Nos, nem mondok újat, de azért csak kifejteném ezt a témát. Vajon miért nem foglalkozik a közember ezzel az eszmével. Miért reagáltak közönyösen az emberek (férfiak és nők) a feminizmus médiában való fellépésére?

Egyszerűen leírhatom. Nem is igazán bonyolult, de már mindannyian megszoktuk a használatát. Az általánosítás az, amiről beszélek. Azt írták nekem egyik hozzászólásban, hogy a szemléletmódot akarják változtatni itt. Az jó dolog szerintem is. A bajom vele csak a folyamat üteme. Egy-két ember nem jelentős haladás a milliós országunkban. Ha nem akarunk várni még pár ezer évet, akkor nagyobb tömegnek kell eljuttatni az információt.

Nem biztos, hogy érthető a címadási szándékom idáig, de most jön a lényeg! Minden célközösségnek megvan a saját „nyelvezete”. Nem igazán figyelnek erre az emberek Magyarországon, ezt már csak tudom.

A „nyelvezet” segít elkülöníteni, megfogalmazni a gondolatainkat. Csak példázom: A férfi… nem egyenlő a férfiak egy jelentős részével. Mert egészen másképp hangzik a „férfiak nem engedték a nőket egyetemre…”, mint a „férfiak egy rétege nem engedte a nőket egyetemre”. Már a hozzászólások között el lett magyarázva. De nem lehetett volna már a cikkben jól leírni? Miért esünk bele ugyanazon hibákba?

A kutyát se úgy nevelik, hogy rosszul bánnak vele. Hát akkor miért akarják a népet negatív dolgokkal meggyőzni? Vagy netán a jó már nem is jó?

És itt kanyarodok vissza a médiában lévő feminizmushoz. Na, az biztos eljut jó sok emberhez. De mi is jutott el? Már megint a jól „begyakorolt” szövegek, semmi más.

Már itt ellőtte magát a feminizmus. Ha valamit mindenhez hozzárakunk (a bántalmazott nők helyzete), akkor alapból utálni fogják, söprik el az útból az emberek. Ezért van az, hogy senkit se érdekel a mondanivalója (főképp) a továbbiakban a feminizmusnak. Azonnal elveszti az emberek figyelmét.

(Már az elején leírom, hogy azért ezt írom, mert ez nagyságrendekkel több embernek próbálja magyarázni a feminizmust. Az én célom a tömeg ismertetésének módszerének elemzése)


Az emberek nem akarják, hogy a nő új dolgokat csináljon, csak a régi szerepébe maradjon. De vajon miért? Nem akarnak új dolgokat meghallgatni? Vagy csak egyszerűen úgy kommunikálnak az emberekkel, hogy a szőr is feláll az ember hátán?

A legtöbb feminista beszéde a médiában ugyanaz. Videón lejátszatnánk mindet, mert egy kaptafára megy a legtöbb. Az embereknek nem ez kell! Egy élő „nyelvezetre” van szükségük. Valamire, ami képes aktuális lenni. Valami, ami eredményeket mutat, erőfeszítéseket és nem csak megint hibáztat.

1.gif

Végszóként: A megfelelő csoportokról kell beszélni. A megfelelő hangnemet kell megütni. Ha ezek nem sikerülnek, akkor aztán a kutya se fog az emberre figyelni. Csak ennyit akartam mondani.
(És nem hímsovinizmus, hanem férfisovinizmus! )

a szöveget megalkotta: No_Name01  2013.03.27. 19:49
most jön a java: 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nokesferfiak001.blog.hu/api/trackback/id/tr695176532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dave(dkovari) 2013.04.24. 10:30:43

Mai nap olvasom a Metropol elején: Nehezen talál állást a kisgyerekes szülő

Majd lapozok egyet, és el kezdem olvasni:
"Motiváltak és elszántak, mégis nehezen találnak állást a szülés után(már itt van valami amit nem értek, de menjünk tovább)- általános jelenség ez a kismamák(áhá, megvan) körében.

Meg is van a logikai hiátus számomra. A "szülő" az az anya(akkor a "nemző" az apa?) E vonal mentén a szülői értekezleten mit keresnek apák, ők a nemzői értekezletre hivatalosak?

Szóval úgy variáljuk a szülő szót, ahogy kedvünk tartja. Jó, jó.....
PL: Mindkét szülőnek(itt apa és anya, mert nem 2 anya általában) szeretetben kell nevelni a gyermeket.
A szülők(anyák) nehezen találnak munkát kisgyermekkel.

No_Name01 · http://nokesferfiak001.blog.hu/ 2013.04.24. 10:53:31

Konkrét esetet írok le neked.
Pár éve történt. Én tizenéves voltam. Ismerős család nőtagjának munkahelyén.

Plusz, jól fizető munkalehetőség adódott. Egyszerre szerette volna ez az említett nő és egy férfi kollégája (és még egy-két esélytelenebb ember). Mindkét helyen család, gyerekek.

A férfi kapta meg, a főnök elszólta magát, hogy azért, mert "legyünk rá tekintettel, neki mégiscsak családja, kisgyereke van, oda kell a plusz pénz!"

Érted. Ha a nőnek van kisgyereke, nem kap plusz lehetőséget. Hisz úgysem lenne ideje, leterhelt, várja a házimunka.
Ha a férfinek, akkor őt elő kell léptetni, meg kell bízni valami jól jövedelmező feladattal, had tudja eltartani a családját.

Ilyen akaratlan berögződések is hatnak még.