Azok a férfiak, akik több házimunkát végeznek, többet is szexelnek. Sőt, a nők esetében is hasonló a helyzet. Egy 7000 házaspár részvételével végzett amerikai kutatás adatai szerint azok a párok, akik sok időt töltenek munkahelyi és otthoni feladataikkal, nem hanyagolják el szexuális életüket sem.

A Journal of Family Issues című lapban megjelent kutatási anyag szerint a kemény munka tehát nem feltétlenül válik a szerelmi élet kárára.

"Bár a modern élet meglehetősen leköti az embereket, sokan mégis képesek megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között" - nyilatkozta Constance Gager, a Montclair Állami Egyetem munkatársa.

A kutatási adatok szerint egy átlagos házaspár évi 82,7-szer él szexuális életet, ami heti 1,6 alkalmat jelent. Persze a kor és más tényezők komolyan befolyásolhatják ezt a számot. A kisebb gyermekek szülei például ritkábban, nagyobb gyermekek szülei pedig gyakrabban szeretkeztek.

A nők átlagosan heti 41,8 órát töltenek házimunkával. Ez majdnem kétszer annyi, mint a férfiak ideje (19,7 óra). A nők így házimunkával együtt összesen 61,5 órát dolgoznak átlagosan hetente, míg a férfiak csak 57,1 órát. Minél több azonbaa házimunkaannál több a szex is.

Az eredmények szerint azok a férfiak és nők, akik megosztják a házimunkát, sokkal jobban megértik egymást az ágyban is. "A szexuális életre jó hatással van, ha a nők azt érzik, párjuk mindenben segít nekik, és egyenlően kezeli őket minden tekintetben" - nyilatkozta BarbarPocock, a Dél-Ausztrál Egyetem Munka és Életmód Központjának igazgatója.

Forrás: http://www.egeszsegtukor.hu

Ennek függvényében úgy tűnik, a nők csak akkor fogják kerülni a szexet, ha egyoldalúan leterheltek, ha azt érzik, ki kell szolgálniuk a másikat, egyenlőtlen a munkamegosztás, nekik kötelességük elvégezni a házimunka egészét, míg a férfi pihen.

Saját tapasztalatok is azt támasztják alá: a hasonlóan aktív életmód, ezzel együtt a munkamegosztás nem hogy csökkentené, hanem egyenesen fokozza a libidót, mindkét nemnél. Ennek előnyei azt hiszem vitathatatlanok.

- Minkét fél sikeresnek érzi magát munkájában, elégedett, biztonságban érzi egzisztenciáját.

- Az együtt végzett házimunka növeli az együtt töltött időt egy fárasztó nap után. Ha a modern nő és modern férfi egész napját munkahelyén tölti, a délutáni elszigeteltség csak még inkább elidegeníti őket egymástól. Az főleg, ha a nő egyoldalúan tevékenykedik a konyhában, a gyerekek kallódnak valahol a számítógép előtt, a férfi pedig tévézik, sörözik.

- A munkában aktív nap kellemes feloldása lehet ha pár órát együtt a család, a közös házimunka során megbeszélik a velük történt eseményeket, esetleg ellenkezőleg, figyelemelterelésként másról esik szó, hogy a stresszt képesek legyenek "otthagyni" és a kellemes, szerelemmel, családdal, társukkal kapcsolatos gondolatok felé fordulni. Míg ez igen nehéz, ha egyedül maradva továbbra is a munkájukon rágódnak, sőt, akkor is, ha tovább ötletelnek kreatív, munkával kapcsolatos dolgokon. 

- Ennek megkoronázása, örömteli, pihentető, energiával feltöltő folytatása lesz maga a szex. Egy aktív, nappal sikeres, vagy akár stresszes, este párjával együttműködő nő vagy férfi számára a szex élvezet, a nap csúcspontja, az elalvás előtti legkellemesebb időtöltés.

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.05.09. 03:24
most jön a java: 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr335290596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.05.09. 09:13:49

És most nézzük meg ennek a viszonylag friss hírnek látszólag ellentmondó statisztikát, melynek megjegyzem jóval nagyobb hírverést csaptak. Szinte mindegyik nagy hírportál átvette.

index.hu/tudomany/brittudosok/2013/01/31/tobb_hazimunka_kevesebb_szexet_jelent/

Rögtön gyanússá teszi nem csak a 4500 pár említése, de ez a mondat is:

"Brines megjegyezte, hogy az elemzéshez használt adatok 1992-94 közötti évekből származnak"

Valószínűleg elég csekély minta állt még rendelkezésre szorgosan házimunkát végző férfiakból.

"Még több a szeretkezés ott, ahol a feleség 68 órával többet dolgozik a háztartásban, mint a férj: itt havonta 3 alkalommal gyakoribb a közösülés."

