan fiatal nő már szerelmet se igen keres. A statisztikák szerint válás után egyedül élik le életük hátralévő részét.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.05. 19:25:59

@bALFAszHÍM: Miben vagy erőtlenebb? Hogy elérd, hogy minden nő "utáljon" és rádvágja az ajtót? Mire jó ez? Csak nem magadat akarod megóvni tőlük, attól, hogy a végén túlságosan egyetérts velük és úgy érezd, elárultad a férfiakat?

Kalechtor 2014.04.05. 19:56:10

@bALFAszHÍM: Két egyszerű dolgot írnék le.

- A politikusok többsége, pártoktól függetlenül még mindig férfi. Nem mondom, hogy a nők különbek lennének, de akkor ne mutogasson már mindenki a feltételezett "megélhetési feministákra".

- Minél patriarchálisabb berendezkedésű egy ország, annál inkább fennáll az általad említett szakadék. Gondolj a múltkori beszédtémánkra, a gyerekek hány %-a éhezik a Közel-Keleten, és mennyi vagyont birtokolnak a kőgazdag emberek. Amikor az itteni férfiak a Közel-Keletről álmodoznak, abba kellene belegondolniuk, hogy szívesen kezdték volna-e hajléktalan kisfiúként az életüket?

És végül, bár ez nem lesz szép olvasmány, de már ismered.

nokesferfiak001.blog.hu/2013/04/01/nehany_szo_a_szuletesszabalyozasrol

A szociális hálóval kapcsolatban is vannak olyan érzéseim, hogy valójában feministának álcázott "antifeministák" találták ki, épp a dolgozó nők ellehetetlenítése és a feminizmus egyenlőségi törekvéseinek aláásása érdekében. Ha dolgozol, tarts el az adódból sok más embert is, hadd szaporodjanak a patriarchális berendezkedésű közösségek, miközben te, ha egy bizonyos színvonalon szeretnéd nevelni a gyereked, kénytelen vagy várni, megalkudni, vagy egyenesen lemondani a gyerekvállalásról, hisz egyre csak növekszik az általad befizetett adó mértéke.
Ez van. Mindegyik kisgyerek csodálatos. Egyetértek abban, hogy ha már megszülettek, tényleg emberhez méltó körülmények között kell felnevelkedniük, kerüljön ez bárki adójába, de az a szomorú az egészben, hogy a körülmények ennek ellenére a legtöbb esetben cseppet sem lesznek emberhez méltók és végső soron senki nem jár jól. Kivéve azokat, akik a háttérből az "oszd meg és uralkodj" elvén a szálakat mozgatják. Én ezért sem akarok ellenségeskedni senkivel, legyen feminista, vagy antifeminista. Ha egyszerű, hétköznapi ember, akkor az ellene való mesterséges uszítás valószínűleg csak ártana mindkettőnknek.

Mivel a munkafolyamatok a munkahelyekre csoportosultak át- hány ezredjére is írjuk le ezt?- és megvalósult a nemek közötti jogegyenlőség, egy dolgozó nő által megtermelt erőforrások fölött, vagy a "nők" fölött hasonló húzások nélkül már bajosan rendelkezhetne a férfi, mint a család feje.

(ITT majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy mivel a legtöbb nő házasságon vagy élettársi kapcsolaton belül szül, a szociális juttatásokkal első körben a férfi jár jobban, vagy legalábbis ő is jól jár velük)

Erre válaszlépésként jöhetett a tömeges válás jelensége.

Te túl elfogult vagy és a nőkkel való folyamatos problémázásod megakadályoz abban, hogy egyet tudj érteni, de mivel felfedeztem benned az értelmes gondolkozásra való hajlandóságot is, ezért mondtam el, mit gondolok.

Nico3 2014.04.05. 20:46:44

@Kalechtor: Szerintem a te gilisztás szöveged jobban sikerült, mint az én herés szövegem. :)

Nico3 2014.04.05. 20:46:45

@Kalechtor: Bocsássunk meg embertársunknak 77-szer is. Mit gondolsz, ennek mi lesz a vége? Bele se gondol, mert úgy nem szidhatná a nőket és nem állíthatná be szentnek a férfiakat. Ami szöveget kommenteltem tegnap, abban csak a nemek szerepe volt felcserélve. Az eredeti arról szólt, hogy a férfiak úgy tudnak rugalmasabban állni a munkájukhoz, hogy a nők helyettük is több időt töltenek a gyerekeikkel, idős rokonaikkal, és persze a házimunkával, ezt én teszem hozzá. Az egész oldal arról szól, hogy ezután nem fognak. Köszönöm, hogy erre még egy okkal többet írhatok fel a listámra.

Nico3 2014.04.05. 21:00:27

Ami szöveget kommenteltem tegnap: a szövegben, amit kommenteltem tegnap.
Egyébként egyszer használt volna ilyen hasonlatokat a nőkre egy férfi, miközben megpróbálja rámerőltetni az anyagiakat a várt szexért, jobban megtanult volna repülni, mint egy távolról határozottan kiskutyának látszó vadászölyv, akit más körülmények között talán bevinne az ember az ágyába, hogy felmelegítse. :)

Sajnos, mert miután megszáradt, talán kivájná a szemed. Én is szívesen lennék maximálisan korrekt ember Black, csak néha nem hagyják.

Kalechtor 2014.04.05. 21:33:14

@Nico3: Megint szép volt, de kár belekötnöd. Az tán a profil legpozitívabb része. :) És legalább olyan őszintén ambivalens, mint a tulajdonos maga. Mást mutat távolról, mint közelről.

Ne légy kicsinyes. Ha beviszel megszáradni egy átázott vadászölyvet, kötözd szépen az ágyhoz. Úgy nem árthat neked és még mindig jobban jár, mintha megfagyna odakint. :)

Nico3 2014.04.05. 21:49:14

Ez igazán vicces, már megint a nő tegyen erőfeszítéseket minden téren, kezdem azt hinni, hogy súlyosan nőellenes vagy. :D

Nico3 2014.04.05. 22:08:27

@bALFAszHÍM: "számtalan válasz létezik, ódzkodnék a kollektivizálástól. Nem minden férfi iszákos asszonyverő. A legtöbbje csak muja volt, szerintem."
Biztos el fogja itt neked hinni mindenki, miután a nőkről volt képed leírni ezt:

"túlórázni nem vagytok képesek, rugalmatlanok és megbízhatatlanok vagytok, kvóta nélkül senki sem szívesen alkalmazna titeket. Szar ezzel szembenézni, tudom Nico, de ez a szomorú igazság. Kapaszkodj a hamis feminizmusodba, az majd vigaszt nyújt...
(Azon gondolkodom így magamba, hogy az elmúlt 200 év szépirodalmában miért a Gomba, Vírus, és Parazita a Nők leggyakrabbi metaforája."

Szerintem te is tudod, hogy nagyon nem jó úton haladsz. Az ilyen férfit tényleg jobb, ha kirakják. És még nem is az a legrosszabb, amit a szavak jelentenek, hanem a szándék, ami mögöttük van. Én úgy vettem észre, hogy nagyon szívesen alkalmaznak a cégek nőket, csak egy ponton túl nehéz feljebb jutniuk. Tudod, ahol azok a drága karórát viselő bankárok, üzletemberek, politikusok vannak, akik az emberek nagyobb részén élősködnek. Férfiként. Ez alatt a szint alatt nagyon jól jön a nő, aki épp úgy DOLGOZIK a férfi helyett, ahogy legtöbbször otthon is teszi. És fel ne háborodj, mert ilyen ember nem érdemel árnyaltabb választ! Se együttérzést. Majd együttérzek azokkal, akik tényleg áldozatok valamilyen szempontból, nem pedig a nőket fojtanák meg egy kanál vízben a világ minden bajáért. :)

Kalechtor 2014.04.06. 06:31:46

Kevin arra kért, ne engedjük ki a félrészegen írt, kissé obszcén nyelvezetű, szexuális célzatú kommentjét, úgyhogy nem tesszük. De fontosnak tartom megjegyezni, hogy teljes mértékben egyetértek a meglátással.
Továbbá, hogy bár Kevin nem olvas szépirodalmat, de nagyobb bölcsességről tett tanúbizonyságot félrészegen, mint azok, akik igen. :) (a komment BH-nak szólt, senkivel szemben nem tartalmazott személyeskedést vagy sértést)

A szóban forgót, amire válaszolt(!) egyébként túl jelentéktelennek tartottam ahhoz, hogy reagáljak az érdemi részére, de ha már felhozódott, szerintem abszolút elhibázott. Illetve a magam nevében azt tudom mondani, hogy részemről akkor se lenne célom, ha konkrétan lefizetnének. Ez a célzás sem utal személyes ítéletre, csak egyszerűen mások vagyunk, kinek mihez van kedve és gusztusa. :)

Hogy visszakanyarodjunk az elejére, Kevin általánosságban leírt verziójával egyáltalán nem nehéz azonosulnom. :)

téma zárolva

bALFAszHÍM 2014.04.06. 11:08:15

@Kalechtor: Tehát Kevin nemcsak rendkívül műveletlen (korához képest is),hanem alkesz is. Szupi ez a Team! :)
Azért még egy jótanács innen Kevinnek: Sose hencegjen férfitársaságban azzal, hogy más férfi feleségét gyömöszöli, mert felkötik kifilézik. (az élet úgyis, mindig mindig mindent visszaad, csak egálba lehet kiszállni. Nem véletlen hogy a nők 80%-a, élete utolsó évtizedeit úgy éli le, hogy a saját gyerekei sem nyitnak rá ajtót. Muszáj megtanulniuk, mi az az EGÁL... ezért fogja később Kevin, magának tudni a falu k*rváját, akibe mindenki ürít. Még a szódás is. Ott,akkor fog Kevin kiegyenlítődni... a kevinfélék ugyanis bizton házasodnak.
(szánalmasnak érezném ha egy feministának kellene valakivel szemben megvédenie...)

bALFAszHÍM 2014.04.06. 11:08:26

@Nico3: Egerészölyvről, Madarászölyvről már hallottam. Vadászölyvről még nem. Bár a feministák kérésére átnevelhetjük őket, legfeljebb a populáció 90%-a elpusztul. Mire vadásszanak Niko? Zsiráfra, Elefántra? Megoldjuk, első a feminizmus.

