Házimunka megosztás- állandóan visszatérő téma manapság, hogy a férfiak és nők szerepvállalása alapjaiban módosult. A nemek hagyományos szerepeinek megélése lassan kevés kivételtől eltekintve szinte kivitelezhetetlen, azzal együtt, hogy rengeteg tévhit övezi őket.

Például az, hogy régen minden férfi munkahelyekre járt el, míg minden nő kizárólag háztartást vezetett- az emberek többsége ugyanis a közösen fenntartott, családi gazdaságból élt. A férfiak többségének sem volt állása, s a nők többsége sem csak főállású édesanyaként nevelte a gyerekeket, hanem bizony gyakran kijártak a földekre ők is, vagy az otthon megtermelt zöldséget, gyümölcsöt adták el, ezzel segítve a család fenntartását.

Azóta a viszonyok sokban megváltoztak, aminek fő oka a modernizáció, városiasodás, s az, hogy jóval többen vagyunk, mint akár kétszáz évvel ezelőtt. Ennek függvényében a házimunka megosztását is újra kell gondolnunk, hiszen régen mondhatni minden teendő főleg "házi-munka" volt, míg ma csupán a kikerülhetetlen, szükséges rosszat értjük ez alatt, amit napi tevékenységként muszáj elvégeznünk: a mosást, főzést, takarítást, a gyerekneveléssel járó kikerülhetetlen feladatokat, melyek nem a nevelés örömteli oldalát, a közös játékot, vagy mesélést jelentik.

A mindennapi feladatok java része általában a nőre hárul, mivel ezeket a dolgokat az emberek hagyományosan női tevékenységeknek tekintik, miközben nem veszik észre, hogy a férfi feladatai egyszerűen kikoptak, megszűntek. A férfiak többségének már semmi szüksége rá, hogy megtanulja, hogyan kell földet művelni, szőlőt metszeni, házat építeni, állatokat gondozni, fát vágni. Időszakos feladatok akadnak persze, bár amellett, hogy sok nő is részt vállal belőlük (lakásfestés, bútorpakolás) igencsak ritkán kerül rájuk sor. Ahogyan a mosogató megszerelésére, vagy az elromlott zárak megjavítására is.

Így mindennek újragondolása egyre sürgetőbbé válik. 

Egy 2010-ben végzett kutatásra szeretnék kitérni, melynek érdekessége, hogy több éven át követte nyomon a vizsgált házaspárokat, figyelembe véve azok házimunkához való viszonyulását is. Az eredmény talán senkit nem lep meg: minél inkább kiveszi a részét a férfi a házimunkából, annál kisebb az esély rá, hogy a pár elváljon. Önmagában a házimunka végzés természetesen férfiak esetében sem garancia semmire, inkább a hiánya az, amit negatív tényezőként ki kell emelnünk.

A vizsgálat nem kevés, egész pontosan 3500 pár életét követte nyomon, s végül arra az eredményre jutottak, hogy ilyen esetekben a házimunkában való tétlenséggel együtt nő a válás kockázata is. A házaspárok közel negyede vált el gyermekük tizenéves korára, ha a férfi egyáltalán nem vette ki a részét semmilyen otthoni tevékenységből.

Az eredményeket a DAILY MAIL közölte.

Szintén ezzel összefüggésben Erin Holmes professzor (Brigham Young  Egyetem) 160 házaspárt vizsgált más neves egyetemek szakértőivel együtt. Ők is arra a következtetésre jutottak, hogy a közösen végzett otthoni tevékenységek erősítik a kapcsolatokat. 

A felmérés készítői ezen kívül kihangsúlyozták az apák gyermeknevelésben való szerepvállalását is, mely nagyban hozzájárulhat a nők elégedettségéhez. A tanulással, közös játékkal, napi események megbeszélésével együtt töltött idő az egész családnak hasznára válhat. Azok a férfiak, akik ódzkodnak a gyerekneveléstől, nagyobb kockázatnak vannak kitéve a családi békét illetően. 

Ráadásul a tanulmány arra is rámutatott, hogy a nő párkapcsolattal, munkamegosztással való elégedettsége általában mindkét fél közös elégedettségéhez vezet. 

Sokat olvashatunk mostanában arról, hogy a férfiak szerepválságba kerültek. Próbálnak férfiak maradni, keresik az identitásukat, szeretnék magukat fontosnak, nélkülözhetetlennek érezni. Sajnos ez gyakran azzal lesz egyenlő, hogy megpróbálnak minél távolabb kerülni a burkoltan lenézett, nőiesnek tartott tevékenységektől, miközben ezzel együtt magától a nőtől, a családjuktól is eltávolodnak, majd később a párjukat vádolják azzal, hogy kizárta őket a közös életből.

Pedig a nők örömmel várják azokat a férfiakat, akik egyenrangú társak és szerető apák akarnak lenni mellettük, nem pedig jelképesen külön kis szigeteket építve maguknak, kivonulnak a családból- a munkájukba, hobbijukba, vagy épp más nők hajkurászásába menekülnek. Mindenkinek lehet igénye bizonyos mértékű, egyedül eltöltött szabadidőre. Előfordul, hogy a házastársak kedvelt időtöltései sem fedik teljesen egymást. Mindez azonban egy normálisan működő párkapcsolatban nem jelent gondot és nem egyenlő azzal, amikor a férfi dacosan távol marad a közös otthontól, majd évek múlva meglepődik azon, ha ennek függvényében szinte idegenként tekintenek rá.

Utólag gyakran elhangzik az az alaptalan vád is, hogy az anya biztosan ellene nevelte a gyerekeket. Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a nők párkapcsolaton belüli elégedettségét az segíti elő leginkább, ha az apa és a gyermekek kapcsolata kiegyensúlyozott.

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.08.13. 01:04
most jön a java: 37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr395458367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danibusz 2013.08.13. 11:52:22

Na álljon csak meg a gyászmenet!

Jó kis levezetés, de teljesen félrement.

"Sokat olvashatunk mostanában arról, hogy a férfiak szerepválságba kerültek. Próbálnak férfiak maradni, keresik az identitásukat, szeretnék magukat fontosnak, nélkülözhetetlennek érezni."

Azt hittem, magatoktól is rájöttök egyszer, de úgy látszik, nekem kell kinyitni a szemeteket. Nőről van szó mindig a mai világban! Ki legyen a férfi? Mit csináljon a férfi? Ezek mind a nőre mutatnak. SEGÍTSEN a házimunkában, gyereknevelésben. Egy segéd, egy pótlék. A nőnek csináljon valamit.

Egyedül már semmi. Egy kanapén ülő, sörözgető valaki. Vagy ez, vagy a nő segédje. Itt is az van már, hogy:
Ha a FÉRFI segít az anyának a gyermeknevelésben, akkor APJA a gyereknek...
Persze pelenkázzon, meg meséljen neki, de ne azért, mert az anya segédje!

t7.hu/0nhs
Ez volt az egyetlen cikk, ahol közvetlen néztétek az apa-gyermek kapcsolatot. Itt persze a "hogy ronthatja el" téma volt.

Nos, így jó, hogy az identitásuknak annyi! Nem úgy kéne csinálni, mint ahogy a mai világ hiszi (nőközpontú). Nem a nőnek segítéssel kéne önmaguk megtalálását reklámozni, hanem úgy kéne segíteni önmaguk megtalálását, hogy utána segítsenek a nőnek! A kettő teljesen más!
Hiszen napi 300 matematikai képletet megoldva nem sokan akarnak majd matematikus lenni, de a matematikusok szívesen oldanak majd meg 300 képletet naponta. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.08.13. 11:53:51

Dani, kapaszkodj meg, ezzel teljesen egyetértek! Nem a nő pótléka, segítője, hanem a társa. Egyenrangú szülő, saját magának, saját magáért is teszi a dolgokat.