68 órával többet? Inkább szeretkezzek havi 3 alkalommal kevesebbet.
Megjegyzem, ezek vagy azok a háztartások lehetnek, ahol a nő háztartásbeli, vagy azok, ahol valamilyen úton-módon mégis a férj tartja el. A szex történhet kötelességből. (Abba bele se merek gondolni, hogy dolgozó-házimunkázó nők és dolgozó-kipihent férfiak variánsa is előfordulhatott, ahol a nőnek ennek ellenére kutya kötelessége volt a zsarnok férje kényének-kedvének eleget tenni).

Jó kérdés, hogy ez a (számomra is csekélynek tűnő) havi 3 alkalom vajon gyors, néhány perces menetekből adódik-e, hosszú szeretkezések helyett. De a másik, ennél is fontosabb, amire a hasonló cikkek sosem térnek ki: mennyire élvezi ezt a nő? Volt-e orgazmusa? Egyáltalán: akarta-e, vagy csak "hagyta" (ahogyan "boldogan" végzi a 68 órányi házimunkát is?)

Míg az ellenkező kutatások megjegyzik, hogy a vizsgálat bizonyította a házastársak közötti szexuális összhangot, a kölcsönös élvezetet (például: "jobb a szex, ha nagyobb az egyenlőség") itt úgy tűnik, csak a szex gyakorisága volt a fő mutató...

Xylan 2013.05.09. 12:36:47

Sokan azt próbálják erőltetni, hogy "maradj háziasszony, akkor kipihent leszel!"- persze, és függő. Én elhiszem, hogy sok férfi (főleg az elején, míg "megfogja") adni akar a nőnek, biztonságot, gondoskodást. De néhány év és egy garantált kis feleség könnyen megváltoztathatja a felállást. Mennyire veszik figyelembe egy olyan nő igényeit, akinek gyakorlatilag semmilyen más választása nincs, mint szinte minden körülmények között a férfi mellett maradni?

És ott a lemondás: tizenéves korom óta érdekel, amivel foglalkozom. Még nem ezt tanultam és már szakirodalmat bújtam róla, agyaltam rajta. Miért mondanék le erről? Megdolgoztam érte, de megérte minden áldozat, nem csak az egzisztencia és büszkeség miatt.
Ha gyerekem lesz, rá is büszke leszek, igen (ahogyan jó esetben egy apa is büszke a munkája mellett a gyerekeire is).

De, hogy érthető legyen, a munkámmal a zoknistoppolást igyekeznek szembeállítani. És akinek szellemi igényei is vannak? Vagy igénye arra, hogy alkosson, felfedezzen valamit?

Ha ez annyira fontos számára, hogy képes volt 20 évesen éjszakákat fennmaradni, míg ki nem bogozott egy érdekes kérdést?

Ezért lehet, hogy egyértelműen az a férfi vonzó, aki ezt érti és elismeri, sőt mi több, még büszke is tud rá lenni. Nem aki legyint és "feminista agymosottnak" hisz, aki lemondott az egész napos házimunka örömteli pillanatairól azért, mert férfiakat akart majmolni.

Dehogy akartam... csak nem mondtam le arról, ami vonzott. :)

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.05.09. 15:06:59

@Xylan: Rengetegszer leírtad, aki eddig nem értette, ezután se fogja.

Egyébként is, ilyenkor a csirkegyárban, ruhagyárban, varrodában, feldolgozóiparban robotoló nőkre céloznak, akik 40 ezerért gyártják rakásra monoton munka során ami a butikokban már súlyos tízeseket ér majd (s amiből így a profit keletkezik a nagytőkésnek!)

Inkább annak örülj, hogy már jobb a helyzet mint Mileva Maric korában és a te eredményeidet nem fogja elsumákolni a férfi. :) Sőt, annál is jobb, mint Rosalind Franklin korában volt, tehát remélhetőleg a férfi kollégák helyett dolgozó, általuk boszorkánynak minősített nőszemélyként sem fognak emlékezni rád. :D

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.05.09. 15:09:10

@Xylan: Háziasszonynak lenni régen sem azt jelentette, hogy pihensz.
Esetleg a nők pár százalékának esetében. A többiek minimum egy kertet műveltek, elláttak egy halom jószágot, a mezőre is kijártak, a "háztartás" plusszban jött, de gyakran maradt a nagyobb gyerekekre. Persze férjuram nevén futott az egész "vállalkozás", névleg ő rendelkezett a megtermelt javakról.

Akárcsak a tudomány esetében.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.05.09. 15:14:45

Emmy Noether életrajza. Hát igen. Annyira könnyű volt nőként, szerintem csoda, hogy ennyi is (amúgy nem kevés) megpróbálta, szép eredményekkel.