" Én úgy vettem észre, hogy nagyon szívesen alkalmaznak a cégek nőket, csak egy ponton túl nehéz feljebb jutniuk." - bizonyára kedves Nico, bizonyára. Jelenleg egyetlenegy ember van a világon, akitől Putyin is tart, az illető Angela Merkel Kancellár asszony. Erő és tekintély, ami ezt a tiszteletet megalapozta. Nem a kvóta!!!
A világ mostani fekete lova; Szíria. 2 éve polgárháború zajlik, a nyugat dollármilliárdokkal próbálja megdönteni Aszad elnök rezsimjét. Azt az országot jelenleg 2 nő irányítja; Aszim, és Aszma... az elnök bölcs, de konzervatív anyja, és a nyugati attitűdöt viselő felesége. Argentínának, Kanadának és még sok-sok országnak női miniszterelnöke van. Miről beszélsz lyányom?
Történészek egyöntetű véleménye szerint a középkor legkiemelkedőbb uralkodója a spanyol Kasztíliai Izabella volt.
Napestig cáfolhatnám az Üvegplafon elméletedet, a feminizmusodat, de a végén belém szeretnél, s ezt nem kockáztathatom. Ellenben az üvegpadló amely megvédi a nőt a lecsúszástól egyértelműen bizonyítható a hajléktalanok nemi arányával. Akár az egészségügy 1/3, 2/3 arányos ráfordítással. Nagy-Britanniában nagy port kavart a héten, hogy a férfiak számára elérhető rákgyógyszer (prosztatarák) fizetős, míg a nők számára kifejlesztett, (méhnyakrák) térítés mentessé vált. Korábban halunk, később megyünk nyugdíjba. Jelen állapot szerint a férfiak 38%-a éli meg a nyugdíjat ma Magyarországon, Nők esetében 82%.
Munkahelyi halálesetek megoszlása 93-7%. (férfiak javára)
Arról már nem is beszélve, hogy egy nő bármikor kivégezheti a férjét BWS-re (Battered Women Syndroma) hivatkozva, 30 éve, egy sajátos nyugati joggyakorlatnak köszönhetően. Magyar szócikk még nincs ezzel kapcsolatban, precedens annál több.

Oriana Fallaci olasz emberjogi aktivista, írónő, publicista, riporter stb. 1968-ban írt egy könyvet. A haszontalan nem címet viseli. Ebből idézek, a 162. oldalról: " Amerikában a nőknek elképesztő hatalmuk van, övék a nagyrészvények 60%-a, biztosítási kötvények 70%-a, a takarékkönyvek 65%-a.". De idézhetnék Christina Hoff Sommers Ki lopta ela feminizmust c. alapművéből 1995-ből, akárhonnan.
Szerinted te, ezek után mit tudsz még hozzátenni ehhez az eszméhez 2014-ben. Maximum táncolni,ébredni lehetne... de az csak a keleti nő szemen köpése a nyugati nőtől. Ez az igazság...
Mikor lesz egyenjogúság Niko?! :(

Kalechtor 2014.04.06. 11:35:02

@bALFAszHÍM: Nico nem hisz a kvótákban. Ettől függetlenül alkalmaznak a cégek szívesen nőt,
ott, azon a szinten, ahol dolgozni kell. Kínában a mérnökök fele nő, pedig több a férfi.
Az egyedi példáid nem cáfolják az itteni üvegplafont- én is tudok néhány apukáról, akiknek odaítélték a gyereket válásnál, tehát be lehet fejezni a nyafogást a bírói elfogultságról, ők biztos jó apák, ti meg erőszakkal akartok kvóta apák lenni? Miközben nem foglalkoztok a gyerekkel?

Aki a falu hímribanca, az olyan nőt érdemel, aki mást is használgat mellette. Ha házasságon belül prostizik a férfi, vagy másoknak csapná a szelet, akiket el nem vett volna, miközben lehúzza a karikagyűrűjét és letagadja a családját, szerintem kakukkfiókát is érdemelne, ha az élet mindig olyan igazságos volna, ahogy írod. De azt mindenképp, hogy derüljön ki, tudja meg a felesége és a gyerekei is, mekkora hímribanc. A nő tette ilyenkor jogos, Kevint pedig nem féltem ettől, ő hűséges akar lenni majdani feleségéhez.

Mindenki amúgy se feküdhet le egy nővel, sok esetben épp a férje nem teheti! - biztos ez sem véletlen.

Egyébként min húztad fel magad ennyire? :) Árt az egészségednek.

Kalechtor 2014.04.06. 12:20:25

@bALFAszHÍM: Annyira buta érveid vannak. Ez csak azt bizonyítja, hogy rengeteg a tehetséges nő.

Régen akkor lehettek uralkodók, ha nem volt fiúutód. Na majd most, ezen igazságos elv nevében majd akkor juthasson magas pozícióba egy férfi, ha egyetlen nő se jelentkezik oda?

A hajléktalan azért több köztetek, mert a nők elszegényedve is dolgoznak, ahelyett, hogy inni és prostizni kezdenének, amit sok férfi házasságon belül is tesz, a saját gyerekeitől vonva meg a falatot. És, mert a férfinek értékesebb a női test, ezért a nincstelen nőket vagy elnyomott feleségként és ingyencselédkénk használják, vagy stricik élnek meg belőlük. És az is érdekes, hogy nem a nőket akarják elzavarni a háztól, gondolom nem ők élnek otthon HEREKÉNT. :)

Arra meg rég tesznek, hogy olyan férfiak kurvázzák le őket, akik alkalmatlanok a családi életre- de legalább sikerülne magukat hímribanccá degradálni, viszont ahogy Kevin írta, még azt is elrontják. :)

Ha rám célzol, én nem téged védtelek. Szerintem te még mindig "talpatnyalnál", ha tehetnéd, de ember, ezzel nincs gond, legalábbis abból a szempontból, hogy megszokott férfiösztön :)

Azt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a férfiak hiányával uralkodóvá vált nők fogják cáfolni az üvegplafont? Bakker, mintha azzal akarnám cáfolni a férfiak feltételezett hátrányát, hogy az apa is megkaphatja a gyereket, ha nincs anyja!

Azt meg jól teszed, hogy mindent elrontasz, csak így tovább. Az általatok tönkretett átlagnőknek nem hiányzik még egy sokk. Akkor inkább Kevin gyógyító terápiája. :)

Végül muszáj megjegyeznem, hogy kvótáról és táncikálásról egy olyan, három diplomás (kettő reál) nőnek írtál, aki sok heretársad és htb feleségeik helyett építi a civilizációt, NEKTEK.

Ugye nincs harag? :)

bALFAszHÍM 2014.04.06. 12:20:36

@Kalechtor: szerintem egész jó voltam, részleteiben sem sikerült megcáfolnod.
"Kevint pedig nem féltem ettől, ő hűséges akar lenni majdani feleségéhez." - ennek most van súlya szerinted?
"Egyébként min húztad fel magad ennyire? :) Árt az egészségednek." - Nico esti hozzászólásán, amivel ma hajnalban szembesültem. Helyre raktam őt is. :)
Lassan te következel!!!

Kalechtor 2014.04.06. 12:48:42

@bALFAszHÍM: A legrosszabb, hogy ilyeneket íratsz le velem, holott én nem hiszem, hogy minden férfi csalja a nőt, vagy, hogy nem dolgoznak, csak élősködnek, bár arra is van elég példa.
Mondjuk arra , hogy otthon hereként élnek, nincs mentség. És általában a végén meg is kapják érte a "jutalmukat": a nő rájön, hogy mindegy, ha ott sincsenek.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.06. 13:11:03

@bALFAszHÍM: Ezt az ürítős szöveged nem tudom értelmezni, főleg, hogy bennetek se értékelhető több sokszor, mint a farkatok. Már ha.

A mindenkiben sem értek egyet, épp a férfi feküdne le még azzal is, aki többször "megálázta" nyilvánosan. Biztos nem mindenki, de pont elég. És nem kritikaként említem. Én egyébként egyetlen partneremet se akartam a sárga földig alázni mások előtt.
A nők külsőre is, aktusra is igényesebbek, a legkönnyűvérűbb nő is a legválogatósabb férfinál.

Mi az, kezdesz együttérezni a házas férfiakkal? Kevin biztos úgy gondolja, ha nem vele, hát megtennék mással. Az ilyen "terápiák" néha házasságokat menthetnek meg! A feleség megtanulja élvezni a szexet, lenyugszik, nem akar válni.

A férjnek ezt meg kellene köszönnie, ha már ő maga olyan "fatökű" volt, hogy nem jött rá, mi kell a nőnek. :)

Kalechtor 2014.04.06. 13:36:38

@No_Name01: Én pláne független személyiség vagyok, annyira, hogy magamnak is meglepő, hogy komolyan elköteleztem magam egy fiú mellett, mivel a régebbi ilyen-olyan kapcsolatokat képtelen voltam egyáltalán komolyan kezelni.