Sajnos éppen a férfiak fogják fel úgy, hogy ezek a nőnek való "segítséggel" egyenlők. Ha észrevetted, a nők mindig azt hangsúlyozzák, hogy KÖZÖS HÁZIMUNKA, nem pedig "besegít"! :)

qwertzu 2013.08.13. 12:34:39

@No-Name01: A nők általában csak hangoztatják, hogy közös házimunka, de amikor rájönnek, hogy ez azzal jár, hogy a munka elvégzésének mikéntjébe ne szóljanak bele, akkor rögtön szeretnek visszatérni a segítség koncepcióhoz.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.08.13. 12:36:03

@qwertzu: Esetemben ez nem igaz, de hozzáfűzöm, olyan férfi kellett hozzá, aki nem bénázza el szándékosan csak azért, hogy kivegyék a kezéből. :)

Illyés Edith 2013.08.13. 12:37:57

Link jó lett volna a hivatkozott kutatásokra.

Kalechtor 2013.08.13. 13:02:50

"Azok a párok, akik együtt mosogatnak, együtt is maradnak - derül ki egy friss tanulmányból.

A kanadai kutatók kérdéseire közel 50 000 felnőtt válaszolt, megkérdezték őket életmódjukról, valamint arról, hogy mennyit dolgoznak a munkahelyükön illetve otthon. Kifaggatták őket életkörülményeikről, szokásaikról, illetve arról is, mennyire elégedettek. Mint kiderült: a legboldogabbak azok a párok, akik dolgoznak, ugyanakkor otthon megosztják egymás közt a házimunkát."

"A háztartásbeli anyák hajlamosabbak a depresszióra?

A kutatásban több mint hatvanezren vettek részt (18 és 64 év közöttiek). A megkérdezettek 41 százaléka számolt be gyakori szorongásokról, míg a dolgozóknál csak 34 százalék volt ez az arány. Az „otthonülőket” depresszióval is nagyobb számban kezelték (csaknem minden harmadik anyát), 26 százalékuk pedig azt mondta, hogy kimondottan szomorúnak érzi magát.

De az igazán meglepő az, hogy a hagyományos női szerepeknél maradók ha csak kicsivel is, de stresszesebbek a munkába járóknál: előbbi csoportban 50%, az aktívak között 48% az idegeskedők aránya."

"A hagyományos női szerepek csökkenésével és a nők munkaerőpiaci megjelenésével párhuzamosan a válások száma jelentősen nőtt. A London School of Economics kutatása nemrég megállapította, hogy a munkával és a házassággal járó stressz jelentősen csökkenthető a nők számára, ha a férj is részt vesz a házimunkában, a gyereknevelésben, és néha-néha bevásárol.
Ha a férj így tesz, a pár nagyobb valószínűséggel marad együtt. Azok, akiknél a nő otthon maradt, és a férj dolgozott, viszont nem vállalt be semmilyen házimunkát, nagyobb eséllyel váltak a felek, mint azok, akik mindketten dolgoztak, viszont egyenlő arányban vették ki részüket a házimunkából. A legrosszabb felállás a nálunk megszokott: mindkét fél dolgozik, de csak a nő végzi el a házimunkát. Ebben az esetben a válások aránya megduplázódik."

danibusz 2013.08.13. 23:11:52

@No-Name01:
"Dani, kapaszkodj meg, ezzel teljesen egyetértek! Nem a nő pótléka, segítője, hanem a társa. Egyenrangú szülő, saját magának, saját magáért is teszi a dolgokat.

Sajnos éppen a férfiak fogják fel úgy, hogy ezek a nőnek való "segítséggel" egyenlők. Ha észrevetted, a nők mindig azt hangsúlyozzák, hogy KÖZÖS HÁZIMUNKA, nem pedig "besegít"! :)"

A legfontosabb a "KÖZÖS" szó. Egy egyedülálló férfi/nő mikor tud KÖZÖS HÁZIMUNKÁT végezni? Ha a férfi csak közös házimunkát képes csak végezni, akkor segéd.

"Egyenrangú szülő, saját magának, saját magáért is teszi a dolgokat."
Kifejtem a problémát, hogy észrevegyed. A "magáért is" annyit tesz, hogy ha másért teszi, akkor önmaga is teszi. Itt másodrangú az, hogy önmagáért tegye. Az önmagától teszi pedig benne sincs. Ezen gondolkodás a segéd verzió.

Nos, azért hozzáteszem, hogy rengeteg férfi nem csinál házimunkát. De ezen nem úgy lehet segíteni, hogy éjjel-nappal a "segíts a nőnek", "vedd le a nő válláról a terhet", "közös házimunkát végezz" gondolatokkal tömjük. Itt mindent csinálunk, csak nem mondjuk neki, hogy házimunkát végezzen. Ezek a "nő segédje legyél" gondolatokat ülteti a fejébe.

Én úgy tartom, hogy kapcsolat előtt értessük meg vele a házimunka fontosságát, mert így a közös házimunkában egyenrangú félként kezd már. Nincs "nőj fel a feladathoz", "segítsél már", hanem önmagaként, aki végez házimunkát társa a nőnek.

Ez a "közösben ő is csinálja" gondolat a végkifejletből próbál előzményt kicsikarni. Én viszont egy olyan kezdetet akarok, amiből olyan végkifejlet lesz, ami jó. Egy amolyan "házimunkát végző férfi a kapcsolatban képes a közös házimunkára" gondolat lenne férfi önállóságát is fenntartó gondolat.

Elemezd át, ha érted, nem folytatom; ha nem értem, folytatom. :)

Xylan 2013.08.14. 09:59:49

@danibusz: Én értem, sőt, igazából az lenne a legjobb amit írsz.

"Én úgy tartom, hogy kapcsolat előtt értessük meg vele a házimunka fontosságát, mert így a közös házimunkában egyenrangú félként kezd már. Nincs "nőj fel a feladathoz", "segítsél már", hanem önmagaként, aki végez házimunkát társa a nőnek." "Egy amolyan "házimunkát végző férfi a kapcsolatban képes a közös házimunkára" gondolat lenne férfi önállóságát is fenntartó gondolat."

De!

"Ez a "közösben ő is csinálja" gondolat a végkifejletből próbál előzményt kicsikarni."

Nem ez volt a cikk lényege, viszont figyelembe kell venni, hogy rengeteg olyan család van, ahol már évek óta együtt él nő és férfi. Rosszul kezdték, nem közös a házimunka végzés, viszont talán még helyrehozható. Mielőtt végképp elhidegülnének, elválnának.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.08.22. 18:05:23

"Azt már eddig is tudtuk, hogy a házimunka megosztása a hosszú, boldog házasság egyik kulcsa, hát most az is kiderült, hogy miért. A kutatók harmincezer személyt kérdeztek meg, először arról, hogy melyik házimunkával mennyi időt töltenek egy nap. Ebből az derült ki, hogy ezekből a feladatokból még mindig többet végeznek mint a nők, mint a férfiak, de a kutatók arra is rákérdeztek, hogy milyen gyakori otthon a konfliktus, és hogy mennyire érzi magát boldognak a kapcsolatában.