"Emmy Noether gyermekként, tinédzserként nem mutatott tehetséget a matematikához, hanem a zene és a tánc érdekelte.
1904-ben engedték először a nőket előadásokat látogatni a német egyetemeken, ezért ekkor Erlangenben elvégezhette tanulmányait. Korábban Göttingenben az egyes professzorok engedélyével látogatta az előadásokat, de egy betegség miatt vissza kellett térnie Erlangenbe. 1907-ben lett ott a matematika doktora. Egy év múlva tagja lett a Circulo matematico di Palermonak. 1909-ben Felix Klein és David Hilbert Göttingenbe hívták. Habilitációját elutasították az akkori nőellenes bürokratizmus miatt: nők nem lehetnek professzorok. Hilbert asszisztensnőjeként oktatott, előadásait Hilbert neve alatt tartotta.
Csak az első világháború után, 1919-ben tudott a női kandidátusok tiltásának egyik kivételszabálya alapján habilitálni. A Weimari köztársaság megváltozott politikai helyzete tette ezt lehetővé. Ennek ellenére csak 1923-ban kapta meg első fizetett állását."

Mi az, hogy Hilbert neve alatt oktatott? Előadásait Hilbert neve alatt tartotta? Ki az Hilbert egyáltalán? (Ha nincs a feminizmus, most a Noether-tételt Hilbert-tételnek hívnánk??? ...!) :D

És az eredményei:

"A Noether-tétel matematikai tétel, amely alapvető jelentőségű a modern fizikában. Kimondja, hogy ha egy (fizikai) rendszerben valamilyen folytonos („differenciálható”, azaz ha kis változtatáshoz csak kis változás tartozik a rendszer viselkedésében) szimmetria érvényesül, akkor ahhoz megmaradási törvény, illetve megmaradó mennyiség (az ún. „Noether-töltés”) tartozik.
A tételt Emmy Noether bizonyította 1915-ben, miután Hilbert és Klein meghívására a Göttingeni Egyetemre ment oktatni. A tétel alapvető szerepet játszott az Einstein által akkoriban kidolgozott speciális relativitáselméletben."

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.05.09. 15:17:13

Hogy tisztán lássunk, ez a nő, aki a relativitáselméletet készítette elő, fizetetlen asszisztensként tengődött évekig, míg nála butább férfiak busásan megfizetve előadásokat tarthattak.

Ennyit számított, mi van a lábad között. A férfit a neme biztosan nem hátráltatta. Vajon hány lánynak volt kedve ilyen körülmények között tudományos pályára lépni? (És hányan lehettek azok, akik valamelyik férfi nevén futtatták eredményeiket, mert egyszerűbb volt?)

Kalechtor 2013.05.09. 16:47:02

Ha valaki tényleg rendesen utánanéz, azért nem voltak annyira kevesen a női tudósok. Régen sem, ma főleg nem. (Persze másképp fest, eredmények vagy titulusok alapján ítélünk-e, utóbbinál a férfiak lesznek a nyerők).
Még elismeréseket is kaphattak, bár a lexikonokból utóbb rendszerint kifelejtették őket és általában tudós férj, apa révén volt esélyük. De még ez se semmi. Például:

csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/egyetemes_altalanos/20050210_hires_nok.html

Vannak itt gyönyörű felfedezések és elejtett félmondatok (harcolni kellett a nők tudományban való érvényesüléséért). A királyi udvarok amolyan csodabogárként kedvelték őket, de...

"Meghívást kapott, hogy csatlakozzon Benjamin Peirce professzor kurzusához, jóllehet, a Harvardra hivatalosan nem vettek fel női hallgatókat. Mary tehetségének elismerése volt tehát az, hogy részt vehetett egy, az égi mechanikáról tartott posztgraduális kurzuson."

Miféle világ az, ahol nőként még ahhoz is minimum zseninek kellett lenned, hogy egyetemi kurzuson vehess részt?

Ennek fényében gondoljuk át nem csak azt, hogy milyen sokat tettek, hanem azt is, mennyit tehettek volna a világhoz a nők?

Xylan 2013.05.09. 18:59:10

A lista így is olyan siralmasan hiányos, hogy sírok! :)

zembertelen 2013.05.10. 00:31:22

A napi többszöri kielégülés nálam így zajlik:
- Majd basz.k és mosogatni!

szabadság elvtársak! 2013.05.10. 09:06:37

"Egy lószart mama!" Mondaná Hofi papa! Én is besegítek az asszonynak, mert még dolgozik, én meg már jó pár éve nyugdíjas vagyok. És 66 éves. A szerző milyen mintavétellel dolgozott? Fiatalon nem végeztem házimunkát, mégis volt szex. Hmm.akár többször is egy nap. De most!? Minden másnap. Húsvét másnap, karácsony másnap:))))Erről ennyit!

Kalechtor 2013.05.10. 09:15:07

Ahogy látom az elején 7000 házaspár részvételével történő kutatás. A vége meg mások által is többszörösen alátámasztott személyes tapasztalat.

Milyen nagyvonalú az a férfi, aki főz mos magára, míg a felesége pénzt keres. Fiatalon volt szex? Persze, fiatalon némileg mindig több. 66 éves korban szerintem örülni kell, ha ünnepnapokon bírja az ember szuflával. Szegény feleséged talán csak téged szeretne kímélni! :)

Kalechtor 2013.05.10. 09:15:13

Ez jó. Csináltam is egy viccet belőle. A jövőben kétféle fiú lesz:

Aki baxik...
És aki baxik mosogatni... :D