Mégis bizton állíthatom, hogy az egész minden téren annyira kellemes (jól főz, jól szexel, nem problémás, fiatal, gyönyörű), hogy ha nem tiltaná a törvény a női poligámiát, és nem bántanám vele, egyenesen több ilyet is tartanék, nemhogy ettől az egytől is megszabaduljak. :) Nem azért, mert ennyire rossz, hanem mert ennyire JÓ. :)

Kalechtor 2014.04.06. 13:39:37

@bALFAszHÍM: Még nem, majd eztán, de a szavazás és a politika- ilyen értelemben- erősen off. Főleg ha egy ilyen szélső-balos marxista-feministát kérdezgetsz. :)

Xylan 2014.04.06. 13:44:21

@Kalechtor: Na, erre most hogy jutott eszedbe válaszolni? Mondjuk téged ismerve meg sem lepődöm. Se azon, hogy amennyi minden érdekel, nem volt számodra nélkülözhetetlen a kapcsolat, sem azon, hogy több "fiúka" se tudna eltéríteni a céljaidtól. Csak színeznék az életedet, rendes fiúkhoz illően, mi? :)

Viccelek, tudom, hogy szereted és megtanultad komolyan venni. :)

Annyira kiálltál BH-ért, hogy ha nem írod, azt hinném megvédted Kevintől, mert arra pályázol, hogy a fiúd mellett majd jó lesz neked másodiknak. :D

Xylan 2014.04.06. 13:44:22

@bALFAszHÍM: Ezt már több férfinél is megfigyeltem, hogy ha cáfolják őket, elhitetik magukkal, hogy ők cáfolták a másikat. Különösen, ha nő.

Ez is olyasmi, mint az, hogy elhitetik magukkal, ők tartják el a családot, akkor is, ha a család tartja el őket. :)

Kalechtor 2014.04.06. 13:50:10

@Xylan: Nekem? Ez viccnek se jó. Egyrészt teljesen tárgytalan, másrészt, ha úgy vesszük, már ketten is "kidobtátok". :) De mondom, főleg tárgytalan. Én azért is írhatok neki ennyit, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogja félreérteni. Emberként tényleg kedvelem, a hülyeségei ellenére is. És nyilván ő se lenne második a fiúm mellett, vannak neki ennél jóval előnyösebb lehetőségei, amit tisztességes ember módjára megbecsül. Ebben biztos vagyok, úgyhogy előre le is írom helyette. :)

A kidobottságról annyit, hogy ez amolyan női dolog, és a férfiaknak valószínűleg ezért kell vigyázniuk rá, hogy ne terjedhessen el, hogy valaki már kidobta őket. Több köze lehet a női büszkeséghez, mint ahhoz, hogy egy nőnek olyan kell, aki minél több csajt "meghódított" vagy megfektetett. Egymás ledobott ruháit se szívesen vennék fel a nők. :) Hát akkor egy kidobott férfit? Mire utalna az? Neki csak olyan jutott, ami a másiknak már nem kell?? Legyen bármilyen jó pasi, valószínűleg finnyáskodni fognak, nem a férfi miatt, hanem amiatt, hogy egy más által leselejtezett "kacatról" van szó. Ha elfogadják, azzal bepozicionálják magukat az "alacsonyabb státuszú vagyok, nekem csak ez jutott" helyre. (részben hülyeség, mert kinek mi jön be, ki milyen jellemzőkkel passzol; nekem pl egy mackós pasi nem kellene, se egy jóval idősebb, másnak meg az lehet a tökély)
És fordítva korántsem ilyen egyértelmű. Attól nem biztos, hogy kelleni fog valaki, mert eddig még minden nőnek kellett. Ezért is nagyon veszélyes játék férfiként az ismerkedés. Míg egy otthagyott nőt azonnal tízen akarnak megvigasztalni (az addigi tartalékosok), addig a nőknél ez a fajta, egymás közötti hierarchia kiélezettebb lehet. Ezt segítheti az is, hogy- hangsúlyozom természet szerint- a nő önállóbb, függetlenebb, jobban elvan férfi nélkül. A férfi úgy emelkedhet erre a szintre, ha legyőzi a nőktől való eredendő függését.

Na, ezt se kezeljük egészen komolyan, egyszer muszáj volt leírnom, hogy valószínűleg hat egy ilyen ösztönös dolog a nőkre. Ami nem jelenti, hogy csak ez hat rájuk, sem azt, hogy mindenkire hatna. Utólag is elnézést a megfogalmazásért, nem a férfiak tárgyiasítása a célom, de talán így érthető meg legjobban a lényeg. A végén újra kiemelem: ez a legritkább esetben szól objektíven magáról a férfiról.

bALFAszHÍM 2014.04.06. 13:53:28

@Xylan: a te megfigyeléseid a te megfigyeléseid. Én általánosságban fogalmazok, nem magamról ömlengek, mint egyesek....
(ezt még a félárbócért kaptad,)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.06. 13:57:05

Nem tiltja a törvény a női poligámiát. Rengeteg nő él női poligámiában, csak néha nem ismerik egymást a "férjek". :) Egyébként poliandria, de ezt biztos te is tudod, érzem az iróniát is. :)

bALFAszHÍM 2014.04.06. 14:05:15

@Kalechtor: Ne szabadkozz. Viszont itt nagy örömödbe el ne kezd ugrabugrálni, mert bevered a fejed az "üvegplafonba". :(

Kalechtor 2014.04.06. 14:05:19

@No_Name01: Genetikailag mindenképp előnyös a génfrissítés, változatosság, a több oldalról való jó gének. De én egy, maximum két gyereket tervezek- ő nagycsaládot akar- és akkor azok már legyenek mind tőle. :)

Bár a fene tudja, ha bejön valami jó meló, mondjuk tudok itthonról programozni, vagy ilyesmi, akár még több is lehet. Nincs bajom az anyasággal. Sőt. Azzal van bajom, ha egy nőtől azt akarják, hogy kizárólag anya legyen.
Na meg, ő is sokat lesz velük, ebben biztos vagyok.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.06. 14:07:08

@bALFAszHÍM: Látod már hajlik rá, keresi a tudományos magyarázatokat, hogy mégis milyen előnyös lenne.

Bár ha tőled származna az egyik gyerek, biztos, hogy könnyen felismerné a párja, ugyanis jóval hisztisebb lenne a többinél! :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.06. 14:08:26

Kedves kommentelők, én is azt javaslom, zárjuk le ezt az off-áradatot mára. :)

Kalechtor 2014.04.06. 16:19:38

Persze, miután engem hagynátok slamasztikában. :)

Különben erről az ürítős dologról eszembe jutott, hogy én voltaképp kedvelem a "beleélvezős cuccokat" (cucc alatt itt nem férfit értek :D), sőt, azokat kedvelem leginkább. De jól mutatja korunk "szellemiségét", hogy lassan már teljesen kihagyják őket a pornókból. Nem elég, hogy mindenféle, nők számára élvezhetetlen, természetellenes, nyakatekert szituációt és pózt mutatnak bennük, előnytelen külsejű férfiszereplőkkel megfűszerezve- még erre se lehessen felizgulni nőként, hogy egy férfi RENDESEN adja oda magát, ahelyett, hogy össze-vissza élvezne.

Mintha kerülni akarnák a "kiszipolyozást", az "energiaveszteséget".

Pedig ez egy szép motívum lehetne arra, hogy a férfi a testéből táplálja a nőt, ott, ahol a nő ennek fogadására alkalmas. :) És a hétköznapokban sem élhető át mindig, mert sokszor gumit kell húzni, a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében, így a pár férfi tagja ebbe élvez el. Nem érezhető az élő hús, a férfinedvek. Néha tudatosan kell letagadni a gumi ottlétét, hogy ne legyen zavaró, mert az orgazmus ugye az agyban dől el. Elég büntetés az nem csak a férfi, hanem a nő számára is, amikor a közös orgazmus pillanatában nem "préselhet" ki semmit a partneréből.

A nő is táplálhatja a testéből a férfit, egy egészen másféle, nemek természetéhez hű folyamatban, amelyben mindkét nem megmarad a női és férfi lényegnél. Tehát még arra sem kell gondolnunk, hogy megbomlik valamiféle egyensúly, bár a kétféle folyamat merőben más, de ez főleg a nemek közötti különbségekből és így az egymáshoz való viszonyuk alapvető eltéréseiből fakad.

"Bár ha tőled származna az egyik gyerek, biztos, hogy könnyen felismerné a párja, ugyanis jóval hisztisebb lenne a többinél! :)"

Biztos szép gyerek lenne, ettől függetlenül abszolút tárgytalan, úgyhogy csak magatokat teszitek nevetségessé az ilyesmivel. :)

Nico3 2014.04.06. 16:54:07

@Kalechtor: Ezért jó, hogy jön a férfi fogamzásgátló. Úgy nem kell a gumiba élvezniük. A maga naturális valójában egyébként engem se izgat, hogy egyesek ürítésnek veszik-e vagy sem. Én is annak veszem, aminek akarom. Nekem se kellett többre nagyon sok mindenki, mint egyszeri "tápláléknak". :) Mert nem. Mert akkor nem kellett kapcsolat, mert nem akartam kötelezettségeket vállalni magamra. Ettől még igényes voltam, csak nem jött el az ideje, hogy a nyakamba vegyek egy komoly kapcsolatot és egy férfit. A párommal már évek óta vagyunk együtt, de azon is hónapokig gondolkoztam, legyen-e komolyabb is köztünk a laza összeruccanásoknál.