A tudósok azt várták, hogy a több házimunkával terhelt férfiak kevésbé elégedettnek fogják magukat vallani, de ennek az ellenkezője bizonyult igaznak. Jacqueline Scott professzorasszony azt mondja, nem is a nők húznak hasznot abból, ha férj és feleség igazságosan megosztoznak a házimunkán, hanem ez elsősorban a férj kedélyállapotán javít. „Ez azért lehet, mert egyre több férfi híve a nemek egyenjogúságának, ezért kényelmetlenül érzi magát, ha a nő végzi el a házimunka javát, főleg mivel a nők egyre karakánabbak, és megmondják a partnerüknek, ha zavarja őket a lustaság” - mondja a tanulmány.

Férfiolvasóinknak tehát azt ajánljuk, hogy ha legközelebb elszontyolodnak, kapják elő a porszívót, seprűt, felmosórongyot vagy szivacsot, essenek neki a piszoknak és máris jobban fogják érezni magukat"

Lehet ezért olyan békétlenek a patriarchák? :)

danibusz 2013.08.23. 12:52:41

@No-Name01:
Érdekes cikk. De nem az a lényege, hanem más. Házimunkával boldogság? Azzal, amit a nők el akarnak dobni? Ha szereted az édes dolgokat, akkor kidobod az ablakon?

Vagy a kommunikáció, esetleg teherlevevés a lényege? Á, hülyeség. Egy porszívózástól minden megoldódik. Nincs, stressz, nem jön az anyós, gazdagság, béke, szeretet. Persze olyan dolgokról, mint kommunikáció, közös programok szó sem esik.

Nézzük, milyen az ideális kapcsolat: Mindketten főznek, mosnak, stb.
A férfi reggel dolgozik, a nő este. Mindketten megeszik a maguk főztjét, kitakarítanak, mégis nincs jó kapcsolat. Miért, mint nem tett meg a férfi? Miért tart a nő szeretőt? Hisz megvan a házimunka?

Úgyhogy ne tegyünk úgy, mintha ilyen egyszerű lenne. És ezért megy tönkre a világ. Hisz alapvető, hogy van kommunikáció, nem? Hát nem. És nem is lesz kommunikáció, hisz egy kis házimunka mindent megold. Vagy minden házimunka. Vagy az se...

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.08.23. 12:57:48

"Házimunkával boldogság? Azzal, amit a nők el akarnak dobni? Ha szereted az édes dolgokat, akkor kidobod az ablakon?"

Házimunka megosztással- a viszonyon a hangsúly. A nő se dobja el, csak nem végzi egyenlőtlenül a férfi helyett. A férfi sem a nő helyett.

"Vagy a kommunikáció, esetleg teherlevevés a lényege? Á, hülyeség. Egy porszívózástól minden megoldódik"

Ezt senki nem állította, sőt, inkább alapfeltétel. Általában mindkét félnek sokat kell még tennie egymással szemben azért, hogy a kapcsolat jó lehessen. De ez a cikk most főleg a házimunkáról szól.

"Persze olyan dolgokról, mint kommunikáció, közös programok szó sem esik."

Dehogynem. :) Házimunka megosztással a felek jobban kommunikálhatnak. :P

Na de komolyan, úgy látod, hogy soha, sehol nem esik szó róla? Dehogynem.

"Úgyhogy ne tegyünk úgy, mintha ilyen egyszerű lenne. És ezért megy tönkre a világ. Hisz alapvető, hogy van kommunikáció, nem? Hát nem. És nem is lesz kommunikáció, hisz egy kis házimunka mindent megold. Vagy minden házimunka. Vagy az se..."

Te most arra élezed ki az egészet, ami ebből pont kimaradt. Ha benne lenne, találhattál volna mást, amit hiányolsz. Nem lehet mindig, mindenben ott az összes fontos szempont.

KevinT 2013.08.31. 21:53:58

Fontos akkor a házasság megmentése nektek vagy nem? Mert akkor, ha nem miért kell róla ennyi cikk?

Xylan 2013.09.01. 12:02:04

@KevinT: Szerintem fontosak ezek a kérdések, nem feltétlenül a házasság megmentése miatt, inkább azért, hogy ha egyszer házasságra adjuk a fejünket, tudjuk, hogyan működhet igazán jól. És egy közvetítés is van benne mindkét nem felé, mert sok a tévhit. Nem azt jelenti mindez, hogy most már mindenkinek így kell csinálnia, pusztán az általános tendenciákról ad visszajelzést, kivételek lehetnek.

Kalechtor 2013.09.01. 14:07:14

@KevinT: Saját különvélemény. Azért kommenteltem kevesebbet mostanában, de ezt írtam is neked ha jól emlékszem, mert már kicsit unom az itt felmerülő témákat. Házasság, házimunka, nemi erőszak (fontos, de nem igazán tudok mit hozzászólni azon kívül, amit már leírtam)
Engem ezek a gyakorlatban se igazán kötnek le, nemhogy ennyit beszélni róla. Lassan már allergiás tüneteim lesznek, ha meglátom valamelyik szót. :)

Miért nem lehet érdekesebb dolgokról beszélgetni néha? Tegnap már jeleztem, amikor az elszállt kommenteket halásztam elő.

Napi hímek, női ízlés, vagy bármi, nőket, férfiakat érdeklő téma.

A blog a modern nő és modern férfi életével hivatott foglalkozni, ami nagyon remélem, hogy NEM a házasságból meg a házimunkából áll. Jól kell működnie a házimunkamegosztásnak, de fogalmam sincs, hány napig bírnám egy olyan fiúval, legyen akármilyen helyes, csinos, aki ennyit beszél róla, mint itt rajtam kívül mindenki. Ne mondja, csinálja! :P
Az sem igazán érdekel, kik válnak el és kik maradnak együtt, ettől függetlenül az a nézőpontom, hogy senki helyett nem mosogatok, kissé nagy áldozat lenne az örök szerelemért.

De valószínűleg azért kerül szóba ennyiszer a "házasság megmentése", mert mindenütt ezen pörögnek, és egymásnak ellentmondó vélemények látnak napvilágot, amit én viszont cáfolni se látnék szükségesnek.

Nézzük csak mondjuk azt, hogy bizonyos vélemények szerint el fognak válni a házastársak, ha a férfi is házimunkát végez. Mi ennek az ellentéte? Hogy csak a nő végzi. Megéri? Nem. Mit kell ezen innestől cáfolni? Egyáltalán, miért megint a nő tegyen érte? A nő megtette a magáét azzal, hogy nem akarja a férfire erőltetni a saját részét is. Ez spec. nálam is így van, helyettem akkor szokott házimunkát végezni, ha neki van kedve hozzá, én soha nem veszekedtem ki ezt.

Nico3 2013.09.07. 16:25:00

Igaz, még olvasni is kimerítő róla. Egyetértek, a házimunka, önmagunk ellátása kikerülhetetlen, szükséges kellemetlenség. Mindenki csinálja meg a saját részét, ne marakodjanak rajta. Legalábbis ez az alapfelállás. Kivétel, ha valakinek a főzés, vagy a kertészkedés a hobbija, esetleg a barkácsolás, illetve lakberendező hajlamai vannak és szereti csinosítgatni a lakást. Ezek már egyéni személyiségjegyek, adottságok, de ilyenkor általában nem is várja el, hogy mellette a másik is részt vegyen benne, hiszen szereti, kedvére való, amit tesz. Vagy egyenesen pihenteti egy fáradt nap után. De engem például kurvára nem érdekel, milyen színű függöny van az ablakon, vagy mennyi kispárna, nagypárna van dísznek a kanapén. Csak lehetőleg maradjon egyszerű, stílusos, ne menjünk át ilyenbe. Kislányszoba, hirtelen ezt találtam szemléltetésnek. Mondjuk az a metroszexuális már nekem sem kellene, aki ilyen környezetben akar aludni. :S

t7.hu/0pxn

Xylan 2013.09.29. 17:36:02

Talán le kellene venni az ilyen cikkeket. Én eddig alig foglalkoztam a "papiros" házasság fogalmával, de egyre negatívabb csengése van számomra. Igazság szerint hagyományos házasságot, a szó szoros értelmében nem is nagyon láttam. Alig ismerek háztartásbeli nőket, a "ház ura", "családfő", "nadrágviselés" dolgon se lovagol a környezetemben senki, és, bár nem látok bele a családok életébe, de a házimunkát is általában az végzi el, akinek éppen több az ideje, vagy közösen fognak hozzá.
Változó, hogy ezek a párok házasok, vagy sem.

Rátérek a lényegre: amiért rossz érzésem van, hogy még úgy tűnhet, mi nők erőszakkal meg akarjuk tartani és változtatni a hagyományos férfit és a hagyományos házasságot. Ezt szerintem mindenképpen el kellene kerülni. Ezek a kapcsolatok, vonzódás alapján vagy kialakulnak, vagy nem. A hagyományos házasságnak pedig annyira negatív csengése van számomra, most, hogy mélyrehatóbban is foglalkoztam a témával, mint még soha. Én azt nem is piszkálnám. Akinek megfelel, válassza ezt magának, akinek viszont nem, az ne nyúljon bele a témába. És mivel a házasság fogalmát, megjegyzem tévesen, inkább ezzel azonosítják, nekünk talán csak a nő és férfi kapcsolatokról, vagy az együttélésről kellene írnunk. Rajtam kívül más is megjegyezte itt, hogy amíg a többség ezt érti a fogalom alatt (a férfi a családfenntartó, a nő egyedül végzi el a házimunkát, a férfi a családfő, ő a tekintély a családban) addig pejoratív értelme van a szónak számotokra és egyszerűen nem tudtok mit kezdeni a házasság jelenségével.

Ezért kellene leszedni a házassággal kapcsolatos cikkeket. Nem célunk a hagyományos házasság megreparálása, módosítása, a házastársak szerepének felcserélése, vagy hasonló. A megoldás egyszerűen annyi, hogy nem foglalkozunk a témával. Így többek között az is magától értetődőbb, hogy mindenki ellátja magát, mégis számíthatnak egymásra. Hiszen ha nem a "férjem", nem a "feleségem", akkor nem kötelessége az anyagi biztonság megteremtése, vagy a házimunka egészének elvégzése illetve szexuális szolgáltatás nyújtása.
Ezekhez a szavakhoz ugyanis akaratlanul társultak az említett elvárások az évszázadok során. Radikális, vagy sem, talán tényleg egyszerűen csak élettársaknak kellene nevezni azokat, akik egy fedél alatt laknak.

Kalechtor 2013.09.29. 18:28:25

Szívemből szóltál. Csak két észrevétel, amin mostanában elgondolkoztam a fiúkat, férfiakat szemlélve.

Biztosan közrejátszik náluk az az effektus is, hogy könnyedén juthassanak szép és tiszta feleséghez, aki az ő feltételeik szerint, úgy táncol ahogy ők fütyülnek, illetve nehezen léphet le. Mégis, a férfiak gondolkozása néha annyira értetlen az ügyben, hogy mire vágynak a nők, hogy felmerül bennem, két téren is magukból indulnak ki.

Sok férfi nem különösebben motivált arra, hogy kihívásokat keressen a munkája terén. Sőt, nem is vágyik szakmai sikerekre. Nem érdeklődő. Nem tud válaszolni, ha megkérdezem, milyen terület vonzza. Nincs kialakult képe arról, hogy mivel foglalkozna szívesen. Erről felmérést is végeztek: az iskoláskorú lányok mind a családdal, mind a hivatással kapcsolatban fejlett jövőképpel rendelkeznek, míg az iskoláskorú fiúk átlagban egyikkel sem. Egy 10 éves kislány nagyjából tudja, hogy doktornéni, vagy tanárnéni, vagy modell, vagy énekesnő, vagy bolti eladó (mert ilyen is van) szeretne-e lenni. És egy, kettő, vagy négy gyereket akar. Egy 10 éves kisfiú ritkán. Annak ellenére, hogy a média a feleségszerepen kívül minden mást gőzerőkkel próbál kiölni a nőkből. Ebből következtettem ki, hogy a férfiak többsége talán nem bánná, ha egyáltalán nem kellene dolgoznia. Illetve egyáltalán nem kellene semmiféle "szakmával" foglalkoznia. Talán utálják a sok műszakos munkájukat, de ez nem jelenti, hogy szívesebben lennének tudósok, írók, vagy felfedezők. Így abban a hitben élnek, hogy a nő is attól lenne boldog, ha valaki egyszerűen eltartaná, és nem lenne semmiféle célja. És erre ne feleljük azt, hogy a nők többségének sincs különösebb célja. A nők többsége ugyanis tevékeny. Talán azon a beszűkült területen, ami adott számára, de még ott is folyton keresnek valamilyen célt, megpróbálnak értelmet adni a "munkájuknak", tevékenységüknek. S egyik nő sem válaszolt "nem tudom-al" arra a kérdésre vonatkozóan, hogy mivel foglalkozna szívesebben? A bolti eladó sem. Sőt, ha eddig rákérdeztem, egészen meglepő válaszokat is kaptam. Az a fantáziátlannak tartott nő örömmel lenne lakberendező, pszichológus, vagy idegenvezető, esetleg ruhatervező, de akár írna is, mert imád olvasni. Később a házimunka, a robot kiöli ezeket a vágyakat.

A másik a szex. A férfiak egy része gyakran figyelmen kívül hagyja, mekkora szabadságot jelent a nők számára az, hogy azzal és úgy- akivel és ahogy jólesik. Szerintük a nőnek egyenesen örülnie kellene, hogy eladhatja a testét luxusprostiként, vagy házasságban, frigidként, a férjének, kétperces menetekre. A kettő között számomra alig van különbség. Egynek, vagy többnek, oly mindegy. Bár a prosti legalább nem végez házimunkát. De kötelesség- kötelesség, valamiért cserébe.

Szerintem sok nőt ezért is hagy hidegen az, ha megcsalja a férje. A prostit se igazán érdekli, ha a kuncsaft más prostival is lefekszik. Esetleg amiatt, ha a másik anyagi konkurenciát jelenthet. Sok feleség is pusztán ezért kezd vonzóbb lenni, amikor megtudja, a férje prostihoz jár. A pénzt félti, nem a farkat. Utóbbiban mi féltenivalója lenne, ha úgysem okozott neki semmi örömöt?

A férfi viszont arra is hajlamos lehet, hogy munkaként tekintsen a szexre. A nő számára ez azért rizikósabb, mert tétje van. A női természet arra ösztönöz, hogy csak a vonzó, élvezetes férfiakkal feküdjünk le. Jelzem, ez minden további nélkül lehet akár több férfi, sőt, akár egy éjszakás kalandra is.

A férfinél nincs ilyen tét. Az ő farka könnyebben válhat munkaeszközzé. Nem véletlen, hogy ha valahová feltesznek egy prostitúcióval kapcsolatos kérdést, valószínűleg több lesz a fiú jelentkező, mint a lány. Egyedül azért kevesebb a fiúprosti, mert ahogy az előző bekezdésben kifejtettem, a nők "válogatóssága" miatt kevésbé lenne rájuk kereslet, és mert nem tartanának ki, ingyen is belemennének a dologba. Saját önmegnyugtatásukra a férfiak természetesen hajlamosak azt gondolni, hogy ez egy tipikus női-szakma.