BH. kommentjére nem válaszolok, minden részletében szét lett cincálva. Lehet hogy gonosz leszek, de a gyereket nem nevelő kvóta-apák és az tetszett legjobban, hogy bizonyította, hogy ha egy nő mégis dupla annyi erőfeszítéssel előnyös helyzetbe jut, semmivel sem teljesít rosszabbul egy férfinál.

Nico3 2014.04.06. 16:54:08

De hogy megint felhúzhassa magát valamin, ő ezt írta a NŐKRE.
"túlórázni nem vagytok képesek, rugalmatlanok és megbízhatatlanok vagytok, kvóta nélkül senki sem szívesen alkalmazna titeket"

A nők írhatnák a FÉRFIAKRA.
"gyereket nevelni nem vagytok képesek, rugalmatlanok és megbízhatatlanok vagytok, protekció nélkül senki sem szívesen kedvezne nektek egyetlen gyermekelhelyezési perben sem!"

És rendben is vagyunk. :)

Oliva76 2014.04.06. 21:23:06

Nem akarok ezekbe a beszélgetésekbe csak úgy belerondítani. És félreértés ne essék, nem itteni kommentelőkről jutott eszembe. De már többször belekezdtetek, nálam emellett sajnos hiányos maradt a megértése. Miért lesz nőgyűlölő szinte mind, az olyan, akit gyerekkorában, gyakran az anyjával együtt bántalmazott az APJA?
Úgy értettem, hogy nem csak őt bántalmazták, hanem az anyát is.

Kalechtor 2014.04.07. 08:33:23

Először is szögezzük le, hogy nem csak férfiak lehetnek bántalmazók, főleg ha gyerekekről van szó. Ez azért speciális eset, amire érdemes kitérni, mert az ellentétes nemű szülő lesz a bűnbak. :) S hogy miért válik a kisfiúból a végén nőgyűlölő?

- Mert nem lehet férfigyűlölő, hisz meghasonlana önmagával. Még jobban, mint egyébként esélyes.

- Mert kiskorában inkább az anyával azonosult- főleg a közös "sors" miatt, így bekerült egy áldozat-szerepbe, amiből néha csak úgy kerülhet ki, ha később azonosul a bántalmazójával.

- Mert el kell fogadnia az agresszió jogosultságát, általános és egyetemes vezérelvként, ahhoz, hogy pszichésen képes legyen feldolgozni azt, ami vele történt. Ezzel együtt fel kell mentenie az apját és kicsit úgy kell hinnie, ő (és az anyja) igenis megérdemelte, amit kapott. Ez fontos pont. Ha valaki elfogadja, hogy a világ erő-elven működhet, azzal fixálja a gyengébbek jogos elnyomását is. Alapigazságnak fogja venni, hogy aki gyengébb, az üthető, azzal ő is bármit megtehet majd, mert így lesz "győztes". Ha nem üthető, akkor szidható, szapulható, megalázható. Az anya és a nő lesz a hibás azért, hogy nem védte meg magát- nem tette, tehát beleegyezett a bántalmazásba.

Ő akkor még a "gyengék" oldalán állt, az anyjáén, de ha férfivá válik, átkerül az apa, a férfiak oldalára. Az apa addig jogosan ütötte, formálta, hisz az anyjával együtt gyenge és alacsonyabb rendű volt. -> egész életen át kísértő és kompenzálandó kisebbrendűségi érzés, mert ő maga is képtelen volt magát megvédeni. Bizalmatlanság, az emberek, társas kapcsolatok felületessége, elutasítása, emberellenesség, antiszociális viselkedés is gyakori. Csak ő szerezhet érvényt az akaratának; a béli hit, hogy ha "enged", újra "ütni" fogják.

Ebből fakadhat a nők lenézése és a nők irányában érzett harag és bosszúvágy is. A fiú úgy érzi, az anyja gyenge, vesztes volt, esetleg nem szereti őt, mert nem védte meg. Érdekes a folyamat, ahogy ez végül a bántalmazó felmentéséhez fog elvezetni. Maga a nőiség és nőiesség lesz azonosítva a passzív, behódoló, tehetetlen állapottal, míg a férfiasság eleinte az agresszivitással, erőszakkal, azzal, amitől félni kell, ami bánt. Később az "igazsággal". Mint írtam, a kisfiú a férfi-oldalra akar átkerülni, ezért muszáj a nőket olyannak látnia, akik megérdemlik, hogy áldozattá válnak, a nagy, erős, feddhetetlen férfivel szemben, aki jogosan ütött.

A folyamat ambivalens. Azt is említettem, hogy csalódott az anyában és haragszik rá. Az ősbizalom az anyához köthető. Ilyen nőellenes férfiakról olyasmit is olvashattál, már ha nem tévedek, miket olvastál mostanában, hogy az apjuk a terhes anyjuk hasába ütött, hátha ráveszi a nőt az abortuszra.

A társadalom ilyen téren kevésbé elnéző az anyával, mint az apával. Mindenki úgy érzi, az anya- aki hagyományosan kisebb hatalommal rendelkezik- dolga megvédeni az apától is a gyereket. Ha fordított a felállás, ha az anya a bántalmazó, ritkán vonják felelősségre morálisan az apát. Biztos nem volt otthon, dolgozott, nem vette észre, amúgy is, a nő dolga foglalkozni a gyerekkel, hát mit csinált volna, mit tett volna ellene?
Nem tudom, hány %-ban fordulhat elő, hogy valaki a bántalmazó anyja helyett a vele normálisan viselkedő apját utálja meg, de szerintem meglehetősen ritka.

Kalechtor 2014.04.07. 08:33:26

Felnővén az apjuk által bántalmazott férfiak szinte pontosan ugyanarra az útra léphetnek, amelyen apjuk is járt. Egyrészt gyengének, passzívnak, alacsonyabb rendűnek fogják látni a nőket, akikkel nem szabad emberi közösséget vállalniuk, hiszen ők "erős férfiak" lettek, nem "vesztesek"- mint a nő, az anyjuk volt. Másrészt utálatosnak, szeretetlennek, megbízhatatlannak, erkölcsileg, morálisan, szellemileg alsóbbrendűnek, olyannak, aki elárulja, kiszolgáltatja őket, akiben nem lehet bízni, aki által elveszhetnek, akin bosszút kell állniuk azért, mert amikor még kisgyerekként gyengék voltak, HAGYTA, hogy "az" történhessen. A nő, az anya képe összefonódik a nőével, a szeretőével. A szeretőt ezért a helyén kell tartani, nem szabad túl közel kerülni hozzá. Le kell nézni, hiszen egy férfi bármit megtehet egy nővel, de ha hagyja, a nő újra sebezhetővé teheti- na nem egy másik férfival, hanem az "apa" külvilágbeli megnyilvánulásával, a társadalommal, törvényekkel, joggal, az élet mindennapi harcaival szemben. Felpuhíthatja, kisfiút csinálhat belőle, akit megint ütni fog- a "külvilág". Jogosan, mert ez az élet rendje, s ha így lesz, arról egyedül a nő férfiasságot romboló céljai tehetnek.

Otto Weininger szintén érdekes életúttal rendelkezik. Nincs róla tudomásom, hogy verte volna az apja, viszont az meglehet, hogy az apa az anyát is, részben a gyerekeket is rendszeresen "megalázta". Weininger zsidó származású volt, amit mélységesen szégyellt, ahogyan egyszerű, tanulatlan anyját is. Később a zsidóság szerinte társadalom és emberellenes, degradáló, értékromboló hatásait azonosította a nőiesség szerinte hasonló hatásaival, de ezek végső soron a saját lényében voltak jelen, elsősorban ott utálta meg őket. Későbbi öngyilkossága abból fakadt, hogy állítólag gyilkosságra akarta ragadtatni magát- erről egy barátja számol be- miközben fő művének központi mondanivalója, hogy a világ megtisztulásához kizárólag a női lényeg "pusztulása" vezethet. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy akik a zavaros sorsú feminista gondolkozókkal szemben fogalmaznak meg bizonyos kritikai észrevételeket, lehetőleg gondoljanak bele ebbe is. Weiningernek valószínűleg soha nem volt kapcsolata nővel, ahogyan sok más, a női lényegről hasonlóan filozofálgató szerzőknek sem.

Az előbb bántalmazott, később bántalmazó férfi oldalán a "szeretőéhez" hasonló sors vár a gyerekekre is. A nő, a gyerek, a család- egy oldalon áll, kontrasztban az erős férfivel: ellenségek. És a független, erős, határozott (itt főleg arra célzok, hogy nem gyámoltalan áldozattípus) nőket is ezért viselhetik rosszul. Megbontják ezt a képet. Összezavarják a nőkről, férfiakról kialakult mintát. (De egyszersmind vonzóak is lehetnek- egy ilyen nő meg tudta volna védeni a kisfiút és képes lenne megvédeni azt a kisfiút is, aki még mindig él a "férfiban"- mindenkinek ajánlom ezzel kapcsolatban a "Sejt" című, kissé szürreális filmet. Nagyon tanulságos!)
A férfiban ellentétes érzések kavaroghatnak: mivel "kisfiú" is szívesen lenne egy ilyen nő mellett, hogy feloldozást nyerjen, megtisztuljon a múlt, azáltal, hogy újra átéli, immár pozitívabban- ez talán csak fokozza benne a nőkkel szembeni ellenkezést és bosszúvágyat.