Ám a pornók is elég jó iránymutatást adnak nekünk az ügyben. A melegpornókban pl. nagyságrendekkel több a heteroszexuális férfi, mint a homoszexuális. Több, mint ahány meleg logikusan létezhet. De még ha lenne is annyi, kizárt, hogy mind pornózna. Azt is kevesen tudják, hogy melegpornóból nagyságrendekkel több van, mint kifejezetten leszbikus pornóból. Olvastam, hogy ezek a fiatal srácok nem a fiúkat szeretik, de csillagászati összegeket fizetnek nekik és ennek fejében tömegesen mennek más országokba forgatni, degeszre keresik magukat, aztán vagy elfelejtik a "szakmát", vagy bennragadnak. Ezért hiheti a férfi, hogy a nő is hajlamos munkaeszközként tekinteni a nemi szervére.

Ezeket nem előítéletességből írom, sőt, ítélet nincs is a dologban. Mások vagyunk, ennyiről lehet szó.

A házasság megmentésével kapcsolatos cikkek helyett pedig talán olyanok kellenének, amelyek női életrajzokat mutatnak be. Olyan nőkét, akik munkájukkal, eredményeikkel, kitartásukkal példaként állhatnak előttünk. Sok ilyen van, csak kevesen ismerik őket.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.09.29. 18:55:14

Most megleptetek. Értem, de én már csak a kommentek miatt is fennhagynám. :D

A pornóról annyit, hogy nekem az is érthetetlen, a férfiak miért választják ezt a szakmát? Mert néha nekik is kemény meló lehet ám. Amit olvastam, hallottam: péniszinjekció, vagy vénás potencianövelő, hogy állandóan merev legyen. A vadabb, elrugaszkodottabb, nagyon mű jelenetekben magába a péniszbe(!) juttatják be a műspermát. Ezt nem tudom, hogyan csinálják, engem mindenesetre a hideg ráz tőle.
A kulisszatitkokat természetesen nem hagyják benne a filmekben. Arról sem tudnak a tömegek, hogy a lányok anális szex előtt alapos beöntést és lidokaint kapnak, így gyakran semmit nem éreznek. Tudom, hogy egy kis réteg élvezi, talán még pornóban is, de elhibázott lenne belőlük kiindulni.

Szóval a férfiak is tiltakozhatnának a pornók ellen. De egyszerűen másképp állnak hozzá. Ők inkább azzal érvelnek, hogy a filmekben is mennyire élvezik a nők, tehát a barátnő is engedje meg a taszító dolgokat. Akkor is, ha fáj. Sőt, ha fáj, viselje el szeretetből.

Kíváncsi vagyok, ha egy nő péniszinjekcióval állítana haza, azzal érvelve, hogy a pornóban is olyat használnak és ott is természetes, hát adják be a párjának, mert attól majd órákon át merev lesz (és végre ő is elér a csúcsra), vajon mit szólna a kedves férfi?

Mondjuk sok elvetemültből kinézném, hogy ha forgalomba hoznák az ilyesmit, maga venné meg. Ha nem is fontos számukra, élvezi-e a nő, a saját férfiasságuk bizonygatására még használhatnák.

Nico3 2013.09.29. 22:02:49

Ezért a részéért viszont kár lenne a cikknek.

"Sokat olvashatunk mostanában arról, hogy a férfiak szerepválságba kerültek. Próbálnak férfiak maradni, keresik az identitásukat, szeretnék magukat fontosnak, nélkülözhetetlennek érezni. Sajnos ez gyakran azzal lesz egyenlő, hogy megpróbálnak minél távolabb kerülni a burkoltan lenézett, nőiesnek tartott tevékenységektől, miközben ezzel együtt magától a nőtől, a családjuktól is eltávolodnak, majd később a párjukat vádolják azzal, hogy kizárta őket a közös életből.
Pedig a nők örömmel várják azokat a férfiakat, akik egyenrangú társak és szerető apák akarnak lenni mellettük, nem pedig jelképesen külön kis szigeteket építve maguknak, kivonulnak a családból- a munkájukba, hobbijukba, vagy épp más nők hajkurászásába menekülnek. Mindenkinek lehet igénye bizonyos mértékű, egyedül eltöltött szabadidőre. Előfordul, hogy a házastársak kedvelt időtöltései sem fedik teljesen egymást. Mindez azonban egy normálisan működő párkapcsolatban nem jelent gondot és nem egyenlő azzal, amikor a férfi dacosan távol marad a közös otthontól, majd évek múlva meglepődik azon, ha ennek függvényében szinte idegenként tekintenek rá."

Én sem vagyok érzelgős, még csak társfüggő sem. De az én gyerekemnek vagy olyan apja lesz, aki jelen van az életében, aki igazi apa, vagy nem lesz semmilyen. Jobb, ha egyszerűen azt mondhatom majd a gyereknek, hogy van valahol egy apád, mármint fizikailag, és ehhez nem kell hozzáfűzni, hogy azért biztos szeret a maga módján, annak ellenére, hogy nem foglakozik veled.

Nico3 2013.09.29. 22:03:11

"Ám a pornók is elég jó iránymutatást adnak nekünk az ügyben. A melegpornókban pl. nagyságrendekkel több a heteroszexuális férfi, mint a homoszexuális. Több, mint ahány meleg logikusan létezhet. De még ha lenne is annyi, kizárt, hogy mind pornózna."

Tudom, hogy amit most írok, előbb fogod megköszönni, mint kikérni magadnak, mert ahogy látom, próbálsz ellentmondásmentességre törekedni: te magad jegyezted meg több helyen, hogy a fiúk többsége következetlen biszexuális. Ennek fényében csupán lehetőségként említhetjük mindkettőt. Vagy könnyebben bocsájtják árúba a testüket, vagy van bennük egy lappangó hajlam. Vagy esetleg mindkettő.

Érdekesség.

t7.hu/0sc4

Dave(dkovari) 2013.09.30. 12:59:16

Azt hiszem egy ideig most nem nézem ezt az oldalt. Jó beszélgetést.

Emlékeztek még a "nők kibeszélik a férfiakat" részre? Látens meleg? Biszex? Szóval a férfi szexualitását mérjük, vagyis mindent tudunk róla. Oké, akkor kérdezem. Mi játszódik le a férfiak agyában, mennyi idő kell neki, mi a folyamat képlete?

És hogyan élik meg a páciensek a folyamatot, persze azt is tudnotok kell. Nem ám az, hogy a teste reagált, de a tudata nem. Hisz a megerőszakolt nők közül is volt párnak orgazmusa, akkor meg mit beszélünk erőszakról, hisz élvezték!

Majd ha visszatérünk más témákra, akkor újra írok, de most nincs kedvem ezt nézni. Játszatok csak a homokozótokban.

Kalechtor 2013.09.30. 13:06:32

Na, ezt jól megkaptuk, bakker. :P
Hozzatok más, érdekes témákat, én is jobban szeretem, ha jó a hangulat és nincs kölcsönös kibeszélés.

Különben meg csak szociálisan érzékeny lények vagyunk, akik figyelnek a férfiak szexuális, pszichés jellegeire, problémáira, ahogyan ezekben a cikkekben is.

(Nehogy teljesen komoly vedd a kommentem- bár sok benne az igazság!)

t7.hu/0p14

t7.hu/0sdr

t7.hu/0sds

t7.hu/0sdt

Még a Byalexes cikkben is van egy szép, hosszú szakasz, amely a férfilélek rejtelmeire érzékeny módon tárja fel a dolgokat. :)

danibusz 2013.09.30. 16:10:45

@__________________: Csűrhetitek, csavarhatjátok, színesíthetitek, de amíg a környéketeken található összes férfitípusról nem írtok, csak a csúnya gonosz férfiakról a világban, meg a szexen kívül másra nem jó férfiakról, addig mindegy. Vagyis nem lenne baj, ha nem hárítanátok másik oldalról, a nőkéről.

"Ők nem olyanok", "jajj, a rendszer miatt van" kizárva. Ezt soha nem értettem. Ha azt mondtam a ketyegő óránál, hogy a nő órája se áll, akkor egyből jött, hogy "de a férfi órája megy, itt a cikk!". Érthető? Vissza lett csapva, mintha heccből írtam volna a Down-szindrómáról, mert az apa kora ilyen meg olyan. :(

Szerintem Dave és én is azon kapjuk fel a vizet, hogy kettősség van a mondanivalótokban. Olyan a gondolatmenet itt, hogy vagy számotokra tökéletes egy férfi, vagy pisztollyal hadonászik egy kismamákkal teli téren...

És ez rohadtul unalmas már. Most nem tudom, hogy az új tagok hozták be ismét, vagy csak előbújt, de annyit mondok, hogy az empátia nem az, hogy csak nőkkel érzünk együtt. :(

Kalechtor 2013.09.30. 19:13:01

@danibusz: Csúnya? Gonosz? Nem, még amikor a férfitermészetről írunk, én akkor sem hiszem őket ilyennek. A férfinek bizonyos értelemben a természete része, hogy "felül akar kerekedni az erejével" a nőn.

Csak akkor gonosz, ha emberileg meg sem próbál máshogyan viszonyulni. Mivel a férfi képtelen szülni, ezért fizikailag erősebbé vált a nőnél és megkísérel szinte minden módon hatással lenni a női ízlésre, arra, hogy befolyásolja a női szaporodási kontrollt. Ezt nem vethetjük a szemére, de ennek ellenére az sem várható tőlünk, hogy hunyjunk szemet felette. A mai férfi már erősen más stratégiákat alkalmazhat. Ez lehet az oka, hogy a nemek közötti korkülönbség a párkapcsolatok terén átlagban rohamosan szűkül, s mind több és több nő választ magánál akár alacsonyabb státuszú, ám külsőleg vonzó férfit társul, akik nem fizikai erővel vagy társadalmi hatalommal tűnnek ki. Ezzel kapcsolatban nem linkelem ide újra, hogy "az intelligens nőknek nem kell gazdag férj (2. kör)"

A latens melegekkel kapcsolatban Dave érvelése elhibázott. Amikor a nőket ért nemi erőszakot hozza fel példaként, elfelejtkezik róla, hogy mindkettő emberi jellemző. Fogva tartott, megkötözött, megkínzott, s fizikai stimulálásnak kitett férfiak is izgalmi állapotba kerültek, sőt, írtam valahol, az akasztott emberek gyakran spontán élveztek el. Vagy a test védekezik így, vagy az elme egyszerűen különválasztja a fizikai stimulációt a tudatállapottól.

A cikkben szereplő kísérleti személyek viszont csak vizuális stimulációnak voltak kitéve. Nőkkel is előfordulhat ez: hogy undorral nyilatkoznak valamiről, ami felizgatja őket. Bár én akármikor nyugodt lélekkel alávetném magam egy olyan vizsgálatnak, hogy felizgatnak-e a leszbikus jelenetek, vagy sem. :) Még akkor is, ha meglehetősen kellemetlen lenne végignéznem a dolgot. Mert ennek ellenére 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem izgulnék fel.

A latens homoszexuálisok esetében sincs másról szó, mint arról az általános emberi jellegről, hogy sokan védekezésként azt utálják, ami iránt valójában nagyon is vonzódnak. Kicsit olyan, mintha egy csizmafetisiszta harcolna a csizmák ellen. :)

A pornóról meg szerintem elfogulatlanul nyilatkoztunk, sőt, abba az irányba mentünk el, hogy rengeteg férfit szintén tönkrevághat az ipar. Ráadásul éppen az a része, ami a férfiak számára vonzóbb. A nők számára vonzóbb filmekben is előfordulhatnak kissé durvább dolgok, de attól tartok, a péniszinjekciónál még mindig könnyebb kiheverni őket. :)

Nico3 2013.09.30. 19:44:41

"Emlékeztek még a "nők kibeszélik a férfiakat" részre? Látens meleg? Biszex? Szóval a férfi szexualitását mérjük, vagyis mindent tudunk róla. Oké, akkor kérdezem. Mi játszódik le a férfiak agyában, mennyi idő kell neki, mi a folyamat képlete?" Itt a férfiak kis csoportjáról volt szó, ha arra céloztál, amit én linkeltem. A többi is csak gondolatkísérlet.

"A nők számára vonzóbb filmekben is előfordulhatnak kissé durvább dolgok, de attól tartok, a péniszinjekciónál még mindig könnyebb kiheverni őket."

A bizonyos pornóműfajokat kedvelő nők számára nagyjából az is elég, ha jön egy két RM-es "szépfiú", akik először kedvére tesznek a nőnek, majd sima, hagyományos szex következik. Szerintem a többség nem igényel olyasmit, mint a férfipornók ellentéte, amelyekben a nőt falhoz kenik, tépik a haját és kizárólag anális vagy orális módon közösülnek vele, természetesen ez utóbbit is úgy, hogy közben szenvedjen egy kicsit.

Abba meg csak nem rokkannak tán bele a férfiak, hogy a nőt is ki kell elégíteni, vagy egész véletlenül éppen a női élvezet áll a jelenet középpontjában.

danibusz 2013.09.30. 22:47:32

@Nico3: "Abba meg csak nem rokkannak tán bele a férfiak, hogy a nőt is ki kell elégíteni, vagy egész véletlenül éppen a női élvezet áll a jelenet középpontjában."

Jó kis gúny, de én is tudok ilyet.
Ha a nők nem ilyen pökhendi módon, hogy "Abba meg csak nem rokkannak tán bele a férfiak" adná elő a mondanivalóját, akkor figyelnének is rá.

Mondok én valamit neked. Tiszteletről hallottál-e már? Bocs, férfiakról van szó, biztos nincs pénzlobogtató kövér pasason kívül semmilyen férfiképed, így csak ezen férfiakban tudsz gondolkodni.

Az ilyen gondolatú emberek siránkoznak, ha egy ilyen ember is létezik. Van itt egy ilyen cikk is, arról szólt, hogy 20-25% még mindig rosszul gondolkodik. Én meg azt láttam, hogy már 75-80% jól!
Aki pesszimista, az besavanyodik, és esetleg radikális lesz, mert semmi javulás sincs...

danibusz 2013.09.30. 22:47:44

@__________________: "A férfinek bizonyos értelemben a természete része, hogy "felül akar kerekedni az erejével" a nőn. "

Csak tudnám, miért úgy kell ezt mindig kibeszélni, hogy vagy eleget tesz ezen természetes viselkedésének, és az rossz, vagy nem tesz eleget és az jó?
A nem nő után csaholó férfi például pénzzel nőt szerezni akaró 100 mázsás disznó.