Itt is van ambivalens kötődés, hisz az anyával vállalt sorsközösség kisgyermekkorban különösen erős volt. A közös áldozatszerep talán egy életre feledhetetlenné tette. De mindezek fölött állt a bántalmazó apa, a férfi, akit folyamatosan mentegetni kell, akivel azonosulni kell és aki egy életre elintézte a nők lenézésére való törekvést és hajlandóságot. Vagy épp ellenkezőleg: az olyan nők beteges imádatát, akiket egyetlen férfi sem tud alárendelni, vagy bántani, vagy akik egyenesen uralkodni tudnak a férfiakon.

A gyermekkori traumák hatása persze nem mindig ölt ennyire nyílt megnyilvánulási formát. Ismert egy lappangó, látszólag ellentétes megnyilvánulás is: a nőket védő "hősé", aki próbál előzékeny lenni, főleg a külsőségek terén. Kihangsúlyozza, mennyire nőtisztelő, és burkolt formába csomagolja a lenézését. A háttérben a folyamat ugyanaz. Ő ha üt, szégyelli magát, bocsánatot kér. Ha néha kibukik belőle, mennyibe nézi a nőket, később mélységesen megbánja és engesztelésül virágokkal halmozza el a kedvesét. Ezek a (z ön)bizonygatások inkább szólnak saját magának, mint a nőknek.

Javítsatok pontonként, ha úgy érzitek, valamit nem jól látok. :)

Nico3 2014.04.07. 12:12:10

Ha már az infós pszichologizál, én meg ezt hoztam a kedves kvóta nő pártiaknak. Hányat hozzak még? Ne a MÚLTAT emlegessük, az már elmúlt.

twice.hu/hitech/20-masodperc-alatt-feltolti-a-mobilt-a-18-eves-lany-talalmanya

ecolounge.hu/zoldmotor/egy-15-eves-lany-talalmanya

mashable.com/2013/12/02/sunsaluter-video/

Persze ezek mind le lesznek szólva. Akkor én miért becsüljem meg a "férfitudományt", ami ezer év alatt összességében nem fejlődött annyit, mint amennyit a tudomány az utóbbi száz évben felmutatott? Itt már nem arra épülnek a dolgok, hogy rájöttek a gravitáció törvényére. Ha jól tudom, azóta arról is egészen mást gondol már Lisa Randall, de majd Black kijavít engem is, ha mégse.

Oliva76 2014.04.07. 17:25:05

@Kalechtor: Köszönöm szépen a részletes választ! Én csak arra voltam kíváncsi, miért lesz annyi ilyen férfi nőellenes és miért esik jól nekik folyamatosan bántani vagy lekezelni a nőket. De ahogy kivettem a válaszodból, legbelül talán a férfiasságot utálják először. Ezután jön egy erős önutálat és talán meg is undorodnak maguktól, amikor rájönnek, hogy a férfi-nembe tartoznak. És ennek isszák meg szegény nők a levét. A saját anyukájuk is talán, aki dolgozott értük. Nem tudom, mi segíthetne rajtuk. Ki szeretném egészíteni azzal, hogy sok szó esett az önigazolásról. Ők szerintem a saját ellenségeiket fogják kitermelni. Addig bántanak valakit, míg igazolva nem látják, hogy őket bántja mindenki.

Kalechtor 2014.04.07. 17:58:54

@Oliva76: "Nem tudom, mi segíthetne rajtuk."

Semmi? :) Az ember nem mindenható. A pszichés egyensúly meg érdekes dolog. Van aki egyszerűen úgy marad, mert egész életében nem lesz ereje kitörni. Közben bánt másokat, verbálisan vagy fizikailag, mert békétlen önmagával. Szerintem Otto Weininger is ez az eset volt.

Van ennek enyhébb formája, már felhozódott a múltkor: amikor apuka semmirekellő, a család tartja el, mert vagy alkesz, vagy egyszerűen lusta. (A ROKKANT férfiak NEM ebbe a körbe tartoznak!)
De azért játssza a családfőt, pedig egész életében nem csinál semmit. Na jó, nem semmit, de maradjunk annyiban, hogy minimális mozgással oldja meg az emberiség utánpótlását. Ezek a férfiak és az ilyen családokban felnőtt fiúk hangoztathatják leginkább, hogy a nők nem szeretnek dolgozni és másokon élősködnek.

Ez a példa, hangsúlyozom, annyira gyakori, hogy lassan visszafelé is lehet következtetni belőle. És ezzel még mindig nem állítottam, hogy sok az ilyen férfi- csak annyit, hogy a jelenség szintén a férfiak (ön)felmentését vonja maga után. Ki kell emelni a nagy, általános férfi-tetteket, le kell kicsinyelni a női-tetteket, hogy el lehessen terelni a figyelmet a "hereségről".

Mára ennyi, talán egyszer folytatom egy cikkben. Hogy mindenki megnyugodjon, a nőkre is kitérek. Bár mondom, én még olyan nőt, aki TÉNYLEG semmit nem csinál (se gyereknevelés, se házimunka, se munkahely) egyáltalán nem láttam. Míg férfit már igen, jó párat.

Mondjuk ezek "csak" egyéni tapasztalatok. :)

"De ahogy kivettem a válaszodból, legbelül talán a férfiasságot utálják először."

Az összképbe az is beletartozhat, hogy önmagát bünteti és a férfiasságot akarja megalázni valamilyen módon.

Nagyon változatos és mozaikszerű lehet az egész jelenség. Arra még nem jöttem rá, hogy ez végső soron a bántalmazó apa és a férfiasság latens utálata és büntetése, vagy inkább a bántalmazás során szerzett kisebbrendűségi érzésből fakadó önbüntetés. Talán beszélgetnem kellene olyan emberekkel, akik egészen tisztán mutatják ezt a mintázatot. Szoktam olvasgatni valamit mostanában, amiről úgy feltételezem, talán közelebb visz a megértéshez.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.07. 18:43:33

@Kalechtor: "Nagyon változatos és mozaikszerű lehet az egész jelenség. Arra még nem jöttem rá, hogy ez végső soron a bántalmazó apa és a férfiasság latens utálata és büntetése, vagy inkább a bántalmazás során szerzett kisebbrendűségi érzésből fakadó önbüntetés. Talán beszélgetnem kellene olyan emberekkel, akik egészen tisztán mutatják ezt a mintázatot. Szoktam olvasgatni valamit mostanában, amiről úgy feltételezem, talán közelebb visz a megértéshez."

?

Kalechtor 2014.04.07. 18:50:39

@No_Name01: Ez már nem érdekel annyira. Találtam egy sokkal különlegesebb "esetet", ami szellemi szempontból nagyobb kihívás. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.07. 18:54:41

@Kalechtor: Remélem nem akarsz vele beszélgetni. Annak a szerencsétlen embernek pont csak a te elméleteid hiányoznának még. :)

Kalechtor 2014.04.07. 20:53:44

Én csak olvasgatom néha, miket ír. Sajnálom azt az embert. Egészen jámbornak tűnik. Érdekes, hogy különböző csatornákon keresztül mennyire másnak és másnak tűnhet egy-egy személy. De az is lehet, hogy ő sajnálja és sajnáltatja magát. Szándékosan, hogy kiváltson valamit a beszélgetőtársaiból.

Ezt nem tudom.

Mindenesetre nála még semmiféle nőellenesség nem tűnt fel. Ezért is érdekelne a története. Azzal tisztában vagyok, hogy néha veszélyes dolog lehet megbolygatni a múltat. Talán jobb is, ha nem tesszük, azzal a hiszemmel, hogy az majd mindent megold, ha kicsit belenyúlunk valakibe. Az emberek nem gépek.

Nico3 2014.04.09. 08:15:05

A kedvenc emberkéd már megint ugyanazt ismételgeti. Szerintem neked se mondana mást. :) Bár lehet neked élvezetes a szöveg. :D

Kalechtor 2014.04.11. 10:56:52

Ezt a témát engedelmetekkel áthoznám ide. Nehogy elkallódjon ott, a Barbaarb-al folytatott tudományos csevejben. Annyira figyelemreméltó, hogy még kezdeni kell vele valamit. :)

"Ha valóban eszmék jöttek létre, hogy szétrombolják a családokat, miért gondolja mindenki, hogy ezek FEMINISTA eszmék? Nőknek még mindig nem sikerült tömegesen kulcspozíciókba jutniuk. Leszámítva a Tamási féle patriarchális felfogásúakat. A szerencsétlen nők azóta is olyan célokért küzdenek, sokszor hiába, hogy a gyerek mellett is lehessen egy normális állásuk és a férjük is mosogassa el azt a két tányért.

A családromboló eszmék lehetnek éppenséggel patriarcha eszmék is. Tele vannak velük az újságok, a magazinok, az internet. Honnan tudhatjuk, hogy Tamási Erzsébet nem egy beépített családrombló uszító, a többi hasonlóval együtt? Rusz Edit, Lux Elvira, hogy ne kifejezetten férfiakat említsek? Vajon nem ők adagolják be a férjeknek, hogy ne hagyják "kasztrálni" magukat, mert tudják, hogy a végén váláshoz vezet, ha a férfi elkezdi "lekezelni" a nőt és kivonni magát minden hasznos teendő alól?