És annyit még: Ha a nők nem fennhordott orral nyomnák a férfiak képébe, hogy "mi kellünk neked", akkor talán lehetne kölcsönös tisztelet? Nem is tudom. :P

"mind több és több nő választ magánál akár alacsonyabb státuszú, ám külsőleg vonzó férfit társul, akik nem fizikai erővel vagy társadalmi hatalommal tűnnek ki. "

Hmmm, szóval nem szórakozóhelyeken, meg ilyen helyeken ismerik meg ezen fiúcskákat? Vagy az nem státusz? Csak úgy ingyért belépnek? Koszos ruhában vannak ápolatlanul?
A metroszexuálisok is mindig a legújabb és legdrágább holmikban mászkálnak, tehát igenis fontos a nőknek a pénzes pasi. Csak ne lobogtassa, hanem magára költse. :(

"A latens melegekkel kapcsolatban Dave érvelése elhibázott."

"És hogyan élik meg a páciensek a folyamatot, persze azt is tudnotok kell. Nem ám az, hogy a teste reagált, de a tudata nem. "

Ez a rész a lényeg! A külső jegyek alapján ítélkeznek sokan, és itt is az megy, hogy így, meg úgy viselkedik a férfi, tehát ilyen meg olyan neki a...

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.09.30. 23:16:31

@danibusz: "Csak tudnám, miért úgy kell ezt mindig kibeszélni, hogy vagy eleget tesz ezen természetes viselkedésének, és az rossz, vagy nem tesz eleget és az jó?
A nem nő után csaholó férfi például pénzzel nőt szerezni akaró 100 mázsás disznó."

Ennek semmi köze ahhoz, fut-e a nők után. Nem muszáj futnia, még érdeklődnie sem.

"És annyit még: Ha a nők nem fennhordott orral nyomnák a férfiak képébe, hogy "mi kellünk neked", akkor talán lehetne kölcsönös tisztelet? Nem is tudom. :P"

Dani, éppen a latens melegekről volt szó. :D Nekik pont, hogy csak látszólag kellenek nők. :D

Ezzel sem értek egyet. Mi van, ha nem kell a nő? Vagy ha csak szexre kell? Ha csak kevés férfinak? Összedől a világ? Elég negatív, mindkét nemtől ez az állandó indirekt harc. Én részemről nagyon unom. :)

"A metroszexuálisok is mindig a legújabb és legdrágább holmikban mászkálnak, tehát igenis fontos a nőknek a pénzes pasi. Csak ne lobogtassa, hanem magára költse. :("

Szerintem ez azért más, mintha a nő azt várná, tartsák el. Egyébként ismerek szegényes körülmények között élő metroszexuális fiút is, aki ennek ellenére kevés pénzből öltözködik igényesen.

danibusz 2013.10.01. 10:39:43

@No-Name01: "Ennek semmi köze ahhoz, fut-e a nők után. Nem muszáj futnia, még érdeklődnie sem."

Akkor meg miért baj, ha nem ugrálja körbe a nőt?(tudod, a nőnek kellene odamenni hozzá) Ja, bocs, ahogy mondtam már, a nőnek jó, aki éppen ott van, nincs érzelem, meg ilyesmi...

"Dani, éppen a latens melegekről volt szó. :D Nekik pont, hogy csak látszólag kellenek nők. :D"

Izé, erre válaszoltam:

"A férfinek bizonyos értelemben a természete része, hogy "felül akar kerekedni az erejével" a nőn. "

"Ezzel sem értek egyet. Mi van, ha nem kell a nő? Vagy ha csak szexre kell? Ha csak kevés férfinak? Összedől a világ? Elég negatív, mindkét nemtől ez az állandó indirekt harc. Én részemről nagyon unom. :)"

Hát még én, mikor már hónapokon keresztül mocskoljátok a férfiakat. :(
Erre mondom mindig, hogy aki olyan világban él, ahol minden férfi rossz, az ugorjon egy hídról.

"Szerintem ez azért más, mintha a nő azt várná, tartsák el. Egyébként ismerek szegényes körülmények között élő metroszexuális fiút is, aki ennek ellenére kevés pénzből öltözködik igényesen."

Akkor viszont nem metroszexuális, hanem igényes.

Legalábbis nem követi a metroszexuális elveket, hanem beleképzeli magát a fogalomba. Mint ahogy a mai nők is beleképzelik magukat az 1800-as évekbe. :P

Kalechtor 2013.10.01. 10:39:47

"Elég negatív, mindkét nemtől ez az állandó indirekt harc."

Az bizony. Ráadásul a legtöbb esetben ordít róla, hogy "te valójában azért fogsz megpusztulni a saját fertődben nélkülem, mert hatalmas szükséged van RÁM!"

Semmi másról nem szól ez, csak önhittségről, önzésről, függőségről. Közel sem arról, hogy a másik nemért aggódunk.

Kalechtor 2013.10.01. 11:18:37

"Akkor meg miért baj, ha nem ugrálja körbe a nőt?(tudod, a nőnek kellene odamenni hozzá) Ja, bocs, ahogy mondtam már, a nőnek jó, aki éppen ott van, nincs érzelem, meg ilyesmi..."

Nem baj, ha nem ugrálja körbe. Viszont ez önmagában azt sem jelenti, hogy a nőnek kell odamenni hozzá. Látod, ne haragudj, de ez tipikus férfigondolkozás. A férfiak azért mennek oda a nőkhöz, mert a nők nem mennek oda hozzájuk. De ezzel be is előzik őket egyben. Ha a férfi se menne, ki tudja, mi történne? Menne a nő? Vagy egyik sem? Esetleg, csak úgy, spontán összetalálkoznának és kialakulna a szimpátia?

Lehet, hogy a nő szab bizonyos feltételeket, mert a férfi ilyen lehetőséget teremt számára. De ha nem teremtene azzal, hogy ő udvarol, akkor sem biztos, hogy neki udvarolnának.

"Erre mondom mindig, hogy aki olyan világban él, ahol minden férfi rossz, az ugorjon egy hídról."

Még akkor sem ugranék le egy hídról, ha tényleg minden férfi rossz lenne. :) Na és? Ő dolguk. :)

"Akkor viszont nem metroszexuális, hanem igényes."

Lehet, de a megnevezés számít utolsósorban.

danibusz 2013.10.01. 11:18:40

Például itt a két cikk:
t7.hu/0sh8
" 74 százalékban nem értettek egyet a kijelentéssel."
t7.hu/0sh9
"23 ország felnőtt lakosságának háromnegyede (74%) nem ért egyet azzal az állítással, hogy „a nők helye otthon van”"

Ilyen esetekkor guvad ki a szemem. 74 % nem olyan, de attól éveket kell szapulni a kisebb részt. Mert attól jobb lesz, és az egyébként is normálisok normálisak lesznek! :(

Ahogy én mondom, negatív visszacsatolás van. Mocskos szemét állat vagy, mert férfi vagy, mondja mindenki.

Ez nem is lenne baj,(dehogynem) de úgy járnak a férfiak, mint a németek.
Ha ketten összeülnek, már baj van. Német zászlót sem lehet lengetni, mert már nézik otthon a gázkamrát nálad. (gondolatban)
A férfinál pedig a láthatatlan rendszer a probléma. Senki, és semmi nem hibás (a férfin kívül persze), mert a rendszer a problémák okozója!
Úgyhogy sírj csak magadon, jajgass, mert esetleg olyat tettél, melyet még az arabok se tettek volna meg, nehogy bajuk essen. És persze higgye mindenki el, hogy ezen "áldozatok" ugyanannyi bajt szenvedtek, mint az önhibájukon kívüli áldozatok. Mert ez olyan jól mutat, meg mindenki boldog lesz, mert a rendszer lecsapott, nem ő a hibás. :(

Ezen persze senki sem gondolkodik, hisz a statisztika, meg a nők igazolják a feltételezéseket. A részeg, magatehetetlen nőket megerőszakolják, tehát a férfi egy mocskos állat, mert kihasználja a helyzetet. És itt eljutunk a legidegesítőbb dologra:
A férfinek tenni kell a rendszer ellen, a nőnek nem. A nő beleugorhat egy sorozatgyilkos karjaiba is, mert szerelem, meg vonzalom, persze később kimossák, hogy kényszerítette "státusszal", meg hasonlók, és emellett rosszul is bánt vele a férfi.

Férfinél ez úgy működik, hogy marha, ha rosszul választ, marha, ha rosszat tesz, marha, ha elbánnak vele. És ez a férfiistenítő rendszer, mely a férfinak kedvez? Ennél jobb viccet keresve se találhatnék! :)

Példázom az utolsó részt:
Ha pénzzel fog nőt, ő baja. Ha a nő csak a testével fogna pasit, akkor a státuszával/pénzével fogta meg a pasi.

nő:férfi=1:0

A férfi egy erősebb szóval, egy rossz nézéssel maradandó lelki sérülést okoz a nőnek. A férfi a késsel/pisztollyal támadó nőt sem bánthatja, csak háríthatja, mert még a végén megsérti a gyengébb nőt.

nő:férfi=2:0

A férfi lenyúzható bármikor, mert soha, semmit nem tett a kapcsolatba, mert ő a valaki a rendszer szerint, és emiatt biztos, hogy egy szalmaszálat sem tesz keresztbe. Ó igen, a rendszer ilyenné teszi a férfit, *fél óra sírás*, emiatt semmit sem érdemelne ,de hát a gonosz rendszer mindent neki adna,*még fél óra sírás*, inkább támogatná a nőt. A bírónők (70% bíró talán? a nőnek kedvez "néha") ( nőt lásd lejjebb)
A nő éjjel nappal otthon van, napfényt is a ház ura engedélyével lát, ő a szeretet, a béke, a harmónia földi megtestesítője. Ezen megterhelések miatt megkaphat mindent.

nő:férfi=3:0

Persze tudom, hogy a való világ (még) nem ilyen, de kérem, a jogok, a média, a tanítás (társadalmi minták) mind ezt sugallják. Tehát ez lesz, mert akik nem ezt gondolják, azok piknikeznek, a kik meg így, azok meg törvénykeznek, lobbiznak, tehát ők a feminizmus "fejei".

A "modern" férfi pedig lehajtott fejjel, hogy semmit se lásson mosolyog, hogy ő nem ilyen, neki ugyan semmi köze ehhez. És mégis a törvények, a mozgalmak mind a férfiak ellen vannak. Csak nem "minden férfi" ellen, hanem "férfi" ellen.
Nekem ez idegesítő, emiatt vagyok mérges és unott minden nőkkel foglalkozó oldalon. >:(

Kalechtor 2013.10.01. 11:58:15

"A férfinek tenni kell a rendszer ellen, a nőnek nem. A nő beleugorhat egy sorozatgyilkos karjaiba is, mert szerelem, meg vonzalom, persze később kimossák, hogy kényszerítette "státusszal", meg hasonlók, és emellett rosszul is bánt vele a férfi."

Nem erről van szó. Ilyen értelemben mindkét nem felelős. A rendszer ellen is mindkettőnek érdeke tenni.

A részeg lányok megerőszakolását viszont másképp látjuk. Ilyen alapon tényleg hibáztatható lehetne a nők által kifosztott férfi is, hiszen miért volt pénze? És miért mutogatta, miért engedett hozzáférést a nőnek? Jobb, ha nincs is neki, nem? Vagy ha titokban tartja! Egyébként ő a felelős.

"Férfinél ez úgy működik, hogy marha, ha rosszul választ, marha, ha rosszat tesz, marha, ha elbánnak vele."

Nőknél talán nem így működik?

Ne legyen karrierje, de nehogy gazdag férjet válasszon! Egyébként is, fiatalon köteleződjön el, egzisztencia nélkül, készen arra, hogy hamarosan szülni fog. Aztán néhány év múlva felelősségre vonják, hogy miért maradt benne a csapnivaló kapcsolatában? Hát miért nem lépett ki, ha tudta, milyen rossz? Két gyerekkel, úgy, hogy ha kilép, átkokat szórnak majd rá, mivel kifosztotta a férjét, attól függetlenül, melyikük dolgozott többet.

"Ha pénzzel fog nőt, ő baja. Ha a nő csak a testével fogna pasit, akkor a státuszával/pénzével fogta meg a pasi."

Te meg fordítva érvelsz. Ha a nő a testével fog pasit, magára vessen. Ha a gazdag férfit semmizi ki a felesége, a férfi szegény áldozat. Hiába érvényesült tudatosan a pénzével, italmeghívásaival, ajándékaival, juttatásaival.

A komment további része annyira érzékletesre sikerült, hogy nem tudok rá komolyan válaszolni. :D

Szerintem mindkét nem abbahagyhatná már. Én pl. azon a véleményen vagyok, hogy az a férfi is hibás, aki kihasználja egy részeg nő testi magatehetetlenségét, de az a nő is, aki visszaél egy férfi szerelmével, esetleg anyagi javaival és megkárosítja. Mutogatták, vagy sem. :)

danibusz 2013.10.01. 13:02:16

@__________________: "Nőknél talán nem így működik?"

Persze hogy így! A fél világ minden nőt szid! És a nők ügyet sem vetnek a nők alázására. Semmi szervezet, semmi tüntetés, semmi Isztambuli egyezmény, semmi VAWA. Csak férfi szervezettekkel teli az utca minden második hónapban!
Státusz-séta minden évben, fehérben a férfiakért (FAF) van. Még véletlenül sem ribi-séta, meg pirosban a nőkért (PAN)! :(

Teljesen kiegyensúlyozott a rendszer. Már csak a 2000 évet kell "ledolgoznia" a férfinek, amit ősei csináltak.

danibusz 2013.10.01. 13:02:17

""Ha pénzzel fog nőt, ő baja. Ha a nő csak a testével fogna pasit, akkor a státuszával/pénzével fogta meg a pasi."

Te meg fordítva érvelsz. Ha a nő a testével fog pasit, magára vessen. Ha a gazdag férfit semmizi ki a felesége, a férfi szegény áldozat. Hiába érvényesült tudatosan a pénzével, italmeghívásaival, ajándékaival, juttatásaival."

Értem, tehát a gazdag pasi a problémád csak? Jó tudni. :(
Vagy itt is arról megy a vita egész nap, hogy "a nők csak a testükkel vonzzák a férfiakat? Ha esetleg belső értékekkel is csalogatnának, akkor jobb lenne?".
Igen, igen, visszaolvasva csak ez ment. :P

"A komment további része annyira érzékletesre sikerült, hogy nem tudok rá komolyan válaszolni. :D"

:D

Kalechtor 2013.10.01. 13:08:40

@danibusz: "Státusz-séta minden évben, fehérben a férfiakért (FAF) van. Még véletlenül sem ribi-séta, meg pirosban a nőkért (PAN)! :("

Dani, a pajzán szövegeket még gyakorolnod kell. Csak szólok, hogy ezek itten kicsit el lettek írva! :)

Nico3 2013.10.01. 17:00:11

"Az bizony. Ráadásul a legtöbb esetben ordít róla, hogy "te valójában azért fogsz megpusztulni a saját fertődben nélkülem, mert hatalmas szükséged van RÁM!"
Semmi másról nem szól ez, csak önhittségről, önzésről, függőségről. Közel sem arról, hogy a másik nemért aggódunk."
- Az emberek, akik el akarják érni, hogy a másiknak óriási szüksége legyen rájuk, általában maguk függenek betegesen a partnerüktől.