Én jóval valószínűbbnek tartom. Az ilyen nők mindig nagyon gyanúsak voltak. És mindenhol kapnak felületet. Fizetnek nekik, az állam tartja ki őket. Minden ilyen nő, kezdve a mai Oravecz Nórával, vagy akár Éva-Csillával, hirtelen tesz szert hatalmas népszerűségre és ezzel együtt rengeteg pénzre is. Hízelegnek a férfiegónak, a férfi játszani kezdi a patriarcha családfőt, a nő nem bírja tovább a sorozatos megaláztatást, elválik, aztán szépen az ő nyakába lesz varrva a dolog. Utólag pedig mindenki bölcsen megmondja, hogy a feminizmus tehet az egészről.

Bizonyítsa már be nekem valaki, hogy nem így van."

Szervesen kapcsolódik ehhez a kommentemhez is:

nokesferfiak001.blog.hu/2014/03/29/nok_bevetesen/fullcommentlist/1#c22212412

Kalechtor 2014.04.17. 09:21:21

Milyen folyamatok zajlanak "eközben" a távol-keleten? A cikk néhány apró pontosításra szorul. Én inkább "új típusú" férfinak nevezném őket, de semmiképp nem nőiesnek, vagy feminimnek.

Kiemelt rész: "S bár a trendet a középkorú házas nők indították el..."

xiaolongimnida.wordpress.com/2012/12/13/a-koreai-ferfiideal-drasztikus-atalakulasa-a-viragferfiak-megjelenese/

Akinek van türelme végigolvasni, tegye meg. Ez a folyamat, a feminizmustól függetlenül a világ minden táján elindult.

Kalechtor 2014.04.17. 14:28:15

@Nico3: Kitudja, mi az igazság? Egyik jobb, mint a másik. De most tényleg. :)

"A lapok szerint egy ilyen helyzetben egy erőt sugárzó, az önvédelmi képességeket fejlesztő sport esélyt ad a nőknek arra, hogy teljes értékű embernek érezhessék magukat. Az Atlantic kommentárja szerint ennek köszönhető az a látványos jelenség, hogy az iráni női sportolók a korlátozások ellenére egyre inkább feltörnek a nemzetközi versenyeken, és ezt a lázadást testesíthetik meg a női nindzsák is."

www.origo.hu/nagyvilag/20120330-iran-noi-nindzsa-hadserege-orgyilkos-harcosok-vagy-feminista-sportolok.html

Iránban egyébként többségében perzsák élnek, az arabok csak egyfajta "etnikum".

Itt videó is van.

www.youtube.com/watch?v=MJjpFYVvwBo#t=103

Kalechtor 2014.04.17. 19:59:02

Szegénykének ruhára már biztos nem volt pénze. :( - ezért kell félmeztelenül nyomnia!
Hangot ne adjatok rá, nem sokat veszítetek. Egyébként szép, formás testű fiú, elől is, hátul is, arrafelé hétköznapinak számító fejjel. :)

www.youtube.com/watch?v=7b2dOpMHHQw

Kalechtor 2014.04.17. 19:59:03

Tévedtem, mégis kell rá egy maximum hangerő. :)

Nico3 2014.04.18. 09:56:37

@Kalechtor: A zene tényleg életveszélyes. :'( Elhiszem, hogy csak a testéért bírják ki a lányok. A feje meg kicsit fura. De nem árt vigyázni az ilyenekkel. Ha telepakolná cuki tárgyakkal a lakásom, azt nem élném túl. :''(
A cikkel összefüggésben tényleg látszik a videóról is, hogy elég, ha a nőkre nem erőszakolják tovább a klasszikus, nőiességet magának akaró férfi képét, azonnal az ilyenek felé fordulnak.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.18. 09:57:46

@Nico3: Inkább nézz szét máshol is. Black most nyert tőled egy újabb üveg whiskey-t. :)

Kalechtor 2014.04.18. 10:25:58

Túl kiszámíthatóak az emberek. :)

Van egy elméletem egyébként, ami abból indul ki, hogy itt, nyugaton a férfiakat mesterségesen a nők ellen uszítják, mert így választható el a legkönnyebben egymástól a két nem. Az említett kóklerek megpróbálják elérni, hogy a férfi ne legyen jó férj, jó apa- hanem ehelyett próbáljon inkább "FÉRFI" (tehát a nő számára haszontalan, sőt, a nőt irritáló) maradni. Ennek egyik eszköze a "kasztrálás" állandó emlegetése.

A férfi ettől állandóan dacos lesz, lázadozik- népszerűbb nevén megpróbál "családfő" lenni, uralkodni a nőn. ("Pszt! Ha nem te irányítasz, ha a nő is lehet sikeres a szakmájában, ha te is a kezedbe veszed a gyereket, ha egyenrangúak vagytok, akkor téged ELNYOMTAK! Nem vagy férfi! Lázadj fel!")
A nő rájön, hogy neki ez úgy hiányzik, mint egy púp a hátára, és elválik, vagy már eleve kapcsolatra se lép.

A másik oldal a női része. A nőket valóban fogyasztásra kell ösztönözni, hogy megfelelhessenek a férfiak igényeinek. Itt kétoldalú lesz a folyamat. A férfi-igényeket mesterségesen feltornázzák, a nőket minél nagyobb fokú megfelelésre késztetik. Mit lát a férfi? Playboy-lányokat, pornószínésznőket. Mit akarnak eladni a nőnek? Mázt, vakolatot, plasztikát, festéket, fiatalító eszközöket, fogyasztó tablettákat, ezer féle kütyü... NEM, mindenféle kence-ficét.

Tényleg, a Tamási meg a Rusz megfigyeléseim szerint sminkel, biztos ezért "tetszenek" jobban a patriarcháknak. A máz kell nekik. :)

Most jön a csavar. A férfi is fogyaszt. Neki a NŐT akarják eladni. Tehát a nőnek eladják azt a sok haszontalan vackot, ami által "nőnek" érezheti magát, mert ő "Megérdemli!", hogy a fél vagyonát ilyenekre költse. A férfinek pedig a nőt.

Ha együtt él egy nő és egy férfi, akik családot alkotnak, akkor a férfi nem fizet a nőért. Nagyon helyesen. Ilyenkor mindketten "maguknak" nevelik a gyereküket, maguknak végzi el a házimunkát, egymásnak pedig szeretetet és jó szexet adnak. A fogyasztói társadalom haszonélvezői ebből semmiféle anyagi haszonhoz nem jutnak. Ha a családi élet érzelmileg is kielégítő, a család, mint szerves egység, olyanokra se fogja szórni a pénzt, mint wellness hétvége, alkohol, szerencsejáték. (Én is pókerezem, de ha hirtelen veszteni kezdenék, azonnal abbahagynám!) :)

A magányos férfiak több pénzt vernek el havonta, mint bármelyik szingli. Mit vesznek ők? Prostikat, és pornót. Kinek származik ebből haszna? A striciknek, vagy még inkább a hálózat fejének, illetve a "médiának". Miért fog fizetni a férfi? A számára mesterségesen előállított nőért.

És hogyan lehet sok ilyen, árulható "nő"?

Aki azt hiszi, önszántukból választják ezt a hivatást- téved. Az ilyen lányok többségét világvégi kis falvakban szedik össze, olyan helyekről, ahol fát kell lop.. gyűjtögetni télen, mert másképp megfagyna a család. Vagy verték őket kiskorukban, ezért elmenekültek otthonról. Ez egy kényszerpálya. A fogyasztói társadalomnak viszont az is érdeke lesz, hogy megmaradjon a nők "hagyományos", "eladható" rétege. Az a réteg, akiknek eszükbe se merne jutni, hogy ők valaha is önmagukat fenntartó, független, saját lábukon megálló, egyenrangú emberek lehetnek- nőként.

A pornó még irreálisabbá teszi a férfiigényeket, és még alkalmatlanabbá teszi a férfiakat a normális kapcsolatra. Azt hiszik, a nők részéről az a természetes viselkedés, amit a pornójelenetek mutatnak. Megharagszanak a nőkre, ha nem akarják bevállalni "mindezt". Úgy érzik, a nők önzőek, gonoszak, és ennek a feminizmus az oka- hiszen a pornóban is behódolnak, ott is a férfi az "úr". A nemek még inkább eltávolodnak egymástól. Miközben a nőnek azt sugallják, hogy ő "megérdemli!", hogy "hercegnő" legyen, addig a férfinak azt, hogy ő megérdemli, hogy "NŐ" legyen. :)

A végén mindkét nem még többet fizet a magányért, amit paradox módon tök ingyen is meg lehetne oldani. :)

Azonban ez az egész csak azokkal működhet, akik birkamódr... tudatlanságban tarthatók. Ha ismernék az emberek természetét, nem fizetnének ilyen hülyeségekért és egyszerűen rájönnének, hogy nőként akkor és olyan jó szexet kapnak a leghelyesebb férfitől is, amilyet akarnak, férfiként meg elég megfogni azt az átkozott mosatlan tányért és elég emberként kezelni a nőt ahhoz, hogy normális, emberhez méltó családi életük lehessen, ne rokkant nyuggerként végezzék egy hajléktalanszállón. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.18. 11:24:23

De ha ez az egész a nők ellen (is) szól a patriarchális hatalom által, akkor válás után miért a nőnél marad a gyerek? Elérhetnék azt is, hogy a férfinél maradjon.
Ez még bennem is felmerült. Ezért hiszik, hogy feminista lobbi van a dolog mögött.

Kalechtor 2014.04.18. 11:29:02

Mert a hatalom (mint férfi) továbbra is a "néppel" (mint nővel) akarja felneveltetni a következő generációt. :)

A mai férfi a gyereknevelésre már tökéletesen alkalmatlan, vagy legalábbis azzá akarják tenni. A munkafolyamatok a munkahelyekre csoportosultak át. Az apáknak, illetve a nőtlen férfiaknak azt a tendenciát közvetítik, hogy hajtsanak, legyenek sikeresek, túlórázzanak- ház, pénz, kocsi, csajok. Ha majd megnősülnek, a gyereknevelés, háztartás úgyis az asszony dolga lesz. Ők akár napokra, hetekre távol lehetnek a családjuktól. Nekik nem kell vele foglalkozniuk, mert férfiak.
Nagyapám mesélte, hogy régen a családi gazdaságban a gyerekek is mentek a mezőre és ott voltak az apjuk mellett. Vagy este, a jószágoknál. Tehát nem csak az anyjuk, de az apjuk mellett is, és nem csak a fiúk, a lányok is. Este, míg az anyjuk tegyük fel főzött, az apjuk mesélt nekik. Az egészen kicsi gyerekeknek is.

Ha ma hazamegy egy apa, előfordulhat, hogy elhajtja a gyerekeit. Nekem a régi világban a jogegyenlőtlenség és a családfőség intézménye nem tetszik. De az igazán modern családokat kivéve, sokkal emberközelibb volt az egész, mint amit ma próbálnak eladni "férfiszerepként".

Nézzük, mi történik válás után. A nő egy jól működő családhoz viszonyítva ki lesz használva. Egyedül marad, egyedül az ő nyakába szakad minden. A gyerektartás nem pótolhat sem egy szerető férjet, társat, sem egy jó apát. A férfi is ki lesz használva. Egyedül marad, s bár gyereket nem kell egyedül nevelnie, de fizet, mint a katonatiszt. Megint mindkettő megszívta. A nőnek talán jobb, mint a házasság alatt volt- de ez csak annyit mutat, hogy a házasság maga nem működött megfelelően.

És mindkettő többet fog fogyasztani, mint családként tették volna.

A gondok ott kezdődnek, amikor a feminizmusnak hála, a nők már arra se pályáznak, hogy elvált feleségek lehessenek. Inkább "karriert" akarnak építeni. Nem szeretnének szülni, már nem is törekszenek a család és karrier együttes megvalósítására, már az sem érdekli őket, hogy egy igazán jó férjet és apát próbáljanak "faragni" a férfiból.

Feladták, tesznek az egészre, helyette szembemennek minden eddigi normával. Lázadnak a szexista reklámok ellen, nem veszik meg a méregdrága szépítkezőszereket, alsóneműket, inkább tartósan berendezkednek egy önálló, független életvitelre. Nem adják el magukat, megtapasztalják, hogy még "milfként" is az fekszik le velük, akit akarnak, és egyetlen férfival sem kell kínlódniuk, ha képesek megteremteni a maguk számára az áhított egzisztenciát.

A fogyasztói társadalom és a média ilyenkor veti be a Rusz, Lux, Csides, Oravecz típusú "kóklereket", hogy mossák át kicsit az emberek agyát. Ha megfigyeljük, ezek mindegyike a hagyományos szerepek mellett érvel, mégis lázít. Mindkét oldalt lázítja. A férfiak legyenek a klasszikus értelemben "férfiak", vezessék a családot, a nők viszont ezt ne fogadják el, csak akkor, ha a férfi valóban tökéletes. Megvan a kiskapu. A nő kontrollálja az őt vezető férfit. Az ellentét nyilvánvalóan újragerjed. Csak másképp. :)

Ahogy Nicoék felvetették, úgy látom én is. Az efféle nők átálltak a "férfi-oldalra", baj lehet a nőiességük elfogadásával, ezért többnyire maszkulin jelenségek. Úgy érvelnek, úgy vitáznak, ahogyan egy férfi. Támadnak, kötekednek, személyeskednek (nem akarok sztereotip lenni) harciasak, "agresszívak".

Egy nő nem így visz végig egy vitát. :) Nem akar senki torkán erővel lenyomni semmit, nem védekezve-támad, hanem visszafogott, nyugodt, akár csendes is lehet- de érvel. Bemutatja a saját látásmódját és szempontjait, kifejt egy témát és figyel arra, hogy kialakuljon egy határozott, elfogadható összegzés. A nőies viták a win-win helyzetekre törekszenek- arra, hogy ne két vesztes legyen a végén, hanem két nyertes. Nem az ellentétet akarják szítani, hanem előmozdítani a megegyezést. Nem állítom, hogy a nők kompromisszum készebbek.

Azt állítom, hogy az erős emberek azok. :)

Például:

www.nlcafe.hu/ezvan/20130308/egyenjogusag-feminizmus-nonap/

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2014.04.18. 12:04:05

@Kalechtor: A férfi, mint hatalom feláldozza a többi férfit? Nekem hihető, de mások ebbe kötnének bele elsőnek.

Kalechtor 2014.04.18. 12:05:44

Nekik nem érték a többi férfi, mehetnek a levesbe. A férfinek soha nem volt érték a férfi, de ez sem a nők hibája. Egy kínai vezető úgy nyilatkozott, hogy nem ártana most Kínának egy háború, mert nagy a feszültség: nem jut mindenkinek nő. A sok nő nélkül maradt férfi feláldozható emberanyag a háborúban.

Nem a nőnek, hanem a hatalommal rendelkező férfiaknak.

A nő is feláldozható, csak másként. Továbbra is kell, aki szüljön, gyereket neveljen, hogy legyenek újabb tudatlanságban, félnyomorban tartott fogyasztók vagy árucikként használható "női testek".

A nőknek meg kell húzni a jelképes "üvegplafont". Degradálni kell a karrieristákat, a törtetőket, a nagyravágyókat, és támogatni az önfeláldozó, gyereküket akár egyedül is nevelő anyákat, ha kell, állami juttatásokkal is.

Xylan 2014.04.18. 12:45:25

@Kalechtor: "A nő is feláldozható, csak másként. Továbbra is kell, aki szüljön, gyereket neveljen"

Igen, ez igaz. Az elvált anyák nevelik továbbra is a férfi helyett a következő generációt. Annyi a különbség, hogy a kedves férjük válás után már nem élősködhet rajtuk. De azért nevelik, egyedül. Egy férfinek ez persze nem feltűnő, olyannak főleg nem, aki házasság alatt is csak beleült a kényelembe, amikor hazaért.

A régi világot nem ismerem annyira, én nem írom, hogy csak a családfőséggel és jogegyenlőtlenséggel lett volna bajom. De az biztos, hogy már ez a kettő is elég ahhoz, hogy inkább lettem volna önmagamat menedzselő prostituált, mint feleség.

Ahhoz túl büszke lettem volna, hogy elfogadjam a férfi gyámságát. És nem csak túl büszke, de nem is tudtam volna férfinak látni ezután. Csides itt rontja el. Persze nem az ő szempontjából. De nekem ennyi is elég, hogy átlássak a szitán. Ezt a nőkön való uralkodást erőltetnék változatlanul, de nekem az ilyen férfi egy idő óta már nem is számít férfinak, semmilyen értelemben sem.

Xylan 2014.04.18. 12:45:26

@Kalechtor: "Túl kiszámíthatóak az emberek. :)"

Neked igen, más meg változatlanul összekeveri a feketét a fehérrel is. :) Van egy olyan érzésem, hogy egyes férfiak olyanok, mint a valóban vak ember. Csak tapogatóznak.

Az állandó elfojtás tényleg elvakulttá teheti az embert, a végén mindenhol a saját (vágyott?) ellenségeit fogja látni. :)

Kalechtor 2014.04.18. 12:55:40

@Xylan: Ha az elfojtás és kompenzálás kettősénél mindennek az ellenkezőjéből kell kiindulnunk, akkor egyeseknél lusta és hereként élő férfiismerősök, rokonok mentegetéséről is szó lehet.

Ezzel tökéletesen passzol, hogy "adjunk egy funkciót a férfinak (is!)- megvan: családfő!" (hogy legyen valami értelme); nagyon sok példát láttam már eddigi életem során arra, amit a múltkor fogalmaztam meg. A védelembe vett értékrend és férfiszerep, illetve a nők degradálása a holdra mutató ujjként funkcionálva mutat rá, hogy mely tartalmak kínosak vagy esnek a gátlások fennhatósága alá.

Kalechtor 2014.04.18. 13:03:12

"Ezt a nőkön való uralkodást erőltetnék változatlanul, de nekem az ilyen férfi egy idő óta már nem is számít férfinak, semmilyen értelemben sem."

De maradhatnak meg a nő számára vonzó, férfias oldalai is. Éppen azokra célzok, amelyeket titkolni, kompenzálni próbál. Ha ezekkel hajlandó szolgálni a nőt, akkor a többivel egyszerűen nem kell foglalkozni, tehát más téren a nő életéhez egyszerűen ne lehessen köze. :)

Kalechtor 2014.04.18. 15:27:52

@Nico3: Kimaradt. Igen. :) Ekkora tömegeknél nyilván nem okozhatja más.

A cuki fiúkat szeretem, de a cuki stílust én is utálom. Voltak fiúim, akik hordtak rózsaszín pólót, akadt akinek jól állt, de amikor rózsaszín szívecskéket, meg mindenféle cuki dolgot akartak erőszakolni rám is, határozottan lazítottam az addig is laza kapcsolaton. :)

A cuki fiúkból érdemes a darkosabb kategóriát választani. Az még bőven jól néz ki, ad magára, szép a haja, a teste, de nem "cukiskodik" túlzottan. Az a lényeg, hogy a személyisége és szerepfelfogása ne legyen régimódi. Akkor már nagyjából sínen vannak a dolgok. :) Ha pedig komolyabb kapcsolatot akar valaki, előtte nézze meg, milyen a fiú apja, mit csinál, hogyan viselkedik a családban.

KevinT 2014.04.18. 16:28:16

@Kalechtor: Ahogy olvasom más felé,a nöknek bejön a Bruce Villis,Jonny Depp.:) Ide még nem jött át a keleti feminizmus.:D Vagy mért tetcenek nekik ezek?

Oliva76 2014.04.18. 16:28:17

Nagyon jó volt olvasni ezt az elemzést. Mindennel tökéletesen egyetértek. A bőrünkön érezzük, hogy ez van, csak gyakran nem látunk így bele.

Kalechtor 2014.04.18. 16:44:46

@KevinT: Ezért.

www.fanpop.com/clubs/johnny-depp/images/33955329/title/young-photo

Fiatalabb korában talán még én is bevállaltam volna, most nem, már bőven elmúlt 30. :) Szőrtelen, vékony és szép a haja. Szerintem az arca se gáz. A szája pedig vastag, érzéki. Emellett szerencsés alkat, nehezen öregszik. Az ő karrierjét az Ollókezű Edward futtatta fel, s ha azt állítom, köze van a metroszexualitáshoz, biztos mindenki hülyének néz érte. Pedig ennek ellenére állítom. J.D. egyáltalán nem klasszikusan férfias férfi. Máshogyan nem tudom írni, mert maximum ennyire vagyok megengedő, hogy van a hagyományosan férfias, meg a most férfias. :) Na, ő most az.

Bruce Willist a viselkedése miatt kedvelik a nők. Ezt most nem fejtem ki, de figyeltem a gesztusait és ha jól megnézitek, gesztusok szintjén (a tekintet is fontos) szinte ugyanazt csinálja, mint az rm-es fiúk. A filmesek akartak egy akcióhőst, aki kemény és mindenkit legyőz, emellett megtalálták azt az embert, aki tökéletesen képes hatni a női ösztönökre. Emiatt kivétel, mert más, hasonló kaliberű férfiak a nők számára szinte érdektelenek, akkor is, ha sztár lesz belőlük. Van még egy ilyen, hasonló tekintetű, hasonló gesztusokkal bíró, akire akármilyen "macsó" szerepet osszanak, maga a színész eredeti karaktere üt át rajta.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Jason_Statham_2007.jpg

A tekintetét figyeld.

Nekem mondjuk egyik sem tetszik. :) Sok nő egyébként nem képes észlelni, hogy mikor és miért vonzódik valakihez ösztönösen és mikor van az, hogy csak követi a normákat és azok alapján ítéli meg, mennyire vonzó egy férfi.

A nőknek általában nem jönnek be a klasszikus akcióhősök. Azok sem, akiket a férfiak többsége férfiasnak tart. Az élet maga is ilyen- mikor a férfi rábök egy átlagos, 40-es pasira, hogy szerinte mekkora szívtipró, akkor a saját szempontjai szerint ítél. A való életben egy átlagos 40-es pasinak tizedannyi esélye nincs egy fiatal nőre- hacsak nem nagyon gazdag, de ez nem ösztön- mint egy átlagos 40-50 közötti nőnek egy fiatal, helyes (vagy több fiatal, helyes) férfira. A sztárvilág is ezt tükrözi. A nők többsége ma már a fiatal, jóképű színészekért rajong, 40-esek között egy-két Willishez hasonló "sármos" akad, aki még esélyes lehet.

De konkrétan ismerek több olyan családanyát is, akik szívesebben nézegetik őt. :)

static.tvgcdn.net/MediaBin/Galleries/Editorial/121029/Dead_Sexy/thumbs/sexy-horror-twilight1_351x500.jpg

Nico3 2014.04.18. 17:24:39

Én is átéltem a nagy Alkonyat-őrületet. Miközben én csak egyszerűen nyugtáztam, hogy a főhős egészen vonzó, pont a kisgyerekes htb. anyukák voltak odáig meg vissza érte. :) A fiatal csajok is, de azon nem lepődtem meg.
Laknak erre gazdagabb htb. anyukák, azok titokban gyűjtögetni kezdték róla a képeket. A férjek azt hitték, meghülyültek, amikor felfedezték a gyűjteményt. :D Hallottam egykét jó sztorit. Az asszonyok tagadtak, azt mondták, a történet tetszett nekik, nem a fiú. :D
Szerintem ha nem azt a fiút teszik bele, a semmitmondó, nyálas történetért meg se nézi senki.
Az egyik barátnőmhöz jár egy elvált asszony, van egy gyereke is, 25-30 között lehet. Az annyit áradozott erről az alkonyatos fickóról, hogy a barátnőm már kérte, hogy hagyja abba. :)

Aztán a csúnyább és öregebb férfiak elkezdték irigységből buzizni, erre a nők egy része abbahagyta, mert nálunk újra befolyásolhatók a nők, erre szocializálják őket. Ez Ázsiának egy nagy előnye, hogy ott még nemrég szabadultak fel és elsöprő erővel állnak ki magukért. Ezért akarják "megreformálni" az iskolákat, óvodákat, hogy megint mossa át a lányok agyát és kényszerítse rájuk a hagyományos női szerepet.

Itt is ez megy, már jó ideje úgy mutatják be a férfiasságot, hogy erő, tudás, irányítás, határozottság, a nőiesség meg ezek ellentéte. Ezzel általános, nemfüggetlen emberi jellemzőket sajátítanak ki a férfiak, mert egyébként éppen nekik nem lenne önazonosságuk.
A tehetséges nőket is kihagyják a tankönyvekből, a művészeket meg gyakran csak vezetéknévvel jelölik, hogy ne derüljön ki a nemük.

Xylan 2014.04.18. 20:24:41

Sokan már azokat a férfiakat is lebuzizzák, akik csak egyetlen fokkal szebbek az ördögnél. Most akkor nőként választani kellene, hogy ápolatlan, előnytelen arcú, idősebb, unalmas, patriarcha férfi mellett döntünk, vagy vállaljuk, hogy a párunk meleg?

Engem az enyém eléggé meggyőzött már, hogy nem az. :)

Azt éppen a latens melegekről olvastam én is, és gondolom nem csak én, hogy szeretnek macsó módjára viselkedni, felületes kapcsolatokat létesíteni a nőkkel, eljátszani, bizonygatni maguknak, hogy ők aztán csak a nőkhöz vonzódnak, de nagyon. Ezzel gondolom a saját figyelmüket is igyekszenek elterelni a férfiakról. Ám emellett nőgyűlölet is van bennük, mert valahol a nőket hibáztatják azért, hogy nem tudnak, vagy nem hozzájuk tudnak rendesen vonzódni. Ez is a felelősséghárítás egyik formája. Emlegettük már, hogy a melegek szimpatizálhatnak a feminizmussal, a latens melegek viszont valószínűleg utálják. Ezt remélhetőleg nem érti félre senki, a kettő egymásból következtetését se cseréljük fel, mert eszembe sincs azt állítani, hogy minden antifeminista latens meleg.

Esetleg minden latens meleg antifeminista is egyben.

@Kalechtor: Ilyenkor fognak más nőkön bosszút állni. :)

Xylan 2014.04.18. 20:59:57

@Kalechtor: "A nőknek általában nem jönnek be a klasszikus akcióhősök. Azok sem, akiket a férfiak többsége férfiasnak tart."

Nem csak az akcióhősök, de a régi akciófilmek sem. A nők szerepe kifejezetten nőietlen: buták, gyengék és befolyásolhatók. Mit kellene élveznem abban, hogy egy buta, gyenge és befolyásolható (számomra nőietlen) nőt, akinek soha nem tudnám magam beleélni a helyzetébe, megment egy beképzelt, gyakran öreg és csúnya férfi? Ezek a filmek mindig is férfiaknak készültek, ezért is nem volt női közönségük.

A romantikus filmeket szerintem itt senki sem kedveli, az Alkonyatot én sem bírtam megnézni, de a régi akciófilmek női szereposztása ugyanúgy fogyaszthatatlan. Az új akciófilmek egy részét kedvelem, attól függően, milyen szerep jut bennük a nőknek. :)

Kalechtor 2014.04.18. 21:17:22

@Xylan: "Az állandó elfojtás tényleg elvakulttá teheti az embert, a végén mindenhol a saját (vágyott?) ellenségeit fogja látni. :)"

Ebből most megint mi újat is tudtunk meg?
Egyébként emiatt vak vezet világtalanokat. :)

Nico3 2014.04.18. 21:40:38

De ha egyszer MINDENÜTT ott vannak azok a fránya csizmák! :'(

:)))

Nico3 2014.04.19. 13:33:24

Ha a bérencekről volt szó, egy saját megfigyelés: Csides Katát nem kell megcáfolni, saját maga cáfolja a tudatosan hangoztatott patriarcha elveit. Őt egyszerűen lefizették, hogy reklámozza a patirarchizmust. Miközben 60 évesen is imádja az állítólag elnyomott férjét és boldog házasságban él vele, úgy, hogy ő viseli a nadrágot otthon. :D Pardon, a szoknyát (Hiszen még a patriarcha társadalom feje, a katolikus egyház is tudta, hogy az irányít, akin szoknya van! :D)
media.port-network.com/picture/instance_2/26348_2.jpg

Ez a nő réges-régen elválhatott volna legalább 3-szor, fel sem tűnne a mai világban senkinek. Akár most is elválhatna. De eszébe se jut. :)